Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Egy német bíróság szerint is nemzetbiztonsági kockázat szcientológusnak lenni

2016. július 13. - Reformer

Forrás:

local.de

Érdekes ítéletet hozott egy német bíróság a napokban.

A német hadsereg egyik, helikopter-alkatrészeket gyártó beszállítójánál dolgozó szerelő indított pert a német állam ellen, mert a szcientológia egyház tagjaként nem kapott engedélyt arra a német gazdasági minisztériumtól, hogy bizalmas anyagokhoz is hozzáférhessen.

A szerelő azzal érvelt, hogy egyszerű egyháztag csak a szcientológusoknál, a vallási hovatartozása pedig magánügy.

Az ügyben eljáró bíróság kedden viszont a minisztériumnak adott igazat, mivel a szcientológusok kötelező auditálásokon esnek át — ezek pedig egyfajta gyónásnak minősülnek, melyek keretében a gondolataikról és tapasztalataikról írásos feljegyzések készülnek.

A bíróság szerint ezért jogos kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy meg lehet-e osztani (gondolom nemzetbiztonsági szempontból) bizalmas anyagokat egy szcientológussal, és kétséges az is, hogy hűek tudnak-e maradni az alkotmányban foglaltakhoz.

A bíróság azt is megállapította, hogy ez a döntés nem sértette az illető szabad vallásgyakorláshoz való jogát.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr868885638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.14. 01:33:47

Így mennek a dolgok a szcientológia utópisztikus, épelméjű társadalmában: bátran bízzunk akár államtitkokat is egy 30 éve halott diktátort vakon szolgáló félkegyelműre... seems legit! :)
süti beállítások módosítása