Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ellentámadásba lendült az egyház?

2011. december 15. - Reformer

A jelek szerint a magyar szcientológusok elkezdtek reagálni az utóbbi idők támadásaira.

Indítottak például egy blogot:

http://tuddmegazigazsagot.wordpress.com/

Sok újdonság nincs ezen, a már ismerős propagandaanyagokat használták fel újra, sőt még Urbano Alonso Galan, "XXIII. János Pál pápa" munkatársa is előkerült (róla bővebben itt: Surján László kutatása az állítólagos vatikáni professzor után).

A "Míg semmid sem marad" ismét a célkeresztbe került (ez a film valamiért minden másnál jobban zavarhatja őket, hiszen pld. az egyháztörvényről semmit nem ír az új oldal, de ez a leghosszabb cikket kapta).

Kommentelni (még) lehet, úgyhogy itt a lehetőség kérdéseket feltenni! :)

Továbbá egy pozitív PR-akcióval akarták az egyház elismertségét növelni, amiből szokás szerint láblövés lett:

Index.hu cikk az óvodai játékadományozási kísérletről

Slusszpoénnak pedig itt van az újévi rendezvényük szórólapja (2011, a fantasztikus eredmények éve), amelyről ezt írta Nagy Tamás, a budapesti org ügyvezető igazgatója a Facebookon:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr613465723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonViktor 2011.12.15. 12:58:07

Sziasztok!

Igen, tényleg, ÜNNEPELJÜNK VELÜK! Ez valóban sorsfordító, és fontos év volt, amiben végre MEGJELENT BONYAI PÉTER könyve!

Mellesleg éppen tegnapra olvastam ki, és nagyon élveztem. Kiváló stílusban, lényegre törően meséli el a tanulságos, igaz történetet.

Van mit ünnepelnünk!

V.

antiszci17 2011.12.15. 13:01:12

Mekkora buli lesz, elmenjünk?

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2011.12.15. 16:44:06

Megnéztem ezt a tuddmegaz..... Nekem megint az jött le, hogy magyarázkodnak, magyarázkodnak..... Mindig a hazugok kezdenek magyarázkodásba!
Egyébként gagyi az oldal....

norbert79 2011.12.15. 17:19:16

Hmm, Urbano Alonso Galan... Szerintem ez valami szójáték. Ha ez az illető tényleg létezne, akkor lenne valami információ róla. Csak ha beírom Google-ba, az első pár oldalon (!) csak (!) szcientológus oldalak jönnek be.

Szerintem simán nem is létezik ez az ember... Főképp figyelembe véve, hogy se a mű sehol máshol sem szerepel, sem a szerzője nem jelenik meg sehol, még a Vatikáni adatok között sem.
Az oldal nagyon gyér, ez is igaz. Legalább valami designert engedtek volna a közelébe.

Ami meg az óvodai dolgot illeti nem lenne rossz, ha azok, akik olvassák az eseményeket, s szülők, hogy az adott iskolákban picit jobban odafigyelnek. Megéri.

...Kíváncsian várom a két hetes akció eredményét! :)

bandeirante 2011.12.15. 18:47:34

Ezek egyáltalán nem tudnak magyarul? Ilyen döbbenetes helyesírási-stilisztikai-nyelhelyességi-nyelvtani hibahalmazt sehol máshol nem látni. Már önmagában attól elmenne a beléjük vetett bizalmam (ami nincs), hogy látom ezt az elképesztő műveletlenséget.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2011.12.15. 19:26:14

Engem már ki is moderáltak..... :)

Big-B 2011.12.15. 20:14:54

Nem Semlyén László, hanem Surján László. Kéretik javítani.

Ammonia73 2011.12.16. 09:25:13

"Ellentámadásba lendült az egyház" :D:D:D
Milyen aranyos, hogy akármi van mindig "ellentámadásba lendülnek", csak akkora szegényeknek a kilengésük hogy a végén egy fekete lyukban végzik...:D:D:D

anímia 2011.12.16. 11:21:56

hali!

új vagyok itt, de régóta olvasgatom a blogot, tegnap a könyvedet is elolvastam. bátor vagy!

ezt olvastátok? tegnapi hír:

"Behekkelték magukat egy óvodába a szcientológusok

Szily László

2011. december 15., csütörtök 08:49 | [aznap frissítve]

Ha kell, a saját gyermekük óvodáját is propagandacélokra használják a Szcientológia Egyház tagjai. A több országban szektának tekintett, Németországban korábban alkotmányellenesnek minősített egyház közleményt adott ki arról, hogy játékokat adományoztak egy szegedi óvodának. Csakhogy az óvodában nem is tudták, hogy a szcientológusoktól kapnak adományt.

"A Szcientológia Egyház Szegedi Missziója néhány hete értesült arról, hogy a közelükben lévő óvoda kiscsoportjában nagyon kevés a játék, amivel a gyerekek el tudják foglalni magukat. A helyi szcientológusok fontosnak tartották, hogy a kisgyerekek számára egy boldog karácsonyt teremtsenek" - kezdődik a közlemény.

Meglepődtünk, hogy bármilyen óvoda beengedné a falaki közé a szcientológusokat, ezért utánanéztünk az ügynek.

