Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Pszichiátriaellenes tüntetés szombaton, füzetosztogatás hétfőn

2014. január 23. - Reformer

Beindultak a szcientológusok, két megmozdulást is szerveznek az elkövetkezendő napokra. Szombaton pszichiátriaellenes tüntetés lesz a Széll Kálmán téren, hétfőn pedig füzeteket osztogatnak a Móriczon.

Annak pedig nagyon örülnek, hogy 50000-en lájkolják a Facebookon "Az Út a boldogsághoz" c. Hubbard-művet.

Tüntetés beharangozó:

cchr0.jpg

"Már 84-an vagyunk" (a 19 visszajelzésből hogy jött ez ki?)

cchr1.jpg

A rendőrség is besegít

cchr2.jpg

Osztogatás

holocaust.jpg

50000 lájk

utaboldogsaghoz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr975777749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2014.01.23. 12:49:35

Nem szép dolog kiragadni egy részletet, nem olyan hosszú ez a nyilatkozat, így folytatódik:

..."Ember van. Ép emberben épp az emberi egység a fontos. A teljes harmónia, mely magában foglalja a biológiai létezés és működés elemeit épp úgy, mint ahogy a psziché megnyilvánulásait, az interperszonális és társadalmi hatásokat egészen a spiritualitásig, mely jelen tudományos vizsgálódásainkkal, metodikánkkal olykor nehezen leírható. Ez az egység bomlik meg, amikor betegség, funkció zavar, emberi problémák jelentkeznek. Az emberi működés helyreállításához használjuk tevékenységünkben a különböző „szintek” beavatkozási kapuit a teljesség, a harmónia, az emberi egység helyreállításához. Nem idegen tőlünk a test tüneteinek, a test jelzéseinek értelmezése, és a biológiai szintű beavatkozás sem.

Egyre szaporodnak azok a pszichés támadáspontú intervenciók, pszichoterápiás megközelítések, melyek hatása a testi reakciók, tünetek megváltozásától, az életminőséget befolyásoló összes területre hatással vannak. Nemcsak tudományos elemzésekben, de ellátási modellekben is egyre inkább középpontba kerül a közösségi alapú, szociális támadáspontú, az embert középpontba helyező ellátási metódus. Vannak ugyan még mindig, akik a spiritualitással kapcsolatosan a tudománytalanság, az evidenciák hiányát hangsúlyozó ellenérzést fogalmazzák meg, de gyűlnek adatok, melyek tudományosan is igyekeznek megalapozni ezen területet, és van az ember, akinek létezése, működése, világhoz való viszonyulása elidegeníthetetlenül tartalmazza a spiritualitás elemeit is.

Ember központú kongresszusra készülünk tehát. Tudományunk, tevékenységünk az emberre irányul: belőle indul, érte történik és hozzá tér vissza. Az ember adja a pszichiátria értelmét, a gyakorlatét mindenképpen, de a tudományét is. Amennyiben ez nem így történik, tudományunk öncélúvá válhat, szakmánk pedig elvesztheti igazi iránytűjét: az emberi életminőség, felépülés, autentikus emberi létezés helyreállításának feladatát. Céljaink, feladataink összekötnek a többi orvosi szakmával is. Helyet akarunk biztosítani más gyógyítási területek szakembereinek is.

Hívjuk, várjuk hát az „ember-orvosokat”, az orvosló embereket, az emberekért tevékenykedő kutatókat. Mindazokkal szeretnénk találkozni, eszmét cserélni, akik számára az ember, az emberség, az emberekért való tevékenység életpálya, hivatás, küldetés, napi tevékenység, foglalkozás, cél, feladat, maga az élet. Lélekben ugyanúgy, mint annak testi valójában…

dr. Lehóczky Pál

az MPT és a Kongresszus elnöke"

vittore 2014.01.23. 15:35:26

Aszonnya': Én ott leszek, csak a bodym nem. Ezen besírtam.
És milyen rohadt izgi, hogy ha összejönnek 150 en, lezárják a rendőrbácsik az egyik sávot nekik! Ez az igazi hívó szó!!!

