Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Haiti és a szcientológia

2010. január 31. - Reformer

Az egyházban ilyen komoly mozgósítás indult be Haiti kapcsán. A rendelkezésre álló információk alapján megpróbálom elemezni a helyzetet.

Nagy Tamás levele

Lássuk először a hivatalos tájékoztatót, Nagy Tamás (a budapesti szcientológia egyház vezetője) tegnapi levelét (a helyesírási hibákat nem javítva):

Kedves Szcientológus,

Itt küldöm az Önkéntes lelkészeink felhívását. Kérlek, amiben  tudsz segíts nekik. Ha most léped meg az IAS-ben a következő szintedt ez is  segítség.

Köszi,
Nagy Tamás ED Bp Org

Már az elején kilóg egy kicsit a lóláb, hiszen a harmadik mondat már az adományozásról szól (az IAS a szcientológusok nemzetközi szervezete, amelyik adományokat gyűjt és a befizetett összegtől függő szinteket lehet elérni).

Üdvözlünk Benneteket a Magyar  Önkéntes Lelkészek  Katasztrófakezelő Központjából. Minden magyar szcientológust szólítunk meg most ezzel az üzenettel.

A főcélunk: EGY ORSZÁGOT, (HAITIT) TALPRA ÁLLÍTANI AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZI TECHNOLÓGIA HASZNÁLATÁVAL.

Tudatjuk  Veletek, hogy rövidesen útjára indul az első 10 főt számláló magyar önkéntes lelkész csapat Haitira, hogy segítsen a katasztrófa súlytotta térségben a túlélők megmentésében.  Ám ahhoz, hogy ez megtörténhessen, szükség van a segítségetekre.

Figyeljük az enyhe ellentmondást - az egész országot talpra akarják állítani, de még nem ment ki segíteni az első 10 (!) ember sem. Ráadásul nem 10 orvos, vagy 10 szakember, hanem 10 ún. lelkész. Összehasonlításul: a "wog" Baptista Szeretetszolgálat már két csapat orvost és szakápolót küldött.

Egy nagy országos összefogásra van most szükség.

Ez a katasztrófa súlyosságát tekintve nagyobb, mint ami Sri lankán történt.

A Nemzetközi Vezetés 100 magyar önkéntes lelkészre számít minimum.

Teljesíteni fogjuk a feladatot.

Amire most a figyelmünket irányítanunk kell az,hogy 1 héten belül indulnia kell az első 10 fős csapatnak.  És ehhez az anyagi bázist elő kell állítanunk. Adományokra van szükségünk, hogy bizonyos felszereléseket, védőoltásokat stb. megszerezzük, és ezeket saját magunknak kell megszerezni, máskülönben lehetetlen lenne a kijutás; illetve bátor emberekre, akik kimennek segíteni, mint önkéntes lelkész.

Az egyház hivatalos oldalán az szerepel, hogy a fent említett IAS a beérkező adományokból fedezi a kiutazó önkéntes lelkészek útiköltségét, felszerelését, sátrait és a szükséges Hubbard anyagok megvételét az egyház könyvkiadójától. Ebből az emailből kiindulva a negyedik célra mehetett el a pénz, mert a többit mégsem fedezik. 

SZVSZ, gusztustalan dolog az emberi szenvedésből hasznot húzni, az egyháznak pedig sikerült még mélyebbre zuhannia erkölcsileg.

De nézzük tovább:

10  ember van, akik készen állnak az indulásra. (sokan a csoport tagjai közül kint voltak 2005-ben Sri lankán a cunami idején segíteni). Többen jelezték segítő szándékukat, hogy jönni akarnak. 

1. cél (amit 1 héten belül meg kell valósítanunk) : adományokat gyűjteni ahhoz, hogy az első 10 –es csoport ki tudjon jutni Haiti-ba és el tudják kezdeni a mentési munkálatokat.

2. cél:  pedig:a további 90 szcientológia önkéntes betoborzása, és kijuttatása a katasztrófa helyszínére.

CSATLAKOZZATOK MOST!!!!!

Várjuk jelentkezéseteket!

ARC,

A  Magyar  önkéntes lelkészek  katasztrófa kezelő központjának legénysége

Csak emlékeztetőül: eddig az történt a földrengés óta eltelt 19 nap alatt, hogy 10 ember nem ment ki. Ehhez képest még 90-et ki akarnak küldeni. Hát...

A Magyar csapat szervezése a Puskin utcai új Org épületében kialakított irodában történik.

Telefonszámunk: xx/xxx-xx-xx

E-mail címünk: vm.katasztrofa@gmail.com

AMIT FINANSZÍROZ A SZCIENTOLÓGUSOK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE HAITIN:

1) 400 ÖNKÉNTES LELKÉSZRE VAN SZÜKSÉG KINN A TEREPEN MINDEN EGYES HÉTEN, AKIKET KÉTHETENTE CSERÉLÜNK AZ OTT URALKODÓ ZORD ÁLLAPOTOK MIATT.

2) 400 EGÉSZSÉGÜGYBEN JÁRTAS SZEMÉLY

3) HETENTE 2 BÉRELT REPÜLŐJÁRAT (AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEK, AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZEMÉLYZET, EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTMÁNY ÉS FELSZERELÉS, ÉTEL SZÁLLÍTÁSÁHOZ, ÉS SZÜKSÉG SZERINT A MENEKÜLTEK EVAKUÁLÁSÁHOZ.)

4) REPÜLŐJEGYEK AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEKNEK, AKIK ODAUTAZNAK A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL.

5) AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEK KIADÁSAI (ÉTEL, ASZTALOK, FELSZERELÉS STB.)

6) 5 BÁZIS KÜLÖNBÖZŐ HELYEKEN.

7) SÁTORVÁROSOK FELÁLLÍTÁSA 15 KÜLÖNBÖZŐ HELYEN.

8) MINDEN MÁSODIK HÉTEN EGY HAJÓ UTAZIK HAITIRE EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTMÁNNYAL, ÉTELLEL, VÍZZEL, VÍZTISZTÍTÓ CSOMAGOKKAL, ELSŐSEGÉLY-CSOMAGOKKAL, ELŐKÉSZÍTETT BÉBIÉTELLEL, RUHÁKKAL STB. AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTMÁNY BECSÜLT TÖMEGE 50 TONNA.

9) 6 ISKOLA ÉPÍTÉSE.

10) ÉTELOSZTÓ KONYHÁK, ÉS ELLÁTMÁNY AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEKNEK, KATASZTRÓFAVÉDELMI MUNKÁSOKNAK ÉS HAITI LAKOSOKNAK KÜLÖNBÖZŐ HELYEKEN, AHOL A HÉT MINDEN NAPJÁN,

NAPI 24 ÓRÁBAN FOGNAK ÉTELT OSZTANI, HOGY AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEINK ÉS AZ ORVOSOK, EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK ELLÁTHASSÁK A FELADATAIKAT.

11) VÍZFORRÁSOK MEGTISZTÍTÁSA, HASZNÁLHATÓVÁ TÉTELE.

12) 100 ÖNKÉNTES LELKÉSZ CSOPORT ALAKÍTÁSA.

A BECSÜLT KIADÁS TÖBBMILL DOLLÁRRA RÚG.

A CÉL EGY ORSZÁGOT TALPRA ÁLLÍTANI AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZI TECHNOLÓGIA HASZNÁLATÁVAL.

NÉZZÉTEK MEG AZ ALÁBBI LINKEKET!!!

http://blog.volunteerministers.org/

https://www.youtube.com/watch?v=D1bIjp7S_W0

https://www.youtube.com/watch?v=aXaNVBfJkpQ

http://www.zimbio.com/watch/0l5OhyWpbpf/John+Travolta+Flying+Aid+Haiti/Entertainment+Tonight

https://www.youtube.com/watch?v=4xUrEoHUL7Q

http://ellenthevm.blogspot.com/2010/01/heavy-stuff-in-haiti-hope-this-makes-it.html

Kérlek, küldjétek tovább ezt a levelet minden Szcientológus ismerőseiteknek!

Felmerül a kérdés, hogy ha ezt mind fizeti az egyház, akkor minek tarhálnak pénzt repjegyre? Válasz nincs, illetve sejtjük az egyházi valódi szándékainak ismeretében.

Egyéb hivatalos kommunikációk

Megnézegettem az email végén felsorolt linkek tartalmát, a videókat. A következőket tudtam meg: 100 önkéntes lelkészt, kb. 300 orvost (az egyik linken 286, a másikon 348 a szám) orvost és ápolót, illetve 15 tonna élelmiszert, gyógyszert stb. vittek ki. 

Volt hír arról, hogy Travolta a saját repülőgépén, saját költségére is vitt ki embereket és ellátmányt. 

Travoltának egy módosított Boeing 707-138-asa van, erre max. 179 utas és kb. 50 tonna rakomány fér fel. Ha jóindulatúan a 448 emberből indulunk ki, akkor az egyház 269 embert vitt ki a saját költségére, ez összesen 2, azaz kettő finanszírozott repülőutat jelent. 

Egyébként az egyik ilyen repülőút során sikerült a Világ Legjobb Szervezési Technológiáját Használók 70 orvost és nővért "ottfelejteni" New Yorkban. Itt a hír:

Scientology flight to Haiti leaves 70 doctors and nurses behind - ny1.com

A videókból nem sok derül ki az ottani tevékenységekről. Az látszik, hogy a kinti orvosokat segítik asszisztenciával, illetve a blogon ez a fő tevékenység van hirdetve. A hivatalos összefoglaló videó itt van:

 

Érdemes megnézni. Lehet, hogy én elfogult vagyok, de ebben igen sok a beállított kép ill. helyzet, illetve a hatásvadász ún. photo opportunity (fotózkodási lehetőség), és nagyon kevés jut a tényleges akciók bemutatására. Erre a rikító sárga egyenruha kétségkívül igencsak alkalmas.

Köröznek a keselyűk

Az egyik szcientológus a következő spammel bombázza ismerőseit:

 

Kedves Érdeklődő!

Valószínűleg hallott róla, hogy pár napja egy 7.0 szintű földrengés rázta meg Haitit. Ennek a katasztrófának közvetlen következményeképpen emberek tízezrei haltak meg, és az egész nemzet teljes káoszba süllyedt.

Mi elhatároztuk, hogy segítséget nyújtunk nekik, de ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha Ön is segít, azzal, hogy vásárol minél több lenti könyvet. Minden könyv vásárlásával 500 Ft-ot juttat a Haiti katasztrófa áldozatainak ( természetesen könyv vásárlás nélkül is elfogadjuk adományát). A számlára érkező pénzt (500 ft/könyv) az Önkéntes Lelkészek számlájára utaljuk. Aki adományával támogatja az Önkéntes Lelkészeket, annak folyamatos tájékoztatást küldünk emailben, hogy milyen problémákat oldanak meg és kezelnek a katasztrófa helyszinén.

Sajnos Önnel is előfordulhat egy ilyen helyzet bármikor. És Önnek is szüksége lehet idegen, jólelkű emberek segítségére.

SEGÍTSEN NEKÜNK, HOGY MI IS TUDJUNK SEGÍTENI!

Aki 10 db vagy több könyvet vásárol az egy sorsoláson vesz részt, amelyen kisorsulunk a 10 db vagy több könyvet vásárlók között 5 db 6 éjszakára szóló ingyenes szállást 3-5*szállodában 2 fő részére (a helyet és az időpontot a nyertes válassza ki, utazás előtt min. 3 hónappal).


L. RON HUBBARD SCI-FI

KATALÓGUS!

(ettől megkímélném az olvasót -a szerk.)

A szokásos nyílt és őszinte módon lemarad a "szcientológia" kitétel az önkéntes lelkészek előtt. Az pedig külön gusztustalan, hogy így akar nyerészkedni mások nyomorán.

Az eredeti ötlet azonban az egyháztól származik, az egyház könyvkiadója ezt küldte ki:

 

Hello _______!

As you know just several days ago there was a 7.0 earthquake in Haiti.

As a direct result of this catastrophe tens of thousands of people
have died and an entire nation has gone into total chaos.

The Church of Scientology has started to ship out dozens of Volunteer
Ministers to give aid to the tens of thousands that need it. Similar
to the situation when 911 hit the USA, we need to get as much
Scientology technology into the hands of the Haitian people.

As we steadily increase the number of VMs being sent, so must we also
increase the amount of Scientology tech into the hands of people.

Right now we (Bridge Publications Inc.) are requesting that every
single Scientologist lend a hand in this. We will be shipping
thousands upon thousands of Scientology Handbook booklets and other
various basic Scientology tools to the VMs on site. They in turn will
distribute these to the public on the ground while hatting them on
how to use the tech.

All donations for fully tax deductible.

I am asking you for a donation to this cause. The minimum donation
being asked is $500. Any one making a donation of $3,000 or more will
receive a very special commendation that will go directly into their
ethics file.

To make a donation, call directly to (323) 899-1034, or email me back
your information.

You can also make your $500 donation on-line here:

http://www.lrh-books.com/new/donation_to_haiti

Thank you in advance for your support!

Sincerely,
Patrick Howson
Mail Order Manager
Bridge Publications Inc.
(323) 888-1034

Röviden: adományokat gyűjt arra, hogy Hubbard könyveket juttassanak el az önkéntes lelkészeknek, akik Haitin fogják ezeket majd osztogatni. Az adományozóknak - az egyházra jellemző módon - teljes áron kell az adományozandó könyveket megvásárolni.

Erkölcsileg ugyanez a szint, nézzük, mi van még.

Mit mond Hubbard?

 

Hubbard korábbi terjesztési programjaiból nőtte ki magát az önkéntes lelkész program. Az egyik ilyen volt a "Kapcsolatfelvétel balesetet szenvedett emberekkel". Hubbard így írt erről:

"Minden elérhető egyes napilapot összeszedünk, és kivágjuk belőle azokat a sztorikat, amelyek új precleart[pácienst, ügyfelet - a szerk.] hozhatnak. [...] Lelkészként kell bemutatkoznia az illetőnek vagy annak családjának, aki az újsághír hatására, felebaráti szeretettől vezérelve érkezett."

Így folytatta:

"... az auditor[a szcientológia "terápiás" eljárásának, az auditálásnak nyújtója - a szerk.] a lelkészi kártyáját felmutatva menjen be valamelyik, nem egyházi fenntartású kórházba, kérjen engedélyt a kórtermek meglátogatására a főigazgatótól. Ne említse az auditálást, csak arról beszéljen, hogy ápolni kívánja az emberek lelkét." 

Az elsődleges cél új emberek megtérítése volt: 

"Az így meglátogatott emberek egy kis százaléka fel fog bukkanni a csoportjában. Így nőni fog a csoportjának létszáma, és abból a csoportból sok új preclearje fog származni. 

Persze a nagyközönségnek nem ezt kellett mondani:

"Sok csodát fog csinálni, és így be fog kerülni az újságokba. A sajtónak azonban csak annyit kell mondani, hogy az egyház egyik küldetése segíteni a rászorulókon."

Hasonlóképpen az Önkéntes Lelkész program is térítési tevékenység. Hubbard szavaival: 

"Ahogy az Önkéntes Lelkész program áldásos hatásai megmutatkoznak a társadalomban, egyre több olyan ember lesz, akinek segítettek. Ezek az emberek előbb-utóbb eljutnak a szcientológia egyházi szervezetekbe."

(Az idézetek forrásai: Hubbard, "Volunteer Ministers," HCO Policy Letter 22 February 1991; Hubbard, "Three Methods of Dissemination," Professional Auditor's Bulletin 73, 28 February 1956; Hubbard, "Dissemination Tips" HCO Bulletin 15 September 1959. (c) L. Ron Hubbard Library.)

A tragédiát térítési lehetőségként kezelő hozzáállásból alakult ki az önkéntes lelkészek gúnyneve: Volunteer Ministers (önkéntes lelkészek) - Vulture Ministers (keselyű-lelkészek)

Zárszó
 
Aki tud angolul, levezetésként elolvashatja ezt a vicces The Guardian-cikket a témáról:
 
 
Csak a nyilvánvalót tudom összefoglalni:
 
A tényleges segítségért, az orvosok és a ténylegesen szükséges ellátmány odaszállításáért le a kalappal. A többinek (elsősorban a keselyűknek és Hubbard könyveinek) viszont nagyon nem örülök.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr911716288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim én 2010.01.31. 12:18:28

Próbálnék nem nyelvtannáciskodni, de az a helyzet, hogy mindkét levélről süt, hogy úgy hányták össze. Elütések, stilisztikai, nyelvtani, nyelvhelyességi hibák. A bolygó leghatékonyabb technológiája még mindig ott tart, hogy csupa nagybetűvel ír mindent? Egy felhívást képtelenek normálisan összerakni, de ők akarják megmondani a frankót egy katasztrófahelyzetben? Persze a módszertan egyértelmű. Kivárják, amíg a wogok elvégzik a munka nehezét, aztán majd odamennek parádézni, hogy utána beírhassák a soron következő propagandába, hogy milyen frankón "kezelték a katasztófát". Ők egyedül, és senki más.

Fulib 2010.01.31. 20:42:07

Nekem ez fájt a legjobban:
"(a helyet és az időpontot a nyertes válassza ki, utazás előtt min. 3 hónappal)"
:/

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.31. 20:55:31

Tudomásom szerint Haiti eddig is a világ egyik legszegényebb országa volt. Ezért aztán ott sok babér nem fog teremni a pénzéhes hiénáknak!

2010.01.31. 21:00:36

szerencsétlen haitii emberek, nem szenvedtek még eleget?

Arvedui 2010.01.31. 21:03:27

Nem értek hozzá de hátha felvilágosít valaki, hogy ez a Szcientológia dolog miért fáj jobban sokaknak mint bármelyik másik hasonlóan buta tanokat hirdető és pénzt gyűjtökető egyház?

Ronald 2010.01.31. 21:18:39

Ez azért keményen übereli baromságban a neo-protestánsokat (baptistákat, pünkösdistákat, stb.)...de tán még a hitgyüliseket is.

Tán a jehovásokkal lehetne egy szinten emlegetni őket...de ezek még annál is durvábbak.
.

Ruszlán 2010.01.31. 21:25:42

Vannak olyan országok Európában, ahol egyszerűen betiltották ezt a pénzgyártó szervezetet. Nálunk miért működhetnek még? Becserkésztek talán néhány politikust is??

k.denes 2010.01.31. 21:29:51

Nekem pl ugyanúgy fáj a többi is, de a legjobban az emberi butaság. Dehát nagy az Isten állatkertje. Csak kicsi a kerítés...

Dwokfur 2010.01.31. 21:37:07

És mi van, ha egy pszichiáterrel találkozik odakint az önkéntes lelkész?

sertésmájkrém 2010.01.31. 21:40:22

Elég lenne kiküldeni egy raklap ot7 est nem? Ugysincs semmi dolguk.

sertésmájkrém 2010.01.31. 21:41:35

@Arvedui: Mert ez nincs betiltva, hasonlóan azokhoz amiket emlegetsz és brutális károkat okoz embereknek, családoknak.

Dwokfur 2010.01.31. 21:42:05

@sertésmájkrém: egy csapat valamire való OT7-esnek utaznia sem kell, mert távolról is tud segíteni.

Az ős kaján 2010.01.31. 21:46:22

Nem értek hozzá de hátha felvilágosít valaki, hogy ez a Szcientológia dolog miért fáj jobban sokaknak mint bármelyik másik hasonlóan buta tanokat hirdető
és pénzt gyűjtökető egyház?

Felvilágosítás: nem csak pénzt gyűjt és buta tanokat hirdet, de valóban fizikailag és lelkileg is segít.

Lásd: református egyház, vagy a baptista stb.

Ruszlán 2010.01.31. 21:53:46

Elég sok dologban hisznek emberek a világon. A reinkarnációban, feltámadásban, szűznemzésben stb. E mindenkinek a magánügye, én azt a balf@szt sem ítélem el, aki beszopja Hubbard baromságait. Viszont egy nagyon erőszakos rablóbandának tartom a szervezetüket, akiktől nagyon nehéz megszabadulni. Látszólag teljesen normálisnak látszó arcok dolgoznak nekik, és az sem tud elszakadni tőlük, aki átgondolja mégegyszer ezt a Xenu mesét. Zsarolásban is nagyon profik. Egyszer láttam a magyarországi vezetőjük arcát a televízióban, kész horror az az ember!

olvasom a kuruc.infót ....nem szarabb az indexnél 2010.01.31. 22:18:28

Én benne vagyok... égessük őket máglyán el... az egész bandát....

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.31. 22:24:34

Hogy még pénzt is adjak nektek, hogy aztán ti adjátok oda a rászorulóknak...!? Hahaha!

Erről az jut eszembe, amit Stefan Svensson svéd vasutas mondott, amikor a Stockholm és Göteborg közöt menetrendszerint járó gyorsvonat tőből levága mindkét kezét és lábát!

"Hát a f.szom nem kéne!?"

Kapitány_1 2010.01.31. 22:35:19

A scientológia MO-n azért nem fog eltünni, mert jópár maszop, és mégtöbb fityesz politikus a tagja, illetve képzéseket tartanak számukra.
Ez a szekta sok állami nagyvállalatban is jelen van (legtöbbször külső tanácsadó, teamfejlesztő tréninges meg hasonló).

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.31. 22:40:10

O. Viktor nagy mondásaihoz hasonlít. A blöff, a semmitmondás, a lenyúlás oszt jó napot!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.01.31. 23:06:19

Hááát hasonlót a Kaotikus Egyház is művelt:

Napelemes hangosbibliát Haitinak!
vilagnezet.blog.hu/2010/01/27/napelemes_hangosbibliat_haitinak

azértmertcsak 2010.01.31. 23:11:30

Gy. Ferenc nagy mondásaihoz hasonlít. A blöff, a semmitmondás, a lenyúlás oszt jó napot!(nap=reggel délben meg este)

HgGina 2010.01.31. 23:16:17

@Ruszlán: be. Ha mond neked például az a név valamit a közismerten sci Wallis korábbi emberei közül, hogy Bajnai "Nagybőgő" Gordon?

full mindegy 2010.01.31. 23:22:13

Kicsit offtopik,de valaki elárulhatná egyúttal :
mi lesz ha egy hasonlóan mondvacsinált ürüggyel majd az oktatásunkat veszik célba teljes intenzitással ?
Azt ugye senki nem reméli,hogy az akkori (...) pedagógusoknak egyáltalán gyanússá fog válni ,hogy nem kellene hagyni..

Kopasz Szuzukis 2010.01.31. 23:22:58

@Arvedui: azért veszedelmesebb a szcientológia mint a többi egyház, mert a szcík deklaráltan, és elsődlegesen a gazdasági hatalmat akarják megragadni, és ezen keresztül uralni MINDEN embert. Hasonlóképp aggresszív ideológia, mint a nácizmus, vagy a Marxizmus-Leninizmus. Nem beszélve arról, hogy a nagy médzs, Hubbard-bátyó komplett klinikai eset volt. Alkoholista, és narkomán fószer, akinek totál elszállt az agya, mikor a szcí alapjait kihámozta hagymázas vízióiból.

üregszűr 2010.02.01. 00:36:32

csak vigyázzatok, az itt kommentelő megtévelyedetteknek fognak először segíteni (persze csak Haiti talpraállítása után...)

Kis ember 2010.02.01. 02:20:36

Már régóta érdekel, hogy milyen az az "önkéntes lelkész". Van pár (protestáns)lelkész ismerősöm, de egyiket sem kényszerítették rá, hogy lelkész legyen. Akkor ők is önkéntesek.
Hogy hangzik az, hogy "önkéntes pék" vagy "önkéntes titkárnő"?

lutria 2010.02.01. 02:42:15

Valamelyik hiradóban mutatták ahogy Travolta leszáll a repülőjével de azt mondták hogy 4 v.7 tonna(biztos nem 50t.-mondtak) segélyt vitt,ami ha pontos szám,elég kevés egy akkora géphez.

krj 2010.02.01. 07:15:31

szánalmasak ezek a bikfamagyarra lefordított gusztustalan angol propaganda-szövegek.

amúgy én tuti nem mennék ezekkel sehova, mert holtbiztos, hogy az első váltást nem érik meg. kiképzés, oltások, felszerelés, szállás? meg abban sem volnék biztos, hogy egyáltalán lesz "visszaút". szerintem frankón otthagyják majd a felét a madárpókoknak.

arvedui: azért a történelmi egyházak mára nagyjából eljutottak oda, hogy nem csak az lehet a tagja, aki hihetetlen összegeket "dellázik" mindenféle sötét alakoknak, csak azért, hogy egyáltalán szóba álljanak vele és az egyházuk közelébe engedjék. itt viszont erről van szó.

beszélő 2010.02.01. 07:24:16

Ez a Hubbard megszólalásig hasonló Hitlerhez.
Mind kettő zárt intézetben ötlötte ki "világmegváltó" téziseit.
Hitler a dutyiban, Hubbard a hadikórházban.
Társadalmi veszélyessége mindkét fércműnek igen nagy.
Hitler a hatalomban a Szcientológia a hatalomban és pénzben utazik.Amúgy csak önmagukban hisznek.
A legnagyobb színjáték amit a világon valaha előadtak, hogy miközben magukat egyháznak, beosztott fosztogatókat szerzetesnek és lelkésznek hívatják, elfogadhatatlan fondorlatos technikával fosztogatják a hozzájuk tévedt gyanútlan és hiszékeny, de a hit dolgaiban járatlan embereket, miközben egykét főember (Travolták) megszedi magát.
Egyes nálunknál fejlettebb országban az állam igencsak szemelőtt tartja működésüket.

draft22 2010.02.01. 08:54:39

@mokas_gizi:
Jellemző neked mindenről az jut az eszedbe tán kompenzálsz?
Amúgy Izrael esetében nem segélyről van szó, hanem elsősorban, amerikai termékeke vásárlásához nyíujtott bankgartancia, közös kutatási programok támogatása (pl. fegyver, atomerőművek fejlesztése stb.). A szaldó közelít a 0-hz nem elfeledve, hogy az USA politikai-gazdasági-katonai érdekei (pl. olaj-ellátás és ár stb.) ezt diktálják (ezért kap támogatást bpl. Egyiptom is). Felhívom a figyelmed, hogy 10.000 katona állomásoztatása milliárdokba kerülhet egy évre, továbbá, a haiti kormánya külön kérte, ez nem tetszik természetesen a hozzád hasonló bolsevik Chaveznek, és a volt gyarmattartó Franciaorsdzágnak amely pénzt nám szán Haitire viszont az érdekeltsaégeit szeretné megtartani. Gyalázatos dolog amit te csinálsz, hogy a tényeket összekavarva egy 150.000 ezer áldozatot követelő katasztrófa kapcsán, éled ki a paranoiádat. Szánalmas vagy.

