Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Már nem-szcientológusokat is toboroznak a Sea Orgba

2018. szeptember 08. - Reformer

Érdekes történetet osztott meg velem pár napja a blog egy debreceni olvasója.

Egyik gyerekkori barátja szcientológus, és érintőlegesen ő is ismeri a témát, de különösebben nem akart vele foglalkozni. Kb. 1 héttel ezelőtt a barátja megkereste azzal, hogy lenne egy dániai munkalehetőség, és itt van Koppenhágából most két ember, akivel lehet beszélni az ügyben. Budapestre kellett volna utazni az „állásinterjúra”, de aztán amikor arra nem volt hajlandó, LEMENTEK DEBRECENBE csak ezért.

Az „interjún” elég hamar kiderül, hogy a Sea Orgba toborzás lesz a téma, egymilliárd évre szóló szerződéssel, a Híd elmagyarázásával valakinek, aki nem is szcientológus. De persze azok, akik beállnak oda dolgozni, ingyen felmehetnek.

Nagyon nem lehet már ember, ha ennyire kétségbeesetten próbálnak nem-szcientológusokat is berángatni.

Egy érdekesség: a toborzók állítása szerint 700 ember dolgozik a szcientológia európai központjában, ebből 200 magyar.

Olvasónk persze nemet mondott a végén, de több napig tartott, mire végre megértették és leszálltak róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2914229541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moria 2018.09.08. 16:30:51

@Le a spammerekkel: Elég világos, miről szól.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.08. 17:22:40

@egytucatLevelibéka: @Moria: @free spirit: eszerint ti képben vagytok scrientologia témában... részvétem...

egytucatLevelibéka 2018.09.08. 18:04:08

@Le a spammerekkel:
Menj és éld az életedet!
Ne akard ezt megérteni.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.08. 18:21:04

@egytucatLevelibéka: _ezt_ nem is akarom. Azt már inkább, hogy mi a faszt keres egy ilyen poszt a blog.hu címlapos ajánlójában... Azt mindenki tudja, hogy a sci miféle söpredék. Minek itt még reklámozni is?

PTS level III. 2018.09.08. 23:15:20

Már bocs az illetlen kérdés miatt, de a tudatlan wog számára nem túl magas grádiens az egymilliárd évig tartó elköteleződés egy olyan eszmerendszer mellett, amely még a legfanatikusabb követői közül se tett senkit szabaddá? :)
Meg aztán a XXI. században úgy működik a világ, hogy egy épeszű non-scientologist azonnal ráguglizik a témára, szóval jó lenne, ha a csőbe húzás meg az átbaszás taktikai fortélyait korszerűbbé tennék, és nem avétos, 50 éves irányelveknek szolgai módon engedelmeskedve néznék hülyének az aberrált wogokat, mert ebből aztán semmi jó nem fog kisülni... :D

norbert79 2018.09.08. 23:43:57

@Le a spammerekkel: Lefordítom hétköznapi, nem szcientológusnyelvre (wog) miért jelentős ez: PTS Level III arról beszélt, hogy tudniillik a Sea Org a legelitebb része az "egyháznak", ahova normális esetben csak egy adott képzések kap az ember lehetőséget bekerülni, nagyon kemény s durva összehasonlítással élve olyan, mint volt az SS, csak a kiemeltek kerülhettek oda. A Sea Org az elején egy hajón indult, LRH (L Ron Hubbard közvetlen környezete), így talán érezhető, hogy jelentősége óriási, s ha Sea Org vagy, akkor az felér egy örökkévalóságig tartó elkötelezettséggel (lásd az említett 1 milliárd évig tartó szerződés pont)
Na most azt ugye tudjuk, hogy az "egyház" okításai elvileg arról szólnak, hogy hogy tisztítsuk meg a káros dolgoktól a világot, hogy váljunk "clear"-é, illetve működő thetánná (OT) ergo, hogy legyünk a mindenség guruja, de spoiler, az egész csak átverés, s nem működik.
Szóval add össze a kettőt: Olyan elit helyre keresnek 'utcáról' embert egy olyan egyházba, ami elvileg a világot kellene megmentenie, hogy már beérnék egy tudatlan woggal, azaz tudatlan nem-szcientológussal is, mert ennyire megy össze az egész. Hiába a dollármilliók, az emberek menekülnek az "egyházból", ergo zuhan össze.
Na EZÉRT fontos ez a blogbejegyzés!

norbert79 2018.09.08. 23:46:40

@PTS level III.: Lefordítottam konyhanyelvre amit írtál, remélem tudtam segíteni. ;-)

Gyaloghuszár 2018.09.09. 03:22:15

Le a - én értem mi a posztod. Egyszerű SPAM. Leveled.

PTS level III. 2018.09.09. 20:18:01

@norbert79:

Oh, köszi, hasznos volt! ;) Velem ellentétben benned még megvan a kellő türelem és empatikus készség. ;)

Egyébként (nem sea orgos léptékben, hanem missziós szinten) az "egyház" évekkel ezelőtt is próbálkozott már hasonló megmozdulásokkal, hogy munkatársakat toborozzon az utca emberei közül. Mondanom se kell, hogy mi lett a vége: pár hét után lelépő, csalódott fiúk és lányok. Az sem elhanyagolható információ, hogy én dolgoztam egy ilyen misszióban, ami azóta már csak egy emlék... :)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.09. 22:16:47

@PTS level III.: toborzás... milyen ember (ember???) az a nőstény, aki a karonülő babájával megy az utcára, hogy toborozzon? A sci-nek... :(
Nem sokkal a NAV-os házkutatás előtt futottam egy ilyenbe a Váci úton. :(

norbert79 2018.09.10. 10:52:45

@Le a spammerekkel: Azért nehéz ezt felfogni talán, mert ő egy teljesen más mentális állapotban van, így ami egy átlagos szemlélő számára kiugró, s problémás, a benne lévőnek viszont teljesen megszokott, s normális, sőt, maga a helyes út. Ő számára a világ megmentése a cél, amiért minden eszközt meg kell ragadni, mindennél fontosabb a végcél.
Voltál már valaha szerelmes? Amíg véget nem ér, addig csak őt látod, de ha vége, utána kezd el tisztulni elméd. Furán megfogalmazva azok az emberek mind szerelmesek a szcientológiába.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.10. 11:06:03

@norbert79: én ezt inkább mentális problémának, pszichiátriára tartozó betegségnek tartom. Am it az a nő művelt, azt meg kiskorú veszélyeztetésének. De láttam már SS tetkóval felvonuló élőlényt is, aki a nyakában vitte a gyerekét a tüntetésre... szóval nem kifejezetten ezekre a szerencsétlenekre jellemző. :(

norbert79 2018.09.10. 11:31:15

@Le a spammerekkel: Tény, hogy agymosás történik a szó szoros értelmében a szcientológián belül, csak tudod pont azért nem tudod csak úgy 'kirángatni' az adott személyt, mert meggyőződéses alapon működik, ráadásul a pszichiátria/pszihológia ellenségei az egyháznak. (lásd CCHR és a pszichiátriáról rendezett kiállítások). A hívőknek tilos külső entheta, azaz szcientológiával ellentétes vagy kritikus ooldalt olvasniuk, aki mégis idetéved az erősen valószínű OSA, azaz belső elhárítás/megfigyelés csoportjában dolgozik. Amíg a hívő saját maga észre nem veszi a jeleket, rá nem jön a gondokra, addig sajnos szinte nulla esély segíteni rajta. Saját magának kell rájönnie, s ezért is olyan nehéz egy kikerülőnek, mert az egész világképe hullik olyankor össze.

