Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Drogmentes Maraton kitört a csendből

2013. április 19. - Reformer

Új év, új drogmentes maraton. Ismét elindultak a drogok nélküli életet és a szcientológiát népszerűsíteni ("Mondj nemet a drogokra, mondj igent a szcientológiára!" - lehetne a valóságot tükröző mottójuk. )

Április 13-án volt a nyitórendezvény, a List (sic!) Ferenc téren:

http://drogmentes.hu/maraton-start-2013-aprilis-13-11-30.html

A védnökök/résztvevők listája kicsit változott:

Janics Natasa, Dr. Molnár Tamás (Papesz), Dr. Csötönyi Sándor, Erdei Zsolt, Növényi Norbert, Görbicz Anita, Katus Attila & Tamás, Czanik Balázs, Pulai Imre, Nick Árpád.

Forrás: drogmentes.hu

Görbicz Anitán meglepődtem, a többiek már az elmúlt években is szerepeltek a listán.

Van pár fotó is:

ind2.jpg

ind3.jpg

ind4.jpg

ind5.jpg

ind1.jpg

ind6.jpg

 

Kitört a csendből

og.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr355235057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volverine 2013.04.19. 17:41:57

Ez hivatalos magyar olimpiai melegítőnek látszik, címerrel és Hungary felirattal a háton. Ennyire elfogadott ez a kampány sportdiplomáciai körökben?

Rózsabogár 2013.04.19. 20:52:55

@Volverine: Jó kérdés!...

Ha egy viszonylag kis város összes iskolájának igazgatója tudja, hogy kiket takar ez a kampány ( és kerek-perec visszautasítják), akkor kizártnak tartom, hogy pont az ebben résztvevők nincsenek tisztában vele.

Néhány éve még elhittem, amikor utólag azt nyilatkozták páran, hogy sejtelmük sem volt, mibe keverték őket, de azóta azért már elég sok víz lefolyt a Dunán, ez az egyik legismertebb megmozdulásuk.

Fekete Sámuel 2013.04.20. 05:59:17

Szerintem a blog rosszul közelíti meg a kérdést. Ez így ebben a formában csak annyit mond, hogy a szcik a drogok ellen vannak, tehát jót csinálnak. De a blog leszólni akarja a szcit, amire ez így nem hatékony.

Ami hatékony lenne: csekkolni kéne, hogy hol reklámoznak burkoltan, vagy alig burkoltan hubit. Mivel szcientók, egészen biztos, hogy erre képtelenek lennének még akkor is, ha akarnák (de nem akarják). És ahol reklámoznak, ott rögtön pl. így kéne leadni: "Megtévesztésükkel nyílt narkonon-reklám mellett kampányoltatták Janics Nataskát!"

Hát, valahogy így.

Rózsabogár 2013.04.21. 00:49:10

@Juhász Jácint: 2010.12.28. : " A Drogmentes Maraton titkos alapszabálya" - ez ÖNMAGÁBAN is elegendő lenne. Szórólapot nyomtatni belőle és a lelkes tömegnek osztani, velük párhuzamosan...

2012.02.01. Drogriporter oknyomozó cikk: A MOL NEM volt partnerük, nem terjesztettek kiadványokat ( a kutakon legalábbis), de ami ennél is fontosabb: a szakemberek ( orvosok ) a hajukat tépik és károsnak tartják a tevékenységüket. Én inkább erre a vonalra fókuszálnék, megszólaltatnék néhány addiktológust a D.M. időtartama alatt.

A Maraton lapján, a csatlakozott településeknél gyakorlatilag kompletten felsorolják Magyarországot A-Z. Per pillanat egyről tudom BIZTOSAN, hogy NEM az, de hétfőn jelentősen bővülni fog a kör szerintem, amint kinyitnak a hivatalok. ;) A hírességekkel hasonló lehet a helyzet. A felsoroltak közül páran mintha tiltakoztak volna anno, mégis " ott felejtődtek" a listán... Lehet, hogy rosszul emlékszem, ez utóbbi feltételes mód. Gálvölgyi János?! Hatalmas csalódás lenne számomra, ha komolyan gondolta. :(

Ugyanitt amúgy a bemutatkozásnál leírják, hogy kik ők. A kulisszák mögött pedig lásd: fent.

Rózsabogár 2013.04.21. 00:58:00

A legjobban az tetszett, amikor a végén büszkén sorolják, kik támogatják őket. Többek között, nem utolsó sorban pszichológusok...

Létezhet ez??

vittore 2013.04.22. 17:06:07

Nagyjából bennem is Jácint kérdése merült fel, csak kicsit leegyszerűsítve: A kampány célja alapvetően nem tűnik rossznak, bár tuti, hogy soha a közelükbe sem fogok menni. A kérdés számomra az, hogy ha egy "civil" részt vesz egy ilyenen, mennyire tukmálják rá a marhaságaikat?

Rózsabogár 2013.04.23. 09:15:11

Sorra dobálják fel a labdákat, csak le kéne ütni!!!! Mikor, ha nem ilyenkor?!? Kell jobb alkalom? " A Drogmentes Maraton titkos alapszabálya" itt van a zsebünkben... De csak mi olvastuk... Mindenkinek van vesztenivalója, ha lépne, vagy senkit sem érdekel?..

Rózsabogár 2013.04.25. 08:38:26

PSZICHIÁTRIA-HALÁLIPAR

Láttatok már ilyen autót?

Ezt is megtehetik.

Fekete Sámuel 2013.04.28. 14:40:09

@Rózsabogár: Amúgy Reformer, nekem annyi bajom azért van veled, hogy

- nyilvánvalóan nem reformálni akarod a cultot, hanem megsemmisíteni.
- a blogod "objektíven és szubjektíven a szciről" címe valójában kizárólag szubjektív.

Nem mintha én annyira szeretném őket, de az a helyzet, hogy így azok az emberek viselkednek, akikben akkora gyulladt fullánkot hagytak, hogy szinte az eszüket vesztik a fájdalomtól és a bosszúvágytól.

Bennem is hagytak ilyen fullánkokat sokan - nők, munkahelyek, üzlettársak. De a cult az pont nem - egyrészt eleve a megfelelő elővigyázatossággal közelítettem feléjük, másrészt meg, mint megtapasztalhattam, a zseniális eladási-behálózási technikájuk épelméjű és konkrét célokkal rendelkező személyek esetében szart sem ér.

Merty 2013.05.18. 20:29:24

Ma a városligeti női futógálán a WC előtt sorban állókkal íratott alá egy szci csaj egy papírt, valami gyerekeknek (!) szóló programról. Kb. én voltam az egyetlen, aki körülöttem nem írta alá...

