Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

AC 360 a CNN-en a szcientológiáról, 3. rész

2010. április 01. - Reformer

3/A.

Nyitómondat - mivel mind a két fél más mond, VALAKI hazudik.

Rövid Tommy Davis és Rathbun interjúk (nincs új infó), majd Anderson Cooper felteszi a nagy kérdést: ha voltak bántalmazások (ebben mindkét fél egyetért, csak az elkövető más a két verzióban), akkor miért nem tett senki sem feljelentést a rendőrségen?

3/B.

Rövid összefoglaló az eddigiekről, majd Tommy Davis jön, aki sokat beszél, de gyakorlatilag nem mond semmit az eddig 1000x ismételt állásponton kívül (hazudnak ezek mind!).

Vissza Anderson Cooperre, aki felsorolja, hogy az egyház milyen vádakkal illeti a volt vezetőket (anyagi kárt okoztak, bántalmazták a beosztottjaikat stb)., majd Rathbunt szembesíti az egyház vádjaival. Rathbun elismétli, hogy igen, bántalmazott másokat, de nem tőle eredt ez a "vállalati kultúra", hanem Miscavige-tól.

Guillame Lesévre és Normay Starkey, két egyházi vezető jön, akik egymásba szavába vágva igyekeznek vehemensen védeni egyházukat és a Szeretett Vezetőt. Azt állítják, hogy Miscavige "nem volt ott" és "nem tudott az egészről".

Anderson nem érti, hogy miért nem szóltak Miscavige-nek arról NÉGY (!) ÉVEN át, hogy Rathbun márpedig bántalmazza az embereket. Guillame Lesévre közben belegabalyodott a hazugságok hálójába, hogy "Rathbun ekkor már nem volt komoly pozícióban." Valójában a szomszéd irodában dolgozott. Kínos.

Ment tovább a mellébeszélés ("nem nyúlunk azonnal a telefonért, hogy ilyen Rathbun-féle ügyekkel zavarjuk egy nemzetközi egyház vezetőjét"), majd Tommy Davis kijelentette, hogy Rathbunt kirúgta Miscavige, amikor megtudta, és ez a lényeg.

Anderson Cooper megállapítja, hogy egyik félnek sincs bizonyítéka állításaira. Abban egyetértenek viszont, hogy voltak bántalmazások, és senki sem fordult a rendőrséghez.

Tommy Davis jön az egyház ügyvédjével, Monique Yinglinggel.

Anderson Cooper felteszi a kérdést - ha Rathbun több mint 12 ember bántalmazott, hogyhogy senki nem jelentette fel a rendőrségen, hiszen ez már bűncselekmény.

Az ügyvédnó szerint igenis jelentették, de csak az egyházon belül, és ezt egy belső ügyként kezelték, és meg is fegyelmezték. 

Anderson Cooper továbbra sem érti, hogy miért nem jelentették a hatóságoknak az ügyet, és megmondja a frankót - ez csak akkor érthető és világos, ha maga az egyház vezetője bántalmazott embereket, ugyanis az megmagyarázná a rendőrségi feljelentés hiányát.

Tommy Davis ismét kitér a felvetés elől, azt ismételgeti, hogy Rathbunékat kirúgták és ez a lényeg.

Anderson Cooper hitetlenkedik, és más oldalról támad - az eddigiekből azt vette le, hogy egyáltalán nem vették ezt komolyan vagy nem tartották súlyos problémának, ha nem fordultak a rendőrséghez.

Tommy Davis - meglepő módon - ismét kitér a felvetés elől, azt ismételgeti, hogy Rathbunékat kirúgták és ez a lényeg.

Anderson Cooper ismét meghívja Miscavige-t a műsorba.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr621887630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása