Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Egy újabb fedőszervezet az üzleti tanácsadási piacon

2019. május 07. - Reformer

Ez csak egy rövid figyelmeztető bejegyzés a szcientológia újabb kirakatszervezetéről.

Két új vállalati tréninggel jelentkezik L. Ron Hubbard "Út a boldogsághoz" című könyvét terjesztő Virágozz és Prosperálj Alapítvány.  A "Klassz Csapat Építő Program" és "Hatékony és Etikus Csapat Építő Program" szolgáltatásaikat a nemrég létrehozott weboldal klasszcsapat.hu ismerteti.

Egy átlagos alapítványnál furcsán hangzana ez, de nem feledjük, hogy ez egy szcientológia szervezet, ahol minden non-profit és semmi után nem kell adózni. Legalábbis szerintük.

Megjegyzés: ez a 2016-ban gründolt új alapítvány 2017-ben a leadott beszámolója szerint kb. 17 millió forint adományt kapott, és kb. 4,5 millió forint értékben adott el szolgáltatásokat.

Egyrészt dühítő, hogy mennyi mindent meg tudna valósítani ennyi pénzzel egy valóban közhasznú szervezet, másrészt elszomorító, hogy csak ebben az egy fedőszervezetben el tudnak ennyi pénzt költeni a szcientológusok.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1514812624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci12 2019.05.07. 13:50:28

Làtod Péter, ezért kellene inkább siker könyveket publikálni, nem pedig kudarc könyveket! Sokkal jövedelmezőbb, mert nagyobb rá az igény, és jobban is támogatják:-)

Damiel 2019.05.07. 17:29:36

A Drogmentes Maraton úgy hamvadt el, mint a taknyos papírzsebkendő az úttörők tábortüzén, amikor kiderült, hogy nem más mint egy dilettáns PR próbálkozás a szcientológia népszerűsítésére. Ez a program is csak addig képes néhány félrevezetett embert magához csábítani, amíg a valós cél fel nem sejlik. Szcinek lenni ciki, így aztán sehol egy Hubbard, sehol egy szci a weboldalon.
Egyébként meg Laci, a szci ugyan jövedelmező - már nem számotokra -, de sem igény nincs rá és nem is támogatja senki a szcientológusokon kívül.
A jövedelmezőségről meg egyébként is mulatságos egy szorgos-orgostól hallani, amikor már az is komoly örömre adhat okot, hogy a szerény fizetéséből ki tud préselni magának egy új fogkefét.
De félretéve a az iróniát, az mégis csak egy láblövés, hogy egy önamgát egyáltalán nem "szcientológusként" pozícionáló - azt leplező - weblap okán egy szcientológus rögtön kioktat az igényről, a jövedelmezőségről, és a támogatottságról, hisz sajátjának érzi a "sikert."

Reformer 2019.05.07. 17:35:55

@Laci12: a könyvvel kapcsolatos fejleményekről és a visszajelzésekről lesz még ma egy bejegyzés.

Laci12 2019.05.07. 17:55:51

@büdös zokni: Szia! Köszi a diagramot! Megtisztelnél a vàlaszoddal:) tudod a sec checkre vonatkozóan.

büdös zokni 2019.05.07. 19:36:07

@Laci12: Én meg kb. ötödjére irom, hogy előbb talán te tisztelj meg minket egy érdemi válasszal...
Értem én, hogy a komm tanfolyamon gyakorolni kell e rizsázást is, de magasabb szinteken bűn elfogadni egy nemválaszt, tudhatnád. Ha erre biztatsz, akkor vagy nem ismered, amit prédikálsz, vagy aljas a szándékod. Esetleg mindkettő.

Laci12 2019.05.07. 20:36:29

@büdös zokni: @büdös zokni: Gondolom emlékszel én egy kérdést tettem fel neked. Hogy mi volt a célja annak a sec checknek amely a kilépésedet megelőzte. Nem bántani akarlak vele, érdekel, tanulságot szeretnék levonni belőle.

Nos a vàlaszodnak az volt a feltétele, hogy előbb én válaszolok az eddig feltett kérdéseire. Ezt megkaptad. Lehet, hogy nem azt a választ amit feltételeztél, de az a Te fixa-ideàd, és így a magánügyed. Én nem kaptam tőled választ. Megszegted az egyeségünket.

Én értem, hogy vannak még kérdéseid, de szépen sorban, előbb most te jössz.
Ez így fer.
Figyu, nem olyan fontos nekem a válasz. Én el tudom engedni. Csupán az a helyzet, hogy Te huzakodtál elõ, hogy Laci12 nem válaszol, és most szavadon fogtak. Nekem így is jó. De akkor legalább látom kivel van dolgon, hogy csinálsz egy megegyezést és aztán kibújsz alóla. Hát lássuk.

büdös zokni 2019.05.07. 20:49:50

@Laci12:
Maradjunk abban, hogy nem válaszoltál. Igazából nem is neked válaszolgatok, hanem az idetévedt olvasóknak, nehogy már azt higgyék, akár egyetlen dologban is igazad lett itt. Emlékszünk még az első kommentjeidre is, attól eltekintve, hogy nyálas modorra váltottál, minden maradt a régi. 100%-ban a korábban ide kommentelő szcik szinvonalát nyújtod, semmi új, semmi eredeti. Ideje az újabb névváltásnak, lehetnél mondjuk Csetrobot Laci13... LOL

Laci12 2019.05.07. 21:11:07

@büdös zokni: Semmi gond öregem, ezen nem veszünk össze! Tudod mit, igazad van:-)
süti beállítások módosítása