Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kapcsolatmegszakítás a legmagasabb szinteken is

2018. október 04. - Reformer

Források:
HVG - Nem szcientológus: Tom Cruise évek óta nem találkozik a kislányával
Blikk: Szomorú: több éve nem találkozott kislányával a híres színész – Ez az oka
Femina.hu - Tom Cruise évek óta nem látta a kislányát - Hallani sem akar Suriról

Több online hír- és bulvárhír-portál is megírta, hogy Tom Cruise 5-6 éve nem is találkozott a most 12 éves lányával, Surival (az egyetlen nem örökbefogadott gyerekével) a szcientológia miatt.

Akár igaz a hír, akár nem, a lényeg ez: simán igaz lehet, mert ez az embertelen gyakorlat a mai napig létezik a szcientológia "egyházban". Az az igazán felháborító, hogy mennyi felesleges szenvedést okoz, mennyi életet és családot tesz tönkre és nyomorít meg ez a rendszer csak azért, mert egy 32 éve halott sci-fi író így látta célszerűnek a saját szektáját kordában tartani.

Egy kétoldalas dekrétummal egyesíthetne több száz családot az egyház mostani vezetősége. Ha akarná. De ahogy a mellékelt ábra mutatja, nincs ilyen szándék.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7814281735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2018.10.04. 20:33:45

Ha tippelnem kellene, hogy ez álhír, vagy sem, akkor az utóbbira fogadnék nagy összegben. És sokan ismerünk olyan scientologistokat, akik szerint ez teljesen rendben is van, hisz ez is csak egy thetán gyerek testben, aki enturbulálná ezt a nagyszerű elhivatott embert. (Bár ezt én nem nagyon értem, illetve az összes hisztériás félelmet az enturbuláló hírektől, hisz ha olyan jó állapotban vannak, olyan keményen képesek konfrontálni a világ dolgaival, akkor miért rettegnek ezektől az apróságoktól. Tom Cruise nem tudná konfrontálni a nem- scientologist 12 évest???) LOL

Bgisi 2018.10.04. 22:08:07

Nem álhír: https://www.msn.com/en-us/movies/celebrity/tom-cruise-can-see-suri-10-days-a-month-—-but-hasn’t-seen-her-in-years/ar-BBNTsRW

bumeráng2013 2018.10.07. 09:12:53

Biztos hogy igaz amióta kiléptünk ebből a szektából lányunk nem csak velünk hanem a testvérekkel és nagyszülőkkel is megszakított minden kapcsolatot.A régen szeretett és tisztelt nagypapi temetésére sem jött el.

PTS level III. 2018.10.07. 16:01:53

@bumeráng2013:

"A régen szeretett és tisztelt nagypapi temetésére sem jött el. "

Az a durva, hogy amikor ezek a droidok a halállal találják szembe magukat, a félelmüket azzal altatják el, hogy "Ron majd segít neki, és a következő életében szcientológus lesz..." - ez egy valós precedens.

Finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy az ilyenek nem szabad akaratukból cselekszenek. Minden mozdulatukat és gondolatukat "vallásos" irányelvek határozzák meg, amiért sajnos még felelősségre sem vonhatók. Ha Ron azt írta, akkor az szent, igaz és megcáfolhatatlan...

A szcientológia mocskos és mélyen elhallgatott története a tiédhez hasonló esetekkel van tele. Megértem a lányod elvesztése miatt érzett szomorúságod. A bicskát az nyitja ki az ember zsebében, hogy a jog még a felvilágosodás után is gyakorlatilag tehetetlen a szcientológiával szemben.
Elég egy "mi vallás vagyunk, ebben hiszünk és kuss"-típusú érvelés...
Persze az én pofám könnyen jár, szerencsésen megúsztam ezt a szart...

Bgisi 2018.10.19. 10:44:10

Tegyük hozzá, hogy Tom Cruise egy igen prominens személy, kvázi a szci reklámarca, mely millióknak mutathatná meg a "hiteles" képet a szcientológiáról. És b***ki, pont Ő viselkedik így a saját gyermekével. Persze a családi dolgok, hogy kivel van jóban, kivel áll szóba, stb magánügy, a közvéleményt ez nem is különösebben érdekelné, legalábbis egy bulvárlap szintjénél jobban. Ettől még rekordokat döntő jó filmeket csinálhat. Csakhogy Ő a leglegebb szcientológus, aki asszem 2004-ben megkapta az IAS szabadság érdemérmet, egyenesen Miscavige-től. Úgyhogy nagyon szép dolog az "út a boldogsághoz", a "hogyan kössünk sikeres házasságot" és a "sikeres gyereknevelés" tanfolyamok és kiadványok, azonban mindez csak üres fecsegés és félreinformálás, miközben a világhírű egyik legnagyobb szcientológus filmszínészt soksok éve egyáltalán nem érdekli a gyermeke. Szavak és duma, kontra cselekedetek és tények. Pontosan ez a mutatója, hogy a szcientológia hogyan is áll hozzá a család és a gyermeknevelés fogalmához. Mások, ha elválnak, lehet évekig pereskednek és boxolnak (nem szó szerinti értelemben) a gyerek elhelyezéséért vagy láthatásáért, de nézd meg Tom Cruise-t. Szeretet, kapcsolat és kötődés = zéró, nulla, semmi. Nnna, ennyit is ér a szcientológia ilyen tekintetben is: semmit.
süti beállítások módosítása