Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológusok a Magyarok Szövetségében

2009. október 25. - Reformer

Eljuttott hozzám egy levél, amit egymás között küldözgetnek a szcientológusok. Nem hivatalos egyházi forrásból származik, valamiféle magánakciónak tűnik inkább.

Itt a levél:

Sziasztok!

     Talán egy kicsit rendhagyó ez a levél. Szcientológusként az ember nap mint nap küzd olyan célokért, amik a Szcientológia céljai is egyben. Bűnözés, drogozás ellen, vagy erkölcsi értékek helyreállításáért és még sorolhatnám. Amikor az ember egyre inkább elmélyül az aktuális társadalmi, politikai helyzettel kapcsolatos problémákban, mondjuk Magyarországon, azt kell tapasztalja, hogy az elnyomás (akár a hatalmon lévő politikai elit részéről is) alapjaiban teszi tönkre minden jóérzésű ember életét, életterét vagy jövőjét. Nem kell nagyon mélyre ásni, hogy meglássuk az ellentmondásokat, az aberrációt, és a szándékot, ami ezt az elnyomást vezérli.

     Talán nem mindenki tudja, hogy Magyarország történelmi helyzetéből fakadóan különösen céltáblája a „gonosznak”. De egyben az a belső, szintén ősi adottsága is megvan, hogy (talán nem használok túl nagy szavakat) az átlagosnál jobban, erősebben, határozottabban küzdjön a szabadságért. Ezt ugye nem kell tovább ragozni?

     Mint már utaltam rá, vannak a magyar történelemnek olyan vonatkozásai, amik lehetővé teszik, de legalábbis megkönnyítik az elnyomók munkáját, hogy Magyarországot rabszolgává tegyék. Sajnos a mai hatalmi elit nyilvánvalóan nem azt a célt szolgálja, ami feladata lenne. Nem abba az irányba visz az országot, ami a benne élőket szolgálná.
Csak meg kell nézni a magyar politika alakulását az elmúlt 1-2 évtizedben.

     Ezt a problémát azonban egy nagyon elszánt, rendkívül épeszűen, szociálisan gondolkodó emberekből álló csoport már felismerte. Határozott célul tűzte ki a magyar erkölcsi érékek visszaállítását. Ez természetesen kiterjed a teljes magyar kultúrára, az oktatásra és a mindenkori magyar politikára is. A kimondott, és határozottan állíthatom, a ki nem mondott céljai is szinte teljesen egybehangoznak a Szcientológia céljaival.

     Persze mi Szcientológusok a saját eszközeinkkel küzdünk. Nyilván nem törekszünk a politikai élet közvetlen megváltoztatására. De látnunk kell, hogy szükség van épeszű vezetésre egy ország élén.

     A Magyarok Szövetsége pontosan azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az elmúlt 50 év ember, erkölcs és nemzetromboló politikáját megszüntesse Magyarországon. Visszaadva az embereknek az önbecsülés, az öntudatosság és a szabadság hatalmát.

     Néhány szót muszáj írjak a történelmünkről. Magyarország államiságát tekintve immár több mint ezer éves múltra tekint vissza. Nem kevés örömmel, sikerrel, de bajjal, veszedelemmel és külső elnyomással szemben tudott fennmaradni kemény évszázadok alatt is. Ennek a legfontosabb alapja az a történelmi alkotmány, ami, talán nem túlzás azt állítani, ősi alapokon még a Vérszerződéssel indult, az Árpádok idején kezdett formát önteni. Mátyás király kiteljesítette. Végleges formáját azonban a Habsburgokkal vívott évszázados közjogi küzdelmek alakították ki. Ez tartotta fenn, századokon át tisztességben a magyar nemzetet.

     Azonban a II világháborúban, a német megszálláskor ez az alkotmány mellőzve lett. Utána a kommunista befolyás adott nekünk „alkotmányt”. Végül eljött a rendszerváltás, de maradt a sztálinista alkotmány. A régi – mondhatnók történelmi – alkotmány még mindig alussza Csipkerózsika álmát.

     Az ország zuhanó repülésben halad a végzete felé egy olyan alkotmány alapján működve, ami az elmúlt 50 évben csak kárára volt. Ami viszont fenntartotta az évszázadok viharai alatt, még mindig alszik.

