Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Cikkajánló Jack Parsons életéről

2018. július 03. - Reformer

A qubit.hu cikke Jack Parsons kalandos életéről:

A fekete mágia elvette az eszét, 37 évesen felrobbantotta magát a rakéták atyja

Idézet:

Amikor 1945-ben a ház [itt egy kommuna, ahol a okkultizmus hívei laktak - a szerk.] szabad szexuális légkörében Hubbard kapcsolatba kezdett Sarával [Sara Northrup, Jack Parsons akkori barátnője], Parsonsban eltört valami. A ház lakói szerint ettől a ponttól kezdve a fekete mágia legsötétebb szertartásaiban merült el, Babalon istennő megidézésére fordította a legtöbb energiát, hangokat hallott, szellemeket látott, egy ceremónia jegyében pedig Hubbardot is rávette arra, hogy természetfeletti jeleket fürkésszen, miközben ő Prokofjev zenéjére, maszturbálással próbálja megidézni a thelemita istennőt.

Hubbard, Parsons és Sara közös céget alapítottak, amibe Parsons az összes megtakarított pénzét, valamivel több mint 20 ezer dollárt beletolt. Hubbard rávette, hogy a pénzből utazzanak Miamiba, vegyenek három jachtot, amit aztán haszon reményében eladnak Kaliforniában – Parsons beleegyezett, de ekkor még nem tudta, hogy Hubbard és Sara meg akar lógni, és egy világkörüli útra hajtanak. A szinte földönfutóvá vált Parsons lenyomozta az eltűnt párt egy floridai kikötőben, ahol végül 2900 dollárt tudott kiszedni belőlük, miután Sara azzal fenyegette, hogy ha nem elégszik meg ennyivel, bepereli nemi erőszakért, amiért 18 éves kora előtt szexelt vele.

1969-ben a Sunday Times fedte fel L. Ron Hubbard okkultista múltját, amire a Szcientológiai Egyház egy közleményben azt állította, hogy a férfit a haditengerészet küldte kémkedni Parsons házába, hogy felszámolja a fekete mágiával foglalkozó szektáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9414090843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2018.07.11. 17:03:13

Engem ez a bejegyzés nem döbbentett meg annyira, ugyanis a szcientológiában pusztán anyagi érdekből eljátszani a hülyét nem feltétlenül emberfeletti állapot. Nézzük meg például ezt a bohócot: youtu.be/ZXd_39cRwLU

Ez a faszi ugyan nem rakéta-, hanem vitaminbizniszben utazik, és a szcientológia alig pár millióért cserébe elég boldog hülyegyerekké tette, nem?

TellVilmos 2018.07.17. 19:59:59

@PTS level III.: Csakhogy Jack Parsons nem volt szcientológus, ha jól elolvastad a cikket. Ő volt az az ember, aki beleártotta magát a fekete mágiába és LRH csatlakozott, hozzá, még a sci előtt, aztán megkettyintette Jacknek a barátnőjét, majd lelépett vele és a pénzével is, aztán feleségül vette a csajt, ami egy nagyon mocskos, letagadott házasságban végződött.

Jack csak egy útjelző tábla, egy tanító volt LRH számára a szcientológia felé vezető úton.

PTS level III. 2018.07.20. 12:53:31

@TellVilmos:

Világos! ;)
Hubbard bácsi állítólag 50.000 évnyi emberi bölcsességet ollózott össze szcientológiává, egy kis fekete mágia simán belefér, nem? :)

Viccet félretéve engem inkább az döbbent meg, hogy ezek a szűk, ám hamis komfortérzetet nyújtó ideológiai buborékvilágok még mindig életképesek a XXI. században is - függetlenül Jack Parsonstól. ;)
süti beállítások módosítása