bIasius 2013.05.21. 10:02:42

Iszonyatosan túl vannak ezen a blogon bonyolítva a dolgok. Egy csomó ember okoskodik olyan dolgokkal kapcsolatban, amiről lövésük sincs. Adok már egy-két infót a drogmegelőzéssel kapcsolatban.
Én magam 12 évesen kezdtem el drogozni, és 27 évesen hagytam abba végleg. Most 42 vagyok. A történetem egyszerű. 82 környékén egy akkor "csöves"-nek nevezett (ami ma már mást jelent) bandával lógtam. Jó kis woodstock arcok voltak. "Peace-love-flowers-happines". Közülük sokan nyomtak parkánt, coderitet, eunoctint, etovalettát, stb. Krumplival szedték le a pecsétet más receptekről, így jutottak hozzá hamis receptekkel. Aztán ott volt még az akkoriban divatos Pálma tex, vagy fix ragasztó, amiből mára már kivonták a toluolt, amitől jól be lehetett állni. Aztán ott volt a Coh-inor aranyozó, stb.
Na én így csöppentem bele a drogba.
Telt múlt az idő, jött a rendszerváltás, és tele lett az ország "jobbnál-jobb" cuccokkal. Fű, haska, LSD, speed, stb.
Beindultak az acid partyk, később goa partyk, stb. Totál kikészültem testileg, és szellemileg. A végén heroint nyomtam napi szinten. Persze most bárki lehülyézhet, de ez nem változtatna semmit azon ami velem történt. A kezembe került egy kis füzet, aminek az volt a címe, hogy megoldások a drogokra. Ez egy szcientológia füzet volt. Átrágtam magam rajta, és azt mondtam, hogy a puding próbája az evés. Semmi különöset nem csináltam, csak az ott leírtakat (és ha most valaki elkezdene okoskodni, akkor előbb plííííz olvasd már el mi van benne leírva) és öt nap múlva már nem voltak elvonási tüneteim. Azóta nem drogozok.
Volt két barátom, akik pszichiátriai kezelés égisze alatt drogpótló drogokat szedtek drogleszoktatás címén. Meghaltak. Én élek. (Ennyit a kapcsolatmegszakításról, azóta valahogy nem akarják nekem felvenni a telefont, jó reggelt!) Nos, elgondolkodtató a dolog. Szeretnék több ilyet átélni? Nem hinném, hogy bárkinek az lenne a kívánsága, hogy a barátai temetésére vásároljon virágot. Nekem sikerült letennem a drogokat, nekik nem. A különbség a módszerben volt, ez teljesen egyértelmű. De a legjobb módja annak, hogy ne éljen át ilyen dolgokat az ember, a MEGELŐZÉS. Szóval belekezdtem abba, hogy felvilágosítok olyan gyerekeket, akik hasonló korban vannak, mint amikor én voltam, amikor elkezdtem. Így talán ők nem fogják bejárni azt az utat, amit én jártam be. Na most nem mindegy, hogy mi a szart mondunk a srácoknak. Ó én láttam a mentálhigiéné (létezik még?) jó néhány kiadványát, ami megelőzés címén lett kiadva és utcán szórták. Ilyen szövegek voltak benne: " Ha először használsz LSD-t, akkor ügyelj arra, hogy egy tapasztalt ember társaságában tedd, mert olyan hallucinációkat okozhat, aminek következtében esetleg ártalmas lehetsz magadra és másokra." A csúcs szöveg ez volt: "Amikor anfetamint használsz, ügyelj arra, hogy legyen nálad gumióvszer, mert fokozott szexuális állapotba kerülhetsz, és így elkerülheted a nemibetegségeket" Remek. Mind ezt az adófizetők pénzéből megelőzés égisze alatt! Kb ez várható a hivatalos megelőzéssel kapcsolatban. Aztán ott van még a DADA program, ami a rendőrség megelőzőprogramja, ahol leginkább a törvény erejének fitogtatásával próbálnak meg hatást elérni. Nem mondom, hogy rossz módszer, van némi visszatartó ereje, de nem ad valódi válaszokat a kíváncsi gyerekeknek. De még így is jobb, hogy csinálják, mintha nem csinálnák. Hajrá DADA, mindent bele! :) Tapasztalatból mondhatom, hogy a leghatékonyabb drogmegelőzés egy olyan fajta felvilágosítás, ami a gyerekek nyelvén, a gyereke kíváncsiságát kielégítve a káros hatásokról képes átbillenteni őket abba az irányba, hogy még csak hozzá se nyúljanak. Mindenféle fellengzés nélkül elmondhatom, hogy én ilyen előadásokat tartok. Hatékonyak. Iskolák, amelyek nem akarták az előadást, tök ingyen kaptak egy próbaelőadást, és utána a diákok könyörögték ki, hogy legyen még ilyen előadás. Ez többször előfordult. Volt, hogy egy teljes iskolát le kellett oktatnom, akkora igény volt rá. Na most, csak hogy a kétségeket eloszlassam, nem az a célom ezekkel az előadásokkal, hogy szcientológust faragjak a diákokból. Pusztán a drogmegelőzés. És mielőtt bármiféle kritika érne, bárkinek aki ezt olvassa felajánlom, hogy eljöhet megfigyelőként egy órámra. Csak írj vissza itt, és ledumáljuk! :) Aztán jöhet a kritika.
Jelenleg a drogmentes maratonnál tartok előadásokat. Bárkit szívesen látok egy órámon, bármely suliban. Nem titok, hogy mit csinálunk, csak meg kéne vizsgálni. Ja, és bármilyen tippet elfogadok bárkitől, aki jobb megoldást tud a drogproblémára a megelőzés területén, és TETT is már valamit és a SAJÁT TAPASZTALATÁBÓL merítve tud MŰKÖDŐ tanácsot adni. Erre is vevő vagyok. Csak írj pár sort, összefutunk, meghallgatlak, és lehet, hogy új dolgokat tudok beleszőni az előadásomba! Ki tudja? A cél a drogmentes gyerekek.

anonViktor 2013.05.22. 14:54:44

Sziasztok!

@bIasius: Mint minden profi szektás behúzásnál, ennél a maratonosdinál is egy jó cél farvizén juttatnak el a szektás őrületükig. Teljes lényegtelen, hogy a személyes tapasztalatod micsoda, mint drogosnak, vagy ex-drogosnak, mert ez a blog nem a drogokról, és nem a leszokásról szól. Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a Maraton sem csak erről szól, hanem nagyon is másról. Van belső szabályzata, ami a szcientológia érdekeit lefordítja a látványos cselekedeteikre, mi csak ezzel foglalkozunk.