     Első és legfontosabb feladat tehát ennek visszaállítása és az ország újraszervezése.
Mellékelek ide két linket. Egyik a Magyarok Szövetsége alaptörvény tervezete, amelynek végső célja a történelmi alkotmány visszaállítása, másik a Szövetség megalakulásakor (akkor még Börzsönyi Nemzeti Tanács néven) megfogalmazott célok: http://www.magyarokszovetsege.hu/content/magyarorszag-alaptoervenye-magyarok-szoevetsege-javaslata
http://www.magyarokszovetsege.hu/content/celjaink

Érdemes belenézni!

     Augusztusban a Magyarok Szövetsége országos gyűlést tartott Bösztörpusztán (Egyébként itt a Drogmentes Magyarországért Mozgalom is jelen volt) hozzávetőlegesen 500 ezer ! fő részvételével. Egy kiáltvány fogalmazódott meg, ami felhívja a magyar közjogi méltóságokat az alkotmányozási folyamat megkezdésére. Erre – hogy az említett folyamat elkezdődjön – két hónapot adott a hatalomnak. Amennyiben a két hónap elteltével (október 23-ig, mivel augusztus 23-án hozták nyilvánosságra a kiáltványt) nem történik meg, a jelenlegi alkotmány által biztosított joggal, az állampolgári engedetlenséggel fognak élni. És mindaddig folytatni fogják, amíg a tényleges alkotmányozási folyamat el nem indul.

     Október 25-én vasárnap (hogy véletlenül se hozza senki kapcsolatba 23-ával és az esetleges atrocitásokkal) 14-órakor a Sándor palota előtt a budai várban lesz kihirdetve és bejelentve az állampolgári engedetlenség, annak lépései és a követelés.

     Tudnotok kell még, hogy jómagam immár több mint fél éve tagja vagyok a Magyarok Szövetségének. A drogmentes mozgalom is ekképp lehetett ott Bösztörpusztán. És ebből indult ki az is, hogy ma a Magyarok Szövetségének legfelsőbb vezetői határozottan kiállnak a Szcientológusokat érő támadásokkal szemben. Ők már tudják, hogy mi egy olyan csoport vagyunk, akik értékes munkát végzünk, és azt a munkát igenis elvégezzük. Ezért élvezzük maximálisan a bizalmukat.

     A Magyarok Szövetsége a hatalom nézőpontjából ugyanolyan „veszélyes”, mint a Szcientológia. A média demonstratív reakciója nyilván az elhallgatás, alkalmasint a félre tájékoztatás. A céljaink, még ha más-más úton is próbáljuk meg elérni, azonosak.

Kérlek benneteket, hogy aki teheti, jöjjön el 25-én vasárnap 14 órára a Sándor palotához.

Sok thétát mindenkinek!
Üdvözlettel:

P. István

A hozzáfűznivalóim (aktuálpolitikai kérdésekbe nem akarok belemenni, és a kommentekben is lehetőleg mellőzük ezeket, van bőven más fórum ezek megvitatására):

0. Akit bővebben érdekel a téma, volt erről a megmozdulásról egy jó cikk a Heti Válaszban, íme:

Heti Válasz - Pogánylázadás

1. Visszataszító, hogy a Drogmentes Maraton nevű trójai falovat ide is betolták. Úgy tűnik, így próbálnak kapun belülre kerülni, ahol a drogellenes harcosi maszkjukat ledobva előbújnak a szcientológusok.

2. A levél jól példázza az átlag szcientológus világképét (elnyomó hatalmi elit, szándékosan félretájékoztató média, az üldözött egyház stb.)

3. Az ősmagyar téma egyébként nem először bukkan elő a magyar szcientológus berkekben. 2000 körül pár szcientológus készített egy, "Az ősmagyar vallás és a szcientológia közös vonásai" című előadást, amit párszor le is adtak. (Ezt a belső mozgalmat persze központilag elnyomtuk.)

4. A Magyarok Szövetségének vezetősége a határozott kiállás helyett inkább jobban utánanézhetne annak, hogy mi is ez a szcientológia. Megmondom őszintén, hogy aki a szcientológusoknak a róluk elérhető információ ellenére bedől, az szerintem komoly közigazgatási pozíció betöltésére nem alkalmas. Ki másnak fog még hinni?!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr421473521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bumburnyak 2009.10.25. 18:59:04

@kalman:
Nem jelenik meg semmi, nincs ilyen fájl :(

"Augusztusban a Magyarok Szövetsége országos gyűlést tartott Bösztörpusztán (Egyébként itt a Drogmentes Magyarországért Mozgalom is jelen volt) hozzávetőlegesen 500 ezer ! fő részvételével."

