Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Nyugdíjpénztárosból boldogság-specialista

2016. június 21. - Reformer

Kapcsolódó cikkek:

Nyugdíjkassza (Élet és Irodalom cikk)

Az emberek elől eltitkolt tudás (blogbejegyzés ugyanebben a témában)

 

A szcientológiában és annak környékén felbukkanó (többnyire önjelölt) "konzultánsok", "tanácsadók", "coachok" stb. sorsát mintha egy nyugtalanító, az energiamegmaradás törvényéhez hasonló egyenleg határozná meg - egyszerűen nem vesznek el, csak átalakulnak.

Jó példa erre Szedlacsik "Moszkvics Miki" Miklós, a Premier Nyugdíjpénztár egykori főembere. 

2001-ben nagy tervei voltak vele a szcientológiának, erről a könyvemben is írtam:

A másik nagy fogás a Premier Nyugdíjpénztár tulajdonosa, Szedlacsik Miklós és az ügyvezetője, V. Pál volt. Imre [Tóth Imre, a WISE Magyarország Egyesület elnöke - Reformer] arra hajtott, hogy vezessék be Hubbard módszereit a nyugdíjpénztárba. Az ennek köszönhető siker pedig nagyon jó reklám lett volna a WISE-nak és Hubbard módszereinek.

A két embert beíratta adminisztratív képzésre, ennek első lépéseként a „Tanulói kalap”-ot kellett elvégezni. Ezután haladtak volna Hubbard teljes, adminisztratív technológiáról szóló életművének megismerése felé. Addig is kisebb szemináriumokon és képzéseken oktatta őket. A tanfolyamokon egy darabig jól haladtak, de Szedlacsik úr egy idő után eltűnt a térképről. A másik ember ugyan elvégezte a tanfolyamot, de aztán tudtommal nem folytatta szcientológiai tanulmányait.

A történet ezután egyáltalán nem Imre elképzeléseinek megfelelően folytatódott. A nyugdíjpénztár botrányos körülmények között megszűnt, Imre pedig később Juszt László műsorában volt kénytelen védeni a mundér becsületét. Persze az egyház kedvenc nyusziját húzta elő a kalapból – a WISE-ban nem csak szcientológusok vannak, továbbá ez csak egy tagsági szervezet, amely nem lehet felelős a tagjai cselekedeteiért. Tény, hogy a visszaélések már azelőtt elkezdődtek, hogy a két vezető kapcsolatba került volna a szcientológiával, de az is tény, hogy az egyház hatására sem tértek a jó útra, és nem lettek etikus üzletemberek.

Szedlacsik úr most éppen "boldogság-specialistaként" hirdeti magát a nyiltakademia.hu weboldalán, a következő állításokkal:

Alapításunk óta több ezer vállalkozásnak és többszázezer egyénnek segítettünk már, hogy könnyebben boldoguljanak az életükben.

Akikből természetesen 1 sincs megnevezve, mint ahogy azt sem részletezi a "4 területen piacvezető" "Problem Prevention Holding", hogy pontosan melyik az a négy terület.

A Youtube-on van fenn számos videó is a Mesterről, amint éppen előad, sokatmondó címekkel: "A múltbéli negatív emlékképek kezelése", "Az elnyomó személyek felismerése", "Hatékony kommunikáció" stb.

Nekem ennyi elég is volt, hogy messzire elkerüljem. Remélem, nektek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr658829188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pirx 2016.06.21. 15:24:49

piroskagyula.startpromo.hu/page.php?pa=47043841-d1bf-ae9c-f833-5649ac439da8
Ez ma ugrott elém hirdetésként. Lehet azért, mert néha olvasom a blogot? :) Amúgy volt szerencsém az úr lányához a munkahelyemen. Hááát...

2016.06.25. 02:00:58

Ha már az élet minden területén kudarcot vallottál, akkor is lehet belőled szcientológus sikervarázsló, boldogságspecialista, álomépítő, pénzharácsoló guru...

"Alapításunk óta több ezer vállalkozásnak és többszázezer egyénnek segítettünk már, hogy könnyebben boldoguljanak az életükben. "

Na persze! Meg bekötött szemmel cserél tűzkövet a hétfejű sárkányban!

