Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Bejegyzés-ajánló: A Drogmentes Maraton valós veszélyei

2017. május 30. - Reformer

Érdemes elolvasni a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) blogján megjelent mai bejegyzést:

A Drogmentes Maraton valós veszélyei

Egy kis ízelítő:

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is országos körútra indult a Drogmentes Maraton, amely elvileg a hazai droghelyzeten hivatott javítani. Az elért gyerekekre és családjaikra azonban nem csak a szakmai szemszögből kifejezetten káros üzenetek veszélyesek, hanem az is, hogy a mozgalom mögött a beszervezéseiről híres Szcientológia Egyház áll.

[...]

A szervezetnek már a drogmegelőző tevékenysége is meglehetősen problémás. A Maraton csapatkapitánya a napokban úgy nyilatkozott a Szeged Ma portálnak, hogy „ha egy gyereket elértünk, és nem fog drogozni, akkor már megérte, mert ezt nem lehet pénzben vagy időben mérni”. Az ehhez hasonló állításokat az áltudományos tevékenységet végző prevenciós szervezetek használják önigazolásként.

[...]

A Maratont szervező Drogmentes Magyarországért Mozgalom megközelítése épp azok közé tartozik, amely súlyos szakmaiatlansága miatt akár növelheti is a kábítószerek kipróbálásának esélyét. Márpedig a Drogmentes Mozgalom füzetei az elrettentést vegyítik tudományosan megalapozatlan, rég megcáfolt állításokkal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1112552207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2017.05.30. 21:50:43

van ma egy cikk a portfolión az adatvédelmi szabályozás tervezett uniós módositásáról, ha az megvalósul az nagyon durva lesz ezeknek...

norbert79 2017.06.01. 11:44:50

@büdös zokni: A GDPR-ra gondolsz? Párszor már említettem. Nem tervezett, hanem már életbelépő, rég el lett fogadva, 2018 május 25-től minden EU tagállamra nézve kötelező. (ez most nem ajánlás hanem előírás lesz)
süti beállítások módosítása