Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Tüntetés volt megint a "vallásszabadságért"

2018. szeptember 02. - Reformer

Immár 21. alkalommal próbálták azt meg, ami az eddigi 20 alkalommal is hatástalannak bizonyult.

Felvonult párszáz szcientológus, és nagyon fellelkesítették egymást, hogy mekkora jó fejek és milyen jó a helyzet.

Készült videó is. A PR és kommunikáció mesterei úgy döntöttek, hogy mondandójukat egy amatőr felvétel formájában lesz a leghatásosabb megosztani a világgal, kép- és hanghibákkal próbálva meggyőzni a NAV-ot, hogy a leadott mérlegek, a látszat és a csilli-villi palota ellenére mégsincs pénzük.

5:30-nál veszi át Miklovicz Attila a mikrofont. Már az első mondata hazugság volt - "nem félünk megmutatni, hogy kik vagyunk". Attila papi civil ingben állt ki, amelyet soha nem visel a mindennapokban, és csak a színjáték és az egészre utólag rászuszakolt vallási köntös része.

Mondott egy ilyet is:

Eddig bármit is tűztünk ki magunk elé célul, együtt elértük.

Csak pár dolog, ami eszembe jut az évek hosszú során kitűzött célokból.  2000-re, 2002-re, 2005-re, 2010-re stb. Clear lesz Magyarország, a pécsi misszióból org lesz, betiltják a pszichiátriát Magyarországon, Hubbard tanulási techet használnak az iskolákban... stb.

Majd Bodó István "tiszteletes" következett. 10 évig voltam az "egyházban", az életben nem szólították így a területi auditorokat...

Aztán jött Vojtilla Tímea ismét, a szokásos győzni fogunkkal stb.

Aki nagyon nem tud mit csinálni az idejével, annak itt van a remek videó:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4414217081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free spirit 2018.09.02. 13:40:49

A zászlókból ítélve érkezett nemzetközi segítség is, hogy ne csak ötvenen lézengjenek ott. A tapsvihar ereje sem volt túl meggyőző. De lehet, hogy csak a külföldiek nem értették meg a magvas gondolatokat és elfelejtettek tapsolni. :)

bumeráng2013 2018.09.02. 16:53:34

Még hogy a vallásszabadságért tüntetnek ........ a vallás és a szabadság áll tőlűk legtávolabb....

Damiel 2018.09.03. 12:54:51

Hát van pár észrevételem:
- Ritkán látni olyan tüntetést, ahol a rendezők többen vannak, mint a támogató tüntetők! Ez világosan mutatja a scientologist-ok elhivatottságát, már ami a szervezet tagjait illeti.
- A felszólaló szerint a hatóság lerohanta az "egyház központját". Némi barokkos túlzást érzek a dologban, hisz ezek szerint minden hatósági intézkedés egyfajta lerohanás. Hogy kellett volna odamenniük, hogy ne minősüljön "LEROHANÁS"-nak? Gyanítom, hogy nem volt más a dolog, mint egy bírói határozat alapján elrendelt házkutatás. Nem hiszem hogy a kirendelt végrehajtók orosz gyalogság módjára üvöltve szaladtak volna...
- Nem lehet annyira fontos ez az egész probléma, hisz ha valóban súlyos érdeksérelem érte volna a scientologist-okat, akkor a világszerte több millió vagy épp hazánkban élő több százezer "hívő" is ott lenne. Tehát vagy a probléma nem olyan nagy vagy hazudnak a létszámra vonatkozó statisztikák. De az utóbbit nem feltételezném...
- Tetszik a tiszteletes megszólítás és a keresztény egyház papi ruhája a felszólalón. Bizonyára nem jogellenes viselni egy ilyet, de azért a nyerítve röhögős kategória.

s t p 2018.09.03. 19:05:37

20:22 -nél van egy ugrás/törés - a kórus nem azt mondja vissza amit a szónok előmondott.
Technikai/felvételi hiba lehetett, vagy valmi érdemi maradt ki. Az elsőre tippelek, de nem tudtam megállapítani.

s t p 2018.09.03. 19:06:47

inkább 20:19-nél

PTS level III. 2018.09.04. 00:05:59

"nem félünk megmutatni, hogy kik vagyunk" :'D

Ha Miklovicz ráérő idejében olvasgatja ezt a fórumot, akkor akár meg is válaszolhatná, hogy miért halogatja az "egyház" 30 éve a brutális beáramlást előidéző, az emberiséget kómából felrázó ot IX-X szint megnyitását. Mert ezek a "csúcsvezetők" előbb-utóbb kénytelenek lesznek belátni, hogy egy bizonyos ponton túl a legfanatikusabb scientologistok előtt sem lehet már pr-parasztvakítással elpalástolni ezt a kínos kérdést.

PTS level III. 2018.09.05. 00:13:05

@Damiel:

"Tetszik a tiszteletes megszólítás és a keresztény egyház papi ruhája a felszólalón."

Bizonyára nem tisztázták elég alapossággal a "tiszteletes" szót, és még marketingcélokra is volt pofájuk felhasználni. :D
Pedig elvileg Vojtilla Titike és Miklovicz Attila már sok millió forintot csengetett ki az igazságért: a kereszténység tulajdonképpen csak egy aberráció, amit Xenu 3D-s mozijában ültettek belénk (R6 implant?)

Enturbulated SP 2018.09.05. 12:12:21

Ez az egyébként teljesen értelmetlen sőt inkább kontraproduktív sorozatos tüncikézés sokkal inkább a meglevő híveknek szól mint a külvilágnak, mert a hatóságokat pár tucat nyilvánvalóan elmeroggyant szerencsétlen szánalmas bohóckodása pont nem érdekli, az utca emberét meg még annyira sem. Ez az egész csak arra jó, hogy a bent lévők felé kommunikálják, milyen heroikus küzdelmet vívnak már megint az elnyomókkal, majd a szép színes belső kiadványokban mindenki láthatja milyen kőkemény, világraszóló és tüntetéssorozattal válaszoltak az őket megtámadó hatóságoknak, egyébként pedig lehet a kasszához fáradni és adakozni eme szent ügy támogatása érdekében (is). Kb. ennyi.

PTS level III. 2018.09.05. 23:31:42

@Enturbulated SP:

A legdurvább az (és ezt megbízható forrásból tudom), hogy ezt a szart már a bennragadt hívek gyomra is egyre nehezebben veszi be. A scientology ideológiai felépítménye minden eresztékében recseg-ropog, és a kasszához fáradók célja már nem az emberiség megmentése, hanem egy sokkal inkább öncélú és egoista rögeszme lett: minél közelebb kerülni az áhított szellemi szabadság felé vezető "híd" végéhez. Szánalmas és megvetendő ez a hozzáállás. Ha már a buta wogok nem fogták fel, hogy mit szalasztanak el, legalább jóféle patkány módjára koccoljunk a süllyedő hajóról, amíg van rá lehetőség... ;)

Gyaloghuszár 2018.09.09. 03:21:24

Gyogyó István ezelőtt a nap előtt nem hirdette még magát tetvésznek - a FB profilja alapján inkább fitneszben utazik. De azt adjuk meg neki, hogy a tenyérbemászó balfasz modort ügyesen vegyítette egy kis hitgyülis somolygással. Hatalmas nyugtázás, ha bárki ébren kibírta az 5 perces beszédet.

Az megvan nektek, hogy a hitvallásuk kimondja (19:46):
"a mentális eredetű betegségek GYÓGYÍTÁSÁT nem szabad a vallástól elidegeníteni, vagy nem vallásos területeken elnézni".
Itt explicit bevallják, hogy kuruzslást végeznek. Meg azt is, hogy mekkora pszichó nácik, akik egyszerűen káromlásnak tekintik a pszichológia tudományát mint létezőt.
Kuruzslás vétsége:
187. § (1) Aki ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Rintintititimi megnyilvánulásait pedig mindig öröm látni - olyan a beszédstílusa, mintha ütődött gyerekeknek gügyögne végnélkül. Áááááárad a Tech a szájából.

Gyaloghuszár 2018.09.09. 03:34:18

Ja, még a Gyogyó Pistihez - amikor nem tízszeletes, akkor ezzel a szarral házal:
vercukor.wgnet.eu/?pagelang=hu
"A világ első éles trucsulákkuluma!" (videó, 0:04)
Na ilyen egy siccteches szellemi vezető - ezért imádom ezt a mozgalmat.
A szellemi toprongyrázás netovábbja!

