Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Könyvtárkampányos lehúzás, 24. rész

2013. március 09. - Reformer

Frissítés (2017.06.22): az érintett tartalomszolgáltatóhoz benyújtott panaszára CENZÚRÁZVA.

Újabb dologra lehet adományozni szcientológuséknál.

A legújabb pénzbeszedési ötlet Hubbard mondjuk úgy, hogy retusált életrajzának eljuttatása az összes magyar könyvtárba.

 

Íme:

pdu_javitva.jpg

Egyébként arra kíváncsi lennék, hogy mi történik ezzel a töménytelen mennyiségű Hubbard könyvvel? Tényleg kirakják? Vagy kidobják/billegő asztalokat támasztanak ki velük?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr125124418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triarius 2013.03.09. 11:34:06

Arra azért kíváncsi lennék, hogy pontosan milyen módon játszott szerepet Hubi bácsi munkássága Kína és az arab világ kapuinak megnyitásában, már ha megnyíltak egyáltalán.

gyongyvir 2013.03.09. 12:10:38

Igen, az nekem is izgatja a fantáziámat, hogy hány arab embert sikerült szcientológussá tenniük.
Ha azt hiszik, hogy érdemes abba az irányba terjeszkedni, butábbak, mint hittük...

wwrn.org/articles/10371/?&place=africa&section=scientology
"Proselytizing is illegal in Egypt, where Muslims represent approximately 90 percent of the population and Coptic Christians make up most of the remaining 10 percent."

www.egyptindependent.com/news/scientology-rears-head-egypts-bookstores
Egy könyvkereskedő:
"We're very keen on reader approval," said Saber, "and Hubbard's books simply failed that condition. Several people, including some working with us, brought to our attention to the Scientology connection and felt uneasy about selling the books. We've already packed the books back in their boxes and will be sending them back to the publisher. Dianetics failed to sell a single copy anyway."

triarius 2013.03.09. 20:06:09

@gyongyvir: Köszönöm, érdekes információk.

vizsla_barat 2013.03.10. 02:00:14

Butak. Ossze kell fogni a szallodai bibliapakolokkal es hozzaragasztani. Mondjuk ezzel a butoruzlet is megindul,ugy mar nem ferne be a fiokba. Nem beszelve a ragasztoszuksegletrol:)

onmagam 2013.03.20. 14:27:17

Minden könyvtárban kellene, hogy legyen "LRH Életrajzának Asztala". Terítővel, dekorációval, címerrel és egy segítő szcientológussal ellátva, ahol az érdeklődök rendelhetnének saját maguknak személyesen LRH által dedikált példányt.

Fekete Sámuel 2013.04.28. 19:28:35

Aki hülye, haljon meg.

Ha vallás nélkül, sima pszichológiai módszerrel dolgoznának, sokkal jobban tudnának terjedni.

Menedzsment-képzést, önfejlesztő tréninget, eladástant eladó cégek minden további nélkül működhetnek Kínában és az arab világban egyaránt, mivel az nem hittérítés. Még szeretnék is őket, a szaúdiak például közismerten kibaszottul-kurvajól tejelnek, ha azzal mész oda, hogy az olaj utáni időkre akarod előkészíteni az országukat, és a nyugati ügyviteli technológia éppen ezt jelentené.

Igen, nem lennének adómentesek az USÁ-ban. És? Megérné.

A legjobb bizonyítéka annak, hogy a szci a sátán műve, az az, hogy mindenáron vallást akar játszani.

triarius 2013.04.29. 00:52:52

@Juhász Jácint: Nem csak azért játszanak vallást. Hanem azért is, mert ha az "auditálást" nem vallási cselekményként (kvázi gyónás) adnák el, akkor nem lehetne Kovács XXII. Egyenszilárdságú Lajost odaültetni, hogy foglalkozzon a pácienssel. Továbbá akkor nem lehetne azt csinálni, hogy nem mutatják meg neked a saját anyagodat. És az összes sea orgot is fel kellene oszlatni, mivel azok is kolostorként vannak eladva. Ha átminősítenék őket munkahellyé, nem felelnének meg a munkahelyekre vonatkozó jogszabályoknak.

Fekete Sámuel 2013.04.29. 01:50:07

@triarius: Igen. Magyarul, tisztességesen kellene bánniuk az embereikkel. És? Az etika mestereinek ez miért volna akadály?

Vagy például itt van Magyarország. Nem vallás innentől fogva a cult. Az sejthető, hogy tapsikolnak örömükben, de azért nem mennek csődbe.

Személyiségfejlesztő tréningként, tisztességesen dolgozva hatékonyabbak lehetnének, mert nem szorulnának rá semmi mocsokságra. Túl tudnak ezek élni, ha akarnak, csak hát egy kicsit elkurvultak az ötvenes évektől fogva. Segíteni kell nekik, hogy betegyék az etikát, például, hogy önként lemondjanak a vallási státuszról mindenhol a világon.

bandeirante 2013.04.29. 22:07:08

Magyarországon vallásnak számít, csak nem egyháznak. Bárki bármikor alapíthat vallást, csak nem egyháznak fog minősülni. De az egész auditálást cirkuszt csak vallásos cselekményként lehet büntetlenül csinálni.

Fekete Sámuel 2013.05.01. 15:14:39

@bandeirante: Köszönöm! Ez nagyon fontos és hasznos információ volt.

Fekete Sámuel 2013.05.20. 18:03:05

@triarius: Ez nem igaz. Mindenféle varázsvesszős emberek gond nélkül csinálhatnak sokkal durvábbakat is, mint hogy voltmérővel gyóntatnak. Pl. megtiltják, hogy oltasd magad, vagy életmentő kezelést utasíttatnak vissza veled. Vagy akár nézhetjük a zsidók csecsemőcsonkítását is.

bandeirante 2013.05.24. 20:46:23

@Állati Masztodon: Dehogynem igaz. Amiket leírtál, azt mind bünteti a törvény, legfeljebb nem mindig jutnak el a feljelentésig. Az életmentő kezelést Magyarországon nem lehet visszautasítani, tehát mondjuk a jehovisták nem tilthatják meg a vérátömlesztést.

A zsidók csecsemőcsonkítása nekem se tetszik, de azért pár dolgot figyelembe kell venni:
- mégiscsak több ezer éves szokásról van szó
- a tizenmillió zsidón kívül még bő egymilliárd muszlim is gyakorolja
- az USA-ban (ki tudja, mi a fenének?) de a legtöbb fiúgyereken elvégzik, mindenféle vallási háttér nélkül is.

Egyébként mikor 6 éves voltam, kivették az orrmandulámat, mindenféle orvosi indok nélkül. Nem vallási okból. Egyszerűen abban az időben ez volt a szokás, az orvosok ajánlották, a szüleim meg elhitték, hogy jó lesz (nem tett jót).

Fekete Sámuel 2013.05.25. 23:41:46

@bandeirante: Dehogynem lehet. Ha cselekvőképes vagy, visszautasíthatod.

Arról nem tudok, hogy a varázsvesszőzés meg az energiasugárzós "gyógyászat" törvényellenes volna. Milyen törvényt sértene? Gyurcsók mitől lehetett ott a tévében? És az hogy lehet, hogy egyes patikákban lehet homeopátiás "gyógyszereket" kapni?

Az igaz, hogy a körülmetélés vallási alapon tud csak menni az EU-ban. Vallási alap nélkül alighanem tiltva lenne. De például a kislányok csiklócsonkítását úgy sem engednék, gyakorlatban viszont nem ritkaság EU-n belül sem, javarészt persze a muszlim gettókban.

Sajnálom, ami a manduláddal történt. De úgy tudom, hogy 12-13 éves korra a mandula el szokott sorvadni (állítólag).

Egyébként hogyan lehetne bizonyítani, hogy az audit ártalmas? Egy precíziós bőrellenállásmérésről senki sem bizonyítja, hogy ártana. Szakértő pszichológusokat esetleg be lehetne hívni...

Hát, ismerve a szci vs. pszi közti osztályharc intenzitását, elég valószínűtlen, hogy jól jönnének ki a mókából.

Rózsabogár 2013.05.26. 08:32:19

@Egy ember a kő alól: Veér András halála után senki sem vette fel a kesztyűt tudtommal. Újult erővel támadják őket, szerintem nagyon durván, mégsem emelte fel a hangját senki... Miért?

A szci által kifogásolt dolgok nagy része egyszerűen nem létezik, vagy korántsem olyan, mint amilyennek lefestik, gondolok itt az intézetekre és a protokollra.

A körülmények valóban nem olyanok, mint a VIP Garáb központban, de hát mondjuk egy belgyógyászat sem, bármelyik nem magán kórházban, sajnos...Visszaélések is előfordulnak mindenhol, aki keres, találhat hibát szinte bármiben. Nincs mindenki számára tökéletes megoldás, módszer, körülmény.

Én azt láttam, hogy az őrjöngő szenvedélybetegeknek és pszichiátriai eseteknek több joguk van, mint az őket ellátó ápolóknak. Csak utóbbiak nem hőzöngenek nyilvánosan, miután esetleg késsel végigkergették őket egy liter borért, mert örülnek, hogy van munkájuk.
Ilyen esetek után igen, leszedálják a delikvenst és egy darabig(!) nem ugrálhat. De most komolyan, mit kellene csinálni velük? Nyomjanak a kezébe egy "Megoldás a drogokra" könyvet?!..

Kíváncsi lennék, mihez kezdene egy szci különítmény egy ilyen helyen... Vajon miért nem ezért kepesztenek, hogy bizonyíthassanak ( költői kérdés )?? Kiemelten közhasznúan...

" Ülve könnyű"- szokták mondani. Ellenzéknek lenni, agitálni, uszítani egyszerűbb. Megoldást persze nem kínálnak.

Szerintem "jól jönnének ki a mókából".

bandeirante 2013.05.26. 12:32:43

@Egy ember a kő alól:
>Milyen törvényt sértene?

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV törvény

A természetgyógyászai tevékenységről szóló 40/1997 (III.5) kormányrendelet

Ma már Gyurcsok se kerülhetne képernyőre, legalábbis azzal nem, hogy gyógyít.

Az auditálást azon a ponton egy pillanat alatt be lehetne tiltani, hogy vezetnek rólad egy bizalmas, különösen érzékeny adatokat tartalmazó nyilvántartást, amibe te nem tekinthetsz bele. Ezen a ponton adatvédelmi okokból azonnal és könnyedén be lehet tiltani, mást nem is kell vizsgálni.

A homeopátiába szerintem ne menjünk bele. Sokan meggyógyultak már homeopátiás szerektől, állatok is,akiknél a placebo hatás ugyebár eleve kizárható. Jónéhány olyan konvencionális gyógyszer van, aminél jobban teljesítenek. Olyan is van, amikor nem. Nekem van személyes tapasztalatom mindkettőre. Szóval ez egy külön téma.
süti beállítások módosítása