Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Tényleg nyomozott az FBI emberkereskedelem miatt a szcientológusok házatáján

2017. május 03. - Reformer

1_12.jpg

A FBI hosszas huzavona után kiadta a Radar Online-nak a szcientológia egyház ellen indított, 2009/2010-es nyomozás iratanyagát.

Több mint 300 oldalt tesz ki a teljes anyag, melyből párat már meg lehet nézni a Radar Online weboldalán.

Az eljárás 2009. október 9-én indult azzal, hogy 

The reporting agent received information that the elite branch of the Church of Scientology known as the “Sea Organization” (Sea Org) houses and employs thousands of Scientology members, including children and adults, utilizing force, fraud and coercion.

Azaz olyan információkat kaptak, hogy a szcientológia egyház "Sea Organization" vagy "Sea Org" néven ismert elit testülete többezer szcientológusnak (gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt) nyújt szállást és alkalmazza őket, és ennek elérésére erőszakot, csalást és kényszerítést használt.

2010. januárjában már ott tartott a folyamat, hogy "valószínűleg több gyanúsított ellen is vád emelhető"... és aztán májusban minden előzmény nélkül hirtelen lezárták az ügyet.

Ha mind a 300 oldal felkerül az internetre, talán majd okosabbak leszünk, hogy mi is történt valójában.

Mindenesetre ez így is rendkívül rossz fényt vet az "egyházra", akik eddig következetesen tagadták, hogy ilyen vizsgálat folyt volna ellenük.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3012476847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása