Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Igazi pénzgyűjtő nagyágyú érkezik Magyarországra

2017. június 02. - Reformer

Kiadott egy közleményt a magát Magyarországi Szcientológia Egyháznak nevező vallási egyesület:

http://os.mti.hu/hirek/127419/a_magyarorszagi_szcientologia_egyhaz_kozlemenye

A közleményben Alfreddie Johnson "baptista lelkészként" jellemzett figura valójában a szcientológia egyik legsikeresebb és legaktívabb adománygyűjtője, aki a központi nagy kalapba (a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége - IAS) szedi az adományokat 10% jutalékért (még kettő ilyen arc van az "egyházban" - Michael Roberts és Jeff Pomerantz C-listás színészek).

Vajon mennyi lehet a kvótája erre a pár napra, amit itt tölt? 100.000 USD szokott lenni a minimum, de szerintem 250.000 vagy 500.000 lehet most, ha már "helyzet" van.

Kell a pénz ügyvédekre és adatvédelmi szakértőkre (legalábbis erre hivatkozva fogja kegyetlenül lehúzni a magyar szcientológusokat).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6212559055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brail Kast 2017.06.02. 12:29:00

Ezt se tudták leírni hiba nélkül.

Dr. Kix 2017.06.04. 22:49:51

Amúgy az adományozás nem számít bűnöző cserének? Vagy hogy a túróba hívják.

Reformer 2017.06.05. 16:18:22

@Dr. Kix: úgy hívják, de nem annak számít, ha az "egyháznak" adsz. Mert szerintük a szci olyan értékes, hogy pénzben úgysem tudod megfizetni, tehát ha pluszban adsz nekik, akkor is "benn lesz a csere"...

Lehet igazam 2017.06.07. 21:21:39

@Dr. Kix:
Illetve van egy ilyen elfogadott nézőpont Szci körökben, hogy ha adsz ezzel LRH-nak, illetve az egyháznak adsz vissza, mivel olyan "sok mindent" kapsz, hogy kb folyamatosan adnod kell, hogy cserében legyél.

2017.06.09. 18:49:02

@Dr. Kix:

A szcientológiának szánt - akár horribilis végösszegű - adomány az ő értelmezésük szerint az egyetlen "észérvekkel" megindokolható kivétel, mivel kizárólag a szcientológia képes a hülyévé materializálódott emberi szellemet kivezetni az enyészetből. Az persze még nekik sem tűnik fel, hogy a milliárdokért megvett csillogó-villogó ingatlanjaikkal önmagukat parodizálják.

Az ő értelmezésük szerint azok is "downstat bűnözők", akik nem áldozzák fel mindenüket Hubbardért és az eszményért... tudom, mert épp elég pénztarháló rendezvényükön vettem részt.
Sok szcientológust ismerek, és a legtöbbjük álma az mlm-alapú rendszerekbe és a passzív, munka nélkül megszerzett jövedelembe vetett, megingathatatlan hit, ami majd kikövezi a totális szellemi szabadságba vezető útjukat - és hidd el, ezeknek elég vastag a bőr a pofájukon ahhoz, hogy bűnözőnek nevezzenek bárkit, aki nekik nem ad eleget. :)

Egyébként örömmel nyugtázom, hogy több hónapos kihagyás után se változott semmi a szcientológia háza táján. Kicsit unalmas már a szci agóniája, ám Reformer blogja még mindig szórakoztató olvasmány. :)
süti beállítások módosítása