Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A jelek szerint behálóztak egy ismert táplálkozási tanácsadót

2016. szeptember 18. - Reformer

A bocsiviki.hu nyilvános Facebook oldalán megjelent egy szcientológus konzultáns céget dicsőítő bejegyzés:

Itt lehet megnézni:

www.facebook.com/bocsiviki.hu/posts/984815881630858

A szcientológus üzleti tanácsadó persze nem tudta visszafogni magát, és odadobta a szcientológusok kedvenc ügyfélfogó és -megtartó fegyverét, az egót motoros pumpával hatalmasra fújó szeretetbombát:

exec_succes4.jpg

 

Természetesen megy a Méregtelenítő Programra is (remélhetőleg nem fogja mind a 28600 követőjének ezt az áltudományos maszlagot reklámozni):

purif.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8711719551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Páska Süme 2016.09.18. 21:09:36

Reméljük valaki szól neki...

norbert79 2016.09.19. 08:40:32

@Páska Süme: Én gondoltam írok neki, de "Kapcsolat" menüpont az nincs... "Együttműködés" alatt meg hirdeti az észt, hogy "Nem versengés kell, együttműködés", miközben elég szép pénzeket leakaszt emberekről.
Szerintem hagyom is, hadd járja meg...

aberglaube 2016.09.19. 20:03:56

Sziasztok!

Én tegnap intéztem egy kulturált kérdést a méregtelenítős posztja alá, hogy ugyan adjon már egy tudományos tényekkel alátámasztott kutatási hivatkozást arra, hogy a méreganyagok a zsírszövetben raktározódnak, valamint niacinra, illetve mindhalálig szaunára kiürülnek. Megkegyeztem, hogy nem muszáj main-stream kutatásnak lennie, elég az, ha tudományosan megalapozott, vagyis bizonyítja az ok-okozati kapcsolatot, és kiszűri a nem vizsgált tényezők hatását. A válasz? Kérdés törölve... :) Meglepődtem. Ja, nem. :)

2016.09.19. 21:31:12

@norbert79:

Tudom, nem szép dolog első benyomások alapján megítélni egy embert, de amikor először végigmértem fb-n ezt a tipikus, uniformizált fitnesztermi plasztikmacát, az volt az első gondolatom, hogy "pont jó helye lesz ennek ezek között".
Taposhat ezerrel a pénzért, a sikerért... Némely embernek szinte a képére van írva a karmája. :D

2016.09.19. 21:36:27

@aberglaube:

A jelek szerint a tanácsadó cégnél gyorsan elsajátította, hogyan kell cenzúrázni ill. nyomtalanul eltüntetni azokat a kínos és zavarba ejtő kérdéseket, amelyeket a kellő iskolázottság és tájékozottság miatt képtelen megválaszolni. ;)

2016.09.19. 21:42:11

@aberglaube:

Edit: [...] amelyeket a kellő iskolázottság és tájékozottság HIÁNYA miatt [...]
Késő van, bocs! :)

2016.09.20. 12:33:27

@aberglaube:
Felesleges korrekt érvelést kérned és várnod. Pont ezért áltudományos, mert egyfajta (tudományosnak tűnő) magyarázatot hangoztat, mely tartalmazhat objektív igazságokat (amelyek természetesen igazak önmagukban, és ebből kiindulva az emberek a többi maszlagot is igaznak vélik, tudományosnak "lekövethetőnek" gondolják), azonban a tézisek levezetése egyoldalú, a teljes egész megbízható bizonyítása hiányzik. Ez van, hidd el, kész. "Nos, a Nap reggel feljön és este a másik oldalon lemegy, tehát a Föld körül kering, hisz mi itt állunk stabilan az pedig mozog". Egyébként ennélfogva az emberiség elleni támadásnak vélik azt, ha a Tech működését meg mered kérdőjelezni, és simán SP lehetsz ha akár egy szóval is említed Lisa McPherson nevét (maga Miscavige avatta Clear-ré, majd ~2 hónap múlva meghalt a "isolation watch" tech alkalmazása közben FSO-ban: www.lisamcpherson.org/ vagy nézd meg a wikipedián). Persze mindenki egyetért a "mondj nemet a drogokra" elgondolással, de azt egyszerűen fasságnak tartom, hogy ennek megoldásaként Purifot, tanfolyamokat meg auditor képzést kell adni sok-sok-sok millióért (ha nem tud fizetni sajnálom, bele is dögölhet - mekkora segítőkészség), rendes gyógyszerek és tisztességes kezelés helyett. Vagyis, ha támadod a tekket, benne vagy biztos a drogbizniszben, és te is SP vagy. Logikus.
Ott van például a statisztika, alapvetően tök jó dolog. Nem Hubbard találta föl, a világon mindenütt használják, Ő csak szépen besimította a saját menedzsmentrendszerébe (de szép szó). De hogy mindenre rászabni a statisztikát akkora ordas nagy baromság, mint annak a rendje. Megszűnik a szubjektivitás, az érzelmek, az intuíciók - lehet hogy Miscavige felesége is azért került RPF-re (hol is lehetne másutt), mert nem hozta 2D-n a számokat??? (Magyarul nem akart dugni?) - elnézést a kissé morbid kinyilatkoztatásért, de csak azt akartam sugallni, hogy értelmetlen kizárólag statisztikákban gondolkodni. Hol van itt a képben az emberi értékrend, az igazi szeretet például, hogy én akkor is szeretlek ha hibázol... sehol. Szar a stat, büntetlek. Még a legjobb cimbimet is. Az önzetlenség is eltűnik a Szci-ben, nehogy azt hidd hogy az önkéntes lelkészek az emberek két szép szeméért vannak ott, ahol. Azért teszik, mert odaküldték őket, hogy így promózzák a szcit. Kap egy jó pontot a szervezet, hogy nekik mennyire fontos az "emberiség".
És amikor konkrétan rákérdezel valamire, mivel nincs az emberben benne a megfelelő válasz, csak terelnek (válaszol valamit, de nem _megválaszolja_ a kérdést). Vagy mint az esetedben, a legegyszerűbb: kitörli még magát a kérdést is, "nehogy má' valaki enturbuláljon". Mekkora nyitottság, mekkora theta, mekkora TR-ek... vagy inkább: csak ekkora IQ?
Mindig eszembe jut ilyenkor a szemellenzősségről Braun "nem tudom értelmezni" Mónika ominózus riportja: youtu.be/DEu2ZsAdsEs?t=25s Mindent válaszol, csak azt nem, hogy akkor kötődik-e a Héliosz Alapítvány a Szcientológiához vagy sem. Visszakérdez, elmagyarázza hogy önálló a jogköre, stb, de ha valóban nem lenne köthető, csak annyit mondana például: "Nem. Semmi köze a Héliosznak a Szcihez". De így, hogy csak keni a maszlagot egyből lejön, hogy van összefonódás, és mivel kínosnak érzi, de nem meri kimondani, elkezd másról beszélni. Ha lenne gerince (valódi felelősség, önismeret, stb) vagy nem szégyellné, nyugodtan válaszolhatná, hogy: "Igen, van. Vannak vezetők az alapító tagok közt." - vagy valami hasonlót.
Plusz egy gondolat még a "tudományos tényekkel alátámasztott kutatási hivatkozást" szövegedre, hogy amikor én benne voltam ('91-'96), auditor bárki lehetett. Könyvelő, műszerész, gépmunkás, pék, akárki. 8 általánossal is (nem én voltam : ) ) És ők adtak lelki tanácsokat, ők kísérik nyomon a szellemi fejlődést, ők tudják a végső igazságokat és az egyedüli kivezető utat a teljes szellemi szabadsághoz. Hmmmm, biztosan személyesen is letesztelték azokat a pszichológiai állításokat, amiket full igazságként hangoztatnak?! Persze hogy nem, ők nem kutatók, ilyen jellegű munka a háttérben nem létezik. Ezért legoptimistább esetben is csak hittérítőknek hívhatnánk őket, nem pedig vallási segítőknek (az igazi vallásokban papok, a szci-ben auditorok). 1-2 katolikus papot ismerek, ezek éveket töltenek iskolákban, teológiai képzéseken, főiskolán, egyetemen, mielőtt odakerül hogy egyáltalán prédikálhat valamit (most tekintsünk el attól hogy valaki más vallású, vagy mennyire nem ért egyet a mondanivalójukkal). Nem véletlen az sem, hogy David Miscavige a Szci legfőbb vallási főméltósága foglalkozását tekintve - nem árulom el, nézzétek meg magatok: hu.wikipedia.org/wiki/David_Miscavige
Kissé kesze-kuszára sikeredett az írásom, bocsi, írtam ahogy az eszembe jutott...

norbert79 2016.09.21. 10:38:40

Nem bírtam magammal, írtam egy hozzászólást neki...
www.facebook.com/bocsiviki.hu/photos/a.339327912846328.1073741828.338202979625488/984803894965390/?type=3&comment_id=990009157778197&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R0%22%7D

"Már várom az első beszámolót az első "purification rundown"odról! ;-)" - Kíváncsi vagyok a reakcióra...

norbert79 2016.09.23. 15:53:42

@norbert79: Update: És igen, törölve lett a hozzászólás... Milyen meglepő... :)
Kedves Viki, ezúton is: Megérdemled, remélem jól megszívod... :)

Niki Mayor 2016.09.24. 15:45:36

Konkrétan nem ehhez a témához tartozik. Lehet semmi köze az egyházhoz , mégis valami nem hagy nyugodni. Mit jelent elhagyni úgy egy családot indok: "ő már fejlődött, s gátoljuk a további fejlődésben?" Mindez két hónapos megmagyarázhatatlan távollét után, azzal a jelszóval dolgozom, tréningen vagyok. Valóban létezik ilyen? Vagy csak álmodom? Azóta mintha nem ezen a bolygón élnék, nem tudom feldolgozni ezt a kijelentést. Lehet ez Szcientológiai befolyás?

2016.09.25. 00:51:19

@norbert79: @Bgisi:

Dehogy szívja meg! ;) Már biztos meggyőzték az agymosó "tréning"-eken arról, hogy jól döntött, és a purification rundown-nal rálépett a szellemi szabadság felé vezető madárdalos ösvényre.
Talán még idén alá is írja az egymilliárd évre szóló szerződést, aztán menthet világot napi 16 órában ingyen és végkimerülésig... Ha jobban belegondolunk, ez nem is akkora szívás ám, mint amekkorának látszik. :)

Gyaloghuszár 2019.05.15. 07:52:59

@Ammonia73:
Megnéztem gyorsan az oldalt, és erre a videóra bukkantam:
bocsiviki.hu/hu/teszt#null
:-DDDD
"Csak hogy legyen pontos megértésed..."
A siccentológia tanulástechnikája itt is csak arra volt elég, hogy feloldja a magyar nyelvtan kereteit.

Ha Laci12 egyébként úgy általában is élharcosa a könyvárak csökkentésének, felkérhetnénk, hogy írjon ennek a polisztirolszagú teremtésnek is pár kedves szót a 15 000 Ft-os, százoldalas íbukról.
süti beállítások módosítása