Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb cégben jelent meg a szcientológia

2019. július 10. - Reformer
A blog több olvasója is jelezte, hogy a szcientológia beférkőzött a Tóalmási Kolbász Manufaktúrába. A szcientológiának köszönhetően már nem egy cég ment csődbe (további információk: Üzleti botrányok, csődök szakasz a Clarus Animus Alapítvány weboldalán), ezért ez önmagában aggasztó.
Az egyik olvasó által küldött levél pedig elég borús képet fest:
 

Az ügyvezető már régebb óta foglalkozik a szcientológiával, de ezt szépen csendben tette, Aztán megjelent egy Clear hölgy, aki a felesége lett, illetve az üzemben is megjelent egy szcientológus dolgozó. Innentől beindult a gépezet, és az ügyvezető rohamosan száguld a Clear felé. Ez azt jelenti, hogy az üzemben és annak területén nagyon ritkán tartózkodik. Helyette ott van kettő Clear ember, a felesége aki szintén Clear és egy szcientológus, akik rendezik az az üzemben dolgozókat. Igaz, soha egyikük sem látott még ilyen vagy ehhez hasonló feldolgozót, de mégiscsak Clearek és szcientológusok, így megbirkóznak mindennel.
Olyannyira sikerült ez, hogy az üzem létszáma mára már felére csökkent, a dolgozók félnek. Vannak kötelező oktatások is. Legutóbb az Alkalmazott Oktatástantól jöttek egy két napos kötelező oktatásra "100% hatékonyság a munkában" címmel, előtte pedig Piroska Gyula kétnapos tréningén volt kötelező a részvétel. Ráadásul még "Az emberi elme anatómiája" szcientológus tanfolyamot is oktatják a dolgozóknak!
A lényeg:
1. Az Alkalmazott Oktatástan a szcientológia egyik fedőszervezete, és mint az nyilvános adatbázisokból kideríthető, Piroska Gyula szcientológus konzultáns felesége, Gaján Éva vezeti. A céges tréning egy új termékük, amelyről ebben a blogbejegyzésben írtam.
2. A gyárat üzemeltető Húscsarnok Kft. cég többségi tulajdonosa és ügyvezetője a cégjegyzék szerint Kurunczi János. Piroska Gyula VIP-ügyfeleként ezt mondta (ebből kiderül, hogy már 5 éve együtt dolgoznak):

A cégem 2014-ben kezdett el a Piroska Gyulától tanulni és azóta mondhatom, 180 fokkal megváltozott életünk, és ami a lényeg, hogy nagyon-nagyon jó irányba.
Valóban használható tudásra tettünk szert, ami mind kollégáim mind pedig az én mindennapi munkámat jelentősen megkönnyítette, illetve gördülékenyebbé tette.

A VIP klub tagságnak köszönhetően megismerhettem más, hozzám hasonló vállalkozások problémáit, és rá kellett döbbenem, hogy mindegy mivel foglalkozik egy vállalkozás, a napi problémák mindenhol ugyanazok.
Amikor ezeket egymás szájából halljuk, sokkal könnyebb a megoldást jelentő döntéseket otthon meghozni, még ha azok néha nagyon nehezen is akarnak megszületni.

És ami a legfontosabb, hogy amikor a VIP klubban a saját problémáimról beszélek és kapom a többi cégvezető nézőpontjait a problémámmal kapcsolatban, szinte azonnal és erőlködés nélkül tudom meghozni a megoldást jelentő döntéseket.

Szívből köszönöm ezt Piroska Gyulának, aki lehetővé teszi, hogy tud ilyen fórum működni – hatékonyan működni – és köszönöm minden cégvezető Barátomnak a közreműködését, akik a VIP klub napokon véleményeikkel segítettek a problémáim megoldásában!

Kurunczi János 
Ügyvezető

3. Végezetül a Húscsarnok Kft. leadott beszámolóiból ezen négy év statisztikái - nettó árbevétel és adózott eredmény: 

netincome.jpg

eredmeny.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7714935920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2019.07.10. 12:44:36

Akkor ezért lett egyre pocsékabb a kolbászuk... Nem vicc. Még 5 éve örömmel vettem, mostanság egyre több a mócsing benne, igénytelen az elkészítés, stb... Kár értük.

Pirx 2019.07.10. 13:40:22

Van ellenpélda is. A cég aminél dolgoztam 10 éve - nem szeretném ideírni melyik - még a mai napig is működik. Pedig megesküdtem volna, hogy nem fog.
Persze vannak kivételek.

Gyaloghuszár 2019.07.10. 15:31:47

Vannak cégek, amiknél megjelent a siccentológia és mégis még évekig működnek? :-O :-DDDD

A tóalmási cég is működik még, bár végnapjait éli. Ahogy tudom, a tulaj közben elvált a klír asszonytól, és bár eredetileg a testvérével együtt csinálták a céget, mára a tesó is jobbnak látta máshol nyitni üzemet. A helyiek szerint is mindenki menekült a cégtől, mert kevesek gyomra vette be a kötelező, magán időben folytatott agymosást és az eluralkodó hangulatot.
Igazán kár érte. A magyar kolbászban lenne fantázia. L.Ron-tották.

eszpiii 2019.07.11. 08:02:18

Mondaná erre Lange Laci, hogy az elnyomók menekülnek a cégből.
Igen ám, de LRH szerint a csoporttagok csak 2,5%-a elnyomó. Tehát ha felére csökken a létszám, ott már nem áll meg a matek. Másfelől ha a vezetés válik elnyomóvá, akkor lesz ez még rosszabb is.
A statisztikák pedig gyönyörűek, önmagukért beszélnek. Nyilván az lesz a következő lépés, hogy fel kell venni egy etika specialistát is, aki majd kinyomozza, ki az az elnyomó, aki elhajtja a cégből a tisztességes embereket. De vajon kirúgathatja-e a saját főnökét és egy ben a cég tulajdonosát? Vagy ő csak PTS, a feleség az igazi SP? Jajj, de izgi.

Mákvirág01 2019.07.12. 17:21:15

@Gyaloghuszár: A tulaj nem vált el a klÍr asszonytól.

Mákvirág01 2019.07.12. 17:30:53

@eszpiii: Nem az elnyomók menekülnek a cégtől,olyan dolgozók akik évek óta ott vannak,vagyis voltak,és nem csak hogy menekülnek hanem elküldik őket mondva csinált okokkal pl rossz hatással vannak a környezetükre mert megmerik mondani ha valami nem jó.Nem lehet véleményük vagyis nem eltérő a közvetlen klir felettestől mert már müszakvégén haza menet közlik vele,hogy következő nap már nem kell menniük csak a papirjaikért.Sőt annak az életébe is beleszólnak aki másik munkahelyre megy,addig győzködik a főnékséget mÍgel nem küldik.

Gyaloghuszár 2019.07.12. 21:40:07

@Mákvirág01: Egy helyi lakostól hallottam, de lehet hogy csak "beszélik", nem tudom.

Mákvirág01 2019.07.13. 14:28:27

@Gyaloghuszár: csak beszélik,én is itt lakom

fred.a 2019.07.15. 01:15:27

@Mákvirág01: Hat megmondom mit kell csinalni baratom.szedjuk ossze az elbocsatott dolgozokat es nyitunk egy kolbasz uzemet az utca tulso oldalan.. recepciora meg kiteszunk egy 70" TV -t amin ezt az oldalt olvashatjak a kedves "latogatok" :p

Mákvirág01 2019.07.17. 20:24:51

@fred.a: érdekes cég ez,akiket elküldenek próbálnak bele szólni a tovább jutásukba,akik maguktól jönnek el azokat lelkileg próbálják megingatni olyan kérdésekkel pl.hogy,,ártott valamit a cégnek?vagy lopott a cégtől valamit?,,mert biztos csak ez lehet az oka annak,hogy elakar jönni onnan,és még egy jó mondat:ha beteg leszel az azért lesz mert a lelkiismereted beteggé tesz...És hasonló okosságok
süti beállítások módosítása