Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Panaszkezelés a szcientológusoknál

2017. szeptember 08. - Reformer

Az ellenblogon tulajdonképpen válaszolt Zorro1919 (bár abból az univerzumból a Garciaőrmester00 jobban illene rá) a kapcsolatmegszakítás feloldásával kapcsolatban megfogalmazott négy konkrét kérésre.

Azért térek ki erre külön, hogy ne sikkadjon el ez a téma, és látható legyen, milyen abszurd elképzelései vannak a panaszkezelésről az önmagát a világ legetikusabb szervezetének tartó csapatnak:

Ezt írta:

Van pár folyamatban levő hosszabb ügy, pl. a kapcsolatmegszakítás esetei, ezeken dolgozunk és fogunk választ adni. Nem kell minket sürgetgetni, kérdezgetni. Mivel az ilyet leginkább az akadályozta, hogy a másik blog rébuszokban beszél, nem ad meg neveket, amelyeket így szinte nem lehet kitalálni és sok utánajárást ígényel, ezért most hozzuk meg a következő játékszabályt: ha konkrét névről van szó, amelyet nem akar a másik blog az internetre kitenni, akkor kérünk egy emailt a részletekkel, nevekkel. Ha nem kapunk ilyet, akkor nem fogunk egyáltalán foglalkozni az üggyel.

és

Nem fogunk válaszolni személyes emailjeire, kommentjeire, vagy más kommunikációira azoknak, akikről tudjuk, hogy elnyomó személynek lettek az egyházunk által nyilvánítva, vagy más olyan etikai utasítást kaptak, hogy nem lehet velük kommunikálni.

Kirakni nyilvánvaló okokból nem akarom a neveket (ezért is úgy látszik, hogy én vagyok a hibás), de e-mailben sem küldhetem el nekik, mert én elnyomó személy vagyok szerintük, akivel nem kommunikálhatnak.

De ha valamiért mégis fogadnák, akkor ez a szabály lép az életbe:

A második játékszabály, hogy a tényleges segítséget kérő személy írjon nekünk, ne valaki más "a személy nevében". Segítséget csak a személynek lehet nyújtani, vele lehet tisztázni dolgokat.

Tehát csak az érintettektől fogadják el a panaszt, más nem hívhatja fel rá a figyelmet. De ha az érintetteket közben elnyomóvá vagy az isten tudja mivé nyilvánították, akkor nem állnak szóba velük, szóval bezárult a kör. Mivel mind a négy érintettnél ez a helyzet, ezért nekik nem fognak ezekben az ügyekben semmit se csinálni.

Mi következik ebből?

A szcientológia egyház csak akkor foglalkozik valakinek a panaszával, ha az ő szabályaikat betartja próbálja rendezni, nem szidja senkinek az egyházat, és nem fordul máshoz pld. egy elnyomó személyhez. Ha bármi mást tesz, elnyomóvá deklarálják vagy kiadnak rá egy etikai utasítást, hogy nem lehet vele kommunikálni. És akkor számukra vége a panaszkezelésnek.

Náluk ez a fogyasztóvédelem - megvédik magukat a fogyasztóktól...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3512811554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.08. 12:01:31

Erre (is) mondtam hogy logikai bukfenc. : )

büdös zokni 2017.09.08. 13:45:56

Erre a mechanizmusra egyébként tökéletesen illik az LRH-féle magyarázat: Amikor valakinek megnemértései vannak, ártó tetteket követ el és elhatárolódik attól a területtől. Tehát, mikor valaki panaszkodik, akkor rájönnek, hogy ártottak neki, ezért ilyen-olyan etikai módszereikkel még többet ártanak neki aztán megszakitják vele a kommunikációt (teljes elhatárolódás). És az LRH-magyarázat szerint ezzel pont hogy azokat védik, akiknek ártottak, vagyis ebben a helyzetben minket.
Az egyetlen furcsaság csak az, hogy a kedves rokont viszont továbbra is benntartják az egyházban, igaz, hermetikusan elzárva a külvilágtól és a rokonoktól.

stefan75 2017.09.08. 17:03:01

A szokásos pszichopata tempó. Nekik mások élete csak egy játék, és természetesen ők írják a játékszabályokat.

büdös zokni 2017.09.10. 01:11:12

"...vagy más olyan etikai utasítást kaptak, hogy nem lehet velük kommunikálni"
Ez vajon milyen? Lehet mondjuk PTS-kinyilvánitás, de ha senki nem kommunikálhat vele, akkor hogyan oldhatja meg a problémáját?
süti beállítások módosítása