Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A vörösiszap-katasztrófa nem aktuális esemény az egyházban

2010. október 07. - Reformer

Többen kérdezték, hogy miért nem látni szcientológia önkéntes lelkészeket Kolontár és Devecser környékén.

Nem mintha hiányoznának, mindössze feltűnő, hogy a nagy melldöngetés ellenére (az önkéntes lelkészek minden katasztrófánál segítenek) sehol senki.

Az egyház "aktuális események" oldalán ez a legfrissebb hír:

 

Saint Hill 35 ezer forintból?

Élő IAS Ünnepség - Saint Hill

2010. október 15-17.

 


 
Gyere Te is velünk, keresd az Orgban Király Lászlót!

 

Sajtóközleményt is kiadtak a jeles alkalomra:

http://www.parameter.sk/blog/arkeon/2010/09/30/saint-hill-szcientologusok

 

2010. október 15. és 17. között rendezik meg a szcientológusok azt a nagyszabású eseményt, amire a világ minden tájáról érkeznek a vallás hívei az angliai Saint Hill birtokra.

 A Szcientológusok Nemzetközi Szövetségét (IAS) Angliában, Sussex megyében az East Grinstead-beli Saint Hill Manor-ben alapították 1984-ben. Ezért rendezik ott minden évben a szövetség ünnepségét. A korai keresztények római üldöztetéséről sokan hallottak, de kevéssé ismert, hogy a vallásszabadságot napjainkban és nyugati demokráciákban is gyakran tagadják meg egyénektől és csoportoktól is. A történelem e sajnálatos ténye miatt alakították meg a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségét. A létrehozók célja szerint az IAS biztosítja, hogy a Szcientológia vallás mindenkor gyakorolható legyen egy olyan erős csoporton keresztül, ami hisz az emberi jogokban, és kész harcolni azokért éppúgy, mint minden vallás szabadságáért.

 

A Szövetség minden évben megtartja éves jubileumi ünnepségét, ahol elismerik az aktuális, jelentős eredményeket, valamint a Szcientológia céljai felé megtett előrehaladást. Az ünnepséget közvetítik a szerte a világon élő tagoknak. Az ünnepségen kiemelkedő társadalmi tevékenységért nyújtanak át rangos díjakat. Eddig két magyar díjazottja is van Magyarországnak, mindketten a drogmentes társadalomért tett erőfeszítéseik elismeréséért részesültek a kitüntetésben. Ezt a munkájukat az Együtt Egy Drogmentes Magyarországért Mozgalomban végezték. A díj neve Szabadság Érdemérem.

A szövetség a tagok hozzájárulásaiból olyan társadalmi programokat finanszíroz, mint például a drogok elleni küzdelem, az írástudatlanság felszámolása, a pszichiátriai visszaélések megszüntetése és az emberi jogok elismertetése. Az ilyen ünnepségeken rendszeresen áttekintik azokat az eseményeket, melyek az előző évben ezen társadalmi területeken történtek. Az idei eseményről a hazai szcientológusok visszatérésekor várható újabb híradás.

 

 

A valóság pedig ez: 

Miscavige évi rendes egotripjére (2-2,5 órán át tart egy prezentációt az ott megjelent párezer szcientológusnak egy hatalmas sátorban, hogy mekkora terjeszkedés volt) kell vinni biodíszletet (többszáz embert várnak általában Magyarországról), hogy az ott megjelenő kőgazdag támogatók lássák a tömeget, és megnyugodjanak: van terjeszkedés. Ez azért fontosabb minden másnál, mert akkor továbbra is tolják a dollármilliókat az egyháznak, és életben marad a szervezet.

1 hét múlva lesz, ilyenkor már kb. mindenki, aki él és mozog, ezen dolgozik a magyar szcientológiában. Buszokat szerveznek, repülőjegyeket és autókat intéznek, hogy minél több ember kimenjen.

A Szeretett Vezér rendezvénye persze jóval fontosabb, mint holmi természeti katasztrófa, szóba se jöhet, hogy ne menjen ki Angliába minden mozgósítható szcientológus.

Hát ezért nem látni ott az önkénteseket. 

A vörösiszap nemes egyszerűséggel rossz időzítéssel ömlött ki, most nem érnek rá a szcientológusok megmenteni a világot.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr352352807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scn.Hun 2010.10.07. 14:30:48

Régebben úgy volt, hogy a sátrakban csak kivetítők voltak és a hétköznapi szcientológusok, csak egy élő közvetítést láttak arról, hogy mi történik egy előadóban az épületben. A Nagy Vezért csak pár száz kiváltságos láthatja személyesen.

Scn.Hun 2010.10.07. 14:33:44

Szolgálati kérdés: A zöld meg piros kötetek, valamint az alapok meg van valahol pdf-ben letölthető állapotban magyarul?

Dr. A. Nordenholz 2010.10.07. 16:37:56

"Hej torreádor, öld meg a bikát!"
Ötödik dinamikás zeneválasztás :)

A busz nagyon meglepett a végén...

Scn.Hun 2010.10.07. 16:38:09

@exscn: "Itt egy csomó mindent megtalálsz OTVII-ig."
@Dr. A. Nordenholz: "de nem magyarul"

Hát ez a probléma. Angolul megvan minden.

kalman 2010.10.07. 17:24:04

Azt se feledjük el hogy ha mennének is 5 vagy 6 ember menne, se idp se pénz se energia nincs (főleg most) .
Pedig egy két kép ereéog kitolhatták volna az ábrázatukat :S
Sok riporter is ment oda interjúzni, de segítség az kevésbé érkezett..
A 10 milliós biztosítás ami a végnem volt vicc ,pláne hogy nem terjed ki mások személyes tulajdonára, csak cégen belül!!
Ha jól hallottam a hírt, szerbiéból? vagy jugiszláviából hozzák a timföldet olcsón, mert itt nem éri meg kibányászni, itt aluminiumot csinálnak belőle, és a szemetet meg itt hagyják (vörös iszap) Mi lett Mo ból ? szemét lerakó?
Kiváncsi vagyok, mit tettek volna a maradék "szürke" iszappal, mit még nem duzzasztottt fel az eső? Ők persze természeti (eső miatt) katasztrófának akarják betituálni vicc az egész.
A slussz poén az egészbe hogy a gátszakadást megelőzően pát nappal ellenőriztették minőslgügyi ellenőrők, akik mindent redben találtak !!
Jézus!
Remlélem előveszik őket!
üdv

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2010.10.08. 17:44:46

@norbert79: Na pont be akartam én is linkelni... :)

kalman 2010.10.11. 14:55:06

Mások osztottak ételt ott :) (még mindig osztanak is)

www.youtube.com/watch?v=BJv7hlksUM4

: ))

üdv
süti beállítások módosítása