PTS level III. 2018.09.10. 18:34:34

@Le a spammerekkel:

"milyen ember (ember???) az a nőstény, aki a karonülő babájával megy az utcára, hogy toborozzon? A sci-nek... :("

Annak a nőnek szent meggyőződése, hogy az a kisbaba egy húsba csomagolt, határtalan képességekkel megáldott szellemi lény, amely kizárólag a scientology tanításain keresztül üdvözülhet (pár millió forintért cserébe). És közben az álságos mosolya mögött ott rejtőzik az irántad érzett megvetés: egy szerencsétlen, potenciális bevételi forrás, aki valahogy nem fogta fel, hogy a scientologyba invesztált forintmilliók olyan befektetések, amelyek egymilliárd éven belül garantáltan megtérülnek lrh nirvánájában. ;)

norbert79 2018.09.10. 20:42:38

@PTS level III.: Megy ez neked, egész költői! ;-)

Bgisi 2018.09.14. 07:15:49

Két hete felvette velem a kapcsolatot egy volt munkatársam, akivel együtt dolgoztam még a Móriicz Zsigmond körtéri missünkben. Most Ő Koppenhágában dolgozik, immár 7 éve de nem SO tag csak public, és "eszébe jutottam". Nem vonom kétségbe, csak érdekes hogy eltelt közben 23 év...

Gyaloghuszár 2018.09.14. 07:57:07

@Bgisi: Na, szép.
Magasságos Ron forog a sírjában - hová jutott a földmentő thitánok serege?
Azt hittem szigorúan tilos olyan sütetlenségeket meghallgatni mint a valóság, pláne ilyen mókusok szájából. Már fair game is alig van, hanyatlik az etika - a szebb időkben mindnyájan zaklatva lennétek, és minden szomszédotok és kollégátok leveleket kapna gaztetteitekről.
Mi folyik itt kérem, reformizáció? Szóba állunk bárkivel?
INGYEN?
Xenu már hegyezi az atomot valahol.

Bgisi 2018.09.14. 09:08:45

Akadozik a blogmotor, mert lemaradt a fele amit írtam. Ez volt a vége:
Szóval Messengeren rámírt, és nagyon lelkesen érdeklődött mizujs velem, úgyhogy elcseverésztünk. Halad a hídon, nemrég' kapott 600 óra auditálást az elmondása szerint, de én szóltam neki hogy ha diskurálunk a szciről, enturbulálni fogom. Azt mondta, nincs [nekem] sárga papírom, ő pedig kibír egy kis enthetát. Kisebb szakaszokban leírtam a véleményem, legutóbb 3-4 napja, de arra még nem válaszolt. Van egy olyan gyanúm, hogy minden követ megmozgatnak hogy legyenek már staffok, akár még az elblowzott tagokat is. Úgyhogy készüljetek, előbb-utóbb Titeket is megtalálnak egy Contract-al.

PTS level III. 2018.09.14. 18:00:25

@Gyaloghuszár:

"Már fair game is alig van, hanyatlik az etika - a szebb időkben mindnyájan zaklatva lennétek, és minden szomszédotok és kollégátok leveleket kapna gaztetteitekről."

Na, ez igaz! Rólam még mindig nem szálltak le, pedig a képükbe dörgöltem telefonon keresztül, hogy az elnyomó Bonyai blogját olvasgatom szabadidőmben. :D Ez se győzte meg őket. Vaskos szar kerülhetett a palacsintájukba, ha a tények dacára még mindig a világmegváltót látják bennem. :D

norbert79 2018.09.14. 18:38:14

@Bgisi: Én meg kimaradok a jóból, fenébe is... Pedig hiányzik egy kis mókusvadász banda, vagy kis telefonálgatás nekem, vagy OSA kísérők, hogy ne érezzem annyira egyedül magam...

PTS level III. 2018.09.14. 18:59:30

@norbert79:

A kiadós zaklatásokra nincs már kapacitás, és a vallásszabadságért vívott verejtékes küzdelemben is elég hülyén venné ki magát a dolog. Szóval egyelőre marad Reformer blogjának szorgalmas copy-paste-elése, aztán valahogy majd alakul a történet. ;)

PTS level III. 2018.09.19. 11:19:25

@Bgisi:

"Két hete felvette velem a kapcsolatot egy volt munkatársam, akivel együtt dolgoztam még a Móriicz Zsigmond körtéri missünkben. Most Ő Koppenhágában dolgozik, immár 7 éve de nem SO tag csak public, és "eszébe jutottam". Nem vonom kétségbe, csak érdekes hogy eltelt közben 23 év..."

