Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Öncélú előjáték a pénzgyűjtéshez - frissített rövid összefoglaló a tegnapi tüntetésről, videókkal

2018. január 21. - Reformer

Megjegyzés: 17:25 - Frissítve egy újabb videóval.

Megvolt az újabb tüntetés. A Deák térről indulva végigvonultak a Hősök terére, majd jött a lényeg - az adománygyűjtő rendezvény a magyar helyzet "kezelésére", állítólag a valaha volt legmagasabb kvótával.

Végignéztem a tegnap kirakott videót, a beszédeket, amiket mondtak. Új gondolatot nem fedeztem fel. A három szónok lényegi mondatai:

V. "Titi" Tímea: Addig tüntetnek, amíg helyre nem áll Magyarországon a vallásszabadság.

Miklovicz Attila: Önkényes, jogsértő módon korlátozzák a hatóságok hozzáférést a vallás gyakorlásához szükséges eszközökhöz. Pedig a szcientológusoknak "millióknak" segítettek Magyarországon. 1,5 millió drogmegelőző füzetet osztottak ki (ezt egyébként a Drogmentes Maraton csinálta, nem az egyház), több százezer Út a boldogsághoz könyvet osztottak szét, az önkéntes lelkészeik tízezreknek segítettek, és több százezer Hubbard könyvet adtak el.

Jeff Pomerantz, "világhírű" amerikai színész:  Sok helyen felvonultak, és mindenhol győztek. Itt is így lesz.

Kiadtak egy sajtóközleményt is:

Budapest, 2018. január 20., szombat (OS) - Hóhérok és ÁVO-sok közé keveredett Budapesten Kerri Kasem, amerikai rádiós személyiség és színésznő és Jeff Pomerantz, hollywoodi színész

Szombat délután a magyar szcientológusok által szervezett felvonulás a Terror Háza előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Magyarország egykor élen járt a vallásszabadság biztosításában, ez a jog súlyosan sérült az elmúlt hónapokban. Utalva ezzel a 450 éve megtartott tordai Országgyűlésre, ahol Magyarország lefektette a vallásszabadság törvénybe iktatásának hagyományát Európában.

A szcientológusok és az emberi jogokért elkötelezett neves külföldi vendégeik ismét a folyamatos hatósági zaklatások ellen tiltakoztak, amelyek lehetetlenné teszik az Alaptörvényben garantált szabad vallásgyakorlásukat. A történelmi alkalomból a felvonulók utcai jelenetekkel idézték meg a lelkiismereti és vallásszabadság magyarországi megsértéseinek leggonoszabb eseményeit.

Miklovicz Attila, az egyház szóvivője szerint:
"A vallások ősidőktől fogva az ember lelkét igyekeztek felszabadítani, és próbálták segíteni, hogy elérje az üdvösséget, a megvilágosodást és a szellemi szabadságot. Ezért a vallásszabadságnak magában kell foglalnia annak szabadságát is, hogy az ember saját maga rendelkezhessen a lelkével, és megválaszthassa, hogyan igyekszik megmenteni azt."

A szcientológusok 28 éves magyarországi tevékenységük során százezreknek segítettek humanitárius programjaikkal, illetve személyesen a vallás gyakorlatain keresztül.


Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

 

A sajátjukon kívül még készült 3 videófelvétel is, itt nézhetőek meg:

Egyházi közvetítés:

Független videók:

Hosszabb lélegzetű a teljes menetről, angol kommentárral:

(itt érdemes figyelni, hogy a kommunikáció mesterei hogy kezelik le a kérdéseket)

 

Itt pedig az látszik, hogy a "tüntetők" egykedvűen sétálgatnak vagy jobb esetben beszélgetnek:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6613592447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyaloghuszár 2018.01.21. 16:34:24

Megnéztem a videót a rendezvényről. Sajnos csak az elejéről van felvétel, pedig nagyon vártam a beígért további celebritások felszólalásait.

A beszédek NAGYON tetszettek. Tökre igazuk van!
Ki kell állni az emberi jogokért, a vélemény szabadságáért! Ez ősi magyar tradíció. Egész meghatódtam!
Végig Péterfalvit képzeltem a pódiumra - a beszéd egy szcientológia elleni tüntetéshez sokkal jobban passzolna. Le az emberi jogokat sárba tipró szcipirtyóval és a -Miklovicz szerint ezzel akár háborút okozó- véleményszabadságot sértő gittegyletével!

Kár, hogy az adócsalásról, adatvédelmi törvények megsértéséről, kuruzslásról nem hallottunk - ezek nem emberi jogok, hanem embertelen jogsértések.

Bgisi (törölt) 2018.01.21. 19:58:34

Hogyha a pszichiáterek a pszichók, akkor ők a szcihók! :-)
Az utolsó videónál az egyik vágásnál úgy hallottam, mintha azt skandálja a hangosbeszélő: "fass@gszabadságot".
:-)))
(Ezt a kommentet lehet kiveszi Ref)

znagy6666 2018.01.22. 09:40:28

@Gyaloghuszár: Mar figyelem egy ideje a szofordulataidat. Benned egy kolto veszett el:-))).
Kifogyhatatlan kincstar, csak amulok.

Gyaloghuszár 2018.01.22. 09:43:12

Nem tudok betelni azzal a résszel (9:26), ahol Atilla úr egy szcientológiai rendezvényen a tudományt mint létezőt szidja. Majd az évezredes hagyományokat kezdi el emlegetni. :-D
Lehet, hogy délelőtt szcigó, délután már katolikus, csak rossz papírt vett véletlen elő?

Nem, természetesen értem én - most minden valláshoz törleszkedni kell kicsit, hogy miden hívő nevében lehessen védeni a vallás szabadságát. Csak hát ez így röhejes.

A hívek számában már sok találgatást olvastam a blogon, de ha 1000 elmeRONgyantat 28 országból kell előkotorni, akkor a magyarok száma nyilván a 700-at sem üti meg, nem?

Tudom, Rintintintimea szerint ez akkor is 2330%-os növekedés a 92-es adatokhoz képest (3).

znagy6666 2018.01.22. 09:44:25

@Bgisi: "(Ezt a kommentet lehet kiveszi Ref)" - ezt nem hiszem, hogy leveszi:-), ez is jopofa!

znagy6666 2018.01.22. 09:48:19

@Gyaloghuszár:

"Megnéztem a videót a rendezvényről. Sajnos csak az elejéről van felvétel, pedig nagyon vártam a beígért további celebritások felszólalásait."

Budos zoknitol kerd, o állitolag belopodzott, hatha csinalt nehany snittet a kandi-telojaval.

StackIsWhack 2018.01.22. 19:18:21

A 3. videó elején a csíkos ruhásokkal a holokausztot akarják megidézni? Egyrészt hihetetlenül gusztustalan párhuzam, másrészt a nyilast/nácit játszó gyereknél az AK erős anakronizmus

büdös zokni 2018.01.22. 21:18:12

@znagy6666: Csak azt próbáltam kifigurázni, hogy mindenkit megszcinvitáltak a rendezvényre, tehát minket is. De ha nem választana el pár ezer km, akkor tényleg elmentem volna. Ők meg be se engedtek volna. Hisz nem tartozom már a szcaládhoz, inkább szcuppressziv vagyok.

Gyaloghuszár 2018.01.23. 15:03:21

Egy másik felvétel:

www.youtube.com/watch?v=bFHv5KIaO7k

"A műsorszám termék megjelenítést tartalmaz!" - hatalmas :-D

Reformer 2018.01.23. 15:24:18

@Gyaloghuszár: köszönöm, külön posztot kapott a megdöbbentő vége miatt...
süti beállítások módosítása