2016.06.25. 02:53:33

Szedlacsik úr előadásában ezen a ponton kezd kínos lenni a mondanivaló:

youtu.be/cjdNG8R8QiY?t=330

Mintha zavarba is jönne egy ponton. ;) A szcientológia "statisztikai" kimutatásai szerint a szervezet így terjeszkedik meg úgy terjeszkedik, ám a gyakorlatban ebből szinte semmit se lehet megtapasztalni. :) Igazán kínos, mivel a társadalomban elért eredményeik kizárólag az "egyház" által kiadott és szigorúan cenzúrázott propagandaanyagokban jelentek meg.

2016.06.25. 03:04:17

pph.hu/

Ez az egyedülálló és 23 éve piacvezető cég honlapja vajon miért fest úgy, mint bármelyik 10 perc alatt összedobott, potencianövelő szert árusító "manufaktúra" bemutatkozó oldala?

Kriszta777 2016.10.12. 20:48:25

Én puszta kíváncsiságból regisztráltam a PPH-hoz, de semmi köze sincs semmilyen egyházhoz! Egyre több tanulója van. Vajon miért???

Enturbulated SP 2016.10.13. 18:09:08

Nyilvánvalóan túlzó, valószínűtlen adatok, ködös megfogalmazás, semmitmondó, nulla információt tartalmazó gagyi, primitív weboldal... Igazán bizalomgerjesztő.
Aki ezeknek bármilyen adatot megad és kapcsolatba lép velük annak ott is van a helye :)
Csak úgy érdekességképpen, a főmenü valamennyi hangzatos menüpontja a "segítség a belépéshez" almenüpont kivételével ugyanarra az adatkérő oldalra mutat, vagyis ennyi az összes tartalom. WTF????
Ezektől tényleg csak ennyi telik?

2016.10.13. 18:24:39

@Kriszta777:

Pontosan mit is szeretnél itt bizonygatni a frissen regisztrált accountoddal?
Ide küldtek, vagy magadtól jöttél? Esetleg munkatárs vagy ennél a cégnél?

"Egyre több tanulója van. Vajon miért??? "

Honnan tudod máris, ha csak puszta kíváncsiságból mentél az oldalra? Úgy érezzük, hogy hülyének nézel bennünket. Vajon miért?

2016.10.13. 18:42:30

@Enturbulated SP:

Én inkább ezt a weboldalt javasolnám:
webgyogyito.uw.hu/

Nem szopatás, nem átverés! Napról napra egyre több ember gyógyul meg itt. Vajon miért? ;)

2016.10.14. 21:51:54

@Kriszta777:

Azt azért elárulhatnád, hogy ennek a kókler bagázsnak munkatársból vagy tanulóból van több:
allaslehetosegmagyarorszag.blogspot.hu/2011/08/hunor-reszvenytarsasag-megint-tavmunka.html

Tény, hogy a szcientológia bűzét csak az erre érzékeny orr szimatolja meg... ;)

Enturbulated SP 2016.10.15. 17:17:07

@mindless and simple:
"Én inkább ezt a weboldalt javasolnám:
webgyogyito.uw.hu/"

:) Nem tudom ez a fickó szcientológus-e vagy sem de a színvonal alapján közéjük való.

2016.10.15. 17:53:54

@Enturbulated SP:

Nem szcientológus a srác, pusztán az emberi ostobaságra és hiszékenységre alapozva létrehozta ezt a honlapot. Még támadások is érték miatta, pedig csak ártatlan tréfa volt... az alkalmazott módszer semmiben sem különbözik a többi "hihető" marhaságtól... ;)

2016.10.15. 18:18:44

@Kriszta777:

"Tanulóból."

Egy publikus árlista linkjét megkaphatnánk?
Érdekelne, hogy a pph-nál hány forintért vásárolható meg a boldoggá tevő, értékes tudás... illetve az ember hasznosságának mértékegységét is közzé tehetnéd. ;)

Kriszta777 2016.10.15. 20:34:09

Miért érdeklődsz ilyen buzgón a "bűz" iránt? Ha annyira érdekel, regisztrálj be!

2016.10.16. 00:23:11

@Kriszta777:

Minek regisztrálnék be? Pontosan tudom, mit fogok kapni. ;) A blogot azonban olyanok is olvassák, akik nincsenek tisztában a szcientológus árszabással... szóval, megmutatod nekik, mennyiért árulja manapság egy szcientológus a boldogságot?

Azote.de.Dios 2017.10.03. 08:53:36

Valóban megszűnt a szóban forgó nyugdíjpénztár. De miért is? Amikor az ország egyik legnagyobb nyugdíjpénztárává vált akkor telefonon megkeresték a tulajdonosokat egyes politikusok. Felajánlottak némi zsebpénzt, ha önként kiszállnak. Mikor erre nem voltak hajlandóak, akkor egész egyszerűen olyan törvényeket szavaztak meg, amivel ellehetetlenítették az önkéntes nyugdíjpénztárak működését. Így hamar kiiktatták a céget. Ja, és éppen akkor ugyanazok kormányoztak mint ma. Ilyen történeteket nem egy helyről hallottam. Van aki szerencsésen megússza, de bármi megtörténhet ha valaki útban van. Az pedig, hogy ki milyen tanfolyamot végzett el még önmagában nem minősít. Meg kell hallgatni, és mindenki döntse el magában jó ember-e és hogy igazat szól-e. Amúgy meg "szólj igazat és betörik a fejedet", tartja a mondás.

T János 2018.11.30. 20:40:32

@Pirx: Nincs is lánya, két fia van!
De ezt már egyszer leírtam csak valahogy eltüntették a többi hozzászólásommal együtt. Valószinüleg azért mert Miklós mellet szóltam.Ennyit a blog hitelességéről!
Aki támadja az maradhat,aki mellette szól azt eltüntetik.Kíváncsi vagyok meddig lesz meg ez az írásom.

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2019.06.08. 09:02:55

Örülnék friss hozzászólásoknak, mert ennyi negatív és elhatárolódó hozzászólást rég olvastam.
Nekem még az ártalmatlan Agykontrollal is volt negatív érzésem az 1990'-es években, annak ellenére, hogy a mai napig a tudás és a tudati fejlődés a kulcs a legtöbb esetben a boldogulás felé.
A Szcientológia felületét láttam, ahogy kívülről a Hit Gyülekezete varázsát is, de belülről véletlenül sem érdekeltek, ahogy az Amway, FLP stb. termék eladás sem.
Szedlacsik Miklós előadásaiban rengeteg értékes információ van, és jól beszél a társadalompolitikai és gazdasági kérdésekről is, az élet számos területén mester a szó jó értelmében.
A coach, a vezető képzés felső szintjei érdekelnek. mivel 5 év múlva szeretnék település vezető lenni. Ha önként a kezembe adják a lehetőséget a lakók és a korábbi vezetők, akkor olyan minőséget akarok polgármesterként prezentálni a lakosságnak, hogy boldogan jelenjenek meg minden előadásomon és rendezvényen.

Gyaloghuszár 2019.06.08. 11:03:47

@Vállalkozz: Látom kellett még egy link a honlapodhoz. Ok, élni kell valamiből, jön a nyár, értem én.

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2019.06.08. 12:21:31

Gyaloghuszár!
Nem tudom, hogy ki vagy, és miért gondolkodsz így. Miért is?
Ha a linkek érdekelnének, mint 14-18 éve, amikor az lényeges volt, akkor németül, spanyolul, olaszul és angolul keresném a lehetőségeket. Itthon olyan gyenge a jóindulat, hogy küldök neked is, itt van bőven, rendes emberek között élek, pedig Fidesz szavazók és alkoholisták többségében.
Ismeretlenül nem kritizálnálak, de sok rosszindulatú és harácsoló embert segítettem pénzzel is életem során, amikor nem voltam kényszerítve, de azt éreztem helyesnek.
A témához mit szólsz? Nem az utazás/nyaraláshoz. Engem a Föld és az Emberiség jobbá tétele érdekel, azért küzdök/dolgozok társadalmi munkában immáron közel 24 éve.

Gyaloghuszár 2019.06.08. 22:45:41

@Vállalkozz: Nem sokat értek abból amit írsz, kicsit zagyva lett.
De hogy gyenge lenne itt a jóindulat? Én nem gondolom.
Ha meztelen a király és ezt valaki kimondja, az nem a jóindulat hiányára, hanem a minimális józan ész meglétére utal.
Szedlacsik egy elmebeteg szélhámos.
Ha meg akarod menteni a földet (ami egyébként köszöni, elvan), vagy az emberiséget (ők sem kérnek belőle, de sebaj), szereted a "társadalmi" munkát, és szívesen tömsz rosszindulatú és harácsoló embereket pénzzel, akkor Szedlacsik után a szittyentológia is tetszeni fog.
Esetleg a csippelő gyíkemberek. Keress rá, ilyen is van a kínálati oldalon.

Nem gondolom fontosnak a saját véleményemet, de mert kérted, leírom. Ments meg magad, legyen szép és boldog családod és megtetted amit megtehettél a földélt és az emberiségért. Ha valaki meg azt írja magáról, hogy kócs, meg specialista, netalántán jedi, azt le se köpd. Kár a vízért.

bugenhagen 2019.06.09. 22:49:35

@Pirx: Már leírtam korábban, de még mindig vigyorgok rajta, amikor elsős egyetemista voltam, a gólyatáborban Piroska Gyula volt a mókamester, Gyurcsány Ferenc a táborvezető.

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2019.06.10. 13:27:05

@Gyaloghuszár: No!
Ezért jeleztem előre, hogy kérdezz! "Nem sokat értek abból amit írsz'
Valószínűleg élőben érdekes vitapartner vagy, de írásban valamiféle objektivitástól elszakadt hadúrként viselkedsz, lásd: "kicsit zagyva lett. ", "Én nem gondolom. ", "meztelen a király" "Szedlacsik egy elmebeteg szélhámos."
A Föld nagy F., de a helyesírás kötekedést félretéve, a talaj, az élővilág, a vizek és a szárazföldek nagy része szenved, a rajta élő magát fő-fő-főnek gondoló nyugatias emberiség is szenved. Ezek száraz tények, és a tudós-kutatók jóindulatú és őszinte fele se szokott optimistán nyilatkozni róla.
"Az emberiséget (ők sem kérnek belőle, de sebaj)", ez vicces, amikor napi szinten kérnek, de te megkérdőjelezed a kérésüket az ő nevükben.
"Szedlacsik után a szittyentológia is tetszeni fog." - Előre jeleztem, hogy nem tetszik a szcientológia, de onnan kivált egykori szerzetessel beszélgettem párszor röviden, nem lett emberevő, jóindulatú és közvetlen volt, sokan elismerték a sportban, az üzleti életben és emberileg is.
Szedlacsik, hiszen ő lenne itt a téma, külsőleg kifejezetten taszító, és az előadói stílusa is nehezen emészthető. Előadásainak tartalma nyilván hasonlít a szcientológiára, hiszen igaz és lényeges tudásokat közöl. Engem a tartalom gyakorlatiassága hozott ide, hiszen az élet minden területére ígér segítséget, mindezt ténylegesen olyan olcsón, mint a félárú bajor sör lejárat előtt, aminek tényleg nehéz ellenállni annak, aki közösségi ember, ez által szeret segíteni másokat a huszonegyedik században.
"Esetleg a csippelő gyíkemberek. Keress rá, ilyen is van a kínálati oldalon." Egyelőre ez a téma nem ide tartozik, és nem is érdekel.

"Ha valaki meg azt írja magáról, hogy kócs, meg specialista, netalántán jedi, azt le se köpd. Kár a vízért."
Indoklást nem adtál, elmondtad a véleményed. Ezt köszönöm. A hasznos részét köszönöm. A mindenre negatív részét nem értem, hiszen az ördögtől is lehet tanulni, sőt tényleg hasznos dolgokat is elénk rak, amit ő is elmondott. Számomra szinte az összes egyházi ember, köztük papok, bíborosok stb. is az ördög emberei, de a jó lelki vezetőket kedvelem, mert a tudásuk sokoldalú, és isten kedvéért sem erőltetnének rád semmit, szeretettel segítenek, és elengednek békével.
süti beállítások módosítása