Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

160 millió forintos büntetés csalásért a francia szcientológusoknak

2009. október 27. - Reformer

Egyik pofon a másik után ezen a héten az egyháznak...

Előzmények a blogon:
Első tárgyalás
Összefoglaló
Javasolt ítélet

Forrás: BBC News

A bíróság bűnösnek találta a "Párizsi Hírességek Központja" nevű szcientológia egyházi szervezetet csalásban, és 600 000 euró (kb. 160 millió forint) büntetést szabott ki.

szervezet vezetője, Alain Frank Rosenberg 2 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és 30 000 euró (kb. 8 millió forint) pénzbüntetést is kell fizetnie.

Az egyházat nem tiltották be - a bíró azzal indokolta döntését, hogy ha betiltanák, a csoport akkor is folytatná a működését "a törvényes kereteken kívül".

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr501478532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2009.10.27. 13:13:27

Megelőztél... Szerintem most jó döntés született. Kiváncsi vagyok, lesz e folytatása az egész francia ügynek.

Kicsit off, de:
Paul Higgins kilépést én személy szerint Mark akciója részeként itélem meg. Van abban valami, amit írtál, hogy mi van, ha Mark akarja átvenni az irányítást, s kilépésével így fejez ki nyomást DM-re? Mark csakis nyer az üggyel, látványosan kilép, pozitívan értékelik az Anonok, s volt szcientológosok is, most Paul is távozott ugye, bár elég átlátszó indokokkal.
Szerintem megvan bőven az esélye, hogy Mark ezeket a kilépőket felkarolván, kezet nyújtva az Anonok felé vagy végleg eltávolítsa DM-et, akinek már senki nem hisz, ezzel átvéve a hatalmat, vagy megalapítja a saját kis szcientológia egyházát. Fontos kitétel lenne az Anonoknak bántatlansága és amnesztia hirdetés is. Egy fajta "Márciusban Újra Kezdjük".
Nevezz paranoiásnak, komolyan, adja ég, hogy tévedjek, mert félő, hogy ezután új erőre kap az egész egyház.

kalman 2009.10.27. 13:36:03

Na végre!:)
Csak így tovább!
megy ez... :)

Reformer 2009.10.27. 13:39:34

@norbert79: én is így látom, és erre sajnos jó esély van. Szerintem ki fog egyezni DM-mel, aki elviszi a kassza egy részét, aztán indul a reformált egyház.

Minden percben egy új balek születik - mondta P.T. Barnum (állítólag), úgyhogy lesz ennek az új formációnak felvevőpiaca.

Kicsit humánusabb, elfogadhatóbb lesz, de a lényeg változatlan marad. Hubbard toxikus irányelvei pedig tovább mérgezik a tagokat és hozzátartozóikat.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.27. 14:02:10

Ööö, azért van még DM mögött is pár ember, és azok nem hiszem, hogy a techet hajlandóak lennének kiadni a kezük közül, semmilyen kirakatszervezetnek sem.

Ammonia73 2009.10.27. 19:56:15

...csak azt nem értem, hogy a szcientológia csalásaival kapcsolatos cikkek végére miért kell befejezésképp ez a "több mint nyolcmillió tagot számlál világszerte" szöveg...ezen igazán túlléphetnének már, hiszen pont arról van szó, hogy hazugságokkal hülyítik a népet... :X

Török Gábor rajongó 2009.10.27. 22:28:31

Bárcsak Ron élne még. Ő tuti nem engedné, hogy ez megtörténjen.

Ron mikor jössz vissza?

exscn · http://exscn.net 2009.10.27. 22:39:36

@Chip (RR):
LRH tavaj volt 21 éves az új testében. Jelentkezett a Sea Orgban, hogy visszajött. Természetesen SP-vé nyilvánították, így most bosszút áll ;)

Ammonia73 2009.10.27. 23:37:52

Most volt az RTL hírekben a franciaországi ítéletről szó...:):):)

tomlov 2009.10.28. 09:27:06

Hát, én csak magamat tudom ismételni.
Szervezet, úgy ahogy van, szar.
De a sci össz tudástárát én már rég osztályoztam.
1,
Másoktól lopott, de legalább is másoknál is jelen lévő általános okosságok.
Ilyen pl. a komm ciklus úgy általában.
2,
Máshol nem található okosságok.
Pl. E-méter. Mondjuk, hogy tényleg működik, akkor viszont zseniális. Vagy Etika kondi képletek, vagy ARK háromszög, stb, én nekem éppen ezek miatt volt nehéz kilépnem, hiszen ezek tényleg hasznos eszközök lehetnek.
Mutass nekem valakit, aki bele tud kötni abba, hogy pl. egy dühös emberrel célszerűbb közömbös hangon, esetleg kissé ( természetesen nem felé irányuló )antagonizmussal beszélni, mit ilyen csitító, együgyű gügyögéssel, vagy harsány vidámsággal... Vagy köss bele abba, hogy ha mondjuk anyagi bőség ér, akkor kezdj el takarékoskodni, fizesd ki az összes adóságod, fektesd be a maradékot valami hasznos, pénzt hozó dologba, és csak utána kezdj el dőzsölni. A lottómilliomosok mutatják, hogy pár évvel később nyomorultabbak, mint valaha. Persze, aki így jár el, az nem, nyilván erre is van példa, éppen mert EZT AZ ELVET alkalmazzák. Ez a faszi fogta ezeket az elveket, és jól-rosszul leírtra őket. Aztán igyekezett működő eszköztárat létrehozni belőlük.
Megint más kérdés, hogy egy eszközt egyrészt milyen szándékkal, másrészt mennyi ésszel használnak. A kedves tagok hírhedten buták ebben, de ez nem feltétlenül minősíti magát a tudást.
3.
És végül a faszságok, jellemzően ezeket támadják a kritikusok.
Xenu, a szervezet bizarr belső élete, OT kamu, stb.
Tehát omoljon össze ez a rettenet társaság, de valaki mentse ki a romok közül a hasznosítható tudást, sőt tanítsák már az általános iskolákban is, a szorzótábla mellett, természetesen nem mint scit, hanem mint mondjuk "hogyan működik az élet" órát.
UFF

anonViktor 2009.10.28. 10:46:24

tomlov: Te, ugye valami szcidióta megújulása vagy itt? Csak, mert az életre egyáltalán nem tanít LRH - vagy inkább mondjuk úgy, hogy ha megfelelően értelmes vagy, és tudatosan élsz, akkor úgyis jól csinálod azokat, amikre ő "rájött", ha meg nem vagy az, nem úgy élsz, akkor tök mindegy, hogy ki, mikor, hol próbálja megtanítani neked, úgysem fog menni.

Ne áltasd magad azzal, hogy a rendszerezéstől képes lehet bárki észt önteni a hülyék fejébe. Az értelmesek meg jócskán meghaladják mindazt a gügyeséget, amit a szcidióták olyan kinyílt, csillogó szemmel tudománynak néznek.

V

Gatto Negro 2009.10.28. 22:37:16

Tetszik ez a hír...történhetnének ilyen dolgok mondjuk havonta...Nagy kérés?:)))

Ahogy elnézegetem, meg olvasgatom itt a dolgokat...D.M. jó úton haladt, hogy szétverje az egyházat, M.R. személyében viszont alighanem megjelent a megmentője. Miscavige a diktatórikus hülyeségeivel valósággal ki fogja kényszeríteni vagy a szakadást vagy a hatalma megdöntését. És ha egy simulékonyabb, ravaszabb, intelligensebb vezetője lesz a szci-nek, abból komoly gondok lehetnek.

@Translator +X+: Én azt hallottam, hogy Hubbard a halála után húsz évvel ígérte a visszatérést. Az meg 2006-ban volt. Ki meri megmondani Tom Cruise-nak, hogy nem Suri az öreg szélhámos reinkarnációja?
:DDD

kalman 2009.10.28. 23:17:50

Téma: Örömödet leled a munkádban?

Feladás dátuma: október 28., 12:13
Bár nem ide tartozik, de jó :D

Üzenet szövege

Tom Cruise munkatársa, Bernard Percy novemberben Budapesten is, és Szekszárdon is tart Életcél szemináriumot!!!

Tom Cruise ezt írja:
„Vannak más megoldások is, mint a frusztráció, a düh, vagy az, hogy vegyél be valami tablettát. A kulcs az oktatás. A gyerekeinknek segítségre van szüksége, a világnak segítségre van szüksége, méghozzá olyan fajta segítségre, hogy az emberek képessé váljanak segíteni másoknak is.
Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek az Alkalmazott Oktatástan mozgalomnak. Mert most már tudom, hogy valóban tudok segíteni. Ahogyan Önök is tudnak.”

Tom Cruise és Bernard Percy mindketten a Nemzetközi Alkalmazott Oktatástan Tanácsadó Testületének tagjai. Tom munkatársát, Bernard Percy-t, a világhírű előadót, aki több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik az oktatás területén, azért hívtuk meg ismét Magyarországra, mert mindkét alkalommal, amikor Magyarországon tartott előadásokat, óriási sikere volt a magyar közönség előtt.

Bernard Percy elkötelezetten segít abban, hogy minden ember megtalálja a saját, egyéni tehetsége területeit, amelynek kibontakoztatásával alkotó és sikeres emberré válhat. Létezik egy kérdés, ami oly sok embert gyötör: „Mi az, amit IGAZÁN csinálni akarok az életben? Bernard rájött, ahhoz, hogy egy személy ezt VALÓBAN meg tudja válaszolni, teljesen meg kell értenie a siker három kulcs összetevőjét: tehetség, személyiség és célok, NEM elegendő csak a céljait tisztáznia.

Ez egy nagyon intenzív időszakot indított el számára, amikor partnerével, Lee Eichenbaum-mal közösen kidolgozott egy programot, hogy segítsenek másoknak olyan sikeres és elhivatott személyekké válni, akik kihasználják a bennük rejlő képességeket, hogy szenvedéllyel követhessék álmaikat.

Ebben a témakörben Bernard és munkatársai az Életcél című szemináriumot, és az azt követő személyes Életcél konzultációt szolgáltatják. Nagyszerű lehetőség most a magyar közönség számára, hogy november 7-én Budapesten, 8-án pedig Szekszárdon személyesen Bernard tart Életcél szemináriumot.

A 3 évvel ezelőtti budapesti Életcél szeminárium egyik résztvevője ezt írta:
„Mindig szerettem a munkáimat, és el is tudtam végezni. De amikor vezetőként egy sikeres nagy munka végén mindenki örült és ujjongott, bennem volt valami nagy üresség. A munka sikerült. Elismertek anyagilag és emberileg is. Mi hát a baj? Ezen sokat gondolkodtam, de ez a szeminárium volt az, ami segített abban, hogy teljesen kitisztuljon a kép, és rájöttem, hogy mi hiányzott.
Azóta új munkahelyem van. Nem munkaidőben dolgozom! Mert pontosan ott és azt csinálom, amit szeretek, és ami a hobbim is, azaz nem is tekintem valójában munkának. Amikor elérünk valamit, az hatalmas örömmel és újabb lendülettel tölt fel. Én NINCS üresség! Boldogság van! Persze ettől az otthoni dolgaim is jobban mennek, és sokkal kiegyensúlyozottabb is vagyok.” (T. Judit)

Bernard, a méltán elismert oktató és nevelési konzultáns számos nemzetközi meghívásnak tett eleget az elmúlt évtizedben, hogy különböző nevelési kérdésekről tartson előadást, többek között Olaszországban, Dániában, Oroszországban, Japánban, Kínában, Tajvanon, Kanadában és Ausztráliában. Magyarországon 2007-ben és 2009. tavaszán járt. Egy biztos, érdemes őt megismerni és tanulni tőle.

További részletek a Bernard Percy magyarországi előadássorozatról: www.bernard-percy.fw.hu

kalman 2009.10.28. 23:20:32

nemzetközi meghívásnak tett eleget az elmúlt évtizedben, hogy különböző nevelési kérdésekről tartson előadást, többek között Olaszországban, Dániában, Oroszországban, Japánban, Kínában

tudod mikor engedik be az ijet kínába.. hogyne...

no meg milyen életcélről prédikál?:D
legyél anyagilag sikeres, add nekünk a pénzed, és mi Istnent csinálunk belöled, szci nak kell most erre a pénz.. márcsak egy kicsikell:) stb stb.
el tudom képzelni milyen életcélről lhete szó xD

furasrac 2009.10.29. 00:06:35

Bocs, nem hallott róla valaki, h -állítólag- a sci egyház beköltözik a volt pszichiátriai intézetbe? Kihányom a belem, komolyan, ha ez igaz.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.29. 00:50:18

:: kalman 2009.10.28. 23:17:50

:: NEM elegendő csak a céljait tisztáznia.

Muhaha, LRH második nagy buktája 64-ben pont a célok voltak, erős szerintem első körben ezt a szerényebb "célok tisztázása" dologra kellene ráfeküdni :D

:: furasrac 2009.10.29. 00:06:35
Bocs, nem hallott róla valaki, h -állítólag- a sci egyház beköltözik a volt pszichiátriai intézetbe?

Ez mese. Mégis mi a fenét keresnének fent a budai hegyekben, ha egyszer muszáj az utcáról fogdosni az embereket?

Meg van nekik szép új épületük, először azt kellene tatarozniuk...

kalman 2009.10.29. 11:31:11

:: NEM elegendő csak a céljait tisztáznia.

Hát, akkor mit kell még tisztázni?
Szerintem ha tudod a másik célját,/ céljait.. elégsokmindent tudsz róla. mi kell még?
mit kell még tisztőzni?
Bár lehet félreeértelek.

Ugyérted, hogy a "cél" ami a szci ban van egyántalán nem is követik, és nem is tesznek érte, így csak egy mondvacsinált cél?
én nem arra gondolok, hanem az igazira.
na ha azt tudod. nyertél. minden a kezedben van.
Enyi.
mi kell még?

örge1 2009.10.29. 14:14:50

@furasrac: ezt hol hallottad? Amúgy kétlem. Már csak azért is, mert a II. kerületben Fideszes polgármester van, és nekik köztudottan nem a kedvenceik.
Azért elég vicces(?) lenne, ha ez tényleg így lenne, ugyanis a Vadaskert Kórház (ami egy gyermekpszichiátria, és egyben a scik egyik fő ellensége) még ott működik az OPNI területén, csak épp egy külön épületben, kb. 30m-re az OPNI főépületétől.

örge1 2009.10.29. 14:16:57

bocs: Fideszes=fideszes

Warlimont 2009.10.29. 15:58:46

"Bocs, nem hallott róla valaki, h -állítólag- a sci egyház beköltözik a volt pszichiátriai intézetbe? Kihányom a belem, komolyan, ha ez igaz."

Ezt nem hallottam, de a szempontunkból ez már nem érdekes, akár be is költözhetnek. Sőt! Költözzenek be! Legyenek csak mindenki szeme előtt egy hatalmas kastélyban, ezzel a média mindig megtalálná őket, de szerintem ezt pont nem akarnák.
Az épület teljesen leromlott, rengeteg milliárdot kéne egy igazi felújításra költeni.
Az meg, hogy a főszcik örömükben kiverik a farkukat a főigazgatói tárgyalóban, hogy elfoglalták az "ellenség várat"? :) Egészségükre.

Azt jobban el tudom képzelni, hogy valami ingatlanspekuláció készül, hirtelen alakult ingatlanfejlesztő, beruházó cégek bukkannak fel, a kastélyből 5x szálló lesz, az őspark egy részét meg lecsípik lakóparknak, ha az önkorm nem elég határozott. És ezek mögött akár sci érdekeltségű vállalkozók is lehetnek, de azt nem hinném, hogy az OPNI a szekta új székhelye lenne.

Török Gábor rajongó 2009.10.29. 17:57:06

@Translator +X+: ÉS mikor áll a nagyközönség elé? Most mér itt lenne az ideje! közelebb kerülnénk egy Clear világhoz. HA Ron itt lenne egyből megoldódna a legtöbb gondunk. Ron come back!

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.29. 18:01:04

:: Chip (RR) 2009.10.29. 17:57:06
:: ÉS mikor áll a nagyközönség elé?

Ez Ralph Hilton hoaxa volt, sokan beszopták :D

Török Gábor rajongó 2009.10.30. 01:39:47

Én a zsigereimben érzem, hogy Ron közel van.

kalman 2009.10.30. 11:36:58

@XXXX: mese habbal
könyörgöm. ha ő ugyis OT nemtudom mennyi mrár.
akkor miért ne tudta volna eljátszani azt, hogy egy fiatal, 20 éves fiu tetstét kölcsönveszi, és az előző lakost meg kirugja?
hiszen ö az anyag energia tér idő ura? ne viccelj velem. aki tényleg ilyen magas szinteken van (pl LRH) annak nem kell újból megszületni neviccelj...
ő gondoloegyet, és a t testetbe beleköltözik.
És ez etikus, mert ez a legtöbb jó a legtöbb dinamikán, mert amíg te azt csinálsz amit, addig LRH a világot menti meg:)
de miért kell(ett) 20 on nem tom hány év hogy visszajöjjön lrh?
:)
butaság az egész.
ebből is csak pénzt akarnak csinálni
szegény öreg most foroghat a sírjába.
pont az a szervezet teszi ezt vele, amit ő alapított. nem írónikus?
üdv

Török Gábor rajongó 2009.10.30. 23:51:35

@kalman: Áruló!

Az hoogy te nem látod át a Nagy Tervet nem jelenti azt, hogy nem létezik. Ron elhagyta testét és elment másik bolygóra, hogy ott is segítsen. Visszajön ha itt lesz az ideje.

motyago 2009.10.31. 09:48:52

@XXXX: Neeem. A Habardúr nem hagyta el a testét. Oszlásában is ragaszkodott hozzá, mert átható, nem, mindenható, és ezt sem nehéz neki megcsinálni. Ott ült minden szerteszálló molekulában, atomban, ionban, és kapaszkodott rendesen. Felment a leghuzatosabb izészférába, és most nehogy azt higgyük, hogy nem őt magát, a terrageo, vagy mi, a főbolygó megmentőjét szívjuk be homeopatologikus adagokban, apránként. De. A szerencsésebbek, a lehető legnagyobb betűvel írt Szcientológusok szívhatják be Őbelőle a legtöbbet. Akinek már sikerült megvásárolnia a legutóbbi megvásárolandót, az még többet bekaphat. Akiknek meg NagyBolygóMegmentő Allergiája van, a Super Pancserek, azokon meg a Szent Vitaminkvizíció jutányos áron segít, hogy minél többen beszívhassák a gigászi elme parányokba csomagolt szellemcsillámait.
És aki a Habardúr isteni szikráit nem ismeri fel a testében, és egyszerűen csak beletrombitálja azokat a zsebkendőbe, abból sosem lesz Szcientológus, ekkora kezdőbetűvel meg biztos nem.

kalman 2009.10.31. 12:00:38

@XXXX:
DE!
"Visszajön ha itt lesz az ideje. "
Segíteni mindig kell, és minél előbb
MIvel LRH az idő ura is.. miért nem MOST cselekszik?
azért, mert nem is tud.
és ő mondta, hogy csak egy elnyomó tulajdonsága az, aki félbehagy valamit.
ugye?
a 12 pont között ott van
ugye LRH nem az
mégis a bolygó megmentését félbehagyta, amikor átköltözött egy másik bolygóra "segíteni"
szerintem te nem látod át, mennyire belapiztak
öcsém...
üdv

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.31. 13:16:11

Örültem a hírnek, amikor az indexen olvastam, jó lenne, ha minél több országban kapnának hasonló nagyságrendű büntetéseket, és akkor a sok "kicsi" talán megrendítené a szervezetet. Mert ezt azért gondolom ki fogják tudni köhögni.

Plejádok 2009.11.04. 08:03:30

Milyen jó, ez a csend és békesség!
(Nem töröm meg, csak nyugtázom.)

motyago 2009.11.04. 18:33:16

Nem jó.

Agresszív kismalac beül egy taxiba.
- Nem zavarja, ha magamban beszélek? - kérdezi.
- Ó, dehogy - válaszolja a sofőr.
- Hozzád meg ki szólt, vazze?

:)

kalman 2009.11.10. 15:55:47

XXXX! mi az hogy elkapták!? Hogy érted?
Kifejtenéd ezt, egy kicsit bővebben is?
üdv

kalman 2009.11.10. 15:56:19

ja, kimaradt!
ez egy elgondolkodtató oldal: www.worldometers.info/hu/
:P

Ammonia73 2009.11.10. 19:45:48

@XXXX: kik kapták el és miért? Valamint miből gondolod, hogy "elkapták"?

bumburnyak 2009.11.10. 21:45:03

továbbított levél egy barátomtól:

"Kedves Vásárlóink!

2009 november 27-én 18 órakor Komlón Dr. Lenkei Gábor előadást tart "Amit mindig is tudni szeretett volna az egészségről" címmel.

Helyszín: Komlói Színház- és Hangversenyterem - Komló, 48-as tér 5.

Jegyek kaphatók a pécsi üzletünkben és a komlói színházban.
Elővételben 500 Ft.- Az előadás elött a helyszínen 650 Ft.-

A hiányzó láncszem: egészség - ? - betegség

Szeretettel várjuk Önöket!

Dr. Lenkei Vitamin -pécs-"

Reformer 2009.11.10. 23:15:25

nem kapott el senki... tudtommal :)

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2009.11.11. 10:40:27

Vicces hogy minden kizsebelt ex szcientológus ugyanazt a szöveget hajtogatja: "Hubbard alaptanításai helyesek, csak az utódjai rossz útra vitték az ügyet."

Ahogy én látom (csak röviden, és nyersen -de néha ez szükséges ):
1. Hubbard egy gátlástalan szélhámos volt, akinek valószínűleg "nem volt ki minden kereke". Vagyis nem csak gazember volt, hanem egy közönséges bolond is. (Sci-fi írónak meg pocsék.)
2. Aki egy ilyen mesének bedől, az egy szegény, ostoba szellemi toprongy, aki gyakorlatilag bármilyen hasonló mesének bedőlne. Csak éppen ez volt neki kéznél.
3. Minden, mondom MINDEN vallás irracionális hülye babona, az alapjuk egy (a transzcendenciába vetett hit), lényegében csak a felépítményt variálják.
4. A szcientológia természetesen nem csak vallás, hanem (főleg) egy -méghozzá eléggé nyílt- pénzlelúzó csalás is.
5. Mérlegelni kell, hogy mi ér többet: A társadalom "egészségének" a védelme az ilyen gengszterek ellen, vagy szabadság elvének (virágozzék minden virág) védelme. Ez a mérlegelés nem elvi, hanem nagyon is gyakorlati kérdés. Hitler egy kocsmában kezdte, és mi lett belőle... Másrészt viszont ma -én merem ezt remélni- már egy kicsit józanabb a világ. Vagyis hagyni kell őket, mivel nem életképesek, nem jelentenek veszélyt. És amúgy meg eléggé vicces népség.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.11. 13:29:18

Hitler nagymennyiségű dihidrogén-monoxidot is fogyasztott, szerintem azt is be kellene tiltani. :D

norbert79 2009.11.11. 14:03:30

@Translator +X+: Jajj, erről mindig eszembe jut az a kis videót amit pár fiatal csinált, petíciót íratott alá utcán emberekkel, hogy tiltsák be a dihidrogén-monoxidot, mert a savas esők alapvető eleme, fulladást okoz, tönkreteszi a vasat, levegőnkben is megtalálható kis mennyiségben, stb stb...
Ha tudnád mennyien alá is írták...

teddybear01 2009.11.11. 17:37:36

transzi magára vette ipartelep szövegét :))))

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2009.11.11. 20:20:20

@teddybear01: Az még hagyján hogy magára vette. (De mi a csudának? Ő is szcientológus?) De nem is értette meg. Pont azt írtam hogy _nem kell betiltani_.

teddybear01 2009.11.11. 21:07:05

@ipartelep: transzi egy szabad-zónás szcientológus. Pénzért auditál, és meg van győződve Hubbard zsenijéről. Saját szavai szerint nem tartozik az egyház tagjai közé, de ezt csak ő mondja. Sokat röhögtek már rajta, de nem tanul.

teddybear01 2009.11.11. 21:08:07

@Reformer: Tudod páran a valóságot csak a PS elnyomók művének tartják...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.11. 21:29:25

@ipartelep:

Amit írtál, az vélemény (a cáfolásához úgyis szűk a kommunikációs csatorna sávszélessége, szóval bele sem fogtam), a hitlerezés kivételével, ami inkább érzelmi manipuláció, engem pedig ez zavar. ;)

De ha érdekel, elmondom, hogy mi a véleményem a véleményedről. :)

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2009.11.11. 22:32:36

@Translator +X+:
Őszintén szólva, azt gondolom, hogy egy szcientológus agymosott (ez nem sértés akar lenni) véleményének e témában köze nem lehet a valóság tényeihez (igazság), ugyanakkor e helyen, ebben a kontextusban ez a vélemény érdekes lehet. Ezért bátorítalak: Mondd csak a véleményedet.

norbert79 2009.11.12. 15:13:29

@ipartelep: Te, most én kötnék beléd: Ennyire nem vágod az iróniát, s a humort? Belekötni Transziba, még akkor is, ha tényleg 'agymosott' emiatt a hozzászólása miatt? Nem vagy te egy kicsit hisztis? Szerintem csak meg kellett érteni, mit akar írni, egyébként is nagyon ideillett a DHMO, szerintem nagyon is vágta ezt a direkt kis provokációt, itt meg közben hisztiztek miatta.
Hajj-hajj, a hülyeség tényleg határtalan. És le a dihidrogén-monoxiddal! :}

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2009.11.12. 15:47:48

@ipartelep: "Minden, mondom MINDEN vallás irracionális hülye babona, az alapjuk egy (a transzcendenciába vetett hit)"
Ez alighanem félreértés: nem kell semmit elhinni ahhoz, hogy az embernek vallásos élményei legyenek - ilyen élmény szerintem a valódi én megtapasztalása is. Bár lehet olyan, hogy valaki megtapsztalja az én örökkévalóságát, és mégsem tudja ezt kapcsolatba hozni mondjuk a keresztény tanítással - valójában kapcsolódik hozzá, az individualista (mindent az énre alapozó) filozófusok közül pl. Fichte mélyen vallásos volt. Sőt, még Nietzsché-vel, a nagy materialistával kapcsolatban is beszélnek "rejtett kereszténység"-ről, szerintem jogosan.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2009.11.12. 17:22:37

@norbert79: Mi van? Ki kötött bele? Félreértette amit írtam a betiltásról. Azt hitte a jóember, hogy be akarnám tiltatni őket (erről szólt a "tréfája"), holott pontosan az ellenkezőjét írtam. Utána meg bíztattam hogy írja meg a véleményét. Ez nagy "belekötés" volt.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2009.11.12. 17:31:32

@Chanyi: A vallások alapja mindig egy HIT. Mennyire tipikus, és jellemző az, hogy valaki azon az alapon vallásos, hogy ugyan semmi transzcendens dolgot nem hisz(el), de volt neki valami vallásos élménye? Ilyen ember a világon nincs. Minden vallásos ember hite egy csomó bizonyítatlan, és igazolatlan hiten alapul a "lélek" létezésétől kezdve, az immateriális dolgokon át egészen az ő konkrét vallása (a többségnek van) konkrét tanításaig. Amiket elhisz.

Az meg hogy a múltben majdnem minden ember -még a filozófusok is- vallásos hívők voltak, nem újdonság, és természetes. De ugye nem gondolod azt, hogy "egymilliárd légy nemm tévedhet"?

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2009.11.12. 19:25:24

@ipartelep: Nem azt mondom, hogy nincs igazad, de ez rész-igazság. A "lélek" hallhatatlanságát szerintem mindenki átéli, akinek volt valaha igazi én-élménye. Ami olyan, mint egy öntudatra ébredés, amihez képes a hétköznapi tudat kicsit álomszerű. Sőt, magának a gondolkodásnak is át lehet élni a transzcendens természetét - mert a gondolat is immateriális dolog, értelme van, az értelem pedig nem anyagi "dolog": nem a kis neuronok a fejünkben. - (És ez sem új felfedezés, lásd pl. Hegel: a transzcendenciát az ember a gondolkodással keresi valahol "kívül", "túl", miközben maga a gondolkodás, ha a forrását tapasztalom, a transzcendencia). Ha ezt valaki nem tapasztalja, az nekem csak annyit jelent, hogy a konkrét gondolatoktól még nem tud eljutni a gondolkodás - testetlen - forrásáig, ami érzékfeletti.
És az "anyagot" sem tapasztaljuk sose, tárgyakat tapintunk, látunk, beszélünk róluk, azt mondjuk: "ez a monitor", de honnét tudhatnánk, mi van ott igazából, ha az érzékszervek minden külső jelet, hullámot átformálnak? Talán maga az anyag is transzcendens(Jó, persze értem, mit mondasz, csak kötekedek :-), vagyis elmondom a másik felét ), nem tudom bebizonyítani, hogy ott van az anyag, csak érzem. A hívő meg mást érez.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2009.11.12. 19:26:09

... halhatatlanságát, bocs.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2009.11.12. 19:30:54

Amúgy Jason Beghe, az ex-szci színész is arról beszél az interjújában, hogy az első, és legfontosabb (és talán egyetlen igazi) nyeresége szcientológus karrierje során a valódi "én" tapasztalata volt. Pech, hogy ezt pont Hubbard nyomi tech-jének köszönheti, ami végső soron sokkal több veszteséget hoz, mint nyereséget...

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2009.11.12. 19:32:05

... és számos más módon elérhette volna. (Elnézést, most már abbahagyom az OFF-olást.)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.13. 11:08:14

@ ipartelep 2009.11.11. 10:40:27

1. Hubbardnak voltak gátlástalan szélhámos időszakai és értelmes időszakai is. 1950-65, 1971 környéke és 1978 környéke tisztább és értelmesebb volt, 1965-70, meg főleg 78 után nem. De ehhez kicsit bővebben kell ismerni az életművét.

2. Definiálhatnád a mesét. :D A Xenu sztorival amúgy én még nem vagyok kibékülve, de legalább az alapokat látom, hogy hogy jut el az ember ehhez. És most vagy a tapasztalatoknak hiszek, vagy a nagy közös "mindenki tudjá"-nak. Szóval ez nem egyszerű.

3. A szci ebben újít, amikor "nem vallás", akkor pont ezt az állapotot igyekszik elkerülni, amikor pedig "vallás", akkor egy falszifikálható módszert ad a transzcendencia megismerésére.

:: 4. A szcientológia természetesen nem csak vallás, hanem (főleg) egy -méghozzá eléggé nyílt- pénzlelúzó csalás is.

Főleg 1978 után lett ez, amikor LRH otthagyta az egyházat. Azelőtt megfizethető volt.

5. Én is amellett vagyok, hogy mindenkire voatkozó szabályokat kellene hozni, szóval ha a szci hazudik, akkor jó eséllyel max egy kivételével az összes egyház hazudozik. A szci egyház viszont tényleg kinyírja magát, csak éppen kicsit hosszú a felezési ideje.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2009.11.13. 13:59:39

@Plejádok: Köszi. De a nő sem azt mondja benne, hogy az agy megfigyelte magát agyvérzés közben, hanem ő (mint független, objektív tanú megfigyelte, mi történik (addig bírtam nézni, amíg előveszi az igazi agyat). Nem állítom, hogy a gondolkodás mindig független az agytól, az érzéki világra irányuló gondolkodás biztosan nem az, de az sem igaz, hogy az agy az oka a gondolkodásnak. Ismerek agyi degeneratív betegségben szenvedő embereket, náluk látom, mi okoz nehézséget, és mi nem.
A skizofréniáról pedig pl. Feldmár András (aki gyógyítani is tudja) egyáltalán nem mint agyi betegségről beszél, hanem olyanról, ami szoros összefüggésben van az emberi környezettel.

kalman 2009.11.13. 15:00:35

Üzenet szövege

Na, mit szólsz, Drága Szcientológus Társam???

220 vog tanárnak adtuk oda az igazságot ezen a héten!!!

El sem tudjátok képzelni, milyen fenséges érzés volt ott lenni és látni, ahogy ott ülnek a tanárok, hallgatják
Bernard Percy kiváló tolmácsolásában az LRH adatokat, élvezik, mosolyognak, és felismeréseik vannak!

Imádom ezt a helyzetet! :-)))

És ahogyan nekem, Bernardnak is kedvenc közönsége: a TANÁROK. Miért??? Mert 1 tanár több 100 tanulóra van hatással!!! Vegyünk a példa kedvéért csak 500-at, akkor 220 kolléga esetében ezen a héten 110 ezer gyermeknek segítettünk.

És még csak holnap-holnapután lesz Bernard két NAGY KÉPZÉSE Budapesten a HCA-ban:
Szombaton 10 órától: Gyermeknevelési szeminárium
Vasárnap 10 órától: Párkapcsolati szeminárium

Ha valakitől tényleg érdemes e két témában tanulni, az ő. 37 éve van együtt a feleségével, 35 éve házasságban. Két jegygyűrűjük van, az egyik az első 25 év nyugtázására, a másik a következő 25 év posztulálására.

Legnagyobbik lánya „követelésére” írta meg az egyik könyvét, aki képzett szcientológusként azt látta,
hogy édesapja szülőként HATALOMBAN van, és ilyen esetben a képlet: Írd le a kalapodat!

Én egyébként figyeltem Bernardot mint előadót az elmúlt 10 napban: VÉR-PROFI!!!
100%-BAN TUDATOS MINDEN, AMIT MOND, MINDEN, AMIT TESZ. A PÉLDÁI KIVÁLÓAK, NAGYON ÜLNEK, A STÍLUSA MAGÁVALRAGADÓ, ÉS TUD SEGÍTENI.

Azt hiszem, aki őt megismeri, rajongójává válik. És ezen én már egyáltalán nem csodálkozom. Az általa megfogalmazott személyes cél, ami őt mozgatja, és közel 70 évesen is fiatalon tartja: „Rajta lenni a világ kommunikációs vonalain, és elmondani az IGAZSÁGOT minél több embernek!”

Ismerd meg őt a hétvégén, tanulj tőle, és válj sikeresebbé a második dinamikádon!!!

További részleteket az előadássorozat honlapján találsz: www.bernard-percy.fw.hu

Jelentkezzél most ezen az email címen: bernard.percy@apshun.hu!!!

Nagyon sok szeretettel:
Gaján Éva
70/619-7982
Alkalmazott Oktatástan
www.alkalmazottoktatastan.hu

El tudom képzrelni,milyen IGAZSÁGOT
mond el az embereknek...
FUJJ!!

Plejádok 2009.11.13. 15:14:06

@Chanyi:
Én is köszönöm, nagyon érdekes dolog ez.
Ismerem Feldmárt, előadásán is voltam már, mikor egyszer itthon volt.
Könyvem is van, nem egyszerü olvasmány.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.13. 18:58:46

@kalman:

:: Ismerd meg őt a hétvégén, tanulj tőle, és válj sikeresebbé a második dinamikádon!!!

Ööö, a második dinamika mióta a család? Azt hittem, az valami "kreativitás" nevű botwo izé...

(Hehe, amúgy elképzelem, ahogy pornósokat kérnek meg a szex mint a fél második dinamika népszerűsítésére, meg hogy elmondják az IGAZSÁGOT :DDD)

Ammonia73 2009.11.13. 20:25:49

@Translator +X+: "Ööö, a második dinamika mióta a család? Azt hittem, az valami "kreativitás" nevű botwo izé..."
...biztos lemaradtak a legújabb kiadásról, ahol már kreativitás a 2. dinam. :D

kalman 2009.11.13. 23:11:11

Üdv transzi:)
Nos, rég folytatott tanulmányaim során úgy emlékszek, hogy az első dinamika az én vok, a 2ik dinamika a család.. legalábbis ezt írja az etika könyv (ha olvastuk egyántalán)...
De az, hogy a mai ember, (főként az elfajzottt sczi) ezt szexként értelmezi, az az ő "bankja" miatt van:) de persze ez auditálással kezelendő... amit a mélyentisztelt Percy úr is kapott nem is keveset, dongolom, és erre a belátásra tért..másokat oltani baromságokkal pénzért.
gratula.
mind1:)
üdv

Török Gábor rajongó 2009.11.14. 00:05:02

Reformert elengedték! De már sose lesz az aki az Átalakítás előtt volt. Immár újra a miénk!

teddybear01 2009.11.15. 16:09:11

@csipinymous: Hagyd, ráesett a könyvespolc, Hubbard Összesével....:)

Ammonia73 2009.11.15. 18:50:32

@XXXX: "Reformert elengedték! De már sose lesz az aki az Átalakítás előtt volt. Immár újra a miénk! "
Te miről beszélsz? szedsz valamit? :D

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.15. 21:12:57

teddy, csak gondolt át, mennyit is ér az a hivatalnok, aki egy órát sem bír ülni a seggén és figyelni az előtte ülőre, helyette meg csak sipákol...

teddybear01 2009.11.15. 22:02:00

@Translator +X+: Elolvastad a hírt?

Nem arról van szó, hogy nem figyeltek, hanem arról, hogy hülye bunkó módra ugatott velük mindenki! Úgy ahogy veled lehet, de egy jó tanár nem tesz ilyet!

Szótárazd le, ha nem érted!

exscn · http://exscn.net 2009.11.15. 22:15:51

@teddybear01: A komm tanfolyam kemény dió, ha debileknek tartják. Ha ez még azzal párosul, hogy az is debil, aki tartja ill. felügyeli, annak ez az eredménye.

Egyébként lehet nagyon sikeresre is megtartani, mert tényleg jó és hasznos kis kurzus.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.15. 22:18:44

@teddybear01:

Noha nekem eleve az volt siralmas, hogy

"Arra kényszerítettek bennünket, hogy órákon át mozdulatalanul üljünk az akaratunk ellenére"

és ezt sipákolásnak hívom, azért nálad a pont, a lényeg az eredeti cikkben volt:

"Az alkalmazottak elmondása szerint a problémák később, a második napon, a gyakorlati képzés során kezdődtek, ekkor durván, embertelenül beszéltek a résztvevőkkel, majd szerdán tovább fokozták a pszichikai nyomást, megfélemlítették az embereket"

Na ez van, amikor rossz véleményem van az újságírásról. Előítélet, vagy mi a fene. :)

teddybear01 2009.11.16. 00:34:52

Na az előbb szépen leírtam, egy-két megjegyzést, de a blogmotor eltüntette. Na megpróbálom megint:

Szóval, Egy jó tanárnak nem kell fegyelmeznie a tanulókat. Az úgy tanít, hogy a tanulói rá figyelnek, mert érdekes amit előad.

A szcientológus "tanítás" az drill. Meg akarják törni a tanulók akaratát, mert hogy akkor majd "fegyelmezetten figyelnek". Ez kiindulásában hibás. Ez csak alsóbbrendű katonai kiképzésre jó. Így nem lehet oktatni, legfeljebb idomítani.

Hogy nem tudnak órákon keresztül figyelni? Senki sem tud. Ezért vannak a szünetek minden képzés közben.

Hogy szcientológuséknál nincs ilyen? Hubbard nem volt tanár, csak szükségparancsnok egy kikötői segédőrhajón. Egy felfegyverzett halászhajón, ami Boston körzetét sohasem hagyta el.

Persze Commandatore-nak neveztette magát, de joga ehhez a címhez nem volt. Ahhoz tisztnek kellett volna lennie.

És még valami. Van olyan, hogy emberi méltóság. Na ezt egyikőtök sem ismeri. Ezért sem értitek, hogy mi itt a baj. Itt sem, máshol sem. Azt sem amit itt magyarázok. De ez a szcientológus gondolkozásmód egyik jellemzője.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.16. 02:06:09

:: teddybear01 2009.11.16. 00:34:52

:: Szóval, Egy jó tanárnak nem kell fegyelmeznie a tanulókat.

Dehogynem. Nehogymá minden tanuló alapból legalább az érdeklődés szintjén legyen, főleg ha meghallja a "szcientológia" szót. :D

:: Az úgy tanít, hogy a tanulói rá figyelnek, mert érdekes amit előad.

Amúgy nem is az "előadás"-sal volt a baj (első nap okés is volt), lehet is rajta jókat szundizni. A gyakorlatokkal.

:: Meg akarják törni a tanulók akaratát, mert hogy akkor majd "fegyelmezetten figyelnek".

Na ezt kicsit fejtsd ki.

Egy tisztességes tanfolyamnak minimum három része van, elmélet, gyakorlat, vizsga/ellenőrzés. Az elsőben megérted, a másodikban ismétled, amíg jól nem csinálod, a harmadikban megmutatod, ki a fasza gyerek. Ezeket nagyon nem érdemes összekeverni.

A második része pedig drillezés. Keményen, ott nem lehet elspórólni.

Amikor ugyanis valaki nem képes nyugodtan ülni egy órát az bizony nem "akarat" kérdése, hanem annak hiányáé, azaz kényszereké. Ha nem vagy képes látni azt, ami az orrod előtt van, akkor milyen akaratról lehet beszélni?

Szóval nem az akarat megtöréséről van itten szó, hanem az bankéról.

:: Hogy nem tudnak órákon keresztül figyelni? Senki sem tud.

Vagy csak rossz a technológiád. ;)

A TR0-nál két óra a szintidő. 50 óra alatt általában megtanulható.
Ott ülsz, nézed a másikat és közben faszán érzed magad.

Persze további nyereség tud lenni az is, hogy percre pontosan tudod, mennyi idő telt el a gyakorlat kezdetétől és mikor telik le a két óra. :D

:: Ezért vannak a szünetek minden képzés közben.

Pedig még a szci tanfolyamokon is van ilyen, bezony. Még a csörcsben is.

:: És még valami. Van olyan, hogy emberi méltóság.

Ja, általában csak nekem nincs olyan, sztem erre gondolsz :D

Asszem, ez valami olyasmi, hogy eltitkoljuk a többiek elől, ha rejszolunk, böfögünk vagy fingunk, azaz hazudunk mint a vízfolyás, nehogy másoknak vagy magunknak rossz véleménye legyen rólunk. :D

:: Na ezt egyikőtök sem ismeri. Ezért sem értitek, hogy mi itt a baj.

Ilyenkor kell jobban igyekezni. ;)

De mivel az újságírók alapból szeretnek hazudni és rosszat terjeszteni, én meg egy szerény és böcsületes ember vagyok (muhaha), általában helyből fordítva olvasom a szerepeket, így ritkábban tévedek. ;)

Ja és majd szólj, ha érdekel, miről is szól egy ilyen kommtanfolyam, pár mondatben elmesélhető ...

Ja és még valami, szerintem exscn-nek volt itt leginkább igaza, én csak kicsit unatkozok és feldobom a blogot. :D

Ammonia73 2009.11.17. 18:21:10

Nick Xenophon ausztráliai szenátor a kilépett szcientológusok neki küldött leveleiről(az azokban közölt adatokról, büntetésekről, kényszerített abortuszokról, csalásról, embertelen bánásmódról)beszél a parlamentben és arról, milyen veszélyes szervezet a szcientológia... :)
www.youtube.com/watch?v=MyJ4Ml6gWRY

kalman 2009.11.25. 09:37:42

transz!

Amikor ugyanis valaki nem képes nyugodtan ülni egy órát az bizony nem "akarat" kérdése, hanem annak hiányáé, azaz kényszereké. Ha nem vagy képes látni azt, ami az orrod előtt van, akkor milyen akaratról lehet beszélni?

Szóval nem az akarat megtöréséről van itten szó, hanem az bankéról.

-Aha, szóval az amit te szeretnél, és te jónak vélsz, az a bank az rosst, de minden ami a szci kedves, illetve a szciantológiűnak jó, az az analitikus:)
Az a baj h a kettő nem ugyanaz. hisz mint tudjuk sajnos a szci. csalás. ilyen egyszerű
üdv.
kül meg ha vkit nem érdekel egy tanfolyam ne menjen el rá. ha a tanárral van baj, váltsonj tanárt. ilyen egyszerű
cscs

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.11.25. 12:35:18

:: Aha, szóval az amit te szeretnél, és te jónak vélsz, az a bank az rosst, de minden ami a szci kedves, illetve a szciantológiűnak jó, az az analitikus:)

Persze megmondhatnád, hogy akkor valaki miért nem képes a fenekén csukott szemmel ülni. Ha választhatsz, az analitikus. Ha nem vagy képes rá, mert minden bajod lesz tőle, az bizony reaktív.

Azt meg, hogy miért kellene képesnek lenned erre, bizony egy kommtanfolyamon el kellene magyarázni. (Ha nem vagy képes jelen lenni, akkor hogy lennél képes kommunikálni?) A jelen levést meg úgy kell begyakorolni, hogy jelen vagy.

:: Az a baj h a kettő nem ugyanaz. hisz mint tudjuk sajnos a szci. csalás.

Az a baj, hogy sose voltál szcientológus, sose értettél hozzá, sose tudtad alkalmazni, csak a csörcsben dolgoztál. Ennyi.

:: kül meg ha vkit nem érdekel egy tanfolyam ne menjen el rá.

Sose voltál még céges tanfolyamon :P

Én voltam SOKKAL a szcinél rosszabb kommunikációs tanfolyamon is. Cégesen. NEM volt opcionális.

:: ha a tanárral van baj, váltsonj tanárt. ilyen egyszerű

Ha nem tetszik a munkahely, válts munkahelyet? Ez nem így megy.
süti beállítások módosítása