Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Egymillió dollár Magyarországról Hubbard műveinek könyvtárakba helyezésére

2013. február 25. - Reformer

Érdekes kis levél esett be a postafiókomba ma.

A "bolygószintű terjesztési játék" állása. Ez emberi nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy melyik régió szcientológusai mennyit pénzt talicskáztak be az egyéb és szokásos kampányokon felül arra a célra, hogy L. Ron Hubbard bölcsességeit 1 dollárról induló aukciókon elárverezzék online aukciókon az ajándékozottak eljuttassák a világ valamennyi könyvtárába.

Ebben a "játékban" meglepő módon kis hazánk vezet, egész pontosan 981.902 amerikai dollárt kalapoztak össze az itteni lelkes szcientológus munkatársak. Ez kb. 220 millió forint, amiből azért érzésem szerint valamennyi magyar könyvtárba el kellett volna jutnia Hubbard kb. összes művének.

Íme az összesített állás:

pdugame.jpg

Hogy mekkora kamu az egész, azt jól példázza a kampányt koordináló New Era Publications (ez az "egyház" saját könyvkiadója) kimutatása a magyar adományok soráról. 

A hivatalos weboldalról (bátor emberek ide kattintsanak) letölthető ábráról minden kiderül, amit tudni akarunk erről a rendkívül etikus társaságról. Nem fotósopp, halálkomolyan ők rakták ki így az internetre.

hungary_map.jpg

Az "agymosás" hatásosságát azért jól példázza, hogy a nagyon nagy többség ezek után is, egy ilyen ábrát látva is rendületlenül tovább tolja befelé a pénzt...

Azért az is érdekes például, hogy 982.000 dollár 3,5 megyére volt elég az állítólagos 9-ből, ráadásul az európai térképre kattintva kiderül, hogy ez 358 könyvtárat jelent (és még 823 lenne?), ami 615.000 forintot jelent könyvtáranként.   3000 forintos átlagárral számolva az 200 db Hubbard könyv/könyvtár.

Az is nehezen hihető, hogy Németországban 500, Franciaországban pedig 79 (!) könyvtár lenne. 

Itt az európai térkép:

europe_map.jpg

A világon pedig ez az állás:

world_map.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr325105216

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hilda, a Fénylény 2013.02.26. 22:45:35

Távgyógyítás ingyen! Bezony mondjuk, e szép menyecske jobb, mint a piócás ember. A mozgóképet nagy méretben méltóztassék megtekinteni.      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triarius 2013.02.25. 23:44:44

Afrika már megvan. Úgy kell nekik az LRH összes, mint egy falat kenyér.

Satan Panonski 2013.02.25. 23:53:20

DONE DONE DONE...

Jót nevettem ezen. Attól tartok, hogy Európában sokkal több gonosz ember él, mint ahogy hős szcientológusaink elképzelik. És ezek a gonoszok seggpapírnak használják dicső prófétánk, Lücifer Hübbajd agyfosásait. A gonoszok Nietzschét meg Heideggert meg mindenféle drogos költő műveit olvassák (meg sok minden mást is, helyhiányában inkább nem sorolnám), és nem kérnek a szellemi óvodásoknak szánt megváltó okoskodásokból.

Elképzelem, ahogyan K. Gáspár (42, alkoholista) betéved a falusi könyvtárba és egy FÉLDECI Hubbardot kér.
Olyan klíír lesz itt minden, hogy csak na!

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2013.02.26. 02:24:47

Az amúgy profin felépített gépezet ilyen hibákat ejt? Nem értem én ezt.

Azt gondolnám, hogy a legnagyobb kamu dolgokat úgy „szokás” megcsinálni, hogy kívülről maximálisan profinak és igaznak tűnjön. Erre meglátok egy Magyarország térképet, amiről szerintem egy 12 éves gyerek is levágja, hogy tökre nem így néz ki a megyék felosztása.
És akkor még a számok mélységeit nem is említettem.

Ami a legcsúnyább:
„Az "agymosás" hatásosságát azért jól példázza, hogy a nagyon nagy többség ezek után is, egy ilyen ábrát látva is rendületlenül tovább tolja befelé a pénzt...”

Na, ez az igazi jellemrajz róluk.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.02.26. 13:53:54

a totalitárius rendszerek nem tűrtek konkurenciát, hamar elintézték a kérdést...

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2013.02.26. 14:08:14

Azok nem megyék, hanem régiók.

VT22 2013.02.26. 14:53:49

@mazsi6000: A régiók határaival sincsenek köszönőviszonyban.

Secnir 2013.02.26. 15:19:43

amit ma megtudtam:
-9 db megyéből ál magyarország
-izlandot elsöpörte a föld színéről egy vulkánkitörés
-finnországnak és észtországnak nem tudják a nevét az amerikaiak. lengyelországnak és belorussziának sem.
-az európában szétszórt privátbankszámlákat a szcik könyvtárnak hívják. hasonlóan ahhoz, ahogy bajor a kocsmát nevezi könyvtárnak.

cicamaca 2013.02.26. 17:13:11

Vagy ez is csak a szokásos csali trükk, ha elérik a kitűzött cél, sorban megjelennek a maradék megyék és könyvtárak is...