Az óvoda vezetőnőjétől megtudtuk, hogy szó sem volt egyházi adományozásról. Egy nemrég érkezett kisgyerek nagymamája jelentkezett azzal, hogy elfogadna-e az óvoda játékokat ajándékba. Szó sem esett egyházról, az asszony a saját nevében beszélt. A játékajándékozás minden magyar óvodában normális rutin, így a csoport óvónője által továbbított felajánlásra a vezetőnő rábólintott.
hirdetés
Még a faliújságra is fel akartak jutni

A pedagógus utólag már érti, miért kérdezte meg a nagymama, hogy a felajánlásról kitehetnek-e egy hirdetményt a faliújságra. Erre a kérésre az intézményvezető egyébként nemmel válaszolt, azzal, hogy az óvónő majd élőszóban megköszöni a dolgot a következő szülői értekezleten.

Mikuláskor meg is érkezett a nagyi, két nő és egy férfi társaságában, három nagy, szépen becsomagolt dobozzal. Ekkor sem esett szó egyházról, az óvónők kicsomagoláskor vették észre, hogy a dobozokra rá van írva a Szcientológia Egyház neve, de a lelkes, ajándékra váró gyerekeket elnézve fel sem merülhetett, hogy hirtelen visszaadják a csomagokat.

Rákosné Szilágyi Éva, a szegedi óvodákat felügyelő önkormányzati szerv igazgatója megdöbbenve fogadta a sztorit. A mi jelentkezésünk előtt ugyanis sem ők, sem maga az óvoda nem tudták, hogy a nyomulós egyház propagandacélú sajtóközleményt fabrikált az ügyből. Rákosné - az óvónővel egybehangzóan - elmondta, hogy ha előre tudják, hogy ki a felajánló, természetesen nem fogadták volna el az adományt. Szerint az eset tanulsága, hogy még óvatosabbnak kell lenniük, ha valaki felajánlással jelentkezik.

Az ügyben megkerestük a Szcientológia Egyházat, de cikkünk élesítéséig nem kaptunk tőlük visszahívást. Update: telefonos megkeresésünkre végül mailben reagált az egyház egyik szóvivője. A levélben elküldött kérdéseinkre ezután azt a választ kaptuk, hogy a Szcientológia Egyház szerint a kérdéseink "teljességgel modortalanok" és "diszkriminatívak", ezért azokra nem kívánnak válaszolni."

index.hu/belfold/2011/12/15/behekkeltek_magukat_egy_ovodaba_a_szcientologusok/

gatyaszár 2011.12.16. 11:41:12

Urbano Alonso Galan

Volt az a film "Angyalok börtöne", (talán nem jól emlékszem a nevére), amikor egy ügyvéd börtönbe kerül ártatlanúl, de levelezés utján egy nem létező személyt teremt, akinek a bankszámlájára küldi a pénzt...
Lehet, hogy ezt a filmet egy fejes is látta.

GrayBoy 2011.12.16. 13:01:07

@anonymoushun:

Az oldal gagyi, mint állat, de a plakát jó. Nagyon jó. Sajnos.

GrayBoy 2011.12.16. 13:02:43

@Ammónia73:

Van dolog, melyet még a fekete lyuk is kiköp magából. :-)

gatyaszár 2011.12.16. 14:50:05

Reggel nekikezdtem Jefferson Hawkins könyvének, és éjjelre már ki is olvastam.

Sajnos ezt a könyvet nem igazán érti az, aki nem talalkozott már a szent igazsággal.

Én elveztem. A dianetika kaladnak vége.

A bűnözés, betegség, és háború nélküli világ az a világ, amelyben mindenki rabszólga.
Ha Hubbard nem ezt álmodta meg, akkor Miscavige-t ki kell akasztani.

norbert79 2011.12.16. 16:17:26

index.hu/belfold/2011/12/16/visszavonjak_az_egyhazugyi_torvenyt/ - Na innentől érdekes lesz. De ez még lehet, hogy a hasznunkra is lesz, mert bár lehet visszakapják státuszukat, addigra ismét elszenvedhetnek olyan csapásokat, hogy sokkal kevesebb ember marad mögöttük...

norbert79 2011.12.16. 16:19:43

@gatyaszár: A remény rabjai (1994). Morgan Freeman. És azért találta ki a nem valós személyt, a hogy a börtönigazgató kis ügyeit meg pénzét tisztára mossák ezúton. Csak akkor járja meg, amikor az elítélt meglóg, s viszi magával a pénzt, hisz minden az ő aláírásával ment... :)

www.imdb.com/title/tt0111161/

Dr. A. Nordenholz 2011.12.16. 18:34:15

@norbert79:
Majd a következő ünnepségükön elmondják, hogy ők intézték a visszavonását.

keng 2011.12.16. 20:20:32

@norbert79:
nem vonják azt vissza, csak legálissá teszik a törvényt... ahahhahaha

keng 2011.12.16. 20:29:29

off
Sea Orgban sráccal beszélgettem, és azt vizionálta hogy a Sea Org tag annyira ismert tisztelt és elismert lesz az országban egy idő után, hogy mindenki ismerni fogja őket.
Lemegy a balcsira úgy hogy csak megáll az út szélén, és az ember látván hogy "ő az", egyből megáll és megkérdezi tőle hogy tud e segíteni, mire ő - hogyne mennék a balcsira, mire a sofőr: rendben akkor leviszlek.
jó móka volt a Sea Org ahahhaha, megyek veszek még egy sört
on

Gatto Negro 2011.12.16. 21:21:49

@gatyaszár: Hubbard pontosan ezt álmodta meg. Ezzel együtt Miscavige-t nem ki kell akasztani...hanem fel. Jó magasra.

gatyaszár 2011.12.16. 22:00:01

@norbert79: köszi Norbi

az aktuális kitalált személy pedig nem pénzt, hanem elismerést ment

gatyaszár 2011.12.16. 22:02:21

Ki az Operativ gyilkos?

