Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Új év, régi tervek

2016. január 07. - Reformer

Először is szeretnék a szcientológiának, különösen annak magyarországi képviselőinek sikerekben nagyon szegény, de kudarcokban annál gazdagabb új évet kívánni.

Az idei év elsősorban azért lesz érdekes, mert (legalábbis elvileg) a 15 évvel ezelőtt elindított székházkereső/-vásárló/-felújító/-megnyitó projekt az idén végre sikeresen le fog zárulni a Budapest, Váci út 169. alatti irodaház átalakításával és megnyitásával "ideális org"-ként.

A tagság számára kedvcsinálónak összeállítottak egy füzetecskét a leendő palotáról.

A tovább gombra kattintás után megnézhető, de pár érdekesség:

Némileg ellentmond az "egyház" fedősztorinak, hogy 330 munkatárssal terveznek ÉS ehhez képest a kápolnába csak 300-an fognak beférni. Ezek szerint ebben a "vallásban" a papok nem vesznek részt a lelki életben. Viszont az valamiért fontosnak tartották kiemelni, hogy lesz a "templomban" 60 férőhelyes kávézó is!

A fő tevékenység továbbra is a pénzcsinálás lesz, mert egyszerre 32 szobában lehet sok-sok pénzért "gyónni", és lesz 12 tanfolyamterem is a szintén jó drága "személyiségfejlesztő" kurzusoknak is. A hagyományos egyházi tevékenységnek (kápolna) pedig a rendelkezésre álló 8000 m2-ből egy 300 férőhelyes termet tudtak csak kiszorítani, de az is valószínűleg filmvetítésre és adománygyűjtő rendezvények tartására lesz használva.

io1.jpg

io2.jpg

io3.jpg

io4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr718248454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna_K 2016.01.07. 15:11:22

Nekem ez az OT VIII-as hölgy nem tűnik egészségesnek, és ezt most minden rosszindulat nélkül mondom. Ijesztően fehér a bőre, és csontsovány (ha jól látom, a kulcscsontja is kiáll); ha egy ujjal letakarom a mosolyra húzódó száját, és csak a szemét nézem, inkább űzött vadnak tűnik, mint egy kiegyensúlyozott, boldog embernek. Ez alapján a plakát alapján nehezen lehetne meggyőzni, hogy ez minden világok legjobbika...

hadingking 2016.01.07. 23:45:28

Reformer! A CCHR mióta keres "áldozatokat" újságokban hirdetés útján?

Reformer 2016.01.08. 13:28:01

@hadingking: már egy ideje csinálják tudtommal, sőt emlékeim szerint Hubbard előírta nekik, hogy ezt folyamatosan csinálniuk kéne...

fenyőgerenda 2016.01.08. 20:56:14

@hadingking: regota ott van ez a hirdetesuk a sz.p.rinfoban.
Penz beszel...ok megfizetik a hirdetest, az ujsagnak meg mindegy ki fizeti es milyen szandekok allnak mogotte.
(Bocs az ekezetmentessegert)

büdös zokni 2016.01.08. 21:26:19

Egy személyes:
Szokott valaki azzal dicsekedni, hogy ex-szcientológus? Látta már valaki ennek bármilyen előnyét? Létezik olyan helyzet, ahol ezt érdemes bevallani?

Reformer 2016.01.11. 10:15:45

@büdös zokni: én még nem hallottam senkit dicsekedni erről, én is csak az "ügy" érdekében vállaltam fel névvel. Tapasztalataim szerint az ex-szcientológusok többségével szégyellik a dolgot, és inkább igyekeznek elfelejteni életük ezen időszakát. Hogy érdemes-e bevállalni, az 100%-ban az adott helyzettől függ szerintem. Csak úgy bevállalni nincs értelme, mert annyi marad meg egy csomó emberben az illetőről, hogy "van valami köze a szcientológus szektához".
süti beállítások módosítása