A többi szervezet, ami nem szcientológus, egyébként nagyon sokkal többet tesz a társadalomért, és a megelőzésért is. A legtöbbet a pszichológusok.

Szcientológusnak pedig egy szavát sem hisszük el.

V.

Damiel 2013.05.22. 19:30:25

@bIasius:
Nos, számomra igen tetszetős, amit írsz! Sőt, azt gondolom, hogy ha a mondandód valós, akkor csak kalapot lehet emelni előtted, mint ember előtt!
Viszont a helyzet az, hogy ha mindezt a Drogmentes maraton égisze alatt teszed, akkor több, mint problémás. Kunfalvy Ákos, a maraton ötletgazdája és elindítója nem azért hozta ezt létre, hogy megmentse a magyar gyerekeket a drogoktól, hanem azért, hogy egy népszerű ügy zászlaja alatt a szcientológiának hozzon népszerűséget és elfogadottságot. Lehetett volna ez véradás vagy éhezők megsegítése is, hisz mindegyik téma számíthathat a jóérzésű emberek támogatására, így a szcientológusok iránti szimpátia növelésére. Tehát a gyerekek felvilágosítása itt ESZKÖZ és nem CÉL!!!
Persze mondhatod, hogy ez hazugság, sőt mondanod sem kell, elég csak magadat nyugtatnod vele, azonban a tényeken semmit sem változtat. Egyébként ha nem hiszel nekem, akkor keresd meg - akár ezen a blogon is korábban - a maraton alapításáról szóló dokumentumokat.
Szóval ennek tükrében vagy Te vagy a jó szándékú balek, vagy ha a valódi cél tudatában teszed, akkor a fenti bejegyzésed hiteltelen!

Rózsabogár 2013.05.24. 08:32:10

@bIasius: Szia!

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Gratulálok a személyes sikeredhez. Engem személy szerint nem hat meg, ne haragudj.

Egy kérdésem lenne: mikor "került" a kezedbe a szcientológiai füzetecske? A barátaid halála előtt, avagy utána?

Ismerek valakit, aki heroinista volt. Nincs az a füzet a világon, ami őt akkoriban ( 5 nap alatt?! ) "lehozta" volna a szerről... Neki az adta meg a kezdő lökést, hogy a szintén hernyós barátja hajszál híján elvágta a torkát. A szülei hozták ki a pokolból és bizony bedugták egy elvonóra, a csúnya gonosz pszichiáterek karmai közé. Köszöni szépen, azóta jól van, de nem nagyon reklámozza, miken ment keresztül. Nem "oktat le" osztályokat, hanem éli az életét. Normálisan.

bot2317 2013.05.24. 08:51:25

Találkoztam egyszer egy drogossal akit állítólag a szci szoktatott le a szerről, de kár volt szegényre az időt pazarolni, mert már az agysejtjeit teljesen tönkre tette a drog ! :(( Rossz volt szegényre még ránézni is! Nem volt semmi önálló cselekedete! Ez aztán a siker!! Mi akik itt blogolunk, az értelmes, de megvezetett családtagjaink, barátaink miatt vagyunk itt, szeretnénk kimenteni a szci karmaiból őket, mert látjuk az agymosás hatását náluk!

bIasius 2013.05.24. 21:34:34

@Rózsabogár: Szia!

A füzet az előtt került a kezembe, mielőtt meghaltak volna a barátaim. Egyébként ez a drogtéma nagyon túl van misztifikálva. Hihetetlenül könnyű leállni róla. Természetesen tényleg nincs olyan füzet ami lehozza az embert. A füzetek erre képtelenek, lévén tárgyak. Az ember képes magát megszabadítani ha betartja azt ami ott le van írva. Legalább is nekem sikerült. Ez nem varázslat vagy ilyesmi. :) Olyan mint egy recept amikor főz valaki. Ha követi, akkor a végén ott a kaja. Ennyi. Tényleg nem kell túl misztifikálni a dolgot.

Rózsabogár 2013.05.25. 07:13:42

@bIasius: Ha valaki nagy ívben kerüli a konyhát, annak hiába adsz szakácskönyvet.

Ha ez szerinted tényleg ilyen pofon egyszerűen működik, akkor hogy lehet, hogy még mindig létezik drogprobléma Magyarországon ( ne is menjünk messzebbre )?

Van adatod arról is, hogy hányan haltak meg a NARCONON áldásos tevékenysége miatt? Vagy hányan nem vettek igénybe SZAKSZERŰ segítséget, mert kampányoltok a pszichiátria és a gyógyszerek ellen? Az egy ( kirakat ) Garáb kivételével milyen kézzelfogható, MŰKÖDŐ alternatívát kínáltok a betegeknek? Milyen statisztikát tudtok felmutatni?

Homályosíts fel "plííííz"!

bandeirante 2013.05.25. 07:55:26

A Narconon agyonreklámozza a saját sikereit, de mindig következetesen elzárkózik attól, hogy a sikerességi rátáját valamilyen objektív vizsgálatnak vesse alá. Megalapozott becslések szerint a sikerrátája rosszabb, mint a "gonosz" pszichiáterek által alkalmazott kezeléseké. Persze saját magának mindenki 100%, ha valakin éppen a Narconon segített, az nekik lesz hálás.

Rózsabogár 2013.05.25. 19:10:37

@bandeirante: Mint a magát szerényen rocksztárnak aposztrofáló tini tavaly a Balatoni nyár c. műsorban.

Nem mellesleg válaszoltak a szerkesztőségből, többé nem reklámozzák a tevékenységüket. ;)

Korvett5 2013.05.26. 13:24:20

Sem rokonom sem ismerősöm -tudtommal- nem érintett szci ügyben, tudok róla annyit mint egy az átlagosnál talán olvasottabb vidéki értelmiségi.A blogok böngészésére indított egy kisvárosunkban terjedő hír, miszerint főiskolánkat bezárásra ítéli az "anyaegyeteme" és a szci tovább működtetné, lévén pedagógiai intézmény, megütött.

Miért itt a komment ? A témában jártasaknak elképzelhetetlen, hogy a fenti mozgalomhoz nevüket adók ne tudnák hova is álltak, amúgy tiszteletre méltó célért. Ez annyira evidens? Az öltözetük megtévesztő? ki böngészi át? a résztvevők tudták ?
Nos már a Mokka riportját(előző blogok egyike) is többször meghallgatva próbáltam rájönni, miből kéne nekem tudni, hogy a riport alany kitérő-elterelő válaszait tovább nem erőltető VT a "szci mentén" vezette le a beszélgetést?
Tudom, hogy ezért veszélyesek, más-más köntösbe bújnak, de akkor csak az egyén felelőssége "agyatlansága",ha bedől?
Aki tudja, mondja ki mindenhol!

bandeirante 2013.05.26. 16:47:34

@Korvett5: Kizártnak tartom, hogy a szcientológia Magyarországon egyetemet vagy főiskolát tudna működtetni. Honnan vennék rá a pénzt? Még az USA-ban is csak középiskoláik vannak. Magyarországon megpróbáltak átvenni néhány szakközépiskolát, de az sem sikerült, Szóval ha másért nem is, de anyagi okokból biztosan nem tudják. Az egész világon ez lenne az első szcientológia által működtetett felsőoktatási intézmény.

bot2317 2013.05.28. 09:44:57

@bandeirante: Hát ezeknél nem biztos semmi, átvehet egy főiskolai épületet és valami oktató központot alakít ki. Legfeljebb a tagokról nem 8 hanem 10 bőrt húz le! Jó lenne , ha már mi is külső szemlélődőként szólhatnánk hozzá ehhez a bloghoz, de nálunk sem akar felszállni a lila köd már sok éve sajna! Van nekem egy rokonom, aki 16-17 évig volt egy egyháznak mondott szekta tagja, 4 éve lépett ki. Mikor bement vidám ,sok oldalú, jó anyagiakkal rendelkező felsőfokú végzettségű huszonéves volt, mikor kijött egy 40 éves, rokkant , beszűkűlt világnézetú , bugyuta emberként / nem mellesleg csórón!/ láttuk viszont . Ott volt egy 40 éves emberke, se gyerek, se lakás, se állás, se pénz.Hurrá , jól élünk 8 óra munka, 8 óra pihenés és 8 óra vallás szemlélettel, azóta is küszködik szegény!!!::((

bandeirante 2013.05.29. 07:40:46

@bot2317: Ezt megtehetik, de eddig is megtehették volna. Épületet bármikor lehet bérelni vagy venni, mostanában elég olcsó is. Én úgy tapasztalom, hogy ha valahol bonyodalmak vannak, valaki rögtön bedobja a szcientológiát, az esetek többségében alap nélkül. Attól persze sok minden lehetséges.

