Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológus logika: jó jel a rossz sajtó

2016. június 02. - Reformer

Minden máshoz hasonlóan ez is Hubbardhoz vezethető vissza. Egy hivatalos szcientológia kiadványból idézve:

Az ilyen helyzetek kezelésére álljon itt Rontól A SIKER JELEI című írás:

"Minden olyan alkalommal, amikor igazán nyerésben vagyunk, a mókusok elkezdenek visítani. Meg tudod mondani, hogy kik a mókusok. Csak akkor üvöltenek, illetve akkor kevernek bajt, amikor nyerésben vagyunk.

A látványos siker megnégyszerezheti a panaszok számát. Mondd azt a panaszkodóknak: "Gyere be, és válj Clearré." Egyébként ne törődj velük. Ahhoz, hogy megérts egy mókust, gondolj bele egy olyan ember reakciójába, aki nem tudta futtatni a Segítség ötödik utasítását: "Hogyan tudna egy másik személy segíteni egy másik személynek." Ettől a gondolattól némelyik ember becsavarodik. Ez egy mókus. Nem tudják elnézni, hogy a többi ember segít másoknak anélkül, hogy be ne vadulnának.

Semmi személyes nincsen abban, ha mókusaid vannak. Még a hősöknek is lehetnek tetvei."

1958. MÁJUS 1. A SIKER JELEI      

 

mókus: valaki, aki rendhagyó praktikákkal foglalkozik, vagy megmásítja a Szcientológiát. A praktikák valamilyen furcsának, szokatlannak tartott tevékenységek, gyakorlatok, különösen olyanok, amelyeket feltehetően nem egészen tisztességes céllal folytatnak.

Segítség: a vízválasztó az épelméjűség és az elmebetegség között. Az, hogy a személy nem fogad el segítséget valamilyen jelentéktelen területen, még nem jelenti azt, hogy elmebeteg, de azt biztosan jelenti, hogy van néhány neurotikus jellemvonása.

Ez volt a reakciójuk is a nemrég megjelent negatív cikkekre és TV-riportokra: "sikít" a média, mert terjeszkedik a szcientológia.

És erre az a megoldás, hogy meg kell védeni az "egyházat" és tükörfordított szabály: "törekedni kell az igazsággal élni". Ez a kettő persze nem összeegyeztethető, de ők mást gondolnak igaznak mint mi, az egyszerű wogok.

 

tamad.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr828772390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kardos doktor 2016.06.02. 20:49:43

"Hogyan tudna egy másik személy segíteni egy másik személynek."
?? ezt komolyan így sikerült lefordítani? te jó ég... vagy az eredeti is ilyen értelmetlen? két másik személy segít egymásnak :-)

Anna_K 2016.06.03. 11:28:21

Pont ezt az írást hívta fel Jon Atack is az egyik elemzésében. Ha jól emlékszem, a háborús totalitárius rendszerekről volt benne szó, és rámutatott, milyen veszélyesek lehetnek az ilyen dehumanizáló jelzők, mert a címke mögött eltűnik az ember, az élete nem érték. Említette, hogy azoknál az ideológiáknál, amelyek genocídiumba fulladtak, megfigyelhető, hogy az "ellenség" rendre be lett vonva egy ilyen dehumanizáló gyűjtőfogalom alá, ezért nem is keltett lelkiismeret furdalást az öldöklés, hiszen "nem is igazi emberekről" volt szó. Mókusok, tetvek... Feltehetően ezt jó poénnak tartotta H., de azért érdemes elgondolkozni azon, hogy aki olyan fogalmakat hívott életre, mint elnyomó személy, potenciális bajforrás, degradált lény és társai, az milyen világot teremtett volna, ha nem egy szervezet élén áll, hanem egy háborús időket élő pártállam vezetője, és igazi hatalma van. Istennek legyen hála, hogy ezt sosem tudjuk meg. Teljesen mindegy, hogy homo novis vagy übermensch, elnyomó személy, rendszeridegen elem vagy pártellenség, wog vagy alsóbbrendű faj. Ez ugyanaz a méreg, csak más ruhában.

Bezzeg hogy lilulna a fejük, ha a logikájukat követve kijelentené valaki, hogy hát igen, ti is azért visítotok a pszichiátria és gyógyszerészek ellen egyfolytában, mert nem bírjátok nézni, ha segítséget kap az ember máshonnan, és emiatt nincs szükség rátok. Vagy mert titkolt ártó tetteitek vannak a pszichiáterek és gyógyszerészek csoportja irányában.

Jáháj... Azért bízom benne, hogy előbb-utóbb minden szcientológus életében eljön a pillanat, amikor a miértekre az újabb és újabb ócska összeesküvés elméletek nem jelentenek már kielégítő választ, és elkezdenek saját maguk kutatni, vagy ne adj' Isten gondolkodni.
süti beállítások módosítása