Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jól startolt Leah Remini dokusorozata

2016. december 07. - Reformer

Forrás:

origo.hu cikk a premierről

Kedd este került adásba az A&E csatornán a kiugrott szcientológus színésznő, Leah Remini dokumentumsorozatának első epizódja, ami kirobbanó sikert aratott.

A Leah Remini: Scientology and the Aftermath (Leah Remini: A szcientológia és az utóhatás) nyitórészére 2,1 millió néző volt kíváncsi – premierepizód műsorra tűzésével a csatorna utoljára 2014-ben ért el ilyen eredményt.

Nyolcrészes dokuszériájában a Férjek gyöngye című sitcomból ismert színésznő – aki édesanyja révén kilencéves korától kezdve három évtizeden át volt a szcientológia híve – más egykori egyháztagok történetét mutatja be: egytől egyig kiábrándító, visszaélésekről, gyerekmolesztálásról, fizikai bántalmazásról és szétszakított családokról szóló sztorikat.

A sorozat hatását pedig mi sem példázza jobban, mint hogy közvetlenül az adásba kerülés után a szcientológiai egyház ellencsapásként elindított egy honlapot Leah Remini: Aftermath – After Money (Leah Remini: Utóhatás, a pénz miatt) címmel, ahol megpróbálják lejáratni a sztárt, és természetesen tagadják a szériában elhangzott állításokat.

Leah Remini legutóbb Ellen DeGeneres talkshow-jában mesélt meredek dolgokat a szcientológiáról, előtte pedig könyvet is írt a vallás sötét oldaláról és saját tapasztalatairól. A Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology (Bajkeverő: Túlélni Hollywoodot és a szcientológiát) tavaly jelent meg, két évvel azután, hogy a színésznő szakított az egyházzal.

Már két rész lement, lenne is miről írni, de még kivárok, hátha lesz hozzá angol és aztán magyar felirat.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr612030373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.07. 14:33:21

Erről az jutott az eszembe, hogy a szcientológusok a Hubbardi rögeszmék rabszolgái.

2016.12.07. 17:47:09

A mai napig nem sikerült megértenem, hogy a szcientológiából kiugrott hírességeket miért vádolják folyton azzal, hogy csak és kizárólag a pénzért támadják az egykori "vallásukat"... hiszen a cashflow-n kívül aligha akad más, ami lázba hozná vagy érdekelné a fanatizált szciket.

Reformer 2016.12.08. 12:58:20

@mindless and simple: róluk aztán tényleg elmondható, magukból indulnak ki :) Csak olyan indokot tudnak feltételezni, ami őket is mozgatja.

2016.12.08. 19:06:14

@Reformer:

A működési mechanizmus világos: azt feltételezik másokról, amit gátlások nélkül maguk is megtesznek. De a bankrablónak van-e joga elítélni a bolti szarkát? - örök talány marad ez a kérdés... ;) :)

Lehet igazam 2017.01.08. 17:23:12

Én arra lennék igazán kiváncsi, ha ez valamilyen módon kimutatható lenne, jogy az ilyen műsorok, illetve személyek tevékenységei, mennyire vannak hatással a többi szcientológusra. Tudom, hogy aki tényleg aktív Szcientológus nem nagyon olvas "negatív híreket" , anno én sem tettem, nem nagyon néz ilyen műsorokat, de mintha az elmúlt pár évben ek megszaporodtak volna. Főleg ha híresebb ex tagok írnak könyvet, csinálnak filmet arra azért jobban felfigyelnek az aktív tagok is. Vagyis gondolom én. Nekem az a véleményem, hogy azért valami elindult az elmúlt években, ami egyre nagyobb és nagyobb
süti beállítások módosítása