Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Cikkajánló

2016. február 16. - Reformer

Két cikk is foglalkozott a szcientológiával az elmúlt pár nap során:


A szcientológusok webshopjánál talán nincs is szürreálisabb bolt a világon - 24.hu

Idézet:

A szcientológusok jó része saját bevallása szerint is több millió forintot költött el különböző egyházi szolgáltatásokra – ez irreális összegnek tűnik, de egyedül a clearré váláshoz egy-két millió forintot kell letenni az asztalra, ami korántsem tartalmazza a könyvek, tanfolyamok, előadások, CD-k és DVD-k árait. Nem csoda tehát, hogy néhány, a csoportból kiábrándult ember az öngyilkosságba, vagy a világ túlsó felére menekült.

....

Megnéztük webshopjukat, ami elég ijesztőnek bizonyult, tekintve, hogy valaki tényleg képes naivan ennyit fizetni egy előadáscsomagért, könyvekért vagy egy idejétmúlt technológiáért.


Miért nem vonja senki felelősségre Tom Cruise-t? - origo -TV GO

Idézet:

A Szcientológia, avagy a hit börtöne egy izgalmas és sokkoló dokumentumfilm, ami egykori szcientológusok közreműködésével mutatja be a közösség valódi, eddig külső szemlélők számára láthatatlan működését. A Sundance fesztiválon debütált és Magyarországon is bemutatott alkotásban archív felvételeken feltűnik az egyház legismertebb híve és sztárja, Tom Cruise is.

...

A rendező elmesélte, hogy folyamatosan fenyegetik perrel, de még egyszer sem vitték bíróságra az ügyet, továbbá beszámolt arról is, hogy folyamatosan megfélemlítik a filmben megszólaló szereplőket.

...

A filmben a szervezet egykori vezetői mesélnek többek között arról is, hogy éhbérért dolgoztatták, és esetenként bezárták őket. „Ő az egyházának leghíresebb és leghangosabb szószólója. Azzal, hogy nem foglalkozik az egyházon belüli visszaélésekkel hallgatólagos beleegyezését adja azokhoz” – állítja Gibney.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr208395434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása