Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Dudás Diána interjú a Fókuszban (RTL Klub, 2019.06.27)

2019. június 28. - Reformer

A tegnapi Fókuszban volt egy nagyon jól felépített és összerakott 11 perces anyag a szcientológiáról, Dudás Diána interjúja köré építve. Sok fontos információ elhangzott - és mindez egy olyan műsorban, amit átlagban kb. 550 ezren néznek!

Köszönjük a műsor készítőinek, hogy lehetőséget adtak erre az interjúra, és továbbra is minden tiszteletem Diánáé, hogy felvállalta nyilvánosan a történetét és segít közismertté tenni a szcientológia valódi természetét.

Itt lehet újranézni:




Az interjú egy bővebb, 14 perces változata is felkerült az RTL honlapjára:


A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2914915942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TellVilmos 2019.06.28. 11:19:28

Nem vagyok a szcientológiának a híve, de azért a csúsztatásokat sem szeretem. Ez a Xenuzás eléggé zavar. a igaza a hírek az OT III-on jön elő ez a beteg történet legelőször. Tehát addig a szcientológusok nem is hallanak erről és nem adja a "hit" alapját. Legtöbben el sem jutnak erre a szintre, ezért ha halálukig szcientológusok maradnak, soha nem is tudnak róla. Ha látják is a South Parkban, "tudják", hogy ez az SP-k aljas rágalomhadjárata.
OT III után meg nem beszélnek róla, mert aki nem jutott el ide annál nem akarnak elmebajt vagy spontán öngyulladást okozni a saját kétségeiket, meg még egymás közt sem a többi OT közt sem igazán beszélhetik meg a rendszerből kiesés félelme miatt, meg az esetleges korrekciós auditálások elkerülése miatt. Amik tudtommal OT szinteken már jóval borsosabb áron mennek mint Clear előtt.
Ráadásul ez egy teremtés történetnek csak egy utolsó része. Kb. ahoz hasonlítanám, mintha az ószövetségi teremtés történetet a Zsidók Egyiptomból való kivonulásával kezdeném és azt szajkóznám, hogy ez az amiben a zsidók hisznek és elfelejteném az előtte levő teljes leírást ami kezdődik a kezdetben vala az ige rész környékén.

Beismerem ez az én bajom. Mióta kijöttem ebből az egyházból, mindig a teljes képet próbálom megragadni egy egy dolog kapcsán, amivel kezdeni akarok valamit, ezért több oldalról is megvizsgálom.

De szerintem ez a Xenuzás eltereli a figyelmét az embereknek, mert azt kapják a képükbe, hogy ez az amiben a szcientológusok aktuálisan hisznek és ezért a kívülállók még hülyébben néznek ki a fejükből és nem értik, hogy egy ilyen baromsághoz hogy csatlakozhattak akár több diplomás emberek is. Közben ez az amiben a szcientológusok nagy része nem hisz, hiszen nem is hallottak róla. Ezért ha valaki a Szcientológus testvérét meg akarja menteni, ki akarja hozni és betámad, hogy "Hé bátyus te ilyen baromságot szoptál be és ezért jársz oda naponta?". Akkor a bátyus teljesen jogosan elküldheti, a tesót, hogy "Hagyjál már békén az SPktől jövő baromságaiddal. A szcientológia nem erről szól és ilyen nincs is a szcientológiában."

Tudom, hogy nagy bulvár értéke van ennek a történetnek, de katasztrofális hatású ha ezzel akarunk valakit kimenekíteni onnan. De tökéletes arra, hogy megkeményítsük a szándékát, hogy bent maradjon.

eszpiii 2019.07.03. 15:42:01

@TellVilmos: Teljesen igazad van. Mindenkihez a saját szintjén kell beszélni, ha azt akarjuk, hogy meg is értse. Sajnos ezt a többiek nem igy gondolják, mert véletlenül LRH is mondott ilyesmit, tehát az csak rossz lehet...
süti beállítások módosítása