Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Bezáratták a szcientológusok egyik rehabilitációs központját az USA-ban

2017. május 07. - Reformer

Forrás: 24.hu, Tony Ortega blogja

A 24.hu-n jelent meg:

Tennessee államban, egészen pontosan Cannon megyében bezárták a szcientológiai egyház rehabilitációs létesítményét, egy férfi ugyanis telefonon arról értesítette a rendőrséget, hogy embertelen körülmények között, akarata ellenére tartják fogva – számolt be róla a helyi lap.

Az egység a 911-es hívás után bejuthatott a kapuval elzárt részre. A férfi, aki a segélyhívást indította, azt mondta a tiszteknek, hogy akarata ellenére tartják ott, és ismeretlen gyógyszereket kapott. Elmondta, hogy rehabra jött, és hogy megtisztuljon a szcientológia által. Állítása szerint kilenc hónapja tartózkodott az intézményben.

A rendőrség leírása alapján a férfi egy kicsi szobában lakott, ahol csak egy lepedővel letakart ágy volt, és a fürdőszoba volt az egyetlen világos helyiség.

A férfit és a nőt, akit a rendőrség a létesítményben talált, a helyi kórházba vitték.

A három gyanúsított jelenleg őrizetben van, az ügyvéd szerint azonban nem a szcientológiai egyház üzemelteti a rehabilitációs központot.

A Business Insider megkeresésére sem a cannoni hatóságoktól, sem a szcientológiai egyház részéről nem reagáltak.

Tony Ortega blogjáról még az alábbiak derültek ki:

1. Marc Vallieres, a központ üzemeltetője ellen vádat emeltek két rendbeli emberrablás miatt. Büntetése két év próbaidő lett és részt kell vennie egy korrekciós programon is, amit jelenleg is csinál. A két beosztottja egy év próbaidőt kapott.

2. A központot nem közvetlenül a szcientológia egyház üzemelteti, hanem Marc Vallieres, aki szcientológus.

3. A központban mentálisan sérült embereket "kezeltek" Hubbard és a szcientológia módszereivel (melyek működésképtelenségét Lisa McPherson tragikus története is tanúsítja), havi 10.000 dolláros díj fejében. A rendőrséget kihívó páciens például bipoláris zavartól és skizofréniától szenvedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4612486857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2017.05.07. 14:48:19

Ha jól értem, 3-as tipusú PTS-eket próbáltak kezelni. Nem hallottam még olyan esetről, ahol ez jól sült volna el...

2017.05.08. 08:51:04

Irónia on:
Ez lehetetlen, a $zcientológia igenis működik, és a tagok a bolygó legetikusabb csoportja akik együttműködve a hatóságokkal elősegítik a elmebaj, bűnözés, és háborúk nélküli civilizációt.
Irónia off
Nem tudom, még minek kéne történnie, hány embernek kell még szenvednie vagy netán meghalnia, hogy rájöjjenek "ott fent", hogy ez a (tegnap még autószerelő volt, de ma már PR manager, etikai főnök vagy "szellemi oktató" tagokból álló) kamuegyház végre megszűnhessen? Nem azért mert nincs tízezer tagja vagy nem "történelmi", hanem mert destruktív, erőszakos, jobban hasonlít egy multinacionális nagyvállalatra mint egy valós vallási csoportra, és az emberek megtévesztésének művészetét tökélyre csiszolták?
süti beállítások módosítása