Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Harmincezer forintot sem keresnek havonta az org munkatársai

2016. július 14. - Reformer

A következő, megbízható forrásból származó információk jutottak el hozzám.

A szcientológia üzleti modellje ezek szerint változatlan: továbbra is a hangzatos célok érdekében éhbérért és/vagy ingyen dolgoztatott emberekre épül, akiket probléma esetén mindenféle gusztustalan manipulációval és hazugságokkal próbálnak maradásra bírni.

  • Havi min. 60.000 ft fizetést ígérnek munkaerőfelvételkor az új embereknek, ami majd „heti 60.000” lesz, ha beindul a szekér.
  • Valójában 30.000 ft-ot sem keresnek az átlag munkatársak.
  • Ha valaki felhozza, hogy ebből nem lehet megélni, csak annyi a reakció:1. lépj be mindkét orgba [két párhuzamosan létező, egy nappali és egy alapítványi org is létezik, eltérő időbeosztással. a nappali hétköznap 9:00-18:00 üzemel, az alapítvány hétköznap 19:00-22:00 és hétvégénként egész nap mindkét nap - Reformer]  2. oszd be előre mit hogy veszel meg és a piacon vásárolva heti 3500-ból is kijössz.
  • Folyamatos figyelik, hogy miket posztolnak a munkatársak Facebookra és rászólnak, ha valamit nem találnak megfelelőnek.
  • Minél „természetesebben” kell kinézni, tilos a piercing, de még a festett haj is - el kell hagyni a hobbikat és azokat a külső megjelenéseket, amik egyediek.
  • Nem olyan posztot kapnak, amit szeretnének és illik hozzájuk, hanem ami éppen soron van vagy ahova gondolják. Ha valaki szép, bármennyire is utálja, tuti, hogy olyan poszton lesz, ahol jól látják. És ha el akarja magát kérni onnan, az lehetetlen, mert "majd megszereted".
  • A magánélet és a barátok elhagyására bátorítanak – hozd be őket a szcientológiába, vagy dobd őket.
  • Szerintük olyan nincs, hogy nem tudja valaki csinálni és azért kilép. Olyan sincs, hogy a kevés fizetés miatt akarna máshová menni. Ha ilyen van, akkor szerintük szimplán van valami bűne az illetőnek, vagy elnyomó van a környezetedben és mehet etikára, ahol majd "kezelik".

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr188887156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pirx 2016.07.14. 12:04:18

Ilyenkor mindig felmerül bennem, hányszor lehet ugyanabba a folyóba belelépni? Az emberek másk hibájából nem tanulak?
Ugyanakkor felmerül a kérdés, hgy meddig vagyunk felelősek embertársainkért? Értem, hogy becsapott emberek. De én is az első nap jöttem rá a cégnél, ahová kerültem, hogy mibe is csöppentem bele? (Mondjuk nem értettem az "értékes végtermék" kifejezést, és csak mosolyogtam a "kalap" kifejezésen, az előzetese megbeszéléseken, ahelyett, hogy utánanéztem volna)
De az első oxford tesztnél leesett a tantusz.

Zoblood 2016.07.14. 12:41:48

@Pirx: Az ember alap esetben más hibájából nem tanul, ugyanis van, hogy valaki ezekről nem is tud. No meg azért az internet tele van szeméttel, így tudni se lehet, mi igaz és mi nem.
Másrészt, ha valaki barát/ismerős által megy be(és van ilyen is bőven), az naívan hisz is a barátjának, hogy jó hely. De ha valakinek minimális esze van, már látni fog olyan jeleket,amik szépen árulkodnak, hogy hoho öcsém, rossz helyen vagy és nem fog bedőlni.

Pirx 2016.07.14. 14:29:59

@Zoblood:
AZért a szcientológiáról van épp elég riasztó írás. Ha ráguglizok, eléggé érdekes kép alakul ki.
Abban igazad van, hogy ha valaki ismerős által kerül da, az másképp látja eleinte, de azért elég hamar rá kell(ene) jönnie, hogy mi folyik körülötte.
De igazad van. Ha épp gyenge pillanatában találja meg az embert, be tudja szippantani.
Mondjuk én eléggé immunis vagyk az ilyesmire, nem is rántott be. De azért sokszor elgndolkodtam, hogy egy láthatóan alkalmatlan ember összerak egy olyan céget, ahol a legjobb érzékkel kiválogatja a legalkalmatlanabb embereket.... És a cég 10 éve működik. Na ezeket nem fogom fel.

Harper1 2016.07.14. 21:50:11

Igen, de ha ráguglizik, és épp akkor ott benne van, akor az ottani felfogás lesz igaz rá, miszerint ez mind csak puszta rágalom, és a kedves, aranyos Szci-sek nem is ilyenek. Aztán meg kiderül, hogy de. Remélhetőleg még az elején. Rosszabb esetben pedig már sajnos túl későn. :(

2016.07.17. 21:44:38

@Harper1:

Ha nem az OSA-nál dolgozik, tilos rágugliznia. :) Ha mégis megszegi Hubbard parancsolatait és elolvassa, működésbe lép az öngerjesztő bűntudat. Igazad van... egy ponton túl a kígyó már képtelen elengedni a saját farkát. Jól ki van ez találva!

Zoblood 2016.07.19. 17:52:59

@mindless and simple:
Azért olyan könnyen senki nem bukik le, hogy utána olvas a neten. De van megfelelő "kezelés" nekik erre is, ha véleten az ember rossz személy előtt szólja el magát, hogy mit olvasott.

2016.07.19. 21:12:20

@Zoblood:

Nem-e? :) Azt te csak hiszed! :D A "biztonsági ellenőrzés"-nek nevezett e-méteres kínvallatáson ki fog derülni. Biztosíthatlak róla, hogy az összes elkötelezett (akarom mondani: bigott Xenu-fan barom) szcientológus előbb-utóbb eljut oda, és ha nem gyónja meg ott helyben a bűneit, akkor... és azt nem élné túl egyik se, ha Hubbard mennyországának kapui bezárulnának előtte.
süti beállítások módosítása