Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Lecsapott a szcientológia a manchesteri tragédiára is

2017. május 28. - Reformer

Ismét akcióba lendültek a szcientológia önkéntes lelkészek a manchesteri terrortámadás után, írja Tony Ortega a blogján.

Ebben a katasztrófában is meglátták a promóciós és reklámlehetőséget, és ott is teremtek rikító sárga, szcientológia önkéntes lelkész feliratú dzsekikben és elkezdték osztogatni "Az út a boldogsághoz" c. Hubbard-könyvet. Hiszen mi másra is lenne szüksége egy terrortámadás áldozatainak, mint okos jótanácsokra a mindennapi fogmosás fontosságáról, a szüleink tiszteletéről vagy az ígéreteink betartásáról.

Arról már nem is beszélve, hogy ennek megörökítését úgy találták ízlésesnek, hogy mosolyogva pózoltak a helyiekkel:

Akármekkora idiotizmusnak is tűnik a kívülállók számára, ezt fogják csinálni, amíg léteznek, mert Hubbard ezt írta elő nekik. És Hubbardnak mindig igaza van (legalábbis szerintük).

Arról nem is beszélve, hogy az ilyen alkalmakon szétosztogatott párezer könyvet nem az egyház finanszírozza a hatalmas összeharácsolt pénzhegyből (mely Debbie Cook egykori felsővezető szerint az egymilliárd dollárt is meghaladja 2012-ben), hanem a tagoktól adományokat gyűjtenek a katasztrófára való hivatkozással, aki teljes listaáron veszik meg a füzeteket az egyház könyvkiadójától, majd az ingyen dolgozó önkéntesek szétosztják. Ezután ezeket dokumentálják, és a következő belső rendezvényeken további adományokat gyűjtenek a nagy közös kalapba arra hivatkozva, hogy mennyi minden jót tettek a pénzzel eddig is.

Erre mondaná a viccbeli Kohn bácsi, hogy ügyes, ugyanis az "egyház" gyakorlatilag két külön szálon (könyveladás/kiadás és utána a központi pénzgyűjtés révén) profitot generál így az ilyen eseményekből...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7312546461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása