Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

"Jó hírek" az objektivitás jegyében

2010. május 07. - Reformer

Utánanéztem, hogy az utóbbi időben az egyház szerint mi történt a saját (egy)házuk táján... Ezeket a sajtóközleményeket találtam, zárójelben a személyes kommentárok. A helyesírási hibákat nem javítottam ki.

 

Szcientológia hirdetések 2010-es Aurora díjat nyertek

Üzenete hatékonyságáért, kreativitásáért és műszaki tökéletességéért három Szcientológia videóhirdetés kapta a legmagasabb és legmegtisztelőbb Aurora díjat, a Platinumot! A mű címe: Szcientológia: Ismerd Magad – Ismerd Az Életet. [megnéztem a hivatalos weboldalt (http://www.auroraawards.com/winners.htm) a 2010-es nyertesek még nem jelentek meg, így az állítás valóságtartalma nem ellenőrizhető - Reformer]
 
Los Angeles, 2010. április 15. - A Nemzetközi Szcientológia Egyház a legnagyobb elismerést kapta Aurora nemzetközi verseny díjátadóján, amelyen független és kiváló filmeknek és videóknak ítélnek oda díjakat. A versenybírák egyöntetűen a legmagasabb pontszámot adták a „Szcientológia: Ismerd Magad – Ismerd Az Életet” hirdetések kreativitásáért, az üzenet hatékonyságáért és a műszaki megvalósítás kiemelkedő színvonaláért. Az Aurora díj bírái olyan szakértők, akik különböző, a film és videoipar szempontjából jelentős országot és várost képviselnek.
 
A „Szcientológia: Ismerd Magad – Ismerd Az Életet” hirdetési kampányt 2009. májusában indították el 35 tévéhálózaton, köztük a kábeles és műholdas csatornákon és az Interneten. A hirdetések fontos szerepet játszottak abban, hogy az előző 11 hónapban a http://www.scientology.org - ami a nemzetközi egyház fő honlapja - 20 millió látogatót vonzott. [ez gondolom nem 20 millió egyedi látogató, tehát a valós szám kevesebb; ráadásul az egyháznak elvileg 8 millió tagja van, tehát akár úgy is kijöhetett hogy a tagok fele 11 hónap alatt 5x megnézte az oldalt... ilyenkor üt vissza a taglétszám kozmetikázása - Reformer]
 
A „Szcientológia: Ismerd Magad – Ismerd Az Életet” három videóhirdetésből áll, melyek bepillantást nyújtanak a nézőnek arról, hogy mit kínál a Szcientológia és miben hisz egy szcientológus. Az egyik hirdetés így kezdődik: „Te nem a neved vagy! Nem a munkád. Nem a ruha, amit viselsz, vagy a környék, ahol élsz.” A hirdetés folytatódik és elmondja a nézőnek, hogy ő egy szellem, aki soha nem fog meghalni. A klip azzal a felhívással ér véget, hogy látogassa meg a Szcientológia honlapot és tudja meg azokat a válaszokat, melyeket az ember mindig is tudni szeretett volna magáról és kezdjen el élni!
 
Ez a tévékben és interneten egyidejűleg folytatott nyilvános tájékoztató kampány arra szolgált, hogy eljuttassák az embereket a http://www.scientology.org weboldalra, ahol a látogatók több, mint 3 óra videó anyagból válogathatnak. Ezek az anyagok tájékoztatják őket arról, mivel foglalkozik a szcientológia és miben hisz egy szcientológus, valamint informálnak arról is, hogy a Szcientológiában meg vannak a válaszok a kérdésekre és ezeket érdemes megismerni. Az „Ismerd Magad – Ismerd Az Életet” olyan kábeles és műholdas TV csatornákon fut az Egyesült Államokban, mint például az MTV, Discovery, ESPN2, Learning Channel, CNBC, MSNBC, a CNN, Fox News, Fox Sports és mások.
 
A Szcientológia egy több, mint 8.500 csoportot és missziót számláló [a Scientology.org "Global Locator" szolgáltatása kb. 500 missziót és annál nagyobb szervezetet ad ki. Hol a maradék 8000? - Reformer], az egész világon elterjedt vallásos mozgalom, mely 165 országban van jelen. Az egyház és a tagjai sok humanitárius programnak szentelik az idejüket és erőforrásaikat. A Szcientológia legismertebb tevékenységei: küzdelem a drogok ellen, a társadalom erkölcsi hanyatlásának megállítása, az írástudatlanság felszámolása és az emberi jogok érvényre juttatása.
 
A klip angol verziója: https://www.youtube.com/watch?v=Pvku53FL3T8 Szcientológia videók magyar nyelven: http://www.szcientologia.org.hu
 
(Forrás: Scientology Today: http://www.scientologytoday.org/stories/story/all-news,3d3f83365c2f697f52eb5c1ded2a61f4,scientology-ads-win-2010-aurora-awards.html)
 
 
 
 
Az világ első, 1954-ben bejegyzett Szcientológia Egyháza csatlakozott azoknak az Ideális Egyházaknak a sorához, melyek a közelmúltban különböző országokban azért nyíltak, hogy a következő évtizedekben szolgálják a növekvő gyülekezeteket és a közösséget.
 
Los Angeles, 2010. április 24. Emelkedő léggömbök és trombiták hangárja [az egyház fordítója már nagyon fáradt lehetett hajnali 2-3 körül... - Reformer] mellett 6.000, az egyházközséghez tartozó ember és vendég éljenzett, amikor a megnyitón David Miscavige, a Vallási Technológiai Központ Testületének elnöke átvágta Los Angeles új, 64.571 négyzetláb [ezt sem volt ereje átváltani a fordítónak... egyébként kb. 6000 négyzetméter - Reformer]  területű egyházának szalagját. David Miscavige jelezte, hogy „a mai nap mérföldkő jelentőségű lépés ahhoz, hogy a segítségünkkel eljöjjön az idő, amikor a világon többé nincsen többé bűnözés, háború, sem elmezavar. Egy olyan világ, amelyben az ember szabadon emelkedhet a legnagyobb magasságok felé”.
 
Los Angeles igen jelentős a szcientológusok számára, mivel ebben a városban van a legtöbb szcientológus és ebben a városban jegyezték be elsőként a Szcientológia Egyházat.
 
Ms. Karen Bass, Kalifornia Állam képviselője kijelentette, hogy kormánytisztviselőként megtesz minden tőle telhetőt hogy az emberi jogok oktatásán keresztül, képessé tegyenek mindenkit arra, hogy szavait meghallják. Lee Baca Los Angeles megyei seriff elismerte az egyház tevékenységét. Mint mondta, a Szcientológia Egyház megbízható és következetes társ abban, hogy létrejöjjön egy biztonságosabb Los Angeles. Kiemelte az egyház drogokkal kapcsolatos felvilágosító ténykedését, ami sokat jelent minden iskola és a környék biztonsága számára. Megemlítette, hogy a bűnözés mértéke tavaly a legalacsonyabb volt a legutóbbi negyven év alatt. Los Angeles Város Tanácsának tagja, Paul Koretz az egyház Hollywoodnak, mint kulturális központnak az újjászületésében betöltött szerepéről beszélt.
 
Az új egyház magában foglal egy hatalmas kápolnát, van benne 20 multimédiás vetítőt tartalmazó információs terület [fontos kellék egy egyháznál - pld. ugye milyen jó lenne, ha a katolikus templomokban is lennének ilyenek, és háromdében menne egész nap a Passió? - Refomer], könyvtár, szemináriumi- és filmszobák. Sok a tér társadalmi és közösségi programok számára és alapvető részei az épületnek a tanfolyamtermek és a lelki tanácsadásra szolgáló 35 szoba. Ugyancsak Los Angeles területén működik a Bridge Publications nevű könyvkiadó, ami L. Ron Hubbard könyveit és előadásait teszi elérhetővé egész Észak-Amerika számára. A Szcientológia Egyháznak 165 országban több, mint 8.500 missziója van. A közelmúlt újonnan nyílt új egyházai: Brüsszel, Quebec, Las Vegas, Washington, Róma, Nashville, Dallas, London [a londoni ideális org kb. 6 éve nyílt meg, a "közelmúltban" - Reformer], Berlin, és Malmö. 2010-ben további 10 új Szcientológia egyház átadását tervezik.
 
 
 
 
[Már a cím is némi fejtörésre késztet... 60 évig tart az ünnepség? - Reformer]
 
Májusban a Szcientológia Egyházban világszerte a Dianetika, a szellemi egészség modern tudománya című könyv kiadásának 60. évfordulóját ünneplik. L. Ron Hubbardnak ez a legnagyobb példányszámban eladott önsegítő könyve ma már 53 nyelven érhető el és több, mint 21 millió példányban kelt el. [az egyház szerint legalábbis, független forrást nem találtam erre - Reformer]
 
A Dianetika térhódítása 1950. májusában kezdődött, amikor a szerző és humanitárius L. Ron Hubbard emberi elméről, annak problémáiról és ezek megoldásáról szóló korszakalkotó műve a könyvesboltok eladási listáinak élére került.
 
A könyv vezette a New York Times és más kiadók bestsellerlistáit. Hatalmas népszerűsége azoknak a benne foglalt működőképes módszereknek köszönhető, melyek képessé teszik az embereket arra, hogy kezeljenek olyan félelmeket, zűrzavarokat és negatív érzelmeket, melyek károsan hatnak életükre és kapcsolataikra.
 
Bár 2010. jelentősen különbözik 1950-től, a Dianetika érvényessége és e technológia iránti igény nem változott. Az ötvenes évek hidegháborúját a pénzügyi krízis okozta veszély és bizonytalanság, valamint háborúk és terrorizmus váltották fel. Az embernek más emberek ellen mutatott gyűlölete és az erőszak nem csökkent a világban, folytatódik a nyílt rasszizmus, gyűlölet és erőszak. Az emberek a bizonytalan gazdasági környezet miatt munkahelyükért aggódnak. Az egyén helyzetének alkalmankénti kisebb javulását mindennapos aggodalmak és feszültségek követik. Ez az érzelmi ingadozás és a legtöbb embernél jelen lévő személyes és családi problémák lerombolják, felszámolják az egyének és családok kapcsolatrendszerét.
 
A Dianetika használatával a testi fájdalmat és a lelki gyötrelmet megkönnyebbülés és öröm váltja fel, az aggodalmak és zűrzavarok pedig a múlté lesznek.
 
Több millió ember szerzett már bizonyosságot arról, hogy a Dianetikával tényleg megnövelheti maga és embertársai képességét és önbizalmát. Azok számára, akik még nem tették meg első lépéseiket a Dianetika ösvényén, bőven nyújt információt a www.dianetika.hu videó oldal.
 
A Dianetika magyarországi, 60. évfordulós ünnepsége 2010. május 8-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Lurdy Házban (1097 Budapest, Könyves K. körút 12-14. I. em. Bálterem) - [a Lurdy ház báltermébe max. 1300 főt lehet leültetni - hogy fér be a 20.000 - 40.000 magyar szcientológus? - Reformer]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr731981787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plejádok 2010.05.11. 12:53:39

Ezt mikor csempészted ide?

Máskor is megtehetnéd, legalább levennéd a terhet a vállamról, ne nekem kelljen már itt maszekolni az új jó híreken.
Persze az enyém jobb volt, mert eredeti, kommentár nélkül:)))))

PKD 2010.05.12. 12:17:27

Ez a három video tényleg remekül sikerült.

P. dictus magister (törölt) 2010.05.12. 18:44:31

Lurdy amúgy teljesen szci érdekeltség?

norbert79 2010.05.12. 22:54:08

Kreativitás... Persze:
Az egyik hirdetés így kezdődik: „Te nem a neved vagy! Nem a munkád. Nem a ruha, amit viselsz, vagy a környék, ahol élsz.”

Jaj de ismerős ez nekem, hol is hallhattam...

"RICKY
You are not your job."
...
"TYLER
(muttering quietly)
... You are not how much money you have in the bank. You are not the shoes you wear."

Megvan! Nem ismerős?
www.imsdb.com/scripts/Fight-Club.html

U.i.: Közben látom nemcsak nekem tűnt fel ez, hanem a Youtube-on is feltüntették.

Dr. A. Nordenholz 2010.05.15. 00:21:47

Szerintem a propaganda leközlése nem objektivitás.

glezmen 2010.05.27. 12:05:45

nem ugy volt, hogy a dianetika a zettyaz szerint mar obsolete? most meg azt irjak hogy meg mindig ervenyesek a benne irtak :S
süti beállítások módosítása