Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kapcsolatépítés a Drogmentes Maratonnál

2012. január 30. - Reformer

A következő fotókon Soós Zoltán, a Drogmentes Magyarországért Maratonok vezetője látható, különféle celebek és ismert emberek társaságában.

Ismerjük el, hogy ez bizony sikernek számít PR-fronton. Sőt, kb. 1 hónapja az ország MOL-kútjain is terjesztik a Maraton drogfelvilágosító füzeteit, melyek L. Ron Hubbard tanításain alapulnak. Forrás: a Maraton honlapja

 

A cikk:

 

Felvilágosító füzetek a MOL kutakon

2012. 01. 04.

 

A korábbi években az AGIP kutakon már megtalálhatók voltak a Drogmentes Világért Alapítvány általunk terjesztett drogfelvilágosító füzetei, sőt, a felvilágosító filmeket is vetítették.

 

Idén úgy gondoltuk, újraélesztjük a hagyományt, ezúttal egy másik benzinkút-hálózattal.

 

Németh Gergő helyettes ügyvezetőnk annak idején a felvilágosító kisfilmek kapcsán már elindított egy együttműködést a MOL marketing vezetőjével.

 

Most ezt a kapcsolatot vette át Horváth Krisztián, aki azért felel a Maratonban, hogy a felvilágosító füzetek minél több felnőtthöz és fiatalhoz eljussanak. Ahogy a jó szándékú emberekkel történő tárgyalásokon már megtapasztaltuk, úgy ebben az esetben sem volt nehéz dolga.

A megfelelő egyeztetések után már csak a kiszállítás módját kellett kidolgozni. December elejére a füzetek már ott voltak a MOL központjában, december végére pedig talán már ki is osztották őket a kutaknál.

 



















A következő feladatunk az, hogy elegendő mennyiségű füzetet biztosítsunk, hiszen a MOL készen áll arra, hogy a hozzá betérő autósoknak segítsen megismerni az igazságot a drogokról, csak elegendő felvilágosító füzetre van szüksége az ország több száz benzinkútjának ellátáshoz. 

 

 

 

 

 

 

Következzenek a fotók:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr403977239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2012.01.31. 09:07:05

ezt a blogbejegyzést. Tehát a közösségi oldal több tízezres havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: facebook.com/szorakoztato.vallaskritika   &nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triarius 2012.01.30. 16:26:14

Biztosan én vagyok nagyon elmaradott, de a fényképek többségén nekem úgy kb. senki nem ismerős, kivéve Janics Natasát. Másrészt ha celebekkel mutatkoznak, akkor mi van? Érdekel ez valakit?

Hubbard vagy 40-45 éve azt mondta, hogy a Tech olyan fantasztikus, hogy ha egy kicsit is helyesen alkalmazzák, akkor el se lehet kerülni, hogy 90 naponként megduplázza minden org statisztikáját. Ha ez igaz lett volna, akkor mára bőven clear lenne az egész bolygó.

Ixos 2012.01.30. 16:26:21

Te jó ég, utolsó képen Takács Tamás...a kezét nem látjuk, de valószínűleg ott van benne az üveg whiskey :D

Valerijov 2012.01.30. 20:27:23

engem jobban meglep a molinón lévő céglogók összetétele, furcsállom, hogy még 2011-ben is széthúzott farpofával ugranak seggest a szci csalifarokba, mikor már ennek a blognak is köszönhetően eléggé képben lehetett lenni, honnan fúj a szél

AutosVilli 2012.01.30. 20:53:03

A titkos szolgálat,eltemethetné már valamelyik erdőbe a scien vezérkart.

Dr_utcai_arcos 2012.01.30. 21:21:15

@triarius: hű ember...Pulai, Markos, Martinek, Nick?

triarius 2012.01.30. 21:25:47

@Dr_utcai_arcos: Passz. Who the fuck is ...? Pedig több újságot olvasok napi/heti rendszerességgel, igaz, nem bulvárlapokat.

venator 2012.01.30. 21:27:27

Ezek az emberek inkább ismertek, mint celebek. Ráadásul ha jól tudom Takács Tamás meg Hitgyülis. Szerintem sokan nem is tudják, hogy ez is sci dolog.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.01.31. 00:38:30

Sajnos mindenkit ismerek. Az biztos, hogy ilyen testalkattal nem szerencsés hatalmas kajakossal fényképezkedni. Egyébként nem biztos, hogy ezek a szereplők tudták, hogy milyen szervezés van a maraton mögött.

frezenstein 2012.01.31. 04:15:42

Ritka férgek ezek a szcientológusok. Ők kb. magasról lesz@rják ki fogyaszt illegális drogot, ki nem, az üzletet látták meg a drogbizniszben.

Kutchek (törölt) 2012.01.31. 07:53:55

Valahogy az a benyomásom, hogy a nevezetességek nem is nagyon tudták milyen rendezvényen vannak.
Valahol összefutott velük egy szcientomókus, hogy "lécci, egy közös képet csináljunk, rajongód vagyok". Míg beállnak a fotóhoz, addig a hátuk mögé kihúznak egy molinót.
Mint a Fergeteges forgatás című film!

mojszipupi 2012.01.31. 08:17:12

Régebben jobb volt ez a blog vagy puhulni látszik xenu birodalma és már nincs érdekes hír a szcicikről? :)))

A képeken meg sok idióta majom, pénzért mindent bevállalnak

Dr_utcai_arcos 2012.01.31. 08:34:11

@triarius: Háát, fetételezem akkor max a Dörmögő Dömötört, mert ha se Pulai Imrét, se Martinek Jánost nem ismered, akkor az érdekes. Bár nem mindenkinek lehet ismerős egy két olimpiai bajnok. És valahol nagyon távol lakhatsz, ha Markos Gyuri neve sem ismerős. (Na jó, Nick Árpi még megbocsátható :) ).

Szűcslaci 2012.01.31. 08:46:08

@Ixos: kizárt dolog. Nem iszik - ha hiszed, ha nem. Nem is engednék, hogy a drága tallérokat magára költse.

Szűcslaci 2012.01.31. 08:47:17

@Kutchek: ha már Cruiz sem tudja, akkor baj van.

pause 2012.01.31. 09:20:48

dogoljek meg hogy nem ismertem fel Markost..
mondjuk aza baratokkoztos csavo nem csalodas,de az irigymirigyes igen..es hogy MOL kutakon...amire a manyup penzek nagyreszet elbtak...szanalamas,de nem lepodok meg

vittore 2012.01.31. 10:15:35

Egy kis nyikhaj g.cinek tűnik ez a Soós gyerek...... Sajnos sok ilyen kis köcsögöt ismerek, aki az anyját is eladná, csak hogy olyan emberrel szerepelhessen akiről azt sem tudja kicsoda, csak monnták' neki, hogy nézd ott van x.y. És már rohan is bratyizni.

triarius 2012.01.31. 11:07:59

@Dr_utcai_arcos: Magyarországon lakom, általános politikai napi- és hetilapokat olvasom, pl. HVG, Heti Válasz és hasonlók. Igaz, a sportrovatot nem nagyon olvasgatom.

triarius 2012.02.06. 07:30:54

Vicces, de a pszcichiátrai gyógyszerek ellen küzdő Hubbard vérében halála után a Vistaril nevű kedélyjavító pszichiátriai gyógyszer maradványait találták. Tehát maga is szedett ilyen szert.

Ammonia73 2012.02.06. 10:01:00

@triarius: nem volt más választása, csak az erős szorongásoldó...:)
Toxikológiai vizsgálat:
kepfeltoltes.hu/120206/hubbard_toxicology_report_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De már a dianetika előtt is kérte a pszichiátriai kezelést önmagának:
kepfeltoltes.hu/120206/Lev_l_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Rákerestem az Ataraxra a neten, a következőket találtam:

"Generalizált szorongás
A generalizált szorongás (GAD) vezető tünetei a szinte folyamatos aggodalmaskodás, a túlzott félelmek, szorongások és a visszatérő, diffúz szomatikus panaszok. A kórkép jelentőségét gyakorisága mellett súlyos következményekkel járó szövődményei, az alkohol-, illetve gyógyszerfüggőség, az iatrogen ártalmak és a magas szuicid kockázat adják.
A kórkép elnevezésében, a "generalizált", vagyis "általános" kifejezés arra utal, hogy a többi szorongásos zavartól eltérően ennek a betegségnek nincsenek olyan jól meghatározható, markáns jellegzetességei, mint amilyenek például a pánikrohamok, vagy a kényszerek. Ezt az állapotot régebben is ismerte az orvostudomány, csak más elnevezésekkel illette.

