Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Közleményt adott ki az egyház

2011. november 03. - Reformer

Ezt a helyesírási és megfogalmazási hibákkal teli, kissé zavaros, helyenként pedig érthetetlen sajtóközleményt adta ki az egyház.

Én szándékosan sem tudnék ilyeneket írni: "megdöbbentő növekedést tapasztaltunk.... a programok igényére", "eltapossák Egyházunk és hívőink vallásszabadságát", "csakúgy mint más hitű európai közösség".

Íme:

http://os.mti.hu/hirek/71481/magyarorszagi_szcientologia_egyhaz_tudja_meg_a_tenyeket

2011. november 3., csütörtök 18:12

Magyarországi Szcientológia Egyház: Tudja meg a tényeket
 
    Budapest, 2011. november 3., csütörtök (OS) - Az elmúlt évtized jelenti azt az időszakot a Szcientológia Egyház történelmében amelyben a legnagyobb terjeszkedést érte el. Ugyanebben az évtizedben egy megdöbbentő növekedést tapasztaltunk a Dianetika és Szcientológia szolgáltatásai, valamint az Egyház által támogatott társadalmi és humanitárius programok igényére. Az Egyház nagyon nyíltan kiáll a drog és az emberi jogi visszaélések ellen, legfőképpen a pszichiátriai visszaélések területén. Már a múltban is tapasztaltuk, hogy a terjeszkedés időszakában a média felől értek minket támadások rágalmazó vádakkal, hogy eltapossák Egyházunk és hívőink vallásszabadságát.

    Mindamellett az Európai Emberi Jogi bíróság egyértelműen kijelentette, hogy a Szcientológia Egyház – csakúgy mint más hitű európai közösség – egy jóhiszemű vallási szervezet, amely az Emberi Jogok Európai Egyezménye értelmében jogosult ugyanazon jogokra, mint bármely más vallási szervezet. Ezek a feltételek magukban foglalják, bármely vallás hívőjének, hogy vallásos anyagokat tanuljanak és terjesszenek továbbá, hogy gyülekezzenek a vallásuk szabad gyakorlásához. 2007 áprilisában a Moszkvai Szcientológia Egyház Oroszországgal szembeni pere során az Európai Emberi Jogi Bíróság megerősítette minden Szcientológus jogát, hogy a kormány általi beavatkozás vagy zaklatás nélkül gyakorolhassa a vallását.  A napi több száz egyháztag kiszolgálásán túl az Egyház a humanitárius programjain keresztül is segít: hatékony drogmegelőző és felvilágosító előadásokkal iskoláknak, valamint lakossági csoportoknak adományozott drog információs füzetekkel. A Szcientológia Egyházat több tucatnyi bíróság és állami szervezet ismerte el világszerte. Jelenleg egy nemzetközi program során új egyházakat és lakossági központokat nyit a világ legjelentősebb városaiban, hozzáadva ezeket a már létező több tucatnyihoz, amelyek a közelmúltban nyíltak meg, olyan kulturális központokban, mint London, Berlin, Róma, Mexikó és Melbourne. További információkat talál a www.szcientologia.org.hu weboldalon. 
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel. 
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős. 
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr473351585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2011.11.03. 21:57:44

Hogy a fenébe tudnak ezek folyamatosan ilyen szánalmas dolgokat csinálni?
Van erre egy külön tanfolyam? :D:D:D

norbert79 2011.11.03. 22:32:31

Inkább semmitmondó azoknak, akik nem értik, hogy ezt most miért, akik meg értik, azok meg röhögnek rajta... Hagyjuk már :)

sirnemes 2011.11.04. 05:33:47

Megdobbento novekedes - ' mer jok a pogramok' ! :)

Plejádok 2011.11.04. 08:21:35

Most ez mi?
Tényleg nem értem mit akartak ezzel.

Dr. Kix 2011.11.04. 13:21:24

@sirnemes: "de sok itt a köcsög!" :)

Bizony nagy gáz, hogy Hubbard nem dolgozott ki semmilyen techet sem az anyanyelv helyes használatára.

TellVilmos 2011.11.04. 19:58:26

@Kix: Van nyelvi munkája, de az az angol nyelvvel kapcsolatos.

Jane Smith 2011.11.05. 15:07:22

Ha nem tudnám előre, hogy nagyjából miről szól, el se bírnám olvasni...

Buzzword 2011.11.06. 20:59:00

Mi volt a fordító anyanyelve? C++?

Buzzword 2011.11.06. 21:02:19

(Mert ezt angolból fordították, ugye? Ugye senki se használja így a magyart?)

ubk 2011.11.07. 08:54:43

Ha a Google fordítóba konvertálnánk át ezt a szöveget, tökéletes angolságú szöveget kapnánk sztem :-)

silversurfer 2011.11.07. 09:22:09

@ubk: Tessék. :D
"Over the past decade means the period during which the history of the Church of Scientology is the largest expansion reached. In the same decade, we experienced a staggering growth of Dianetics and Scientology services, and the Church, supported by social and humanitarian programs need. The Church is openly committed to the drug and human rights abuses, especially in the field of psychiatric abuse. In the past have found that the expansion phase of the media from attacks on our slanderous accusations came to our church and believers trampled religious freedom.

However, the European Court of Human Rights has clearly stated that the Church of Scientology - as well as other faiths European community - a bona fide religious organization which is under the European Convention on Human Rights entitled the same rights as any other religious organization. These conditions include, believers of any religion, to learn and disseminate religious materials and to assemble the free exercise of religion. In April 2007, the Moscow Church of Scientology lawsuits against Russia, the European Court of Human Rights reaffirmed the right of all Scientologists to government intervention or by the exercise of their religion without harassment. Daily hundreds of church members in addition to serving the Church's humanitarian assistance programs through: effective drug prevention and awareness presentations to schools, and private groups donated drug information booklets. The Church of Scientology in dozens of court and state organization recognized worldwide. Currently, an international program of new churches and retail centers are open to the world's largest cities, adding them to existing multi-tucatnyihoz, which recently opened, to cultural centers such as London, Berlin, Rome, Melbourne and Mexico. For more information, visit the website www.szcientologia.org.hu.
Publisher: Church of Scientology of Budapest"

Etniez 2011.11.08. 14:37:05

Amúgy faszság. Azt gyakorolnak, amit akarnak csak adómentesség nem jár mellé. Ez bíróságon támadhatatlan :))

GrayBoy 2011.11.08. 19:18:02

@Etniez:

Fontos, hogy egy ilyen szektánál elérjük, hogy ne nevezzék, ne nevezhessék magukat egyháznak. Fontos, hogy ne kaphassanak egy fillér költségvetési pénzt.

De ezek után mit lehet tenni, azon kívül, hogy megpróbálunk minél több embert eltántorítani tőlük?

Szerintem az összes ellenőrző hatóságot rájuk kell uszítani. Mindet és folyamatosan. APEH (bocs, NAV), ÁNTSZ, Munkaügyi Felügyelet, Adatvédelmi biztos, Tűzoltóság, Munkavédelmi Hatóság, meg mittudomén. És naponta ellenőrizni, bírságolni, perelni, stb.
süti beállítások módosítása