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.26. 18:23:04

Mi a kisfaszom van a szcientologia körül?
A youtube teli lett hirtelen a reklámjaikkal. :(

nemjogasz 2013.02.26. 18:34:33

Ezek a fokozatok nagyon ütnek. Mint valami elcseszett zs-kategóriás fantasy-scifi szerepjáték karakterszintjei:-))

2013.02.26. 20:20:35

Szcientológia persze. Nem elég nekünk a mindennapos agymosási kísérlet, még ezeket az idiótákat is engedik működni.Persze, szabad ország, mindenki azt tol, ami jólesik.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.02.26. 22:16:52

a jotub tele van a szci nyomulással
undorító mocskos bagázs...

Ammonia73 2013.02.27. 07:35:49

@nemjogasz: "Mint valami elcseszett zs-kategóriás fantasy-scifi szerepjáték karakterszintjei:-))"

Ha ezt elolvasod, rögtön érthetővé válik, honnan szedte ezt a sok zagyvaságot Hubbard:

data.hu/get/5932052/Dewolf-interview.pdf

Még a saját fiát is drogozta, hogy leírhassa, amit az módosult tudatállapotaiban kinyilatkoztat...és ezeket is szépen beleszőtte a szcibe, hogy legyen mit tanulni a lelkes híveknek a milliós összegekért...:)

Fekete Sámuel 2013.09.14. 21:24:08

@Ammonia73: Nekem tetszik az űroperett. Nem a xenus rész, ami csak egy pici, elhanyagolható esemény volt a nagy sztoriban, hanem az arslycus-helatrobus menet, a korábbi univerzumok és azok történelme.

Én olvastam rengeteg Asimovot is (konkrétan, az összes scifijét). Szerintem Hubbard és Asimov körülbelül azonos magasságokban voltak, és nagyon hasonlóan is alkottak: lényegében egy hatalmas életmű-eposzt.

A különbség annyi, hogy Asimov megelégedett azzal, hogy regényeket csinált, amiket eladott.

Hubbard szektát csinált, a regényeit meg titkosította, csak a kevés beavatottnak mutatta meg őket, nagyon sok pénzért.

Úgy gondolom, hogy Hubit feltehetőleg nem kis részben ténylegesen az írói önbecsülésének hiánya is mozgathatta, hogy scifi-íróbó szektavezérbe váltson.

A pénzügyi végeredmény, tehát a statisztika, pedig végső soron Hubit igazolta: Asimovból mára már csak az öröksége maradt meg. Ami feltehetőleg azért elég sok pénz volt. Hubbard szektájának meg valami 17milliárd dollár van a központi számláján, ha jól olvastam valahol.

Végső soron Hubbard jóval sikeresebb volt pénzügyileg.

Másrészt viszont ha az utókor emlékezetét, valamint az elért szellemi produktumot nézzük, akkor Asimov esetén a világ valószínűleg legjobb sci-fi írói életművét láthatjuk meg, míg Hubbard esetén egy destruktív szektát.

A statisztika Hubit igazolja, az igazság pedig Asimovot. Úgy vélem.

Mindazonáltal azt is gondolom, hogy a mostani sci egyház az egy elfajzott változata egy hajdani, ideális cultnak, amelyik tényleg az emberiség spirituális felszabadítását tűzte ki célul.

Ammonia73 2013.09.16. 07:08:08

@Juhász Jácint:
Szerintem az összehasonlításodnak egy lényege volt, hogy kihozhasd a végére, hogy Hubbard egy zseni volt és a szcientológia egykor tökéletes volt, most pedig "elfajzott".

"A statisztika Hubit igazolja, az igazság pedig Asimovot. Úgy vélem."

Én meg úgy vélem, hogy minden azt igazolja, hogy Hubbard elmebeteg volt és ennek ma is emberek ezrei a szenvedői...na meg a halottakról nem is beszéltem.

Ez az egész felszabadulás, megtisztulás, megvilágosodás, stb. téma is az elmebetegekre jellemző szerintem, az irányítható emberek pedig szépen nyelik ezt a dolgot...na de ez teljesen lényegtelen, mert ez az én véleményem. Ezek a mozgalmak, szekták, stb. mind azt akarják eladni a népnek, ami amúgy is az övé...majd szabaddá tesznek, meg boldoggá, meg tökéletessé...és sajnos az embernek alapvető természetéhez tartozik a többre, jobbra való törekvés, vágy, amit könnyű kihasználni.

Fekete Sámuel 2013.09.17. 19:26:46

@Ammonia73: Miért, ha a világra gyakorolt hatást nézzük, akkor Oszama statisztikái is jobbak lettek, mintha megmaradt volna a mecsetépítésnél.
süti beállítások módosítása