Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Új kommentszabályzat

2019. április 08. - Reformer

A NAIH és a szcientológia csatározásai, illetve az új könyv (Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim) megjelenése óta megnőtt a blog forgalma, és ezzel párhuzamosan a kommentmennyiség is.

Átnézve az elmúlt hetek kommentjeit szükségét érzem a következő minimális korlátozások bevezetésének.

A szabályok a 2019. 04. 08. utáni bejegyzésekre vonatkoznak.

 

Először azonban egy fontos megjegyzés:

0. Senki ne személyes sértésnek vagy támadásnak, ha törlök egy megjegyzést. Mindössze annak szól, hogy szeretnék egy adott mederben tartani a beszélgetést.

SZABÁLYOK

1. A blogformátum szerintem nem alkalmas arra, hogy a szcientológiáról egy általános eszmecserét folytassunk az egyes bejegyzések alatt. Ezért mindenkit megkérek arra, hogy igyekezzünk az adott bejegyzés témájánál maradni, különben nagyon el fog kanyarodni a tárgytól a bejegyzés, és semmit nem ad hozzá a kommentszekció a bejegyzéshez. Ezentúl figyelmeztetés nélkül törölni fogom azokat a bejegyzéseket, amelyek túl általános irányba vinnék a párbeszédet vagy valami teljesen más vetületéről szólnak a témának.

2. Az adatvédelmi törvényeknek szeretnék megfelelni, tehát a személyes és érzékeny adatokat tartalmazó kommenteket törölni fogom.

3. Politizálás: kerüljük. Rengeteg fórum az interneten, ahol lehet szidni a kormányt és az ellenzéket. A szcientológia egy szakmai kérdés elsősorban, azon kevés ügyek egyike, amellyel kapcsolatban a Jobbiktól a Kétfarkú Kutya pártig konszenzus van. Az aktuálpolitikát pedig végképp hagyjuk.

4. Kulturáltan próbáljunk társalogni, még az idetévedő szcientológusokkal is. A kifejezetten személyeskedő, agresszív vagy zaklató hangvételt mellőzzük.

5. A máshol tiltott tartalmak (pornó, erőszakos és illegális tartalmak, gyűlöletbeszéd, rasszista megjegyzések stb.) itt is tilosak.

Az oldaldobozban megtalálható lesz ennek mindenkori aktualizált változata.

Egyelőre röviden ennyi, szívesen fogadok minden javaslatot ennek módosítására/bővítésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1614748777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2019.04.08. 15:20:02

Köszi, Ref!!!
Már nagyon idegesítő volt ez a rengeteg hülyeség és "elmélkedés" ami az elmúlt napok termése volt itt a kommentek között (tisztelet a kivételnek).

Sandor Zsolt 2019.04.09. 04:28:10

Jó akkor húztam is erröl az oldalról mert látom hogy diszkriminálnak :( Ennyi

DaDPool 2019.04.09. 11:24:16

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a tiltott tartalmak közé kéne tenni az "idegen" ideológiák itteni terjesztését is. Az idegen alatt érteném, hogy valaki itt a Sci mellett agitál, vagy bármi más hasonló vallási, elméleti világnézetet. Pl.: lapos földtől kezdve a vérgőzös mindenki meghal ha nem lesz muszlim-ig.
Persze lehessen róla említést tenni, de az ideológia kifejtését és annak terjesztését törölném illetve magyarázat (esetleg mutasson egy linkre, de ne itt fejtegesse), nem itt van a helye annak kitárgyalására.

Nem tudom, hogy érzékeny adatnak számít-e pl. egy facebook profil bemutatása. Én véleményem szerint nem, mert a facebook nyilvános, tehát ha rámutat egy link az még bele kell férjen. És néha nem baj, ha látjuk ki van egy-egy agymenés mögött (itt I. Lalira gondolok)

DaDPool 2019.04.09. 13:57:38

@Sandor Zsolt: francba....azt hittem leléptél....

Sandor Zsolt 2019.04.09. 14:38:23

Bónyai is egy szép napon le fog lépni ;)

Aleister Crowley 2019.04.09. 17:01:32

@Sandor Zsolt: "Bónyai is egy szép napon le fog lépni ;)"

Nem,ő nem teheti meg.

Sanyi, viszont te ne menj el. Szint vittél az életünkbe. Pihend ki magad, aztán gyere vissza.

DaDPool 2019.04.09. 17:03:46

@Aleister Crowley: sok sok pihenés kell ahhoz....(csak vicceltem)

Sandor Zsolt 2019.04.09. 21:41:35

@Aleister Crowley

De, de! Most berágtam...:(

lavincze 2019.04.10. 08:50:20

@Sandor Zsolt: Nem kell berágni, nyugodtan maradhatsz, csak egy kicsit moderálni kell a stílusod. A kifejezés módod arra utal, hogy szenvedélyből érvelsz, nem pedig értelemből. Mi itt csak vendégek vagyunk, akik itthon vannak, és ténylegesen róluk szól ez a honlap, ők a kiugrott, és a bent lévő szcientológusok. Érdemben, tényszerüen csak ők tudnak vitatkozni. Mi csak kibicek vagyunk. Ennek fényében kell véleményt formálni. Jó példa rá a lapos föld(de mondhatnám a rákot is), aminek fölvetése jogos, de amíg személyesen nem győződtél meg az igazságról, vagyis nem emelkedtél olyan magasságba, hogy láthasd hogy is néz ki, addig csak mint lehetőséget kell kezelni. A kirohanásaidból azt látom, hogy sok információt befogadtál a világról, nyitott vagy, vannak jó meglátásaid, de mind ezt meg kell tanúlni kezelni, mert könnyen az ellenkezőjét érheted el mint amit szeretnél. Első lépés a moderálás, ami magával hozza az átgondolást.

sciclubtag 2019.04.11. 22:34:42

@Sandor Zsolt:

Csak pár apró szigorítás, és máris ENNYIRE durva "berágás"?
Imádkozom az Úrhoz (biztos ami biztos, hátha van), hogy soha ne fordulhasson elő, hogy rám is "berágsz", mert a következményit nyilván nem élném túl. Naggyon kegyetlenül büntetsz.

Sandor Zsolt 2019.04.12. 02:55:38

@sciclubtag

Nem kell idegeskedni. Pillanatnyilag csak szerencsétlenkedek itt meg verem itt többnyire céltalanul a nyálam. Èn is nagyon el vagyok keseredve a szcientológián :( èn sokkal durvább dolgokat éltem meg mint Bónyai meg egy pár másik.
süti beállítások módosítása