Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jó eséllyel ismét kaphatnak majd egyházi 1% SZJA-t a szcientológusok

2017. július 14. - Reformer

Az Alkotmánybíróság mai döntése értelmében

az Országgyűlésnek biztosítani kell, hogy az adózók az "egyházi” 1%-áról rendelkezésük során valamennyi vallási közösség közül választhassanak

Az indoklás szerint: 
Az Alkotmánybíróság mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet állapított meg, mert a törvényalkotó nem biztosította az adózók számára, hogy személyi jövedelemadójuk „egyházi” 1%-áról rendelkező nyilatkozatuk kedvezményezettjeként valamennyi vallási közösség közül választhassanak.  Az Alkotmánybíróság ezért felhívta az Országgyűlést, hogy jogalkotási kötelezettségének 2017. december 31-ig tegyen eleget.
Kíváncsi leszek, ebből mi lesz. Elvileg kellene egy törvényt vagy rendeletet hozni, amely minden vallási egyesülethez technikai számot rendel.
Akkor viszont túl sok lényegi különbség nem marad a vallási egyesületek és az egyházként elismert szervezetek között, tehát például a szcientológiát tekintve is többé-kevésbé visszaáll a 2012-es törvényi változás előtti állapot.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7612663365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása