Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ütközés a hallgatásba burkolózó szervekkel

2019. január 16. - Reformer

A szcientológusok ismét hallgatásba burkolózó szervekbe ütköztek - írják a honlapjukon a legutóbbi, 23. tüntetésükről. Az eredményességet nézve körülbelül annyi értelme van ezt számolni, mint nekem azt, hogy hányszor néztem ma ki az ablakon.

Beszédet mondott Vojtilla Tímea is, aki szerint

ami most zajlik az mindössze néhány rossz szándékú ember nyereségvágyból elkövetett magánakciójának a következménye.

Ha jól értem, azért tüntetnek, hogy a NAV adja vissza a nyomozásuk során lefoglalt, az auditálásokról/"gyóntatásokról" készített "preclear" v. PC" dossziékat. Egyszerűen nem tudom elképzelni, milyen "nyereségvágyból elkövetett magánakció" lehet az, melynek egyenes következményeként az adóhivatal lefoglal egy kamionnyi dossziét. És azt sem, hogy ebből az egészből hogyan profitálhatna anyagilag egy vagy több magánszemély...

A legkézenfekvőbb verzió fel sem merül bennük - netalántán a NAV csak ki akarja számolni az adóhiányt? Hogy ki milyen szolgáltatást kapott, azután lett-e ÁFA bevallva és befizetve?

De van tovább is:

Továbbá történelmi távlatba helyezte ezt a 2017 ősze óta tartó támadás-sorozatot, amikor arra is figyelmeztetett, hogy az emberiség története során mindig voltak olyanok, akik – talán tudatlanságból, esetleg félelemből – igaztalanul támadták az új gondolatok képviselőit. Különösen az új vallások voltak mindig kitéve mindennek, ahogy ez a kereszténységgel is megtörtént annak idején.

Ezek a korai keresztények gyakran előjönnek az ilyen tüntetéseken. Bár rájuk emlékeim szerint nem az adóhivatalt küldték a római császárok, szóval a párhuzam "kissé" sántít. Arról nem is beszélve, hogy a kereszténység nem egy sci-fi író magánvállalkozásából lett adóoptimalizálási célból vallási szervezet.

Végezetül:

Azért, hogy az emberek a saját szemükkel lássák, hogy mi a szcientológia a saját TV-jüket, az interneten is elérhető Scientology TV-t vitték ki az utcára, egy mozgó LED-fal segítségével, hogy mindenki lássa, mit is cselekszenek ők valójában a világban.

Mi sem alkalmasabb erre a célra, mint a saját propagandacsatornájuk.

A budapesti utcákat járó, teherautóra szerelt LED-falat egyik olvasónk is lefotózta, íme:

49841046_1256746717783930_2491173687009476608_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6214566304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyaloghuszár 2019.01.17. 17:06:41

Hát akármit mondtok, én minden szóval egyetértek.
Ez a cirkusz valóban "néhány rossz szándékú ember nyereségvágyból elkövetett magánakciója".
Név szerint:
Rintintin Tímea, V. László Király, Édees Zoltán, Lront Hablaty, Dávid Kiskavics

Remélem egyszer megvalósul az álmotok és a magatokfajta örült bűnözőket eltakarítják, hogy a tisztességes emberek jogai végre megadassanak a NAV és az Adatvédelmi Hivatal által, és ha az elvakított balfasz vazallusaitok hanem is szárnyalnak majd magasabbra, de legalább ebből a gödörből kikecmeregnek végre. Ámen.

MVF 2019.01.18. 16:51:52

A képen szereplő kocsi (NKU-935, Transit) a City Gold Rent Kft. tulajdona, ahol mélyen elkötelezett Szcientológusok dolgoznak (a kisfőnök könyves tiszt a ideális orgban, kapható is sok szép könyv az irodában). Ez az autó szinte minden szci tüntetésen részt vevő valamilyen módon. Aki szeretné kibérelni: teherautoberlesbudapest.eu/berelheto-auto/ponyvas-ford-transit/
süti beállítások módosítása