Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Car­amelnek szimpatikus a szcientológia? - cikk a Helyi Témában

2011. november 15. - Reformer

http://www.helyitema.hu/Sztarinterju/Caramelnek_szimpatikus_a_szcientologia.html

Idézet (kiemelések tőlem):

Car­amelnek szimpatikus a szcientológia?

Írta: Nagy Orsolya

2011. november 15.

 

Befutott, rengeteg a fellépése, hamarosan megjelenik az új albuma, közvetlenül azután, hogy a legutóbbi CD-je is jó eladási mutatókat produkált. Úgy tűnik, Caramelt segítik az égiek. És talán az egyik legellentmondásosabb szervezet, a szcientológiai egyház is. 

- Legutóbbi CD-je, a Lélekdonor fergeteges sikert ért el. Hamarosan jön az új album. Túl lehet szárnyalni az előző lemezt

 

- Természetesen azért dolgozom és írok dalokat, hogy túlszárnyaljam a Léleldonort. Csak így lehet csinálni! Biztosan tudom – még ha nagyképűnek is hangzik - hogy jó kis album készül, mert nagyon sokat dolgozom érte. Az emberek nem látják, hogy mennyi munka, nem alvás, energia és lemondás van benne. Mikor odaülök a zongorámhoz dalokat írni, nekem ez jelenti a mindent.

- Szívet szorongató dalszövegei vannak. Honnan merít ennyi erőt, kik és milyen hatások inspirálják egy-egy dal megírása közben?

- Szinte minden inspiráló számomra. Az emberek, akik körülvesznek, mások mondatai, az élet, a természet, a kapcsolataim, a zenészek akiket szeretek, egy dallam, egy kép, egy illat, egy festmény, akár egy jó kávé is. Mindig nyitott szemmel járok és mint egy szivacs próbálom magamba szívni az inspirációkat.

- Ön egy nagyon szegény cigánytelepről származik. Testvérei, rokonai példaképként tekintenek önre?

- Mai napig haza járok, csak mert az Isten felvitte a dolgomat, nem állítom, hogy végleg kiszakadtam volna abból a közegből, amelyből származom. Nem akarok kiszakadni onnan! A testvéreim előtt ott van a példa, egy sikertörténet, hogy hittel és belefektetett munkával sokat el lehet érni az életben. Amúgy sokat beszélgetek velük, próbálom megosztani a gondolataimat.

- Évek óta a szívén viseli a roma gyerekek sorsát. Aktívan segíti őket, különféle alapítványokkal karöltve. A Roma Polgári Tömörülés és a Fővárosi Cigány Önkormányzat tavaly felkérte jószolgálati nagykövetnek is. Hogyan vesz részt a munkájukban?

- Tavaly volt elég hosszú programsorozat, jártuk az iskolákat és a tanulás fontosságára hívtuk fel a figyelmet az osztályfőnöki órákon. A program része volt, hogy a roma és a magyar gyerekek egymás kultúráját megismerjék. Az alapítvánnyal közösen találtuk ki az órák menetét, nekem, mint művésznek ez is nagyon inspiráló volt.

- Egy másik programban is rész vesz, Az út a boldogsághoz című kiadvány kampányának az arca. A füzettel azonos című könyvet L. Ron Hubbard írta, ő a szcientológiai egyház alapítója is. Miért tartja fontosnak, hogy a gyerekekhez eljusson ez a füzet?

- Olyan emberek kértek fel a feladatra, akikkel öt éve dolgozom együtt. A lényege a kampánynak, hogy életvezetési, erkölcsi normákat egy kis füzet segítségével próbálnak átadni a gyerekeken keresztül a felnőtteknek is. Olvastam a kiadványt, és nagyon szimpatikus számomra, hiszen olyan dolgok vannak benne, amit nem mindenki hall otthon. Fontosnak tartom, hogy ez a kis könyvecske eljusson minden gyerekhez és iskolához. Aki elolvassa, tényleg fontos dolgokkal találkozik. Én keresztény vagyok, de attól, hogy valaki kereszténynek vallja magát, bármelyik vallásban találhat szimpatikus gondolatokat.

- Hisz Istenben?

- Igen. Nem gyakorlom a vallást, de hívő ember vagyok. Hiszek a magam módján, egyébként most fogalmazódott meg bennem, hogy meg kellene keresztelkednem. Fontosnak érzem, hogy ez a közeljövőben megtörténjen!

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr33384792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fvsz 2011.11.15. 15:14:16

Fogalma sincs kik mire akarják felhasználni...Így kezdődik mindenkinél..

bucbuc 2011.11.15. 16:51:28

fasza, még egy idióta

fvsz 2011.11.15. 18:04:10

@bucbuc:
Nem biztos,hogy idióta csak tudatlan és naiv ha tudná mi is a van a háttérben és mik a tényleges célok szóba se állna velük

antiszci17 2011.11.15. 20:43:42

Ennek a nyomorultnak lövése sincs, hogy mit csinál, nem kellene felvilágosítani???????

vizsla_barat 2011.11.16. 07:00:26

Tartozkodjatok a hamis balvanyok imadatatol. Ott kezdodik,hogy ilyen senkihazi sztar lehet...

Warlimont 2011.11.16. 13:54:44

Caramelt nem ismerem személyesen, de attól még, hogy valaki jól énekel, és szimpatikus volt a TV megrendezett adásaiban, nyugodtan lehet idióta a hétköznapokban.

A művészekre amúgy is jellemző, hogy érzelmileg "másképp működnek", gyakran labilisabbak.

Alil 2011.11.17. 17:38:50

Biztos, hogy tudja és már rég benne is van. De azt mégsem nyilatkozhatja, hogy terjeszteni szeretném a szcientológista tanokat az iskolákban... csodálom, hogy megengedik...

béla 23 2011.11.19. 22:50:00

Helyi téma: 12 ker hetilapja címlapon, Caramell terjeszti az út a boldogsághoz szci . elveket. Kár , hogy nem az övéi között teszi? Az elvek rájuk is jó hatással lehetnének, persze , ha betartanák!

béla 23 2011.11.19. 22:51:52

Bocsi nem olvastam az elejét ennek a blognak!Nem írtam újat a fentiekkel!

Buzzword 2011.11.20. 15:34:14

Mindig az agyvérzés kerülget a "maguk módján" hívő emberektől. Ilyen szövegeket általában az Édesvíz Kiadó "Rendelj nagyfarkú pasit és Porsche Panamerát az Univerzumtól" jellegű könyveit fogyasztó butalibák tolnak.

Valaki vagy hívő, és misére jár, konfirmál, Gangeszben fürdik, Mekkába megy, megtartja a sabeszt, vagy ateista, akkor meg viccel a pedopapokkal és a spagettiszörnnyel. A "valamiben hiszek" olyan egyszer basztam, szűz maradtam jellegű dolog.
süti beállítások módosítása