Mostanában bennem is furcsa érzések kavarognak, és mintha nem csak veled történnének meg hasonló esetek. :)
Az egész olyan visszatetsző és gyomorforgató... mintha központi utasításra cselekednének, és nem önszántukból, bár az indítékaik egyelőre tisztázatlanok. Miscavige készül megint valami nagy dobásra...? :D

mindbender2 2018.09.19. 14:23:20

@Gyaloghuszár: Vigyázz a reformációval, az ugyanis azt jelenti: vissza a gyökerekhez.
A kereszténységnek ez a gyökere, de pl a szci-nek vagy az iszlámnak a brutalitás.
Szóvala reform szci az bizony a legnagyobb geciségek újra elővétele és alkalmazása.

TellVilmos 2018.10.01. 10:40:52

Utóbbi időben engem is próbálnak elérni. De ami számokról hívtak, miután meguntam őket, ment a spam bejelentés, megfelelő netes szolgáltatók felé és tiltottam a számaikat. Így csak azt látom utólag, hogy próbálkoznak, de nem érnek el és így béke van.

Sybil Tale ( Bibi) 2018.10.20. 01:00:59

@norbert79:
Sajnos ugyanígy jártam.
Észrevettem az ellentmondásokat és az egyre durvuló lehúzásokat.
Több Orgban is voltam ( 5-ös osztályú, azaz olyan mint a mostani Budapesti Org) és mind kongott az ürességtől. Csak a staffok ( akik szolgáltatják az Orgban a dolgokat) azok ültek 3-an 4-en a tanfolyam termekben.
Amikor rákérdeztem, kimagyarázták a nyilvánvalót. Senki se tanult aki public ( aki kapja a sok sok pénzért a sok zavaros elméletet).

Nem megy a cuccos és kész.
Egyre többen világosúlnak fel.
Elég beteg az, hogy már akárki Sea Org taggá akarnak toborozni. Fogalmuk sincs arról, hogy mibe vágnának.
Nem adok 20 évet ennek a szektának, és egy új tagja sem lesz.
Akik meg vakok akarnak maradni, az az ő dolguk.

Hála az égnek én idejében kijöttem a " hipnózisukból".

PTS level III. 2018.10.20. 10:01:01

@Sybil Tale ( Bibi):

"Több Orgban is voltam ( 5-ös osztályú, azaz olyan mint a mostani Budapesti Org) és mind kongott az ürességtől. Csak a staffok ( akik szolgáltatják az Orgban a dolgokat) azok ültek 3-an 4-en a tanfolyam termekben."

A scientology etikai rendszere megköveteli a munkatársaktól, hogy "a működő tech" több sebből vérző eszmeiségét életben tartsák, méghozzá bármi áron!

Egy olyan misszióban dolgoztam évekig, amelyet végnapjain már csak a staffok (meg néhány eltökélt "public") tartottak életben. A könyveket a munkatársak vásárolták a civil állásukból kapott jövedelemből, tanfolyamra fizették be a saját családtagjaikat, és a telefont is csak akkor emelték fel, ha a bevétel esélye több volt 20%-nál. Lépcsőházakból szedték össze az eldobált szórólapokat, hogy a "promo out" stat rubrikájába ez előző héthez közelítő számértéket lehessen beírni - a nyomtatási költségek hatékony minimalizálása mellett.

A scientology kizárólag promóciós/népszerűsítési céllal működtetett látványpékségeinek (pl. budapesti "ideális org") költségei előbb-utóbb felemésztik a rendelkezésre álló tartalékokat, és a rendszer úgy dől majd össze, mint egy kártyavár a huzatban...
süti beállítások módosítása