Köszönjük, ez a nap vicce! Ezt el is hiszik amúgy szegény szcientológusok?

exscn · http://exscn.net 2009.10.25. 22:17:36

@bumburnyak: Eredetileg arra gondoltam, hogy 500-1000 fő lehetett és azt értette félre szerencsétlen.
Aztán a honlapon megnéztem, ott ez szerepel:
"A Magyarok Szövetsége megrendezte Bösztörpusztán a Magyarok Országos Gyűlését, melyre 180 ezren voltak kíváncsiak!"
www.magyarokszovetsege.hu/content/magyarok-orszagos-gyulese-2009

A szcientológusok nem olvasnak sajtót, így pofátlanul lehet őket átverni.

kalman 2009.10.25. 23:54:03

na most töröld ki fa*fej..! nemtudom melyik volt.
de jogos... valakinek le kellett csapnia a feldobott labdát
nesze

Fekete Sámuel 2009.10.26. 02:32:41

A széljobb és a szci valóban egymás felé közelít - mindketten racionálisak, mindketten üldözöttek, mindketten háttérbe szorítottak, mindketten meg nem értettek. Mindketten igazságra törekszenek.

Az úgynevezett széljobb a szciben a harmadik dinamika egyébként (legalábbis, az egyik).

Úgy gondolom, hogy igazán szép, magas tónusú világ egyszerre lesz széljobbos és szcientológus.

ű 2009.10.26. 05:25:25

@kalman: nem törölték, csak max 7 napig, vagy 10 letöltésig él a citromail óriáscsatolmány

bumburnyak 2009.10.26. 09:10:14

Óóó, álmaim munkája! Ismét meghirdették? Egyszer már én is tettem be ezt a hírdetést.
Ezek szerint nem vált be az akkoriban alkalmazott munkaerő!:-)

exscn · http://exscn.net 2009.10.26. 09:33:37

Előbb vagy utóbb majdnem mindenkiről kiderül, hogy SP vagy PTS, így kell az utánpótlás ;)

kalman 2009.10.26. 11:09:43

Valahogy a bérről nincs szó, sajna
vagy sea orgos (20 ft) per hét. napi 10 óráért. kb
Vagy talán kapsz egy ezrest, de igazából nem vagy minősítva (qvalifikálva) mert tanfolyamokat kell végezned (pénzért) és auditálást is kell kapnod (pénzért) persze ez esetfüggő (tehát sokat) szóval 100 szor elveszik azt, amit adtak..
:D
undorító

csipinymous 2009.10.26. 11:35:39

visszatérve a témához :)
Ezek az emberek naponta szarják ki a spanyolviaszt. Fájdalmas lehet, és fáradtságos.
Mutatni szeretnék valamit.
www.youtube.com/watch?v=V5aK_cYPcow
A legundorítóbb számomra, ha valaki vissza él az emberek tudatlanságával, naivitásával és eszközként használja fel a maga, szervezete számára.
A szcientológusoknál is ez a helyzet.
A szabad zóna is megoszlik.
Láthatjuk mi is, hogy miért.

anonViktor 2009.10.26. 15:37:37

Szia, Csipi!

Nem kéne esetleg már megszórnunk kis városunk valamelyik sűrűn lakott részét valami szórólappal?

Vagy ilyesmi...

V.

Warlimont 2009.10.26. 16:11:23

"Úgy gondolom, hogy igazán szép, magas tónusú világ egyszerre lesz széljobbos és szcientológus."

Lehet, hogy tévedek, de a szélsőjobbnak van egy kereszténykedő, magyarkodó, nacionalista felhangja is, nehéz lenne egy átlag árpádsávos gárdistával elhitetni, hogy őt Xenu hozta ide a Földre. Plusz ha megtudják, hogy ennek a globalizált multicégnek a főnöke DAVID nevü, akkor nehéz lesz elhitetni velük, hogy ezt az összeesküvést nem Tel-Avivból szervezik. :)

Vissza akarja a szci foglalni a Felvidéket? Nem? Hm... Az egész bolygót meg akarja menteni, Szlovákiát is? Igen? Na, akkor nem kérjük.

Warlimont 2009.10.26. 16:21:38

Szerintem a szélsőjobbosokat, gárdistákat sokkal könnyebb lenne beiizzítani a szci ellen, mint mellettük.
Pl a szci a New York - Tel-Aviv tengely beférkőző összeesküvése, magyarellenes métely, évezredes kultúránk és vallásunk megcsúfolója. Azok, akik elszedik az igaz magyar ember verejtékkel megkeresett pénzét és belepumpálják egy globalizált kapitalista, nemzetrontó akármibe. Ők állnak a bankok, a politika mögött, miattuk tart ott az ország, ahol, és biztosan Gyurcsány is közéjük tartozik. Meg Molnár Lajos, és Horváth Ágnes is ők voltak, és ők záratják be a kórházakat. Nézzétek meg magyarok a szórólapjaikat, ezek hamis szólamokkal szét akarják verni az egész magyar egészségügyet, hogy elpusztuljon a magyar és ők uralkodhassanak.

Na? Elég vadul jobbos? :)

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2009.10.26. 16:34:25

Rég jártam erre...

Gyorsan írtam a MSZ-nek.... :)

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2009.10.26. 16:35:27

@anonViktor: Ideje volna.... még azt hiszik a drága szcidióták, hogy megszűntünk....

Fekete Sámuel 2009.10.26. 18:17:32

Warli: nem érted. Nem olvastál elég kuruc.info-t. Ideje elkezdeni. Előbb-utóbb meg fogod érteni.

anonhun: persze! Feltétlenül megragadok minden lehetőséget az objektív realitás népszerűsítése céljából.

Warlimont 2009.10.26. 20:24:21

Mit nem értek, szcientológus? Amit írtam, az egy groteszk poén volt egy fenti hozzászólásra reflexió, direkt erősen eltúlozva. Mond neked valamit a vicc szó, meg a :) jel? Keress rá a google-n.

exscn · http://exscn.net 2009.10.26. 22:34:15

@Warlimont: Érdemes megnézni egy szcientológusok által szerkesztett online szótárat (wikiszotar.hu), kicsit nézegetni a tipikus magyar szavak eredetét (dravida).

Ezután kicsit olvasgatsz ősmagyar nézetekről a kuruc.info-n és megérted, Pszientológus miről beszél.

Fekete Sámuel 2009.10.27. 00:54:28

@Warlimont: Detektáltam a "humort", csak épp nem sikerült rajta elég nagyot kacagnom...

Tényleg olvasgass egy kis kurucinfót, van egy tök jó viccrovata.

Azt ismered például, hogy melyik a még a fekete tulipánnál is sötétebb virág? :-)

-----------------

(Oláh Ibolya) :-) :-) :-)

Fekete Sámuel 2009.10.27. 00:56:37

@exscn: Te jó ég, ez kurvajó! Erről még nem is hallottam! Köszi a linket ezerrel!

Fekete Sámuel 2009.10.27. 01:13:31

@Warlimont: Hogy egy kis konkrétumot is mondjak:

első közelítésben igazad van, ők valóban nagyon harapnak az ilyen háttérhatalmi játékokra. Ez az első vonala a dolognak, a kurucinfo is ezért szélsőségesen szciellenes illetve nagy örömmel hánytorgatja fel a magyarellenes politikusok esetleges korábbi szci kapcsolatait (vagy annak gyanúját. Vagy a gyanújáról szóló pletykákat :-) ).

De ez az első közelítés. Az viszont nagy hiba, ha az ún. széljobbot azonosítod a középosztályával. Van egy elég erős értelmiségi tábor is a széljobbon belül (vagyis hát az értelmiségen belül van egy erős széljobbos tábor). Azt tudod például, hogy annak idején a szadi után a miépnek volt a legtöbb diplomás szavazója? A Jobbikra nem ismerek ilyen statot, de erős a gyanúm, hogy ott is ez a helyzet.

A második közelítés az, hogy a széljobbot utálja és minden fronton ócsárolja a hmm.... nevezzük így, hogy léténél fogva széljobbellenes ;-) elemekkel teli média. Ugyanez a média a szcit is ócsárolja és ott üti, ahol tudja. Mindkét fikázás, mindkét kultúrkampf világjelenségnek tekinthető: a szcit is, és a széljobbot is mindenhol (de legalábbis a teljes euroatlani civilizációban) teljes erővel fikázzák. Ez tehát, a közös fenyegetettség, egy közös pont, egy közös nevező.

Továbbá mindkét bagázsnak nagy szüksége van szövetségesekre, mert mindketten egyedül vannak egy ellenséges világban.

A harmadik dolog, az a nézetek közti hasonlóság. Én nem értek a pszichológiához, a pszichiátriához pedig még annyira sem. Olvastam egy-két egyetemi bevezető könyvet a témában, és az alapján kialakult róla egy nagyon-nagyon kezdetleges képem.

Különböző szci könyveket is olvastam. Szeretem tágítani az agyamat, én erre fű helyett könyveket használok.

Na az a helyzet, hogy a kettő eléggé hasonló. Mindkettő... egyfajta _racionális_ _bölcsészet_. A psziben és a szciben egyaránt ott van a törekvés, hogy mérnöki precizitással modellezzék az emberi lelket illetve gondolkodást.

Emellett a szcinek kulcseleme még a törekvés arra, hogy leszámolj az életed során tapasztalt fájdalmas emlékek bénító hatásával.

A széljobb szintén racionális, a legigazibb, legmérnökibb gondolkodásmód a teljes politikai palettán. A széljobb lényege az, hogy leszámolsz a média-agymosás által belép implantált hamis véleményekkel.

De ha az alap politikai összefüggésekre hagyatkozunk, akkor elárulom, hogy a szcin belül alapvetően senki nem foglalkozik a politikai nézeteiddel, de Hubi könyveiből mégiscsak kijön egyfajta hozzáállás. Ez a hozzáállás egy alapvetően kapitalista, konzervatív, szabadelvű (nem a mostani libsi, hanem a századeleji értelemben) világot tart ideálisnak, pont mint a szélsőjobb.

A kommunizmust, a széljobb egyik fő ellenségét, a szci egy 1.1 -es tónusú társadalomnak tartja, ami a szci világban a legutálatosabb dolgok egyike.

A széljobb által óhajtott konzervatív világ viszont a legmagasabb tónusszintek egyike.

Egyszóval tényleg sok a párhuzam, és ezt szerintem egyre több széljobber és szci látja.

Talán egyszer a világ is egy elmebaj, bűnözés és háború mentes, konzervatív civilizáció lesz. Vagy akár derűsen érdeklődő...

csipinymous 2009.10.27. 02:11:16

@Pszientológus: Te, tényleg nem érted.
Hát, igen. Ahhoz egy, alap is kellene. :-D
Ekce szcidroidos! Esetleg, homo boleró.
Honnan a francból jön ez a keserűség, rosszindulat, cinizmus?
Ilyen egy szcientológus?
Mert Transzival, elriasztjátok az embereket, a szabad zónától és a Hubbardi technikától!
Ti, vagytok a legjobb példák arra, hogy milyen lesz egy volt szcientológus, ha kilép az egyházból de, tovább álmodik.
Ostobán és makacsul. :)

Warlimont 2009.10.27. 16:30:39

Pszientológus,

"A harmadik dolog, az a nézetek közti hasonlóság. Én nem értek a pszichológiához, a pszichiátriához pedig még annyira sem. Olvastam egy-két egyetemi bevezető könyvet a témában, és az alapján kialakult róla egy nagyon-nagyon kezdetleges képem."

Szerintem itt a hiba. Hubbard kitalálta, hogy a pszichiáterek mind gonosztevők, és elhitette veletek, közben meg azt sem tudjátok, pontosan miről van szó. Ezen a több könyv olvasása sem segít, a pszichiátria napi munkáját, sikereit, kudarcait, kérdéseit, helyzetét csak az tudja, aki benne van. Nem baj, ha érdeklődtök iránta, csak akkor hallgassátok meg a válaszokat, és ne kintről akarjátok jobbantudni, pláne ne tudatlanul itélkezni ennyire sarkosan.

Ehhez az is kevés, hogy pl betegként járt valaki pszichiátrián, vagy rokona volt ott. Ez felületes és kiragadott kép. Tegyük fel, dr. X.Y. rossz volt veled. De mi van, ha dr. X.Y.-nak aznap rossz napja volt éppen, és amúgy jó orvos? Vagy oké, ő tényleg rossz, de lehet mellette három nagyon jó pszichiáter.

Csak azt akarom mondani, hogy számomra érthetetlen túlzás ismeretek nélkül, hiedelmekre alapozva valamiről ennyire sarkosan vélekedni, és ennyire gyűlölködő kampányt folytatni.

Kérlek, ha válaszolsz, NE a szavaimba való belekötést keresd. Szavakon lovaglás senkit nem visz előre, a mondanivalóm lényegét értsd meg. Nekem pl személy szerint semmi bajom Hubbarddal, a szcientológiával, sőt még azzal sem, hogy hiszékeny emberek pénzét elszedik. Nem tartozik rám. Bennem csak az kelt indulatot, és ez jön be némely hozzászólásomba, hogy alaptalanul becsmérelnek minket. Ha hibázunk is, vagy nem vagyunk tökéletesek, vagy vannak akin nem tudunk segíteni, a szándékunk a segítés, nem vagyunk bűnözők.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.27. 17:41:48

:: Hubbard kitalálta, hogy a pszichiáterek mind gonosztevők

Azt el tudnád mondani, hogy 1948-ban mi volt a pszichiátriai kezelés fő irányvonala és az miért számított humánusnak?

:: akkor hallgassátok meg a válaszokat

Ezer örömmel.

Warlimont 2009.10.27. 18:37:24

Translator, nem tudom, hogy mi volt anno 1948-ban a pszichiátriai kezelés fő irányvonala. Még a szüleim is épp csak megszülettek. De nem is érdekel 1948. Az sem izgat, hogy milyen volt a középkorban az érzéstelenítés nélküli fogászat, milyen volt a kloroformra alapozott műtét, és milyen lehetett az előtt, amikor Semmelweis nagy találmány a szülészeten a boncolás utáni kézmosás volt. Ma ma van.
Nem érdekel milyen volt a gyertyával világított lakás. Nem érdekel az inkvizíció, sem az ókori keresztényüldözés. Nem érdekel a lovaskocsi, meg az utakat borító lósz.r. Ma autó van, ez a helyzet.

Összemosni a régmúlt hibáit, tudatlanságát a jelennel, ez az igazi tudatlanság, vagy ami rosszabb, hazugság. Nyilván téged ezért fizetnek, hogy ilyen hazug, kötözködő, manipulatív kérdéseket tegyél fel, ezért nekünk sok beszélnivalónk nincs. Bár valószínűbb, hogy inkább még te fizetsz, adakozol a szektádnak, könyvet veszel, hogy ilyen hazug, kötözködő, manipulatív kérdéseket tehess fel itt, szóval valójában én csak nevetek rajtad. 1948?? :) rákosimátyás, gőzmozdony, szovjetmegszállás, kurblistelefon? Hahó! :) Cimbora, időközben 2009 lett, sőt lassan 2010-et írunk! :)

Dr. Kix 2009.10.27. 18:37:45

Hú, te jó ég. Pszientomókus és Transzatyor egész pályás letámadásba kezdett.

@Warlimont: Ha nem az egyik, akkor a másik köt beléd. Hiába írod le, hogy ne a szavaidba kössenek bele. Csak arra képesek, érdemi kommunikációra nem igazán, lásd eggyel fentebb.
Néha őszinte csodálattal (és borzongva) figyelem, hogy próbálkozol náluk, hátha lesz eredménye. Szerintem tök felesleges. De lehet, hogy a kitartásodnak lesz eredménye.

Warlimont 2009.10.27. 19:21:06

@Kix: Nem ennek a két embernek írok, hanem az erre járó olvasóknak. Ennek a kettőnek kár válaszolni is, úgyis csak belekötnek egyes szavakba, direkt félreértenek, tudatosan hazudnak, csúsztatnak és igyekeznek bármilyen irányba eltérni egy konkrét témától. Ez a dolguk, Pszientológus a "jó zsaru", ővele látszólag lehet beszélgetni, translator meg a tahó szerepét vette fel.
Viszont aki "független" olvasó idekerül valahonnan, követi a blogot, a kommenteket, mindezt végigolvasva láthatja, milyen a szekta munkamódszere.

