Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Interjú Lange Lászlóval a pszichológiai szakvéleményről

2018. március 25. - Reformer

A cikk:

SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ KONTRA DR. CSÁSZÁR-NAGY NOÉMI (így, csupa nagybetűvel az eredeti)

Ebben a médiamegjelenésben annyira hamis szinte minden, hogy végig kellett idézőjeleznem a mondatot.

"Interjút" készített egy "újságíró" a Magyarországi Szcientológia "Egyház" "közönségkapcsolati igazgatójával", Lange Lászlóval.

Először is, ez nem egy interjú, hanem egy fizetett hirdetés olyan álkérdésekkel, hogy még az alákérdezés szintjét se üti meg.

A szöveg tele van csúsztatásokkal és hazugságokkal. Már az első mondatból tudni, milyen az egésznek a színvonala. ("A szcientológia nemzetközileg elismert vallás." Az USA-ban valóban, máshol nem annyira... a németek és a franciák maximum megtűrik, az oroszoknál rájuk szállt az FSZB - Kínában, Brazíliában és az arab világban pedig jelen sincsenek.)

A legerősebb mondat talán ez:

[...] az auditálás egyáltalán nem foglalkozik gyógyítással, és a testi betegségek esetén a Szcientológia Egyház hagyományos orvoslást ajánl tagjainak.

Pont az a baj, hogy nem ajánl. L. Ron Hubbard szerint minden betegség lelki eredetű, és elég sok probléma volt (és van) abból, hogy nem mennek orvoshoz a szcientológusok, hanem abban bíznak, hogy "a Híd mindent megold". A szcientológusságát nyíltan felvállaló dr. L. Gábor orvos szerint a rák is pszichoszomatikus betegség.

A végén elhangzik, hogy 

a szükséges jogi lépéseket megtettük.

Mi másra is számíthattunk? Ahogy az egyik német OSA-s mondta anno: Mi nem az a vallás vagyunk, aki odafordítja a másik orcáját is...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1513779198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása