Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Reagált a kitüntetett

2010. december 18. - Reformer

A Hír TV és a Magyar Nemzet is foglalkozott Dobos "OPNI-bezárató" János kitüntetésével.

 

 

Magyar Nemzet

Szcientológiai érem az OPNI bezárásáért?
2010. december 18. 06:00 

Magyar Nemzet 
A Nemzetközi Szcientológiai Egyház legmagasabb kitüntetésével, a szabadságéremmel jutalmazták Dobos Jánost, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért elnevezésű szervezet elnökét és egy másik tagját, Hídvégi Klárát többek között azért, mert elősegítették az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárását – olvasható az objektivszcn.blog.hu portálon. Azt nem tudni pontosan, hogy a díjazottaknak milyen szerepük volt az OPNI 2007-es megszüntetésében.

A cikk teljesen félrevezető – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek az egyik kitüntetett, Dobos János, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért szervezet elnöke, majd így folytatta: „Mi a kitüntetést büszkén vettük át, hiszen az elmúlt tizenöt évben végzett tevékenységünkért kaptuk. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért szervezet legfontosabb célkitűzése, hogy kiderítse és feltárja a pszichiátriai kezelések során elkövetett bántalmazásokat, visszaéléseket és megvédje az egyén emberi jogait ezen visszaélésektől” – közli az elnök szavait a szombati Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat a témáról.

 

 

Hír TV

Szcientológiai kitüntetés az OPNI bezárásáért?

2010-12-18 10:15 

Kitüntetést kaptak szcientológus vezetők az OPNI bezáratásáért – írja a Magyar Nemzet. Dobos Jánost, az Állampolgári Bizottság Emberi Jogokért elnevezésű szervezet elnökét, és egy másik tagját Hídvégi Klárát a Nemzetközi Szcientológiai Egyház legmagasabb kitüntetésével, a szabadságéremmel jutalmazták.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Dobos János cáfolta, hogy azért kapták a díjat, mert szervezetüknek köze volt az intézet bezárásához. Dobos elmondta: nem az intézményt, hanem a pszichiátria eszköztárát és módszereit ítéli el.

A Szcientológusok Nemzetközi Magazinjában korábban az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézetről azt írták: egy olyan erőd, amelyet meg kell semmisíteni. Dobos elmondta: az új pszichiátriai intézet létrehozását csak akkor támogatják, ha nem a hagyományos gyógyszeres kezelést alkalmazzák majd az intézményben. (pr)

 

Most akkor hogy is van? Nekem az Impact magazin elolvasva az jött le, hogy ők támadtak neki a "gonosz eredeti forrásának" mindenféle tüzérséggel meg sortüzekkel. Sőt, a cikk legvégén tevékenységük méltatása pont az OPNI bezárásában csúcsosodik ki.

Megvan a megfejtés!

Nem az én blogbejegyzésem a félrevezető, hanem az Impact cikke! Amely egy az egyben az ünnepségen elhangzott beszéd átirata, amit a legnagyobb főnök mondott el személyesen.

Hallod ezt, David Miscavige? 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr652523499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A. Nordenholz 2010.12.18. 11:59:48

"Dobos elmondta: az új pszichiátriai intézet létrehozását csak akkor támogatják,..."

Érdekel valakit, hogy mit és mikor támogatnak? Hiteltelen társaság. Ez az Impactből (IAS magazin) most világosan kiderült.

Meg kellene nézni kit követtek János és kit nem. Ha Hubbardot követnétek - különösen a korai írásai alapján, amikor még jó irányba tartott -, abból TALÁN ki lehetne hozni valmit, ami ennél jobb, mint ami most zajlik a cégednél.

nincsensapka 2010.12.18. 20:11:39

Hosszabb ideje olvasom a blogot, pont erre a hírre vártam.

Nem zárható ki, persze, hogy volt hozzá közük, de leginkább hencegésnek tűnik... ótvar gyökerek.

DE: ne felejtkezzünk el molnár miniszter elvtársról; végül is ő volt az elkövető.
Engem leginkább a tettestársak izgatnak; (a bezáráskori, hirtelen kinevezett fő- és gazdasági igazgató meg az akkori minisztériumi környezet).
Azt ugyanis pontosan tudom, hogy még jelenleg is kórházat igazgatnak, a legnagyobb nyugalomban folytatják eddigi jövedelmező tevékenységüket és még csak be sincsenek szarva. Nem ám...

Warlimont 2010.12.18. 22:07:30

Az, hogy Dobos kit támogat, tökmindegy, jellemtelen társaság, nem lehetnek vitapartnerek. Ha elfogadnánk őket szakmai vitapartnernek, azzal egyenrangú véleménnyé emelnénk a náci stílusú gyűlölködésüket.

Warlimont 2010.12.18. 22:11:51

Egyébként Reformer, ha van példányod ebből a kiváló szcientológus kiadványból, ahol ez OPNI-gyűlölködés lement, küldhetnél egyet anonim az Ombudsmannak, mondjuk az Állampolgári Jogok Biztosának, hogy ez a fajta hangvétel kimeríti-e pl. a közösség elleni izgatást, gyűlöletbeszédet, és hasonlók.

Ammonia73 2010.12.19. 15:31:45

@Reformer: szerintem is :):):)
Egyébként nincs kedved csinálni majd egy posztot a mostanában kilépett OT-król? Mert valahogy felszaporodtak az utóbbi időben...:)

Reformer 2010.12.19. 16:18:37

@Ammónia73: nincs :) az ő kilépésük inkább az amerikai szcientológusoknak hírértékű. Egyébként ilyen jelenség eddig is volt, csak nem kapott ilyen nyilvánosságot.

vizsla_barat 2010.12.19. 18:53:25

tfh a hir igaz es ok ertek el,hogy bezarjon. akkor itt az allam es az egyhaz (nem a szci,bmelyik) elvalasztasaval igencsak bajok vannak. nem artana utananezni,hogy kinek az erdekebol zart ez az intezet be...

Egyszeri Ernő 2010.12.19. 19:01:53

Sziasztok! Nekem az a kérdésem lenne, hogy Horváth Ágnesnek mennyi köze van/volt a szcientológiához? Mert emlékszem, hogy régen beszéltek erről, de nem tudom, hogy ebből mennyi igaz?

Ammonia73 2010.12.19. 20:34:23

@Reformer: ok. :)
Egyszer csak elfogynak...és remélem, itthon is...:)

exscn · http://exscn.net 2010.12.19. 21:38:35

Kedvencem:

"A cikk teljesen félrevezető – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek az egyik kitüntetett, Dobos János"

Ez annak a nyílt beismerése, hogy az egyház félrevezeti a tagjait. Ciki :)

Bergamol 2010.12.20. 07:47:58

Márpedig ezt a dolgot most nem szabadna hagynunk elsikkadni. Végre van egy beismeréssel felérő kitüntetés amit nem tagadhatnak le, ez alapján most fogást találhatna a nyomozó hatóság a szcientológián. Mert ebből most sehogyan se jöhetnének ki jól. Mi az anonymus magyar szerevezetének a cime?

Warlimont 2010.12.20. 12:51:46

Teljesen mindegy, hogy Dobos most mivel mosakszik... Kiadtak egy mocsok újságot magyar nyelven, Magyarországon készült fotókkal. Megírták, lektorálták, kiadták, tehát jól végiggondolták. Most, hogy ez a szemétségük kiderült, kennek-mázolnak-mosakodnak, de mindegy. A kiadott "sajtótermékük" tényszerűen adott, el kell küldeni az illetékeseknek, olvasgassák ők is, és lehetőleg vonjanak le tanulságokat. Ott van a kiváló DVD, és a többi náci stílusú anyaguk is, ideje lenne lassan egyenleget vonni ezekből.

Mert ha "buzizni", "zsidózni", stb. (nagyon helyesen!) nem lehet, akkor ugyan ne lehessen már "pszichiáterezni" se...

Warlimont 2010.12.20. 12:52:37

És éppen ezért kell azt az ügyet bekínálni az Állampolgári Jogok Biztosának.

Warlimont 2010.12.20. 12:58:32

És teljesen mindegy, hogy ennek a szemét szektának egy-egy kiragadott ügyben lehet-e valami igazat adni. Nem egyes ügyek vég nélküli vitájába kell belemenni, mert nekik nyilván ez lenne az érdekük.

Azt az általánosító, mindenre és mindenkire kiterjedő fajüldözés jellegű stílust kell lehetőleg azonnal és vita nélkül elítélni, amit a szakma ellen folytatnak.

Dr. A. Nordenholz 2010.12.20. 13:10:20

"Az elnyomó személyiség jellemvonásai:
Nagy általánosságokban beszél" - Szkí Etika könyv
Mint pl.: a pszichiáterek? :D

baka 2010.12.20. 13:21:40

@Dr. A. Nordenholz:

""Az elnyomó személyiség jellemvonásai:
Nagy általánosságokban beszél" - Szkí Etika könyv
Mint pl.: a pszichiáterek?"

Ez nagyon jó, köszi!

Reformer 2010.12.20. 15:22:17

@Warlimont: vannak ám más okosságok is ebben a magazinban. Majd még közlök részleteket.
süti beállítások módosítása