Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Nyílt nappal próbálkozott az egyház

2011. augusztus 09. - Reformer

Az adómentességért folytatott szent háború újabb csatáját így hirdették meg:

http://os.mti.hu/hirek/69903/meghivo_a_szcientologia_egyhaz_nyilt_napjara

 

A Magyar Hírlap egy újságírója is megjelent a nyílt napon, ezt írta:

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/nehany_ora_az_onismerethez_.html

Létrehozás ideje: 2011-08-08 Szerző: Sereg László

Néhány óra az önismerethez

Szerény érdeklődés a szcientológiai egyház iránt

 

A VI. kerületben tartottak nyílt napot a szcientológusok

A rendszerváltozás után húsz évvel az egyházakról szóló új törvény véget vetett egy súlyos dilemmának: nem ismeri el egyházként a szcientológiát. Sőt a KDNP-s miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt kijelentette, hogy amíg ő és a KDNP az Országgyűlésben van, a szcientológia nem is lesz egyház Magyarországon. 

Vélhetőleg ez volt az apropója a vasárnap megtartott nyílt napnak, amelyet a szcientológusok a fővárosi VI. kerületi elefántcsonttornyukban tartottak, hogy elkeseredetten bizonygathassák, van létjogosultságuk ebben az „elmebaj, bűnözők és háborúk nélküli civilizációban”. 

Megérkezvén még keresnem sem kellett a „székházat”, azonnal találkoztam néhány fanatikus követővel, akik beinvitáltak meglehetősen rámenős módon egy stressztesztre, amelyet nyomban további tesztek kitöltése követett. Egy oxfordi személyiség-, azaz önismereti teszt lelkiismeretes, elveimmel összhangban való kitöltése után bebizonyosodott: stresszes, önértékelési és kommunikációs zavarokkal küzdő ember vagyok, s ennek kezelésére nem lehet más mód, csak a dianetika és a szcientológia. 

Hiányozhat a még egyházként megkapott széles körű adómentesség, hiszen rövidesen már súlyos tízezrekért kellene L. Ron Hubbard-könyveket vásárolnom, és további összegekért beiratkoznom a különféle tanfolyamokra, hogy minél hamarabb megoldást találjak – vagy esetleg ők találjanak – a problémáimra, mielőtt olyan mélyre süllyedek, ahonnan már nem lehet visszakapaszkodni.

A központban eltöltött idő alatt nem tapasztaltam valami nagy érdeklődést, a bent lévő néhány embert is úgy „vadászták le” az utcáról. Pedig – mint hirdetik – csak ők képesek arra, hogy megszabadítsák a kor emberét a stressztől és az önpusztítástól.


Elhárult az egyházzá válás akadálya?

„Nem szokásom olyan levélre válaszolni, amely számomra nem azonosítható, és aláírás nélkül érkezik. A WikiLeaks jóvoltából a világon már elég sokan sokat tudhatnak a szcientológiáról, országgyűlési képviselőként pedig az a dolgom, hogy ha az illetékes miniszter a parlament elé terjeszti az egyházzá válás indítványát, azt megvizsgálják, összevessék a törvény rendelkezéseivel, az elmúlt húsz év információival. Ha valami nem egyértelmű, azt tisztázzák, és felelősen döntsenek. Minden más mód, eljárás és módszer a nyilvánosság megkerülése, s a demokratikus rend ellen hat. Természetesen ha olyan helyzet áll elő, amikor egy adott ügyben döntenem kell, nem lesz olyan információ, amit megnyugtató módon nem kívánok tisztázni” – reagált a lapunkhoz is eljuttatott levelében a Szcientológia Egyház vasárnapi nyílt napjáról szóló meghívóra Lukács Tamás, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának KDNP-s elnöke. (MH)


Az egyház újabb sajtóközleményében azzal érvelt, hogy "minden kritériumnak megfelelnek", mint "értékteremtő közösség":

http://os.mti.hu/hirek/69923/diszkriminacio_az_ertekteremto_kozossegek_ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr723136360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béla 23 2011.08.09. 11:04:39

Nem értem , hol van a tömeg aki a szci . iránt érdeklődik, ha ez az "egyház", annyi jót és szépet közvetít az embereknek?

Ammonia73 2011.08.09. 13:42:01

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....milyen szánalmasak. Ezt tudták kitalálni a válsághelyzet kezelésére? Nyílt napot? Juj...félelmetes. :D:D:D:D:D:D:D:D:D

béla 23 2011.08.09. 15:27:19

Kár, hogy nem tudtuk előre, nem volt jól meghirdetve! Szervezhettünk volna oda egy anonim tüntetést és a végén bementünk volna egy kis nyílt napra körülnézni! Meglepődtek volna!

Ammonia73 2011.08.09. 16:39:34

@béla 23: nyílt nap nélkül is bármikor bemehetsz "szétnézni" :)
Én pár éve voltam az egyik dianetika központban, töltöttem tesztet (álnévvel persze) ami természetesen tökéletes állapotot mutatott (sajnos elég bénák voltak ahhoz, hogy ilyen félrenyomtatott lapot adjanak a végén a kezembe...no comment): www.kephost.com/images4/2011/8/9/w77013ighdueew53uxnc.jpg
Ezután még kb 1 órát beszélgettünk a kedves munkatárssal mindenféle szép dolgokról, ill. én szépeket kérdeztem, csak ő nem tudott normálisan válaszolni rájuk, vagy éppen annyira csodálkozott a kérdéseken, hogy akkora hülyeségeket mondott, amit talán maga sem hitt...:D:D:D

norbert79 2011.08.10. 22:26:53

@Translator +X+: Te is a lényeget ragadtad meg :)

Jane Smith 2011.08.11. 16:45:24

Nem csak nyílt nappal próbálkozott, de megint tele van a város a hülye szórólapjaikkal... A Dianetikát 4200 Ft-ért árulják, ami tök jó, mert senki nem fogja ennyiért megvenni. Meg már csak azért sem, mert az emberek többsége nem is fogja kézbekapni a szórólapot, ugyanis VALAKI összeszedte az összeset...

Erről pedig eszembe jutott, hogy nem tudnánk mi is szórólapozni? Akárhányszor reklámozzák a drogmaratont vagy a dianetikát, kedvem lenne mindenkihez becsöngetni és elmagyarázni, miért nem szabad őket támogatni.

Nem akarunk mi is szórólapozni?

Muster Mark 2011.08.12. 17:13:08

Szerintem lehetne a szcit jól is csinálni.

Nem lett volna szabad vallást csinálni belőle már a kezdettől fogva.

Nem lett volna szabad a pszit utálni. Ez egy vakcsoport, nevetséges és rendkívül elnyomó egoista fogás.

Muster Mark 2011.08.12. 17:15:18

Ja, és ezt nézzétek meg. Nem direkt szci anyag, de jól megvilágítja az OT tanok gondolkodásmódját.

Kivéve persze a testenkívüliséget, mert az egyrészt kuruzslás, másrészt sötét sátáni dolog és nem lepne meg, ha eredetileg hubi sátánegyház-alapító pajtása lenne a forrása.

A link: szabadzona.hu/index.php?doc=technology/sscio/index

Mióta ezt elolvastam, sokkal jobban tudom élvezni a Star Treket. :-)

Plejádok 2011.08.12. 18:05:06

hehe...., nagyon izgalmas....
süti beállítások módosítása