Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Most már a celebek se nagyon állnak ki mellettük

2018. április 22. - Reformer

Egész jó cikk a 24.hu-n Elisabeth Mossról:

A tévésorozatok királynőjét csak a szcientológiáról nem szabad kérdezni

Idézetek:

Megfélemlítés és elnyomás azonban nemcsak a sorozatokban, a valóságban is létezik. A Szcientológia Egyházat például gyakran vádolják ilyesmivel, amelynek Moss is a tagja. Erről viszont nem hajlandó beszélni az amúgy mosolygós színésznő.

....

Van azonban egy téma, amiről Moss egyre kevésbé hajlandó beszélni, pedig szintén van köze A szolgálólány meséjéhez: a szcientológia. Mossnak még a szülei csatlakoztak, így ő gyakorlatilag beleszületett a botrányok által övezett egyházba, amelyet az utóbbi években is nagyon súlyos vádak értek visszaélésekről, zsarolásról, manipulációról és agymosásról. A színésznő korábban többször védelmébe vette a szcientológiát, ami szerinte, sok kisebbséghez hasonlóan, a társadalmi előítéletek ártatlan áldozata. Mára azonban új kommunikációs stratégiát választot, és inkább kitér az ezt firtató kérdések elől.

A TV-csatornájuk indításakor ez volt talán az egyik legfeltűnőbb - nem az, hogy ki volt ott az induláshoz (Miscavige), hanem az, hogy ki NEM. A relatíve sok szcientológus celeb közül (John Travolta, Tom Cruise, Jenna Elfman, Elisabeth Moss, Chick Corea stb.) egyik sem adta az arcát ehhez és egy percre sem tűntek fel... Ez mindenesetre érdekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3313855574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása