Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Majális vicces videókkal

2019. május 01. - Reformer

Szellemeskedők és degradálók - nevezte így L. Ron Hubbard azokat, akik gúnyt űztek belőle, vagy viccet merészeltek csinálni a szcientológiából. Mint minden valamirevaló szektavezér, Hubbard is erősen, sőt szerintem rosszindulatúan nárcisztikus volt (erről majd lesz egy külön hosszú cikk), így egyáltalán nem bírta elviselni, ha valakit őt, a zsenit és fantasztikus módszerét, a szcientológiát bírálta vagy nevetségessé tette.

Így ír erről az egyik irányelvében:

ncg1_1.jpg

...
ncg2.jpg

 

Tehát az ő logikája szerint a vicceskedő emberek valójában szándékosan el akarják pusztítani a szcientológiát.

Mivel engem már a legkevésbé se érdekel, mit gondolt Hubbard, következzen egy pár vicces/kínos/"kézbe temetett fejet kiváltó" (facepalm), szcientológiával kapcsolatos videó, könnyed május elsejei szórakozásként:

1. "Nem tudom értelmezni"

Az örök klasszikus - B. Mónika "válaszol" a Drogmentes Maraton és a szcientológia kapcsolatát firtató kérdésekre.  Emlékezzünk, hogy ők oktatnak PR-t és kommunikációt.

 

2. M. Attila kezdő PR-osként

A másik nagy klasszikus, 2:00-2:47-ig minden másodperce kincs ennek a riportnak (kattintásra onnan indul):

 


3. Halálugrás a szabadságért

Ez már maga a minimalista művészet.

 

4. Amikor lehull az álarc

Tanácsadónk előadja sármosan és meggyőzően a reklámszöveget, majd a rossz vágás miatt az utolsó másodpercben látható, amikor leesik az álarc, és kiül az arcára a "jó lesz így, szerintetek beveszik?" arckifejezés.

 

És végül pár angol, a szcientológiát kifigurázó videó:

1. The Decembrists - Cavalry Captain


 

2. A Saturday Night Live paródiája a szcientológia himnuszáról:

 

3. ... és végül Clownvis rövid összefoglalása a szcientológiáról:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr714797504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2019.05.01. 15:52:03

Ez semmi!
Mert hát mi ez ahhoz képest, amikor B Gábor, akkor még csak cramming tiszt tanonc Koppenhágában, később cramming tiszt és kval sec a Bp. Orgban, előadta a mintaülést eszperentéül? "Szeretgesd e hengereket!" stb.
Vagy mikor a koppenhágai tanulói esetfelügyelés és a gyakorlati tanfolyamterem felügyelője (Nelo és Nikolai) egy teljes TR4 videót lenyomtak (felvették és lejátszották a tanfolyamteremben!!!) MAGYARUL! Érdet, az olasz és a brit, akok egy kukkot nem beszéltek magyarul, a két ember, akikre mindenki felnéz az akadémián, ezzel szórakoztatták a tanulókat! Na, hát ezért tart itt a szci, mert ezek a magas pozicióba került elnyomók belülről bomlasztják!!!!
LOL

Damiel 2019.05.02. 06:43:48

B. Mónika produkciója több szempontból is szomorú tükör a szci attitűdről. Egyrészt ugye a Drogmentes maraton egyértelmű és deklarált célja a szci népszerűsítése és elfogadtatása volt, ugynakkor a megvalósítás során érvényesült az a regnáló probléma, hogy szcinek lenni a társadalom szinpadán vérciki dolog. Így a célokat úgy próbálták megvalósítani, hogy az igazi célt rejtve próbálták tartani. Őrült egy dolog. Mónikánk nem volt felkészülve arra, hogy ezt az antagonisztikus ellentmondást egy-két frappáns válasszal feloldja. Másrészt már az indítás is hazug alapokon nyugodott, hisz a támogatókat és a látogatandó iskolákat is abban a hitben ringatták, hogy egy igazán nemes és népszerű cél érdekében cselekszenek, mindenféle hátsó szándék nélkül. Szerintem egyetlen regnáló vallási közösség sem rejtette volna véka alá az igazi indíttatást. A Krisna tudatú hívők saját nevükben osztanak ételt és nem bújnak valami alapítvány mögé. De hát be kell lássuk. Nem sok támogatójuk lett volna és nem sok iskolába engedték volna őket be, ha a szci lobogója alatt indulnak el. És ezt ők is tudták. De a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát...
süti beállítások módosítása