Aki rábeszéli áldozatát, hogy azonnal ölje meg magát.

gatyaszár 2011.12.16. 22:09:11

Ki az Operativ tolvaj?

Aki akkora büntudatot ébreszt áldozatába, hogy az azonnal átadja minden ingó és ingatlan vagyonát, és biróság elött valja, hogy ez volt a legtöbb jó a legtöbb dinamikán.

gatyaszár 2011.12.16. 22:22:14

@Gatto Negro:
A baj ezzel az, hogy az asziszt meg a tanulási tech müködik. Még nem olvastam/hallottam embert aki erre panaszkodott volna.

Ha nem lettek volna ezek a visszaélések, akkor még tolerálni is lehetett volna a dolgot.

Miscavigenek annyi ez már egészen biztos.

A régi igazi technológia ami volt az vagy meg van semmisítve, vagy meg van változtatva. A CIA-t azért nem érdekli már, hogy háboruzzon, mert ez a szar már nem müködik.

Gatto Negro 2011.12.17. 07:58:56

@gatyaszár: Én elhiszem, de kipróbálni valahogy nem akarom.
Viszont pár dolog valahogy nem világos.
1. Ha Hubbard meghagyta, hogy a techeken semmit nem szabad változtatni, akkor miért tartja magát makacsul a híresztelés, hogy a techeket nemcsak hogy megváltoztatták, de folyamatosan változtatják ma is.
2. Ha működött a tech és jó volt, akkor miért kellett megváltoztatni? Vagy megsemmisíteni? 3. Kinek/kiknek állt ez érdekében?

Azt tudom, hogy a vezérkarnak csak a pénz kell és könnyebb kizsákmányolni egy olyan szcientológust, aki a hamis technológia miatt nem fejlődik szellemileg. De ha ők tényleg olyan okosak, akkor miért nem számoltak a hosszú távú következményekkel (igaz, Hubbard se számolt...úgyhogy a szcientológia valószínűleg mégse akkora durranás). És miért szorult háttérbe az állítólagos igazi cél: a Föld clearrá tétele?

bandeirante 2011.12.17. 08:35:55

@Gatto Negro: Én is sok mindent kész vagyok elhinni, de amit eddig láttam, az nem győzött meg. Először is ott van a Dianetika c. könyv, amit a legelső magyar kiadásban vettem meg, még 1990-ben. Majdnem végigolvastam, de annyira borzalmas, hogy a vége előtt elakadtam (azóta is benne van a könyvjelző). Aztán van pl. egy brosúrám a tanulásról, ami belső használatú szci anyag, névre szólóan adják ki. Azt elolvastam...hát, egy része igaz, de evidencia, más része nem is feltétlenül igaz. Pl. azt írja, hogy a tanulás kulcsa, hogy mindent értsünk meg, ha bármit nem értünk, akkor addig ne haladjunk tovább, amíg meg nem értettük. Na ez pl. olyan, hogy matematikában igaz, de idegen nyelvek tanulásában kifejezetten ellenjavallt. Van még néhány belsős szci anyagok, amiket nem olvastam el, egyszer talán lesz rá időm.

Az, hogy visszamegyünk valakinek az emlékeiben, és a rossz dolgokat ilyen-olyan módszerekkel semlegesítjük, nem a szcientológia sajátja, legalább 10 vagy még többféle olyan iskola van, amelyik ilyen technikákkal operál. Szóval ezek után nem tudom, hogy mi olyan döbbenetesen hatékony a szci-ben de szívesen venném, ha valaki elárulná.

bandeirante 2011.12.17. 09:41:39

Az a címe a könyvecskének, hogy: The technology of study. Nem hülyeség, de az is biztos, hogy semmi falrengető nincs benne.

gatyaszár 2011.12.17. 12:34:55

@Gatto Negro:
Nagyon ott van amit mondasz.
A szcientológia tanaiban az van, hogy annak akinek más érdekei vannak, mint a szci célja.
Tehát ha gyözött volna és elérte volna a céljait, akkor most nem lett volna Iraq ellen háború, nem léteznének elmegyógyintézetek, és a média nem hiresztelne madárinfluenzáról. Vagyis a fegyvergyár, a gyógyszergyár, és a pszichiátria, mert úgy-e a szcientológia célja a háború, bünözés, és betegség nélküli világ.
A baj az, hogy most már nincs is harc, csak látszólag, azok az emberek akik akkor a szcientológiában voltak, nem lázadoznak, mert látszólag a szcientológia nem bukott el. A szcientológia fölötti uralmat ahogy megszerezte az ellenség, úgy döntött, hogy az aktív szcientológusokat inkább tönkre teszi, leveszi a pénzüket, hamis technológiát ad el, nekik, így a sikertelenségeik elriasztják az új tagokat, a régieket pedig romba döntik. Ők zsebre rakják a pénzt, a szcientológia neve befeketedik, és az egész száz év múlva úgy lesz számontartva, mint "A nagy átverés". A technológia egyedüli esélye a fennmaradásra az az egyházon kívüli használata, ami a tanaik szerint nem megengedett, és tüzzel vassal harcolni kell ellene. Az egyház saját vallásgyakorlásának elpusztításán dolgozik, azzal, hogy minden jobbító fejlődni kívánó akció alól kihuzza a pénzt, olyan projektekre, mint az ideális org, meg olyan szép álmok, amiket biztosan tud, hogy soha nem fognak igazán müködni.
Ők tényleg olyan okosak, csak épp a szándékaik, nem biztos, hogy nekünk kedvezne.

Wasmakox 2011.12.17. 12:41:42

@bandeirante: 1990-ben én is ott álltam egy ponyvával letakart motorháztetős, rozzant járgány előtt és azon hezitáltam, hogy az Agykontrollt vagy a Dianetikát vegyem-e meg.
Akkor az Agykontrollt választottam. A Dianetika valahogy taszított (+ elég drága is volt), pedig akkor még a szci-ről szinte semmit nem lehetett tudni.

gatyaszár 2011.12.17. 12:53:38

Háboru nélküli világ:

Az első világhábút a magyarok számlájára, a második világháborut a németek számlajára írták. A clear Magyarország vagy a clear Németország nem biztos, hogy azt jelenti, hogy egy ország, ahól csak clearek élnek. Hubbard tett említést arra, hogyha hirtelen a földnek eltünne a légköre, akkor az azt eredmenyezné, hogy mindenki többé kevésbé clearré válna. Lehet azonn tanakodni, hogy ő mit is gondolt magában, amikor ezt mondta.
A clear tiszta ország az az ország, aki nem csinál politikai aberációt, vagyis ha akarna sem tudna háborút kezdeni, talán a legszegényebb országok afrikában preclear országok de bennük az emberek nem clearek.
Én idáig komolyan megfogalmazva leírva, a clearMagyarországról, és cleaNémetországról hallottam, amit majd követni fog a többi. Itt jön be a clear bolygó.

bandeirante 2011.12.17. 13:05:51

@Wasmakox: Ó igen, szép emlék, én mindkettőt megvettem, bár az agykontroll könyv akkor viszonyok között nagyon drága volt. Meg is van még az is.

@gatyaszár: Az első világháborúban nem igazán Magyarország üzent hadat először, hanem az Osztrák-Magyar Monarchia, amit az akkori világban inkább Ausztria néven ismertek, mint Magyarország néven (bár mi is a része voltunk, természetesen). De persze nem előzmény nélküli volt, mint ahogyan a második sem. És nem is lehet egy felelősre ujjal mutogatni, "közös munka" volt az bőven.

Ezzel a clear-séggel nekem az a bajom, hogy számos beszámoló a clear emberek semmivel sem különbek, mint akárki, és akad köztük bűnöző is meg öngyilkos is, szóval nem tűnik úgy, mint ha ez valami felsőbbrendű ember lenne.

gatyaszár 2011.12.17. 13:18:17

A szcientológiában a rossz hír a szcientológiáról elemi rész volt a terjesztésben. Arra szólgált, hogy az emberek észrevegyék tudjanak róla. Ha valaki jót mond valamiről, az senkit nem érdekel, csak reklám, de ha valaki rosszat mond valamiről, az már érdekes, arra odafigyelnek. A szcientológia tudja ezt, és arra használja, hogy az emberekkel tudassa létezik. Amikor betette a lábát Magyarországra akkor az újságok, akik rosszat állítottak róla, a szci malmára hajtották a vizet. Az ujságokban azért vannak csak rossz hírek, hogy el tudják adni az újságot, mert az embereket a rossz dolgok hajtsák, azok hozzák lázba, vagyis arra reagálnak. Miután tudták az emberek, hogy létezik, akkor már odafigyeltek rájuk, így csak be kellett bizonyítaniuk, hogy ők nem is rosszak, és amikor sikerült, akkor máris nyertek maguknak egy tagot.
A szcientológiában támadják a Rockefellereket, a összeesküvés elmélete aktív dolog. Viszont az emberi jogok szentek és sérthetetlenek, amit az ensz garantál. Ahogy az ortodox államvallás, ugy akar lenni a szci az ensz vallása.
Viszont érdekes dolgok Rockefeller életrajzában, az, hogy az ensz épületének alapjat szólgáló földterületet Rockefeller ajándékozta oda. Az öreg komoly pénzekkel finanszírozott alternatív vallásokat, kitalált vallásokat. Sokan úgy tekintenek a Sea Orgra, hogy egy kemény elhivatott csapat, aki harcól, hogy ebben a szektorban rendet rakni, berakja a földön az etikát. Azért olyan kemény(kemény munka fizetés nélkül), mert a feladat nagy. A szcientológusok szükséges rossznak tartják, ami egy nagyobb jó érdekében megengedett, de ha ott maximális az etika, akkor az azt jelenti, hogy az nem eszköz, hanem cél, vagyis a bolygó ahol csak clearek, és OTk élnek ott nincs se bünözés, se betegség, se háború, viszont van teljes szellemi szabadság, de csak szellemi szabadság, fizikai nincs (egy rabszolga népességü bolygó, egy börtönbolygó), ahogy Hubbárd nevezte a jelenlegit, mintha előre látta volna. Sea org bolygó.

norbert79 2011.12.17. 15:17:51

@Dr. A. Nordenholz: Valahogy 'el is várnám'.. 'csalódnék', ha nem így tennének :D

gatyaszár 2011.12.17. 15:19:08

@bandeirante: Én nem azt mondom, hogy ki háboruzott, hanem azt, hogy a győztes hatalmak a magyart mint nemzetet tették felelősé.
A magyarokat mint nemzetet súlytották büntetéssel(Trianon, és oriási büntetés, amit a csonka Magyarországtól várták el, hogy kifizessen an Antantnak.)

A történelemkönyveket a komcsi cenzúrázták.
Ezt nézd meg:
www.youtube.com/watch?v=kbr_Pv_jy-g

gatyaszár 2011.12.17. 15:32:36

Az ideális orgra a pénzt úgy szedték össze mintha ezen múlna a világ sorsa, azok akik a pénzt nem saját boldogúlásukra fordították, hanem az épületre, nem kaptak mind a mai napig semmit. A szcientolgógia világa Magyarországon erősödhetett volna, de ehelyett gyengült. Az egész mögött az egyház áll. A szcientológia egyház képes világhatalomra törni, de elöbb el kell tünjön a technológia. Az egyház egy fegyver, csak már nem a jókat, hanem a rosszakat védi.

bandeirante 2011.12.17. 15:58:31

@gatyaszár: Akkor fogalmazzunk úgy, hogy a háborúért az osztrák-magyar államot tették felelőssé, amiben a magyarok is részesek voltak. A témát amúgy elég jól ismerem, pl. volt a kezemben a trianoni szerződés eredeti példánya. na meg annál a Raffay Sándornál tanultam, aki elég nagy szakértője a témának. (Egyébként soha sehol komolyan nem merült fel Trianon revíziója 1945 után).

gatyaszár 2011.12.17. 16:43:14

@bandeirante: Ausztria akkor kapott volna egyenlő büntetést, ha Magyarország és Ausztria között úgy huzzák meg a határt, hogy ahol több az osztrák az Austria, ahól több a magyar az Magyarország, de lehet, hogy te ezt a részét te jobban ismered.

gatyaszár 2011.12.17. 17:22:43

@bandeirante: "Szóval ezek után nem tudom, hogy mi olyan döbbenetesen hatékony a szci-ben de szívesen venném, ha valaki elárulná."

Az, hogyha elég pénzt fizetsz, akkor vissza tudja állítani azt a boldog állapotot, amit a akkor tapasztalsz, amikor a lehető legjobb formában vagy, többet nem tud, de állítólag stabilizálni is tudja a dolgot. (erről nem vagyok meggyöződve)

A magas szinten, amikor is azt írja eredményként, hogy ok vagy anyag energia tér és idő felett, ez olyannak tünik mintha a starwarsban dzsedinek képeznének ki, de szó sincs erről. Nem leszel dszedi képességü, hanem csak annyi, hogy jól érzed magad, de ehez szentül kell hidj mindenben amit az egyház sugall, perkálj, mikor azt mondja, hogy perkálj, egy témában olyan álláspontot kell foglalj, amilyet elvárnak tőled. Nem kérdőjelezhetsz meg semmit, nem kritizálhatsz meg semmit, a saját gondolataidat moderálod, megmagyarázod magadnak, hogy miért történnek úgy a dolgok, ahogy történnek, magaddal is szembeszálsz ha ezt várják el tőled.
Csapda az egész. Sok két ellentétes dolog és ellentmondás között tartanak fogva.
Hubbard kijelenti, hogy a dianetika pszichoterápia, de aki ezt nagydobra veri, azt kitagadják. A hivőnek muszáj csak jó dolgot mondania a Dianetikáról.
Hubbard kijelenti, hogy csak az igaz, amit megfigyeltél, de ha azt mondod, hogy valami nem úgy van, amit ő mond, mert te azt így figyelted meg, akkor annak olyan következményei vannak, mintha mindig is szent törvény lett volna, hogy csak az igaz, amit Hubbard mond. Az emberi jogokban azt írja, hogy az ember oda mehet, ahova akar, joga van a helyváltoztatáshoz, és hogy ezeket a jogokat senkinek nincs joga elvenni. Ezekre a jogokra épít kampányt az egyház, viszont a Sea Org tagoknak van RPF, és nekik valahogy mégis van joguk belegázolni a tagok emberi jogába. Ott tarthassák erővel az embert, persze a saját érdekében. Hiába akar az ember eljönni onnan, nem engedik.

Hatékony benne az asziszt, és igaz dolgok vannak a tanulási technológiában, nem eget rengetőek, de igazak.

gatyaszár 2011.12.17. 17:35:25

1993-ban Miscavige és Marty Rathbun beállított az IRS igazgatójához, és megdumálták, hogy a szcientologia kapjon adómentességet az usában.
Marty Rathbun az etika feje volt, a második leghatalmasabb ember Miscavige után, és ő is kilépett, nem értett egyet azzal, ami az egyházban folyik. A kérdésem az, hogy mennyivel lehet jobb Miscavige mint Marty, vagyis azért maradt Miscavige az egyház feje, mert nálla nincsen senki magassabb pozicióban.
Miscavigenek nem lehet igaza, ha a legkompetensebb emberét sem volt képes meggyözni.

bandeirante 2011.12.17. 18:00:03

@gatyaszár: Ez egy bonyolult problémakör. Igazából Ausztria is nagyot bukott, csak más módon. Az Őrvidéket valószínűleg azért kapták meg, mert tartottak attól, hogy Ausztrián keresztül fellázadna Németország is, ami nem volt tervbe véve. Azt is érdekes felidézni, hogy míg Magyarország és a magyar nép akkor már ezer éve létezett, olyan nem volt, hogy Ausztria, sem pedig olyan, hogy osztrák nép. Ausztria nem más volt, mint a Habsburg dinasztia tartományainak összessége, az osztrák nép pedig azokat a németeket jelentette, akik Habsburg fennhatóság alatt éltek. Még a második világháború után is a legtöbb osztrák azt vallotta,hogy ő Ausztriában élő német. De ez hosszú és bonyolult - bár érdekes- történet.

Amúgy köszönöm a leírást, sok szekta is képes arra, hogy az embert valamilyen eufórikus állapotba hozza, mondjuk a jehovisták vagy nichiren buddhizmus, valószínűleg akkor a szci is ilyet tud. De ahogy te sem, úgy én sem vagyok meggyőződve arról, hogy ez stabilizálható.

Gatto Negro 2011.12.17. 19:58:47

@gatyaszár: És ki az ellenség? Én úgy veszem észre, hogy a szcientológia ellenségei az egyház felső vezetésében ülnek már nagyon régóta.
Ami a clear országot illeti, én is úgy értelmeztem, hogy ehhez valamennyi állampolgárnak clearnek kell lennie.

"Hubbard tett említést arra, hogyha hirtelen a földnek eltünne a légköre, akkor az azt eredmenyezné, hogy mindenki többé kevésbé clearré válna."
Ez újabb bizonyíték arra, hogy Hubbard nem volt normális, és író létére piszok hülyén fejezte ki a gondolatait.

Az ellenséget valahogy nem értem: csak az egészen hülyék főznek levest az aranytojást tojó tyúkból. Ráadásul a szci pont arról híres, hogy képes ott is egy raklap ellenséget találni, ahol nem volt sose. Úgyhogy nekem valahogy nem logikus ez a magyarázat a meggazdagodni kívánó belső ellenségről.
"A szcientológia egyház képes világhatalomra törni, de elöbb el kell tünjön a technológia. Az egyház egy fegyver, csak már nem a jókat, hanem a rosszakat védi."
Ezzel szerintem az a probléma, hogy a zsebét tömő belső ellenség nem ismeri a régi bölcsességet, miszerint egy valaggal csak egy lovat lehet megülni. Egyrészt kell a pénz, amit az agymosott tagok befizetnek, másrészt bomlasztani kell a szektát, mert ugye ők a gaz kutya ellenség és ez a céljuk. Ez működne talán egy olyan világban/társadalomban, ahol az információáramlás csekély és ami van, az is kontrollált. Úgy tűnik, azzal egyáltalán nem kalkulálnak, hogy az általuk bomlasztani kívánt szekta viselt dolgai kitermelik a tőlük független külső ellenséget is, akik aztán szintén nem szívbajosak. Vagyis a harc már két fronton zajlik, mert a gaz kutya ellenséget folyton megzavarják a bomlasztásban ezek a forrófejű külsősök, akik ellen már szintén harcolniuk kell. Ráadásul, ha a technológia megszűnik, megszűnik a maradék vonzerő is, hiszen ki a franc fog fizetni egy rahedli pénzt a nagy büdös semmiért. A szcientológia csak akkor lenne képes kimászni a nyakig érő szarból, amibe keverte magát, ha fel tudna mutatni néhány olyan hiteles...mondom HITELES személyiséget, akik a technológia segítségével váltak úgymond "szupermenné" és ezt nem csak hitelt érdemlően bizonyítani, de bármikor kamerák előtt demonstrálni is tudnák. (Tom Cruise nem ilyen...csak szólok...:))))

Úgyhogy itt valami nagyon nem passzol. De nem látok bele annyira a dolgokba, hogy egyedül meg tudnám állapítani: mi az...

gatyaszár 2011.12.17. 20:53:52

@Gatto Negro: "Az ellenséget valahogy nem értem: csak az egészen hülyék főznek levest az aranytojást tojó tyúkból."

Két féle szcientológus létezik, az egyik, már akkor is szcientológus volt, amikor még Hubbard a vonalakon volt. Ő találkozott a technológiával. A másik az újabb szcientológus, aki már nem találkozott a technológiával, csak az árnyékával de azért tejel. Csak az egyik fajtát kell kiirtani.

gatyaszár 2011.12.17. 21:22:23

@Gatto Negro: "A szcientológia csak akkor lenne képes kimászni a nyakig érő szarból, amibe keverte magát, ha fel tudna mutatni néhány olyan hiteles...mondom HITELES személyiséget, akik a technológia segítségével váltak úgymond "szupermenné" és ezt nem csak hitelt érdemlően bizonyítani, de bármikor kamerák előtt demonstrálni is tudnák."
Ez érdekes megközelítés, de van egy kis probléma vele. Nézd meg azt a filmet, hogy "Phenomenon" Travoltával van, aki szcientológus és a film arról szól, hogy milyen lenne ha valaki superman lenne, és nem tartaná titokban, milyen problémákba ütközne. Egyébbként a mai világban törvények vannak, de az emberek sokat nem változtak a középkor óta. Boszorkányokat akkor is megégették, és ma a nemzetbiztonságra veszélyes superman embereket biztos begyüjtené a titkosszolgálat. Én sem érezném magam biztonságban, ha tudnám, hogy a szomszédban olyan ember lakik aki elött nem tudnám eltitkólni a pinkódomat. Ha valaki tudna valamit, akkor abból nem tvshowt csinálnának. Tvshowt csak büvészek csinálnak.
Mondjuk, hogy Brucee Lee tudott valamit, kamerák elött meg is mutatta, a filmekben lassabban kellett mozogjon, mint ahogy tudott, mertha nem, akkor a kamerák egyszerüen nem rögzítették. Érdekes módon baleset érte, és érdekes módon a fia is ugyanígy halt meg. Brucee Lee és fia együtt edzettek, talán tanúlt is valamit az apjától.

Dr. A. Nordenholz 2011.12.17. 21:32:13

@gatyaszár:
A szcientológiában vannak jó dolgok és nagyon jó dolgok és nagyon @szar dolgok is:)
Az kérdés, olyan van-e hogy technológia. Persze vannak "eljárások", stb... csak egyes embereknél ezek nem vezetnek sehova, másokat megbetegítenek, az emberek nagy része egy idő után kilép vagy elnyomóvá nyílvánítják, ezen kívül Hubbard többször kijelentette, hogy na mostmár tényleg tudunk Klíreket gyártani, stb. stb. stb.
Kiírtani szerintem semmit nem kell, ez olyan szkí mentalitás:)
Hubbard elvetette a kegyetlenség és pénzhajhászás magvait már a legelején. A szkí a gőgös emberek és rabszolgák vallása, akiknek nincsenek spirituális igényeik, csak prezentálnak nekik egy szkifi-fantasyt és az egójuk annyira vágyik az "örökkévalóságra", hogy vakon követik, amit megkívánnak tőlük. Nagyon jól fejezted ki magad, amikor azt írtad, hogy saját maguk moderálják a gondolataikat. Örökkévalóságot akarnak, ugyanakkor hiányzik belőlük a szellemiség és a tudás. Robotok. Kicsi miszkevédzsekké válnak. És közben halmozzák a rossz karmát.

gatyaszár 2011.12.17. 21:43:28

A szcientológia sikeresen rámutat, hogy ez a világ kegyetlenül rossz. Reményt ad pénzért, de ő maga nem jobb mint ez a világ.

Gatto Negro 2011.12.17. 22:20:01

@gatyaszár:
Ja...és a rosszá tételében a szci elég aktívan közreműködött.

Bruce Lee nem volt szciento. És vagy megmérgezték vagy gyógyszerallergia végzett vele. A fiát véletlenül lelőtték egy forgatáson. Tudomásom szerint ő se volt szci. Nekem itt most egy szciento szuperhős kéne. De semmilyen tech segítségével nem lehet szuperhős senkiből. Az nem baj, hogy ez így van, az viszont már baj, hogy a tech segítségével jobb emberek se lettek...sőt...

A szuperhősök őshazájában szerintem nem lenne ennyire negatív a hozzáállás. Pláne ezekben a válságos időkben, amikor minden segítség (vagy legalább figyelemelterelés) jól jönne. ;)

@Dr. A. Nordenholz:
Szerintem a szcik inkább hatalomra vágynak, az örökkévalóság csak utána jöhet. (Hubbard sci-fije túl gagyi volt egy épkézláb hitrendszer kialakításához).
Ezzel csak az a probléma, hogy auditálással meg költséges tanfolyamokkal valódi hatalomra nem lehet szert tenni. Amikor a mezei szciento erre rájön, akkor két dolgot tehet. Vagy menekülőre fogja, vagy gályázik tovább, mert ha neki nincs hatalma legalább szeretne a nyerő csapathoz tartozni (hátha neki is leesik valami a hűségéért). A probléma ott van, hogy az intenzív agymosás miatt a mezei szciento ritkán veszi észre, hogy amihez tartozik...amiért dolgozik...az minden, csak nem nyerő csapat.

gatyaszár 2011.12.18. 17:12:17

A mezei szci jobb esteben nem sikeres, rosszabb esetben, amikor rájön, akkor már minden barátja, minden családtagja, minden szimbiótája hubbárdozik - hála neki.

..nehogy már valaki azt merje mondani, hogy nincs pokol..

bandeirante 2011.12.18. 22:08:24

Idézet Duncan Shelley (Végh Attila) egyik könyvéből, amely alig leplezetten a szcientológiát népszerűsíti:

"Amikor egy ember fontosságát mérhetetlenül eltúlozzák, amikor egy embert beteges módon
istenítenek, amikor egy embert vakon követnek, és amit mond, azt fenntartások nélkül igaznak
fogadják el, akkor bizony már nagy baj van."

Ron Hubbard?

CashFlowTérkép 2011.12.20. 04:22:26

Azért van egy két érdekes eset, például van olyan Magyra vállalat aki üzlettársi viszonyban kezdte a nulláról a vállalkozást, és elég jól beindult, ide valahogy bejutottak szcik és azt a vezetőt aki pénz éhesebb volt azt bevették a csapatba a másikat pedig különböző technikával kisemmizték a vállalatból.Ma az országban több ilyen van.Sőt olyan is van, hogy a jól menő vállalkozóhoz alkalmazottként beszivárognak,könyvelésileg és adózási szempontból úgy irányítják a céget, hogy ellehetetlenüljön és mikor már vagy adózási oldalról vagy mentálisan tönkrement, ők átvéve a céget hirtelen nyereségessé téve azt virágoztatják.Minden területen, NAV,Nemzetbiztonság, rendőrség, stb.biztonságtechnika, mindenhol ott vannak és vezető pozícióban.

GrayBoy 2011.12.20. 12:01:08

@CashFlowTérkép:

Érdekes felvetés, akár így is lehet. nem látok rá ezen szervezetek belső működésére.

DE

Már, ne haragudj, az ne nevezze magát jól menő vállalkozónak, akihez csak úgy be tudnak "szivárogni" és a feneke alól "ki tudják húzni a cégét". Az nem vállalkozó, az nem manager, az nem cégvezető. Az csak egy befektető, aki összegrundolt egy céget, de vezetni már nem tudja.

Tudom én, bárkit tönkre lehet vágni, főleg külső ellenőrző szervek által. De belülről? Tényleg úgy gondolom, akit a saját alkalmazottai meg tudnak buktatni, az meg is érdemli. (Bocsánat azoktól, akiket megvezettek a saját emberei.) De kimondom, egy vállalkozást kell tudni vezetni és akit behúznak a saját emberei, az egy tehetségtelen balek, és ne legyen vállalkozó.

Én vettem a fáradságot és csak akkor kezdetem bele, amikor már volt legalább egy háromforintos OKJ képzésem. Pénzügyek, könyvelés, vállalkozás, marketing, PR, HR, management, stb.

CashFlowTérkép 2011.12.20. 18:24:07

@GrayBoy: Hidd el sokkal jobban képzett emberekről van szó.Nem akarom a vállalatot megnevezni, de hidd el, a tulajdonos nagyon ott volt a szeren minden téren, viszont ne feledkezz meg arról, hogy az emberek mohók a szcik meg pénzéhes vadállatok.Nos ezek olyan eszközökhöz nyúltak amire senki nem gondol már csak akkor, ha meg van a baj.Mint mondom az ember nagyon ott van minden területen a vállalkozásban, viszont mutass egy céget aki nem akar adómentesen pénzt keresni, nos olyan szituációba kergetnek amiből olyan adózási problémád lesz, hogy csak ő tud segíteni, közben, mivel tudják, hogy az emberek szexuálisan megfoghatók, így kitudakolják, hogy neked mi a gyengéd és már minden az övék.Tehát, egy lehetőség van, ne vegyél fel szcít és ne menj bele más által is elérhető adókerülésbe és házi nyúlra ne lőj(ne teregesd ki a szennyesed)Az illető akiről szó van 600milliót bukott, a családját és a jövőjét!!!!Csak egy kis szex és a pénz!!A szcik erre játszanak!!!!

GrayBoy 2011.12.20. 18:40:39

Oké, mondjuk, van egy példád. Rendben, elfogadom.

Két megkötéssel:

- Nincs olyan, hogy adómentesen hatalmasat akasztani és az garantáltan törvényes. Sajnos nincs. Ha lenne, akkor ez egy nyílt dolog lenne és az állam verné érte a mellét, hogy mekkora jó fej módon támogatja a vállalkozásokat.

- És igen. Ne teregesd ki a szennyest. Nekem van szexuális takargatnivalóm. De egyetlen munkatársam vagy üzletfelünk nem tud róla egyetlen szót sem.

Lényeg, hogy ésszel kell embereket alkalmazni, és nem csak a biznicben a toppon lenni, hanem figyelni minden egyes alkalmazottra. Jó és rossz értelembe is.

gaborr11 2011.12.23. 00:59:07

XXIII. János Pál? Lol, az egészből összvissz kettő volt :D

hey.ho 2011.12.23. 18:54:40

Üdv mindenkinek!
Régóta olvasom a blogot, köszönöm az értékes témákat hozzászólásokat.
A jövő évre vonatkozó szcientológus tervek: valami óriási, új, nagyon nagy... Jogos kérdés: miért gondolják ezt, amikor a józanság nem ezt válaszolja 2012-re. Egy hasonló esetet hadd osszak meg veletek! Jeremiás próféta (Biblia- Ószövetség) jó párszor nehéz helyzetbe kerül, mert azt kell prédikálnia: jönnek a babiloniak, fogság lesz, sz.. lesz, figyeljetek az intő jelekre. Viszont az álpróféták' ellen akcióba lendülve bizonygatják: vége lesz a fogságnak és minden happy lesz... Nem kell mondanom a történet végét, amiben a rossz döntések babiloni fogságot eredményeztek, mert az utóbbinak hitt a király...Szóval nem tudom, honnan veszik ezt a 'jön a valami nagyon nagy' csoda feelinget, de remélem, hogyha már eljutnak oda, hogy felismerik saját nyomorúságukat, rájönnek arra, hogy az 'álprófétáktól' meg kell szabadulniuk.

Amúgy a saját véleményem a szcientológiáról: nem hinném, hogy hinni kellene a valamikor is létező tökéletes tech-ben, max. a pénz elnyelés, család elszakítás, emlékek felélése és kiüresítése tech-je profi :-(
süti beállítások módosítása