Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia? Azonnal elhatárolódunk!

2015. június 15. - Reformer

A szcientológusok minden erőfeszítése ellenére általában ez a reakció, ha valamelyik fedőszervezetről kiderül, hogy kik állnak mögötte.

Azt azért pozitívumnak értékelném, hogy a rossz hírük miatt az ilyen hazugságaikkal most már elég hamar lebuknak.

Ez történt egyébként:

HVG - Elhatárolódik a közmédia a szcientológiai egyháztól

Idézem:

Az MTI üzleti sajtószolgálatán, az OTS-en keresztül jelent meg egy hír, miszerint az "Élj tisztán!" - Drogellenes Világnapi koncertnek az MTVA kiemelt médiapartnere lesz. A hírre reagálva több sajtóorgánum megírta, hogy a rendezvény szakmai hátterét adó Magyar Prevenciós Alapítvány egyik képviselője a szcientológiai egyház tagja. Az MTVA és az MTI most sietett közölni: nekik nincs közük az egészhez.

Az MTI üzleti sajtószolgálatán, az OTS-en keresztül megjelentetett csütörtöki hír miatt adott ki közleményt az MTVA és az MTI. A hírben az állt, hogy kiemelt médiapartnere, közvetítője és támogatója lesz az MTVA az "Élj tisztán!" - Drogellenes Világnapi koncertnek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A rendezvény szakmai hátterét adó Magyar Prevenciós Alapítvány egyik képviselője a szcientológiai egyház tagja - írta több sajtóorgánum az MTVA szerint.

Az MTVA és az MTI közös közleményükben közleményében azt írják, sem a rendezvény szakmai hátterét biztosító alapítvánnyal, sem a Szabad Tér Színházzal nem kötöttek médiatámogatási megállapodást, ezért a rendezvénynek sem médiapartnere, sem közvetítője továbbá támogatója sem lehet az MTVA.

A hírt az MTI Üzleti Sajtószolgálatán keresztül a Szabad Tér Színház adta ki, annak a szerződésnek az értelmében, mely a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és az MTI Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság között január 20-án jött létre. A szerződésben az MTI vállalta, hogy a megrendelő által hozzá eljuttatott szöveges és képi anyagait változtatás nélkül publikálja az MTI OTS hírcsatorna internetes felületén. 

Az MTI OTS felületén megjelentetett közleményekben foglaltakért minden esetben a megrendelő a felelős - figyelmeztettek közleményükben.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr127547202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2015.06.18. 21:40:47

A legröhejesebb az egészben az, hogy maguk a szcientológusok határolódnak el a leginkább a világmegváltó identitásuktól. Viszont a terjeszkedés látszatának fenntartása érdekében kénytelenek titkolni, szégyellni, mélyen elhallgatni vallási hovatartozásukat, máskülönben nem lesz felmutatható eredmény LRH szülinapi ünnepségén. Jobb híján marad a sompolygás, a "lopakodó üzemmód", a rezzenéstelen arccal hazudozás. Ugye, mindannyian emlékszünk még Braun "Nemtudomértelmezni" Mónika erőltetett és megmosolyogtató nem-válaszaira? ;) Egy bűnözés, háború és elmebaj nélküli civilizációt építenek, de nincs közük ahhoz a szervezethez, melynek alapítója megfogalmazta a szcientológia céljait. Hogy is van ez? :) Az ilyen balfékeket én kifliért se küldeném le a sarki közértbe, nemhogy a világ megmentését bízzam rájuk!
De sebaj! Reméljük, hogy az ötvenezerről "öccázra" leárazott Instant Jedi Tréning a súlyos önértékelési zavaraikat is rendbe tette. ;)

Rózsabogár 2015.06.19. 08:17:12

A drog felvilágosító füzetecskéket is ez az alapítvány jegyzi, melyeket a maraton során igyekeznek osztogatni pl. a helyi üzletekben is. Egyetlen halvány utalás sincs a szcientológiára, vagy Hubbardra. Vitaking és nyomda reklám viszont szerepel, de erről szintén csak az tudja beazonosítani a hátteret, aki jártas a témában.
Nem hiszem, hogy az alapítványnak csak egy szcientológus tagja lenne ( legfeljebb 1 lepleződött le...).
Még mindig egyházként emlegetik őket...
süti beállítások módosítása