Muster Mark 2009.10.27. 20:17:50

@Warlimont: Az a bajom veled, hogy a gondolkodásod reaktív. Például azt hiszed, hogy aki itt védeni meri a szcit, az feltétlenül és kivétel nélkül psziutáló. Pedig úgy háromszor írtam meg az elmúlt pár napban, hogy én spec ezt pont nem hiszem el, és konkrétan a cult egy erős negatív tulajdonságának tartom, hogy indokolatlanul és igazságtalanul ellenséges a pszivel kapcsolatban illetve rendszeresen hazudozik róluk (pl. a legtipikusabb az, hogy a pszik ilyen gonosz lények akit mindenkit le akarnak teperni, hogy elrabolják és elektrosokkolják).

Egyébként emiatti nézetem lényegileg ellentétes a culttal, ha ezt bent hangoztatnám, ki lennék rakva nagyon rövid úton. De nem hangoztatom.

reality 2009.10.27. 21:01:43

@Muster Mark: Azt nem értem, mit keresel akkor még ott. Vagyis, ha előtted teljesen világos, mekkora marhaság és hazugság a részükről azt állítani, hogy pszi-k gonoszak, akkor hogy hihetsz el bármi mást, amit kijelentenek!? Hiszen, ha a szci olyan igaz és megdönthetetlen lapokon nyugszik és olyan sikeres technikái vannak, mint állítják, akkor nem "csúszhat" be ekkora disznóság a gépezetbe! Vagy ha mégis, akkor az egész alap mindenestül hazugság, nem valódi, nem érdemes egy egész életet rápazarolni!
Gondolkodni kellene!

@Warlimont: Ezt meg nagyon helyeslem! :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.28. 11:13:43

:: Warlimont 2009.10.27. 16:30:39
:: a pszichiátria napi munkáját, sikereit, kudarcait, kérdéseit, helyzetét csak az tudja, aki benne van.

Írj blogot.

:: Warlimont 2009.10.27. 18:37:24
:: De nem is érdekel 1948.

Akkor találta ki LRH, az akkori adatok alapján.

Ha ez nem érdekel, akkor mi alapján állíthatod, hogy AKKOR nem volt igaza?

Azzal viszont soha nem szálltam vitába, hogy a jelen csörcs nem gondolkozik, és kikontraszelektálja az értelmes embereket...

:: Nyilván téged ezért fizetnek, hogy ilyen hazug, kötözködő, manipulatív kérdéseket tegyél fel

Nyilván a "paranoid skizofrénia" kifejezés nem jelent neked semmit. :D

:: szóval valójában én csak nevetek rajtad.

Ööö, nem. Lelófaszozol. Ez nem nevetés. :P

De ne legyél már ilyen nyafogós nyámnyila gyerek. Itt a fórumban tizedannyi kötözködést sem kell kiállnod, mint akár pszcinek, akár nekem.

Fogadd el, hogy képviselsz egy nézőpontot, és nem tekintélyként nézünk rád, hanem adatforrásként. Azaz kérdezünk valamit, és ha nem tiszta, akkor tovább kérdezünk. És fogadd el (legalább a lehetőségét), hogy nekünk is van tapasztalatunk az emberi elmével, olyan, aminek soha a közelébe nem jártál. Addig, amíg ez nincs meg, nem mi leszünk a kommunikációs szűk keresztmetszet, hanem te.

:: Kix · www.vasrud.com 2009.10.27. 18:37:45
:: Hiába írod le, hogy ne a szavaidba kössenek bele.

Hanem mibe?

:: Muster Mark 2009.10.27. 20:17:50
:: Például azt hiszed, hogy aki itt védeni meri a szcit, az feltétlenül és kivétel nélkül psziutáló.

Pontosan, belőlem egy szíborgos egyszer ki akarta verni, hogy a pszichiáterek SP-k, de nem sikerült :D

:: reality 2009.10.27. 21:01:43
:: Vagyis, ha előtted teljesen világos, mekkora marhaság és hazugság a részükről azt állítani, hogy pszi-k gonoszak, akkor hogy hihetsz el bármi mást, amit kijelentenek!?

Azért, mert van, amit az ember igaznak és hasznosnak talál. Ha már találtál néhány szem aranyat, akkor lehet, hogy neked megéri végigszitálni a homokot.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.10.28. 19:30:07

Vona Gábor is szcientológus? Csak nézzük meg azt a merev, gülüszemű, eltökélt tekintetét. Mintha most jött volna TR-ről :)

ű 2009.11.07. 18:49:30

Van erről valami infó? Kapott valaki választ a MSZ-től, vagy nem is kérdeztétek?
süti beállítások módosítása