Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológusok reakciója a Going Clearre

2015. április 08. - Reformer

A nemsokára magyar felirattal is elérhető Going Clear c. dokumentumfilmre már meg is jelent a magyar reakció.

A magyarországi szcientológia egyesület valószínűleg magát Leiter Jakabot kérte fel az angol sajtóközlemény lefordítására, amely itt olvasható (vigyázat - szcientológus oldal):

Nyilatkozat - Az HBO dokumentumfilmje

A közleményben ilyeneket olvasni:

"álnok kitaláció", "kegyvesztetten kizárták őket", "kicifrázott történet", "ezért vált Alex Gibneyből hitvédő", "kirakat ember", "ötcsillagos luxus közepette körbereptették", "fizetett vallásellenző és családi erőszaktevő" és a kedvencem: "elnéptelenedett kis texasi szekta".

A Youtube csatornájukra is feltöltöttek két videót már, valószínűleg a többi is felkerül. Én megnéztem ezeket, elég gyomorforgatóak és csak erősítik a szcientológiáról kialakult képek: a tényleges vádakra érdemben nem válaszolnak, csak azok megfogalmazóit gyalázzák és próbálják lejáratni.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr477349720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2015.04.08. 10:21:13

Megnéztem a filmet! Nos, viszonylag objektív és meglehetősen jól tárja fel az alapvető mozgatórugókat mind a szervezet, mind a szcientológusok oldaláról, bár ennek ellenére nem biztos, hogy egy olyan ember, aki sosem volt közel a Szcientológiához teljes egészében megérti.
Az viszont biztos, hogy ez a film igen vaskos szög ez a szcientológia koporsófedelében.
Jót röhögtem azon, hogy a szcientológusok szentűl hiszik, hogy LRH "dobta a testét", hogy a magasabb szinteket tanulmányozhassa. Közben meg erősen lefingva agyvérzésben halt meg...
És az sem kevésbbé szánalmas, hogy még mindig elhiszik, hogy a szcientológiát a dúsgazdag gyógyszergyárak által pénzelt csúnya, gonosz emberek támadják, pedig hát - a film is bizonyítja -, hogy a támadás bizony azoktól az emberektől jön, akik igencsak jól ismerük a szervezetet és a történetét, hisz maguk is évtizedekig szcientológusok voltak.
A válasz pedig borítékolható volt. Mégpedig, hogy mennyire gonosz emberek a készítők. Legalább szorult volna egy kis kreativitás beléjük...

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.04.08. 20:45:50

"ötcsillagos luxus közepette körbereptették".

Ezek a szösszenetek halálosak. :)))

Xenu4President 2015.04.08. 22:23:33

Ezt láttátok már?
www.youtube.com/watch?v=fOpapeX6Vzs

Szerintem frenetikus! :) Megkockáztatom, hogy ez a legütősebb anyag amit az SNL valaha csinált.

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.04.09. 12:59:17

@Xenu4President: Ráadásul 1.2 millió ember nézte már meg pár nap alatt, csak a youtube-on. :))
süti beállítások módosítása