Reformer 2010.02.01. 09:39:00

@mokas_gizi: az offtopic kommentet moderáltam, van ennek a témának máshol is bőven fóruma.

Idet 2010.02.01. 09:43:25

@Bésanyi: Húúúú, ez jóóóó!

Idet 2010.02.01. 09:45:17

@Dwokfur: Ödipuszit váltanak...

teddybear01 2010.02.01. 11:37:18

Ami a Travolta féle Boeing 707-ast illeti, az vagy 138 utast szállít ami ennél a változatnál a maximum, vagy az ennek megfelelő súlyú teherárut. A teherszállításhoz a gépből ki kell szedni az üléseket, és megfelelően rögzíteni a teherárut. Például szabvány légi konténerekkel.
Egyszerre a kettő nem megy, mert a nemzetközi légi előírásokat még Travolta sem szegheti meg.

teddybear01 2010.02.01. 11:40:54

Nem is vártam mást ettől a társaságtól. Hamarosan láthatjuk majd, hogy az önkéntesek élen jártak a romok eltakarításában, színes pólóban vödörrel adogatták egymásnak a sittet.
Egyetlen markoló lazán többet tenne fél óra alatt.
Akárcsak a 9/11 esetében.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.02.01. 12:42:58

@Kis ember:

Az önkéntes lelkész az, aki alig ért a szcihez, nem végzett komoly tanfolyamokat, csak néhány alapvetőt, meg az önkéntes lelkészit.

A rendes lelkész tudtommal olyan, aki Class V auditor (azaz nagyjából az auditálások felét tudja szolgáltatni) és emellé bónusz lelkészt is varázsolnak belőle (párokat adhat össze, temetésnél beszédet mond, meg ilyenek).

lutria 2010.02.01. 15:07:18

De mit akar a scientológia Haitin?Merthogy jól fizető hiveket nem fog találni az biztos,esetleg propagandának jó lesz.

Warlimont 2010.02.01. 21:35:47

Lutria:

Ezen ne sokat gondolkozz. A dolog célja, hogy próbálják legalizálni magukat.

teddybear01 2010.02.01. 21:57:42

@lutria: Az egyház nem terjeszkedik sem Dél-Amerikában, sem muzulmán, buddhista vallású területen, és Afrikában sem.
A közel-keleten ugyan lenne pénz, de eszükbe sem jut odamenni, mert pl.Szaúd-Arábiában halálbüntetés várna rájuk.

crapman 2010.02.03. 23:09:57

@lutria: Nyers PR. Látványos felvételeket lehet készíteni, mutatni az örökkévalóságig, hogy bezzeg ők ott _is_ segítettek. Travolta könnyes szemmel oszt szét néhány csomag kekszet, ezt imádja a kamera. Persze nem pazarolják az egyház drága pénzét, csak ott vannak jelen, ahol nagy média felhajtás van.

ukridge 2010.02.04. 10:52:26

Hát a gawkeren van egy szemtanú cikke az egyik szció "misszióról":
gawker.com/5462117/scientologists-in-haiti-a-firsthand-account?skyline=true&s=i

Lehet, hogy MÉGSEM kizárólag Travolta filmekből és Hubbard maszturbációiból kéne tájékozódni a világ dolgairól?

anonim én 2010.02.06. 21:30:44

@ukridge: Ó, ez annyira szép. Visszavonom, amit az első kommentben írtam. Ezek még ahhoz is balfaszok, hogy egy ennyire egyszerűen nyerőre kihozható szituációból jól jöjjenek ki. Mert mit kellett volna tenniük? Odamenni, megkérdezni, hogy miben segíthetnek, aztán végrehajtani. De neeeem... Ők elhatározták, hogy mit találnak majd a helyszínen, és a valóság teljes ignorálása mellett végrehajtották, amit a mindentudó tech az általuk kitalált szituációra javasolt. Bravó, b+!
süti beállítások módosítása