PTS level III. 2018.09.10. 19:09:57

@Gyaloghuszár:

Szokjunk hozzá, hogy a scientologystok mindig a prémiumkategóriás, igazából megfizethetetlen (tehát kurva drágán értékesített) és kihagyhatatlan termékekkel házalnak egy elbaszott mlm-rendszerben, vagy épp ők a boldogság lrh által feljogosított egyetlen hiteles árusai a spiritualizmus zsibvásárán.
Termelni kell, mert az hozza bevételt, és a sok pénz pedig előbb-utóbb szabaddá tesz! Hát nem vágod...? ;)
A vallásszabadságért meg úgy kell tüntetni, hogy közben jól parodizálható szenvelgéssel hassunk a NAV és NAIH vezetőinek érzelmeire. Ezt nevezem! :D

PTS level III. 2018.09.16. 15:10:52

Az egyik kedvenc rajzfilmemben (Az idő urai) találtam egy jelenetet, ami szerintem passzol a scientology eszmeiségéhez: youtu.be/0mgR42-yymA?t=2647

Bgisi 2018.09.18. 10:22:07

@PTS level III.: Bazz, biztos egy ex-szci csinálhatta, mert tényleg van hasonlóság.

PTS level III. 2018.09.18. 11:17:46

@Bgisi:

Arról nincs tudomásom, hogy ezt a rajzfilmet ex-scientologist készítette volna, viszont ebben a jelenetben átjön, hogy mekkora veszélyekkel jár bármiféle ideológia mellett rögeszmésen elköteleződni. Ahogy Hamvas Béla írta:

"A civilizáció és mindaz, ami hozzá tartozik, nem tanítás, hanem magatartás. Életrend, amely a legkönnyebbnek látszó megoldás irányába mozog. Védelmet nyújt, amelyről úgy tűnik,hogy biztos, és hangzatokat eszel ki a félelmek elaltatására. Nem kényelem és nem anyagi biztosítás, mert akkor elég lenne a vastag fal, a meleg ruha, a magtár és a fegyver. De a házzal egy időben elkerülhetetlenül megjelenik a világnézet, és az ember nemcsak a meleg szobába bújik, hanem a langyos eszmevilágba. Ha elveszíti kapcsolatát a nyers természettel, még nem lenne baj, de lehetetlen a kapcsolatot megszakítani anélkül, hogy az ember ugyanazt el ne veszítse azzal, ami nélkül a lét értelmetlen. Fontos, hogy minden másnak lássék, mint ahogy van. Főként, amiben kellemesen lehet szenderegni."

Hubbard sci-fi írói fantáziájának azért mégis csak határt szabott az adott kor társadalmi és technikai fejlettsége, viszont akkoriban eladhatóbbá tette a portékáját: például a Marcab konföderációt a hatvanas években dramatizálta az amerikai társadalom, Xenu űrhajói pedig a Douglas DC-8-as repülőgépekre hajaztak formatervezésben.
Érdekes kérdést vet fel, hogy ha Hubbard most élne és "menne át a tűzfalon", akkor vajon a Star Wars TIE Fighterei dobálnák-e az atomot a vulkánokba, és a főgonoszt Xenunak nevezné-e?

Bgisi 2018.09.18. 15:43:24

Sziasztok! Megint eltűnt a vége amit írtam! Most ismét közzéteszem, nem adom fel... Szóval idevágó, amit pár napja olvastam, hogy a "wog" világ mit gondol és mennyire röhögnek a Xenu sztorin:
"Az iratok tartalma, legalábbis azoké, mely a bírósági perben szerepet kaptak, természetesen mégis nyilvánosságra került (az Internetrõl könnyû beszerezni), és ezekben nagyon ``vad'', meseszerû dolgokat olvashatunk pl. csillagközi szövetségekrõl, a Föld nagyobb vulkánjaiban levõ hidrogénbombákról, amiket földön kívüli értelmes lények helyeztek el sok millió évvel ezelõtt, egy jégbe fagyott, Xenu nevû thetánról. Ezeket elég nehéz komolyan venni. Egyrészt inkább egy fantasztikus könyvnek tûnik, másrészt sokszor teljes ellentmondásban van a tudományos, pl. geológiai tényekkel. Nagyon látszik ezeken az iratokon annak a kornak a nyoma, amikor Hubbard leírta õket. Például az 50-es évek legkorszerûbb fegyverei (hidrogénbomba) lépnek fel benne legerõsebb fegyverként, holott egy csillagközi civilizáció biztosan tudna hatásosabbat is gyártani (mondjuk antianyag-fegyvert)."
Forrás: www.fizika.sze.hu/~horvatha/Hagiosz/tevtan/node24.html
süti beállítások módosítása