Rózsabogár 2013.05.29. 08:45:23

@bandeirante: Én is meglepődnék, ha "bevállalnának" egy komplett felsőoktatási intézményt nyíltan, minden vonzattal.
Nem az ő stílusuk. Elég, ha megvannak az embereik a megfelelő helyeken.

bot2317 2013.06.04. 09:56:54

Na szcisek., felkészülni nyit a Nyírő Gy. Kórházban az OPNI , helyett az új OPAI , ha jól emlékszem, mert nem volt aki ellássa a sok beteget, azt hittük a szci. majd átveszi a betegek kezelését, de szegényeknek nem volt rá idejük !!??

bIasius 2013.07.03. 08:53:38

@Rózsabogár:
Én nem akarok kampányolni senki mellett és senki ellen. Nekem megvan a saját történetem. Számomra az igaz amit magam tapasztaltam meg. Az én tapasztalatom az, hogy hatékony útmutatásokat kaptam azzal kapcsolatban, hogy miként álljak le a cuccról.
Ami a statisztikákat illeti én még nem hallottam olyat, hogy valaki sikeresen el tudta volna hagyni tudatbefolyásoló szerek használatát pszichiátriai tudatbefolyásoló szerek használatával.
Ami a pszichiátria szakszerűségét illeti épp a napokban olvastam néhány cikket arról, hogy a DSM-5 mennyire tudománytalan. Na most ez számomra nem is lenne újkeletű hír. Ami új benne, az az, hogy most az MTA feszegeti a dolgot.
Szívesen linkelném, de telóról nem tudok linkelni. Csak üst be a googlebe , hogy DSM-5.
Amit még a figyelmedbe tudok ajánlani az a "tardive dyskinesia" kifejezés. Keress rá a youtubeon. Nézd meg, hogy pontosan mitől válnak ilyenné az emberek. Csak egyetlen okot fogsz találni. Az pedig művi és nem a narconont fogod a háttérben találni, erről biztsíthatlak.

bIasius 2013.07.03. 09:33:28

@Rózsabogár:
Azt hiszem sikerül telóról is linkelnem.
m.origo.hu/itthon/20121208-pszichiater-kell-a-hisztis-gyereknek-atirjak-a-pszichiatria-nagy.html#comments
Remélem műkszik a link.

Rózsabogár 2013.07.03. 12:09:12

@bIasius: A magyar gyakorlat hál' Istennek más, mint az amerikai! Ez, hogy mindent tükörfordításban, egy-az egyben átvesztek és alkalmaztok, csak rátok jellemző. Az orvosok, még a pszichiáterek is, előbb gondolkodnak. Nem egy amerikai iránymutatás alapján hoznak szakmai, hivatásbeli döntéseket!!! Amúgy ez is szerepel a cikkben, ezt nem olvastad?

Elhiszem, hogy Neked segített a NARCONON módszere, de ez nem azt jelenti, hogy az az egyetlen üdvözítő megoldás mindenki problémájára ( ahogy a gyógyszerek sem ).Az alap probléma nem is az vele, hogy használ-e, vagy sem, hanem, ami miatt létrejött, a mögötte álló apparátus miatt. Pont azért veszélyes és különösen gusztustalan, mert egy olyan ügyet lobogtat pajzsként, amivel alapvetően lehetetlen nem egyetérteni. Az emberi jogokat is remekül fel tudja sorolni a szcientológia, de a gyakorlatban mit művel az emberekkel?!..

Ahogy az elcseszett életekre nem a drog a megoldás, a hiszis gyerekeket sem tömik marékszám pirulákkal a szülők, bármit szeretnének is a gonosz gyógyszergyártók a profit érdekében. Kivételek mindenhol vannak, de ahogy egy normális háziorvos nem ír fel antibiotikumot sem megfontolás és nyakló nélkül, úgy a pszichiáterek sem fognak temérdek evészavarost halálba gyógyszerezni Magyarországon. Itthon nem a pszichiátria tartja el a gyógyszergyárakat. Szerintem Amerikában is van nagyságrendekkel nagyobb húzóágazat!.. Miért nem azokat támadjátok?

Ammonia73 2013.07.09. 23:31:25

Rózsabogár

Minden szektának kell egy ellenség, a szcientológiának ez a pszichiátria. Ennyi.

Rózsabogár 2013.07.13. 09:04:50

@Ammonia73: Szia! Jó, hogy újra itt vagy!! :)

Persze, világos. Csak kíváncsi lettem volna, hogy erre mit felel.
süti beállítások módosítása