Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Alulmaradtak a szcientológusok a belga állammal szemben

2013. szeptember 23. - Reformer

Híradó.hu hír:

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/19/16/Alulmaradt_a_szcientologiai_egyhaz_a_belga_allammal_szemben.aspx

Alulmaradt a szcientológiai egyház a belga állammal szemben

Forrás: MTI | 2013. szeptember 19. csütörtök 16:33

Az Emberi Jogok Európai Bírósága egyhangú döntéssel véglegesen elutasította a szcientológiai egyház beadványát a belga állammal szemben - közölte csütörtökön a strasbourgi bíróság.

A szcientológusok annak kimondását szerették volna elérni a bíróságon, hogy a belga illetékesek nyilvánosan tett megjegyzései egy, az egyház ellen folyó vizsgálattal kapcsolatban megsértették a tisztességes eljáráshoz való jogukat. A bíróság szerint viszont az eljárás tisztességességét csak az egész eljárás vizsgálatával lehet megállapítani, és mivel az ügyben még Belgiumban nem született döntés, ezért az egyház állítása elhamarkodott és megalapozatlan.

A bíróság azt is kifogásolta, hogy a szcientológusok a jogaikat sértő állítások bizonyítékaként csupán újságcikkeket vonultattak fel, amelyek azt sem bizonyítják, hogy a vitatott kijelentések valóban azoktól az emberektől származnak, akiket az egyház ezzel vádol.

Elutasító határozatában a bíróság azt is kimondta, nem látja bizonyítottnak, hogy az ártatlanság vélelmének megsértéseként tekinthető az, ha egy hatóság tájékoztatást ad arról, milyen ügyben vizsgálódik egy szervezetnél.

A Brüsszelben bejegyzett Szcientológiai Egyház nonprofit szervezet (ASBL Église de Scientologie) ellen 1997-ben csalás és sikkasztás miatt indult vizsgálat, és az ezt követő években több cikk is megjelent a belga sajtóban, amelyekben több ügyész is vádakat fogalmazott meg a szcientológusokkal szemben. Ezek miatt az egyház ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Belgiumban, de a hatóságok bizonyíték vagy bűncselekmény hiányában nem indítottak eljárást.

Az egyház magát az eljárást is megtámadta mondván: a hatóságok megsértették diszkréciós kötelezettségüket, ezért az egész eljárás nem lehet hiteles és tisztességes. A beadvánnyal foglakozott a belga bíróság, de alaptalannak találta. Az eredeti, csalási és sikkasztási ügyben azóta sem született még jogerős ítélet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr505529925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annuit_coeptis 2013.09.23. 17:52:49

minden reklám reklám, a negatív is.

gyongyvir 2013.09.23. 23:07:32

Lassú víz partot most.
Előbb-utóbb - legalábbis az én naív reményeim szerint - minden állam a saját biztonsága érdekében ellehetetleníti a szcientológiát, ha más eszköz nincs rá, akkor speciális törvényekkel, amiket nálunk is elfogadtak (aztán nálunk később megengedő rossz irányba módosítottak, ha jól tudom)

annuit_coeptis 2013.09.23. 23:20:44

@gyongyvir: késő.
nézz kicsit körül. ezek a történések csupán látszat-dolgok, hogy megnyugtassák az aggódókat, de közben szépen folyik az agymosás mindenhol. ördögi, nem?
semmi nem az, aminek látszik. ez a XXI. század.

ébresztő!

vagy gondolod, hogyha például snowden az lenne aki, és azt követte volna el, amit mondanak, akkor nem nyírták volna ki 10 perc alatt, akárhol is van? dehogynem. amit látsz, az egy nagyszabású showműsor a hülyéknek. és ez nagyon sokmindenre igaz.

"Előbb-utóbb - legalábbis az én naív reményeim szerint - minden állam a saját biztonsága érdekében ellehetetleníti a szcientológiát"
szerinted a "srácok" által gyűjtött adatokkal nem lehet bárkit sarokba szorítani? elárulom: még a gumitalpúak is fosnak tőlük. pedig kb a felük eleve szektagyík, vagy meg van fogva.

vittore 2013.09.25. 10:26:01

@annuit_coeptis: "vagy gondolod, hogyha például snowden az lenne aki, és azt követte volna el, amit mondanak, akkor nem nyírták volna ki 10 perc alatt, akárhol is van? dehogynem. amit látsz, az egy nagyszabású showműsor a hülyéknek. és ez nagyon sokmindenre igaz." Teljesen egyet értek. Vagy showműsor, vagy a viselt dolgaiknak annyira pitiáner része a megfigyelési ügy, hogy odadobták koloncnak.

annuit_coeptis 2013.09.25. 16:27:20

@vittore: úgyis kifingunk. Nem mindegy? Esetleg vegyél egy csak oda jegyet gyorsan a denver international reptérre. Éljen az eugenika :-D
süti beállítások módosítása