A generalizált szorongás lényege az aggodalom, melyet a beteg nehezen tud kontrollálni. Ez az aggodalmaskodás számos helyzetre, eseményre kiterjed és a következő tünetekben nyilvánul meg: nyugtalanság, idegesség, "felhúzottság" érzése, fáradékonyság, koncentrálási zavarok, "gondolkodásképtelenség", ingerlékenység, izomfeszültség, alvászavar (elalvási vagy átalvási nehézség, vagy nyugtalan, nem kielégítő alvás). Az aggodalom/szorongás intenzitása, gyakorisága és időtartama aránytalanul hosszú ahhoz az eseményhez képest, melytől a beteg fél. Az ilyen emberek mindig találnak okot az aggodalomra, s ez kitölti napjaikat. Folyton idegeskednek jövőjük, partnerük jövője vagy bármi más miatt.
A generalizált szorongás gyakran alakul ki olyan események hatására, mely során valaki fokozott elvárásokkal vagy fenyegetéssel szembesül, fontos teljesítményben kudarcot él meg, vagy csalódást kapcsolataiban. A szorongás miatt a beteg gyakran képtelen feladataira koncentrálni, állandóan idegeskedik valami miatt, érzékenyen figyel minden környezeti ingerre és belső jelzésre.
A generalizált szorongásban szenvedők gyakran nem keresnek fel szakembert, mivel problémáikat és félelmeiket saját képességeik hiányosságaként, saját hibájukként élik meg, aggodalmaskodó, félős embernek tartják magukat. Pszichoterápiás segítséggel és speciális kognitív technikákkal azonban elérhető, hogy megértsék félelmeik eredetét és megpróbáljanak úrrá lenni rajta.
A generalizált szorongás szindróma kezelése
A betegség jellegzetesen krónikus, fluktuáló lefolyása miatt kezelése évekig tarthat, idővel gyakran válik szükségessé a korábban megszakított kezelés folytatása.
A gyógyszerek közül a benzodiazepinek hatékonyak, de alkalmazásukat korlátozza, hogy rendszerint hosszú időn keresztül szükség van a kezelésre (dependencia veszélye). Súlyos panaszok esetén átmenetileg a klasszikus benzodiazepineket érdemes rendelni, mivel azok szedatív hatásukkal az alvást is .
Alternatívát jelent a generalizált szorongás kezelésében a buspiron, amely nem benzodiazepin-származék, hatása azonban az SSRI szerekhez hasonlóan csak néhány heti adagolás után jelentkezik, s gyakran nem hatékony azoknál a betegeknél, akik korábban benzodiazepin-kezelésben részesültek. Szedatív, memóriát rontó hatása nincs, és hozzászokás sem alakul ki.
Generalizált szorongás kezelésében hatékonyak az SSRI antidepresszívumok is, melyek közül a paroxetin regisztrált ebben az indikációban. Generalizált szorongás szindróma kezelésére regisztrált szer továbbá a hidroxizin (Atarax), mely hatástanilag antihisztamin.

Irodalom:1. Kanka, A., Janka, Z.: A generalizált szorongás és kezelése Atarax-szalUCB Kiskönyvtár Pharma Press Nyomda, Budapest (1997)"

A másik lehetőség, hogy antihisztaminként használta, de mint itt egyszer régen Warlimont elmondta, a parenterális alkalmazás ezt megcáfolja.
Egyébként ha antihisztaminként használta, az is gáz, minek egy OT15-nek antihisztamin??? :O
süti beállítások módosítása