Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Válaszok a két szcientológus kommentelő felvetéseire

2009. szeptember 22. - Reformer

Vallástudósok pozitívan írnak a szcientológiáról:

Érdekes, hogy pont ezt linkelted be. Volt egy másik is, amit egy bizonyos dr. Urbano Alonso Galan írt, és annakidején az egyház kiküldte minden parlamenti képviselőnek. Surján László, akkori országgyűlési képviselőnek ez volt a reakciója. Olvasd el nyugodtan, gondolatébresztő.

Fumio Savada, aki a szerzője a belinkelt tanulmánynak, Urbano Alonso Galanhoz hasonló jelenség - egyszerűen semmi információt nem lehet róla találni az Interneten, csak és kizárólag az egyház által kiadott kiadvány kapcsán. Jelentős vallási vezetők, vagy vallástudósok esetén ez teljesen életszerűtlen.

Független forrásokból egyszerűen lehetetlen visszaigazolni, hogy léteznek ezek az emberek. Itt van még egy Magyar Nemzet cikk az első esetről:

A Vatikán nem tud a tanácsadóról
2001. április 4. 00:00

Jezsó Ákos
Karl Jozef Rauber pápai nuncius szerint a Szentszéken nem ismerik Urbano Alonso Galan vatikáni teológust, aki a szcientológusokról írt és a parlamenti képviselőknek éppen az egyházalapítási törvény vitája előtt postázott tanulmányában a katolikus egyház tanítása alapján próbálta megerősíteni a felekezet hitelveit és egyházi jellegét.

Tasnádi Gábor, a Magyarországi Szcientológia Egyház szóvivője szerint a nuncius téves információkat közölt egyházukról.

Veér András, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet főigazgatója szerint a szcientológusok gyakran alkalmazzák azt a megtévesztő technikát, hogy a számukra hízelgő írásokat nem létező vagy ismeretlen nevű tudósok neve alatt jelentetik meg. A főigazgató kifejtette: biztos abban, hogy a parlamenti képviselőknek az egyházalapítási törvény módosítása miatt postázták ki Urbano Alonso Galan írását, akit nagy hírű teológusként mutattak be.

Karl Jozef Rauber pápai nuncius a Duna Televízió hírműsorában kijelentette: „A parlamentben terjesztett szcientológiai kiadvány szerzőjéről nem tudunk semmit, a Vatikánban nem ismerik.” A szcientológusokról elmondta: „Maga a szervezet és annak működése diktatórikus. Szabadságról beszélnek, de a gyakorlatban inkább gátolják azt, az ember identitását morálisan és szociálisan egyaránt szétrombolják. A szcientológia végcélja szerintem nem vallási, sokkal inkább gazdasági.”

Tasnádi Gábor, a felekezet szóvivője szerint a nuncius a szcientológiával kapcsolatos ismeretek és a megfelelő dokumentumok hiányában alkotott véleményt. A szóvivő közölte: a pápa képviselője nem mondhatja azt a világszerte kilencmillió taggal rendelkező szcientológiáról, hogy nem egyház. Hozzátette azt is: dokumentumokkal tudja alátámasztani Urbano Alonso Galan vatikáni munkásságát, valamint azt, hogy tekintélynek örvend a katolikus egyházon belül.

"Kalmannak uzennem hogy nem ö allitotta elöször önmagarol hogy buddha reinkarnacioja,hanem buddhista papok:)"

Hubbard azt állította magáról a Hymn of Asia (Ázsia himnusza) c. költeményben, hogy ő Metteya/Maitreya, Buddha reinkarnációja. A verset ő szerezte.

"öruljunk hires scientologusainknak,David Backham,Will Smith,John travolta,Cathrine Bell,Nicholas Cage,a Presley csajok...."

David Beckham, Will Smith és Nicolas Cage tudtommal nem szcientológusok. Aki igazi szcientológus, az nem titkolná el, ld. Tom Cruise példája.

"Reformer egy kerdes:honnan tudod hogy ezek a komoly emberek komoly penzert irtak meg pozitiv kicsengesu tanulmanyaikat?TE szemelyesen ott alltal,vagy mi alapjan allitod ezt,vajon megtenned akkor is mikor szembeallitananak teged egy komoly ertelmes emberrel,valallnad az uszito szerepet akkor is?Szoval honnan tudod?...."

Amikor ez a kiadvány kijött, előtte ment a pénzgyűjtés az egyházban erre a projektre, és akkor azt az információt kaptam a magyar OSA vezetőjétől, hogy NAGYON SOKAT kértek ezek a tudósok a tanulmányok megírásáért. Ha elolvasod a tanulmányokat, látható, hogy Hubbard gondosan összeválogatott műveit olvasták csak, amikből a kínosabbak (szabad préda irányelv, elnyomókról, pszichiáterekről, szexről stb. szóló irányelvek) kimaradtak...

Ráadásul az is nyilvánvaló, hogy egyetlen szcientológussal vagy volt szcientológussal se beszéltek, sőt ki se mentek a helyszínre. A tudományos objektivitása ezeknek a tanulmányoknak így erősen megkérdőjelezhető (a fantomszerzőkről nem is beszélve, ld. 1 kérdés).

"Ha neked nem a szcientologusokkal van gondod,ahogy ezt leirtad a blogod felvezetésében és nem azt a hitvallást támadod,akkor mi a célod itt,sértve érzed magad a szcientologia egyhaz altal és az ott ért dolgok miatt,miért nem pereled be oket?"

Az egyház bizonyíthatóan inkább polgári perre vihető dolgokat követ el, a bűncselekményeket nehéz bizonyítani, mert simán hamisan fog tanúskodni az egyszeri szcientológus az egyháza védelmében.

A polgári peres témák pedig azért neccesek, mert az egyházi státusz védelmet nyújt a csalás vádja ellen (egyháznál nem értelmezhető az ígért és valós eredmény közti különbség), további a munkaügyi jellegű felvetéseket is halálra ítéli, hogy az egyház nem köteles fizetést adni a bejelentett alkalmazottainak sem, továbbá azt jelent be, akit akar.

A végső érv pedig az, hogy az egyháznak a magyar törvények semmiféle bírósági illetéket és perköltséget nem kell fizetnie, továbbá bármelyik sztárügyvédet meg tudják fizetni, és az egyszeri volt szcientológus, aki többnyire eladósodva kerül ki az egyházból, egyszerűen nem bírna el anyagilag egy ilyen, évekig húzódó, ráadásul az egyházi státuszból fakadó előjogok miatt bizonytalan kimenetelű pert.

"...téged is pénzel valaki ezért a blogért"

Bár így lenne :) Mindennap nézem a postát, de egyik gyógyszergyár sem küldött még semmit, sőt a "pszichiáterek" se...

"Egyébként szerintem kereshetnél magadnak valami értelmes dolgot is,ami épitojellegű lenne, mint másokat szapulni alaptalanul,mert ennyi erovel magadat is szapulhatnad a tukor előtt,hogy ennyire makacsul ragaszkodsz a semmihez,aminek semmi alapja és amivel semmire sem fogsz menni soha,hisz ha lenne alapja,akkor már rég csapást mérhettél volna erre az egyhazra,vagy bárki más a világon 60 év óta."

Nem csak ezt csinálom, van "rendes" munkám is. Heti 2-3 bejegyzés van átlagban, ha megfigyelted.

Az egyházadat egyébként senki sem pusztítja David Miscavige-nél nagyobb hatékonysággal. Néha az az érzésem, hogy már nem is kellek, megmurdel ez a szervezet magától is.

"De egyenlőre nem igy történt,nézd ezt az egyházat már az amerikai hadsereg és kormany is be akarta szippantani az elején"

Sőt, még Sztálin és a szürkék is! Hová is tettem az alufóliás sisakomat? :)

"onnantol élvez adómentességet amerikaban,miutan rászált kint az adóhivatal és több hónapos alapos ellenőrzés utan megallapitották,hogy még nem lattak olyan céget,társaságot,alapitvanyt és semmi hasonlot amerikaban,akinek ennyire renbe lenne a szamlazasa,adózása...stb-je,pedig hidd el a bezárás volt a céljuk,de mindezek utann bocsanatkérés képpen megkapta az egyhaz az adomentességet amerikaban a makulátlanságuk miatt,errol nem lattam meg sokat a blogodban,pedig igazi tenyeken alapszanak,ha már objektiv es szubjektiv a blogod akkor tartsd magad ehez te is jó?"

Erre Mark C. "Marty" Rathbun, Miscavige akkori helyettese, az RTC volt igazgatója máshogy emlékszik...

A lényeg: 2300 szcientológus perelte be egyszerre az IRS-t (Amerikai Adóhivatal), és 200 pert indított az egyház az IRS ellen. Az IRS-nek egyszerűen nem lett volna jogi kapacitása hibátlanul végigcsinálni ezeket, és egyszerűen kapitulált. Az egyház fizetett 12 millió dollárt, visszavonta az összes keresetet, visszavonatta a szcientológusokkal, cserébe megkapták az adómentességet. Szó sem volt makulátlanságról (miért fizettek volna akkor 12 millió dollárt?), egyszerűen lehengerelték az "ellenséget", és utána megalkudtak.

