Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Célpontban a roma felzárkóztatás(i pénzek)

2018. szeptember 30. - Reformer

Konferenciát tartottak a roma fiatalok megsegítésére a Szcientológia (sic!) egyházban - adta hírül a szcientológia agitációs és propagandaosztályának weboldala, a szcientologianeked.com.

Hatalmas képmutatás persze azt tettetni, mintha őket, a szcientológia magyar vezetőit egy fikarcnyit is érdekelné a magyarországi romák sorsa. Az ő ideológiájuk szerint az alacsony statisztikát büntetni kell, a magas statisztikát meg támogatni - a konferencián említett mélyszegénységben élő romák az ő fogalmaik szerint "alacsony statisztikájúak". 

A 100-150 millió forintért vesztegetett "Híd a teljes szabadsághoz" terméküknek pedig nem a szegény romák a célközönsége.

Arról nem is beszélve, hogy Hubbard se ment a szomszédba rasszista megjegyzésekért (itt van egy kis idézetgyűjtemény angolul, ahol terítékre kerülnek az afroamerikaiak, az arabok, a zsidók, az indiaiak, a kínaiak és a dél-afrikai feketék is. 

Szóval mi lehet a valódi motiváció?

Arról nem esett szó, hogy a 2015-ben egymilliárd forint profitot termelő és 4,5 milliárdnyi vagyonon csücsülő szcientológia egyház mekkora összeggel támogatja ezt a nemes kezdeményezést, de könnyen ki lehet találni (szép kerek szám).

Azt gyanítom, hogy a mindenféle ártatlan nevű fedőszervezeteik ezután majd pályázatokon akarnak kihasítani egy részt a roma integrációs pénzekből, majd azok egy részét leadják az egyháznak. Az ilyen kirakatrendezvények, mint ez a konferencia, jól jönnek majd annak bizonyítására, hogy már eddig is csináltak valamit.

Arról pedig ne legyenek illúzióink, hogy mit segítene ez a módszer mostani állapotában a romákon. Pont annyira lenne nekik hasznos, mint a nem-romákon eddig "segített".

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4214273529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2018.10.02. 23:30:14

Adjunk egy esélyt a scientologistoknak, Reformer, hogy az ellenük felhozott "vádak" alól tisztázzák magukat! ;) Irány a budapesti Hős utca! Osztogassák ott a drogfelvilágosító füzetecskéiket, vigyék el a megvilágosodást azokba a tudatlan buksikba. A sárga sátruk legyen a sötétségből kivezető fény! :D

Ott aztán tényleg nagy szükség van az "élet egyetlen működőképes technológiájára":
rtl.hu/rtlklub/fokusz/a-hos-utcai-nyomortanya-megdobbento-felvetelei

s t p 2018.10.03. 17:23:49

nem találom a - hivatkoztott - 2015 évi mérlegbeszámolójuknak megfelelő friss mérlegeiket sem adószámuk (18297052-2-42) sem elnevezésük (Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet) alapján.
Megúszták valamivel a mérleg benyújtási / adatszolgáltatási kötelezettségüket?

Reformer 2018.10.03. 18:14:41

@s t p: itt található: birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-kereses; keress rá hogy szcientológia, és a beszámolók között ott van.

s t p 2018.10.04. 16:21:26

kösz,
kerestem az alapján amit mutattál.
Találtam is - valamit...
a Központ 2015-re adott be utoljára - ez amit te is meghivatkoztál. Azóta semmi újabb n em látható - sem 2016, sem 2017 nincs meg;
2017-re csak Szeged, Sopron beszámolója jelent meg;
2016-ra Szolnok, Paks, Győr, Veszprém;
2015-re látható - a Központon kívül - Szolnok, Szekszárd, SzegedGyőr, Sopron (némelyik javíthatott, mert többször is szerepel).
Elég érdekesen adják elő - ezt nem nagyon lehetne így csinálniuk. A "vallásszabadság"-ba ez ugyan nem fér bele. A NAV részére ez feledott laszti - ezt is hozzá lehetne csapni a folyó ügyeikhez.
süti beállítások módosítása