Gyermeteg, siralmas, szánalmas. Hirtelen ezek jutottak eszembe.

norbert79 2014.01.23. 19:12:28

Te, Reformer, nem akarom kritizálni a bologot, mert elismerésem, hogy még szeretsz rászánni időt, de ha nincs téma nyugodtan cikkezhetnél Tony Ortegától is, mert amerikai szinten pörögnek azért az események...
Lásd Monique Rathburn pere... Érdemes lenne lefordítani.

Reformer 2014.01.24. 00:23:49

@norbert79: valóban, erre már én is gondoltam, de sajnos már nem tudok erre annyi időt fordítani, mint régebben.

Szubjektív Szubjektum 2014.01.24. 15:10:21

Nem szorosan a bejegyzéshez kapcsolódó, de fontos és aktuális adalék a hirtelen megélénkült itthoni sci tevékenységhez:

Vicces, hogy tegnap délután kaptam egy felettébb érdekes, kéretlen, mondhatni zaklató, reklám hívást a nem publikus telefonszámomra.
A késő kozépkorú, nem túl iskolázott, erősen tájjellegű akcentussal megáldott nő rögtön bemutatkozott érthetetlenül hadarva, majd rátért a lényegre, a kémbridzs tesztre! Szegénynek az okszford és a kémbridzs nem volt kellően megkülönböztethető...
Állítása szerint én kitöltöttem ezt a 200 kérdéses tesztet (amire a beszélgetésben a későbbiekben csak "Az internetes teszt" címen hivatkozott) január harmadikán. Ekkor visszakérdeztem, hogy milyen cég megbízásából telefonál. Egy pillanatnyi döbbent csendet nagyjából két perc értetlenkedés követett, hiába tettem fel legalább húsz alkalommal azt az egyszerű kérdést, hogy mégis ki a fene ő és ki a fenének a megbízásából telefonált. Szegényt nem készítették fel arra, hogy a hívott fél esetleg visszakérdez egy olyan teszt felajánlott kiértékelése kapcsán, amit ki sem töltött. Felettébb szórakoztató volt, hogy a telefonban szinte hallatszott, ahogy segítséget kérve forgatta a szemeit, hogy most mit mondjon.
Végül csak kinyögte, hogy a "dienetikaéletjavítóközpont" a felbujtó. Természetesen kicsit szégyenlősen és hadarva ismerte ezt el. Ekkor felhívtam a figyelmét, hogy abban az esetben, ha ezt ő is szégyenli és csak sokadik kérdezésre hajlandó csak kibökni, akkor itt valami gond van, és mellesleg amúgy sem én vagyok az ő emberük, ráadásul kérem a telefonszámom törlését az adatbázisukból, továbbá abban az esetben, ha újabb megkereséssel élnének, jogi lépéseket teszek jogosulatlan adatkezelés miatt (a zaklató hívások legegyszerűbben rövidre zárható blöffje jegyében...). Ekkor egy röpke, érthetetlen elköszönés kíséretében lecsapta a kagylót.

Az egészben a legszebb, hogy volt annyira ostoba a nő, hogy kijelzett telefonszámmal hívott...
Most keresem a lehetőségét, hogy jogilag támadhatatlan módon tehessem közzé ezt a számot... :)

u.i.: A fent elmondottak természetesen a képzelet szüleményei, leírójuk "szép"irodalmi szárnypróbálgatásai, a valósággal bármilyen hasonlóság a véletlen műve, és "különbenisaszcíkalegytökéletesebblények" és természetesen a "szcíkavilágjavátakarják"

u.i.2: Remélem az utóirat megelőz bármilyen mókusolást, meg pert... :D

vv orban 2014.01.28. 09:47:51

@Gukker:
Te egy idióta vagy. Az vagy amit más emberekben akarsz meggyógyítani.
Az idézetben épp az van leírva, ami ellen védekeztel a közelmúltban, mostmeg ahelyett, hogy belátnád milyen is vagy, abban kötözködsz, hogy miért nics ott a teljes idézet. Ha csak egy kicsit is engednél a józan észnek, akkor egyértelmü lenne számodra is, amit nem akarsz elfogadni magaddal kapcsolatban: IDIÓTA.

Gukker 2014.01.28. 09:58:25

@vv orban: Köszönöm! Igen nyugtalan lettem volna, ha pont te tartasz normálisnak.

vv orban 2014.01.28. 15:25:09

@Gukker: Te olyan vagy amilyen, ez teljesen normális.
süti beállítások módosítása