Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Még egy új épület?

2010. december 06. - Reformer

A Hubbardtól örökölt rövidítésmániának köszönhető P52-nek nevezett épületet hamarosan birtokba veszi a szcientológia egyház. December 11-én, szombaton 19:00-kor lesz az ünnepélyes megnyitó.

 

Nemrég került fel az egyház weboldalára a Híd c. magazin új száma, amely hírt ad erről. (Vigyázat, egyházi link: Híd Magazin). A saját szerzői jogaikra rendkívül érzékeny szcientológusok természetesen forrásmegjelölés nélkül átemelték az Építészfórum.hu írásának számos elemét a saját cikkükbe.

 

 

A lényege ez:

 

És ez (idézetek a magazinból):

...

 

Az épület négyszintes. A hatalmas pince fölött, a földszinten, egy átriumos udvar található, és fölötte még két emelet, amelyet hamarosan megtöltünk élettel. Lesz majd meglepetés azoknak, akik „nehezen belakható, rossz hangulatú, sötét” épületnek nevezték, és egy évvel ezelőtt még le akarták bontani.

...

 

Az elmúlt időszakban szorgalmas kezek, fáradságot nem kímélve igyekeztek olyanná tenni az épületet, ahol Te is jól érezheted magad.

...

A felújításnál fő szempont volt az energiatakarékos üzemeltetés, ezért egy új, rendkívül korszerű fűtési rendszer került kiépítésre, a megfelelő fényt pedig energiatakarékos izzók biztosítják a számodra. A munkálatokból az egyes szakipari feladatokat, a falak építését, az elektromos hálózat megújítását, a víz-fűtésszerelést alvállalkozók végezték, de azon kívül minden más szorgos szcientológus kezek munkáját dicséri.

 

...

 

Az nem derült ki a magazinból, hogy megvásárolták-e az épületet, vagy csak bérlik (szerintem az utóbbi). Ha valakinek több információja van erről, kérem írja meg kommentben.

Annyit tudok, hogy az épület tulajdonosa a Szivek Ferenc érdekkörébe tartozó VD Projekt Alfa Kft. volt még tavaly decemberben, és az épület eladását fontolgatták. (Forrás: Heti Válasz, ill. a cégjegyzék).

UI: A magazin végéről persze nem maradt le az árlista. A Hubbard-összes például 4122100 Ft helyett már 2250000 -ért vihető! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr832496914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exscn · http://exscn.net 2010.12.06. 15:19:07

"ugyanitt Trabant eladó!"

norbert79 2010.12.06. 15:48:38

@exscn: Trabantot a falnak támasztani tilos!

Azért az is necces, ami legalul van, hogy gyere, segíts költözni 3-5 között éjjel nappal. Mi van már, költözésre nem maradt pénz?

Amúgy kicsit off, de részben kapcsolódik:
SWAT 4 nevű játék egyik bevetése azzal a címen fut, hogy "Children of Tarrone Tenenment". Aki játszotta a játékot, annak feltűnhetnek jól ismert szektákból ismert elméletek.

Kép a bevetésből:
image.gamespotcdn.net/gamespot/images/2005/109/reviews/920508_20050420_790screen028.jpg

Amiért érdekes a dolog, hogy itt is egy köpcös, pocakos figura testesíti meg a vezetőt, aki könyvet is adott ki, az alsó pincében megtalálható egy darab könyv is (képen sajnos nem látszódik), melynek borítója kicsit mintha egy általunk már jól ismert borítójára hajazna. :)

Ammonia73 2010.12.06. 19:55:09

Egyszer már beszélgettünk itt erről az épületről...és akkor találtam ezt:
epiteszforum.hu/node/11761
Amiben ez a legszebb mondat:
"Császár Imre tervezőként elmondta, hogy megpróbálták belakni az épületet, de ez nem lehetséges, a ház sötét és rossz hangulatú." :)
Úgy látszik, jó helyet találtak maguknak :D

Ammonia73 2010.12.06. 20:03:23

A TÜV Rheinland Intercert Kft már elköltözött onnan...pedig ők sok minden más mellett pirotechnikával is foglalkoztak...

Ammonia73 2010.12.06. 20:06:06

"szorgalmas kezek, fáradságot nem kímélve igyekeztek olyanná tenni az épületet, ahol Te is jól érezheted magad."
...bármibe lefogadom, hogy nem sikerült nekik olyanra csinálni, amiben én jól érezném magam..::D

béla 23 2010.12.06. 23:05:10

Ki ez a szimpatikus Németh nevü jobbikos fiatalember, aki fel mert szólalni a szci. egyház ellen , reméljük nem lesz belőle a későbbiekben problémája, de mi majd megvédjük. El kellene nekünk menni így csapatostul akik itt blogolunk a szci-ről segíteni nekik a költözésben és közben személyesen is elmondogathatnánk róluk a véleményünket, félre állna azt hiszem a szájuk.

norbert79 2010.12.07. 08:55:56

@béla 23: Én nem tudom, de szerintem sem védelemre, sem támogatásra sincs szüksége. Egy politikus, személyes meglátásom szerint, csakis akkor tesz ilyet, ha reklámra van szüksége.
Ez sem több, mint egy szimpla reklámfogás.
Miért gondolom így? Mert anno nemcsak a Szcientológia Egyházat tették fekete-listára, hanem pár egyéb egyházat is. Miért épp a szcientológusokat emelte ki? Mert ezzel foglalkozik mindenki, ennek van most olyan figyelemfelkeltő ereje, mint anno az "Elkúrtuk", a "D-209", stb stb. A kedves tisztviselő úr fogta Xenophon ausztrál képviselő sztoriját, s próbálta átültetni saját magára. Csak annyi a különbség, hogy a háttérben teljesen más okok húzódnak meg, hogy melyik miért tette...

norbert79 2010.12.07. 08:59:19

@norbert79: Sőt, továbbmegyek, szerintem csak árt az egész felszámolási dolognak, hogy ha a szcientológiát ellenzők egy olyan pártot képviselő politikus mögé állnak be, akik már többszörösen bizonyították szélsőséges felfogásukat, s azt is, hogy gyakran értelmezik a törvényeket, meg a szabályokat saját felfogásuk szerint.
Én azt mondom, ne ugorjunk be ennek a csapdának.

Warlimont 2010.12.08. 17:56:58

Xenophon nem ment túl sokra az akciójával. Történt egyáltalán bármi?

norbert79 2010.12.08. 19:15:28

@Warlimont: Én csak a XenuTV.com-ról tudok vele kapcsolatban informálódni. Szeptember 7-én annyit írt Mark Bunker, hogy az ausztrál szenátus megszavazta az Adományozó Bizottság felállítását, ami aztán felülvizsgálhatja, hogy mennyire hasznos a társadalomnak az 'egyház', mekkora a valós értéke, s kaphat e egyházi adómentességet. Egyelőre ennyi a hír.
Kicsit felpörgettem a Google-t, s ahogy elnézem Xenophont most más is leköti. Szerintem nem felejtődött el az ügy, csak kicsit lelassultak az események.

Dr. A. Nordenholz 2010.12.09. 22:48:28

off:

Ekkorát hazudni (Juliette Lewis szerint az ember lehet egyszerre keresztény és szcientológus.): content.usatoday.com/communities/entertainment/post/2010/12/juliette-lewis-explains-shes-a-christian-and-a-scientologist/1

Ebből is látszik mekkora (hamis) PR gépezet a szki.

Dr. A. Nordenholz 2010.12.09. 22:52:49

@Dr. A. Nordenholz: Persze az is lehet, hogy Juliettenek sem a kereszténységről, sem a szkiről nincs még halvány fogalma sem.

norbert79 2010.12.10. 15:55:46

Nocsak, lassan itt az idő! Ki megy a megnyitóra? ;-)

Németh Zsolt 2010.12.12. 05:00:04

@norbert79: Kedves Norbert! Nem állt szándékomban reklám szerzés ;)

keng 2010.12.12. 14:37:22

@Ammónia73:

Gyenge közép angollal lefordítottam:

A feleségemmel elhatároztuk a SCI egyház elhagyását, befejezve támogatását és benne való részvételt. Nem sikerült rátalálunk arra a szellemi örökségre, amit egykor az LRH által eredetileg felépített alapok alkottak a SCI-ben. Számunkra ez volt az egyetlen meghatározó tényező 36 éves részvétünk során a SCI-ben.

Nekünk ez (SCI) volt a válasz arra a szellemi útra, ami egy életet vett igénybe. A Hídon való haladás során elért hatalmas nyereségek bátorítást és biztonságérzetet adtak abban, hogy megtaláltuk azt, amit mindig is kerestünk. A SCI mindig is iránymutató és szilárd forrása volt a lelkesítésnek és az ösztönzésnek arra vonatkozóan, hogy fokozatosan növeljük a „létezőségünket”, beleértve a körülöttünk lévő emberekét is.

Több éve érzékeltük a SCI eltérését az eredeti céljaitól, és a legtöbb dolog nem keltett többé jó érzéseket bennünk. Persze nem volt tudomásunk arról, hogy mi zajlik a „zárt ajtók” mögött. Hozzá voltunk szoktatva ahhoz, hogy bízzunk az egyház menedzsmentjében, akik a helyes kiértékelések alapján a megfelelő stratégiával végül elhozzák nekünk a SCI emberiségre vonatkozó céljait. Az arra való törekvésünk, hogy rájöjjünk és igazoljuk azt a sok sok okot amiért ezek a célok nem jöttek létre, az idő múlásával szertefoszlott, és minden ami hátramaradt, üres bukott cél volt.

Lassan visszahúzódtunk az aktív SCI közösségi élettől, mivel teljes szembenállásra találtunk a SCI kemény magja felől. Habár nem volt válasz arra hogy miért történt ez így, csak tudtuk hogy valami rettenetesen helytelen dolog történik a SCI-ben. Csaknem „véletlenül” bemutatták nekünk a St. Peterburg Times cikkeit és videoit, ahol megtaláltuk az első válaszainkat. Az egész dolog hajmeresztő és hihetetlen volt számunkra, de végül megértettük a lényeget! Ezután több hónapos kutatásba és keresésbe kezdtünk, hogy még több információhoz jussunk. Előre kialakított megítélés nélkül kiértékeltük az összes információt, amit eddig a „rezsim” megtiltott, végül levontuk a következtetést: a SCI egyház elveszett. Habár igencsak meghökkentünk ettől az eredménytől, megtalálva az igazságot, az évek óta felgyülemlett teher eloszlott, és attól a ponttól úgy éreztük, hogy az életünket újra kell építenünk azokból az igaz értékekből amelyet összetörtek.

A SCI műküdik, egy nagyszerű filozófia, és ha jól alkalmazza az ember akkor remek kapcsolatai és élete lesz. Az örökség itt van, a miénk, és senkinek nincs joga elvenni tőlünk.

Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik hozzájárultak az igazság felfedéséhez mindenki számára.

Végül egy LRH idézettel szeretnénk búcsúzni: „Egy Thetánnak két alapvető joga van: az első az ésszerűséghez való jog, a másik a játszma elhagyásához való jog.”

Úgy érezzük, hogy egyszerűen élünk az alapvető jogainkkal: visszaszerezzük az ésszerűségünket, és abbahagyjuk azokat a „játszmákat” amit a „SCI egyház” játszatni akart velünk, és ami felé nincs többé érdeklődésünk.

Hatalmas hálával tartozunk a Függetleneknek.

Plejádok 2010.12.12. 17:44:07

@keng:
Köszönet a fordításért.
Ez egy korrekt búcsú a szcientológiától.

Dr. A. Nordenholz 2010.12.12. 20:09:32

@Plejádok: Nem igazán a szkitől mond búcsút, inkább az egyháztól. A szkíről azt állítja, "nagyszerű filozófia". Talán egy nap rájön arra, hogy ez nem teljesen igaz, de az első lépést megtette.
Az épületre visszatérve:
Igazából azt várom, mikor költöznek ki végleg és mindenhonnan.
Látta valaki a megnyitót vagy az épületet?

Ammonia73 2010.12.12. 21:54:08

Köszi a fordítást Keng :)
Remélem, egyre többen lesznek ilyenek.
...és azt is remélem, hogy sikerül túllépniük ezen a "Hubbard és a szcientológia tökéletes és mindenható, csak a mostani egyházvezetés rossz" állapoton.

keng 2010.12.13. 15:30:53

@Dr. A. Nordenholz:
Ezt is lefordítottam, valóban érdekes:

A szekták (vagy bármilyen fanatikus csoport) egyik ismérve a fekete fehér gondolkodás. A dolgok vagy fehérek, vagy feketék. Jók vagy rosszak. Nincs átmenet szürkébe, nincsenek árnyalatok.

Steve Hassan („A szekták tudat irányításának legyőzése” című könyvében) állítása: „Még a legbonyolultabb szekták hittételei is leredukálódnak két alapvető tételre: fekete a fehér ellen, jó a rossz ellen, szellemi világ a fizikai világ ellen, mi ők ellen” (És azokra akik azt gondolják hogy az összes pszichológus rossz… olvasd tovább).

Adva egy ostoba példát tegyük fel hogy egy csoport hevesen szemben áll a vízvezeték szerelőkkel. Utálják őket. Az összes vízvezeték szerelő rossz ember. Velük szemben létezik egy másik csoport, akik fanatikus vízvezeték szerelő rajongók. A vízvezeték szerelők mindig jók. Soha nem csinálnak rosszat. Ez a két csoport elkezd vitatkozni, okoskodni egymással.

Természetesen egyik csoportnak sincs igaza. Az élet nem így működik. Az élet rendelkezik átmenettel a szürkébe. Nem hozhatsz ítéletet az összes vízvezeték szerelőről. Valamelyik közülük jó, némelyik rossz, a többi a kettő között van.

Nem nagyon ajánlatos vitába keveredni ezzel a két csoporttal, mert mindkét oldal be fog támadni. Az anti vízv. sz. csoport „vízv. sz. imádónak” fog tartani, azt állítva hogy a vízv. sz. mellet szónokolsz. A vizv. sz. mellett állók „vízv. sz. utálónak” fognak hívni, azt állítva hogy a vízv. sz. ellen szónokolsz.
Mivel a dolgoknak fehérnek vagy feketének kell lenniük. Ha a fehér oldalon állsz, a szürke feketének tűnik. Ha a fekete oldalon állsz, a szürke fehérnek tűnik.

Persze minkét oldal úgy látja, hogy a másik oldal a megtestesült gonosz. A vízv. sz. elleni csoport azt hangoztatja, hogy az összes vízv. sz. mellet voksoló ember agymosott birka, akiket a korrupt vízv. sz. szervezet befolyásolt. A vízv. sz. mellet kiállók azt mondják, hogy a vízv. sz. ellen tiltakozók csupán gonosz gyűlölködők, akik bárkit megtámadnak, aki becsületes napi munkát végez.

Mindkét csoport „szalmabábnak” állítja be a másikat. (Félrevezetésen alapuló vita, ami a másik fél álláspontját elferdítve hamisan állítja be.)
Te ezt mondod: „A vízv. szerelőm remek munkát végzet kiváló áron.”
„Miért állsz a vízv. sz. mellett? Hát nem tudtad hogy az összes szerelőt a korrupt vízv. sz. szervezet fizeti?”
Vagy: „Egyszer átvert egy vízv. sz., selejtes alkatrészeket épített be.”
„Ez egy rosszindulatú vízsz. elleni propaganda! Miért támadod a keményen dolgozó embereket?”

Szinte lehetetlen az ésszerű párbeszéd, ha fekete fehér gondolkodás van a háttérben.
A SCI-ben remek példákat találunk erre a jelenségre.
Bárki aki kritizálja a SCI-t az elnyomó.
Bárki aki kritizálja LRH-t az elnyomó.
DM mindig jól cselekszik hibák nélkül.
Az összes pszihológus rossz.
Bárki aki elhagyja a SCI-t az gonosz, bűnös tettekkel.
Azok az emberek akik kritizálják a SCI-t nem tudnak kiállni a mindenki lehet jobb idea mellett.
Azok az emberek akik kiritizálják a SCI-t materialisták, és nem hisznek a szellemi dolgokban.

Vagy a másik oldalon: „Minden SCI-s agymosott.”

„LRH maga a tökéj és soha nem tévedett”. „Megfordítva a dolgot, „LRH gonosz szélhámos, soha nem tett semmi jót senkivel”
„A SCI tech mindig működik”. „Megfordítva, A SCI tech soha nem működött”
És persze aki nem ért egyet a fanatikussal az egy aljas gonosz ember.
Tartsuk szem előtt, hogy az életnek rengeteg szürke árnyalata létezik – soha sem fekete és fehér. Senki sem tökéletes. Egyik téma sem hibátlan. Semmi sem abszolút. Azok az emberek akik nem értenek veled egyet nem gonoszak.

Vess egy pillantást egy pár fekete fehér vitára amiket hallottál. Vagy nézz rá azokra amiket magadban hordasz. Van esetleg helye ebben a batyuban egy kevés szürke árnyalatnak?

exscn · http://exscn.net 2010.12.13. 17:00:06

@keng: Sőt, még egyéb színek is vannak. Például sárga meg piros :)

Nagyon jó írás egyébként, köszönjük a fordítást :)

Ammonia73 2010.12.14. 22:14:58

@Dr. A. Nordenholz: köszi a írást :)
@keng: köszi a fordítást :)

Milyen rendes itt mindenki...:):):)
süti beállítások módosítása