"Ha nem tetszik hogy segitenek a drogosokon és én is egy jó példaja vagyok ennek és még sok 10000 ezer ember,akkor sajnalom.Ha nem tetszik hogy a bűnmegelőzésre törekszenek,sajnalom,ha nem tetszik,hogy emberi jogokat védenek,karöltve más nagy embercsoportokkal,sajnalom.ha nem tetszik hogy katasztrofak esetén az elsőként vannak ott,minden felszereléssel,minden állami tamogatás nélkül"

A célok nemesek, de ezek inkább reklámcélokat szolgálnak, mint a valódi segítségnyújtást. Ld. a Drogmentes Maraton példáját, aminek az a valódi célja, hogy jó hírét keltse Hubbardnak és egyházának, ami le is van dokumentálva a kapcsolódó bejegyzésekben, ld. címkefelhő.

"Tudod az hogy menekulnie kellett,meg elitélték ezért,meg azért,meg sitten ült,meg menekult,lásd Sea Org kialakulasa,nem tudom te hol jarsz,szerintem nem a foldon Kálmán,neked olyan adataid vanna és valami olyat kozvetitsz,ami nem igaz."

L. Ron Hubbard összeütközései a törvénnyel:

1946-ban második felesége beperelte bigámiáért és bántalmazásért.

1948. aug. 17. - letartóztatás hamisított csekkek miatt, bűnösnek vallotta magát, 25 dollár bírságot fizetett. Bizonyíték: FBI dokumentumok: 1, 2 és 3.

1979-ben Franciaországban 4 év börtönt és 35.000 frank pénzbüntetést kapott csalásért, bővebben itt.

"akinek a technologiáját és vallasat tobben ismerik mint a keresztenyseget valaha"

Tudod te, hogy hány keresztény és hány szcientológus van? Nézz utána...

"1-Szeretned e te ha a gyereked gyogyszereken nölne fel?2-szeretned e te hogy minden utca sarkon megtamadjanak,es mindennek kiszolgalltatva lennel a vilagban?3-szeretned e te ha el lenne törölve a vallasi szabadsag,hogy nem mondhatnal,tehetnel dolgokat kenyed kedved szerint?4-szeretned e ha valaha haborus bunösnek tekintenek magyarorszagot,es ezalltal teged,es kerdes nelkul a mult miatt igaba,rabsagba vernenek?5-szeretned e te ha eltörölnek a jogot a tanulasra,es a gyerekeid sose jutnanak hozza ehez a lehetöseghez?"

A földi civilizáció többezer éves. Ha végigfutsz az eddig történteken, azt fogod látni, hogy kisebb-nagyobb visszaesésekkel a nagyobb szabadság és demokrácia felé haladt. Óriási fejlődésen ment át az orvostudomány, a közbiztonság, a vallásszabadság, a világbéke, a tanulás és az esélyegyenlőség terén. Nehéz észrevenni ezeket, mert magától értetődőnek tűnnek. Sőt, az Internet elterjedésével pedig soha nem látott mértékben nőtt a szólásszabadság és a szabad kommunikáció lehetősége. Valahogy nem látom a világméretű pszichiátriai-gyógyszeripari összeesküvés hatalmas aknamunkáját...

Az is igaz, hogy van rengeteg szemétség, én is utálom a fogyasztói társadalmat, az elbutulást, a TV-függést, a magyar gazdaságot lebénító korrupciót stb., de nem hiszem, hogy akkora katasztrófahelyzet lenne, mint amit a szcientológia állít (a tagok pumpolása érdekében).

Dekadens jelenségek többször is megfigyelhetőek az emberiség történelmében, de a természetes szelekció / Isten ujja valahogy mindig helyrehozta ezeket a dolgokat IMHO.

"én a penzugyi osztalyon dolgoztam FBO voltam ha ez mond neked valamit,nem csak EPF-en voltam hanem komoly beosztasban es penzeket kezeltem és koltottem el"

Emlékeim szerint csak gyakornok voltál az FBO (kb. gazdasági vezető) mellett... Azt meg inkább ne feszegessük, hogy mire költötted az egyház pénzét.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr671399277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmissz.dzson (törölt) 2009.09.22. 13:34:53

jöhet az ellenválasz a kétmilliárd-egy szcientológussal :D

kalman 2009.09.22. 14:05:32

üdv. refomer, bár szerintem a falnak beszélsz:D
annyit ér a felvilágosítás, mint halottnak a csók.
nem fognak, és nem is akarnak rájönni a szőrnyű igazságra, hogy becsapták őket.
Az ego az mi nem engedi. a szci pont ezt növeli- TE VAGY AZ OKOZÓÓÓ
És
NÁÉLUNK VAN A TUDÁÁÁS!
de hamár annyi pénzük ,erejük, idejük energiájuk belement, tuti, hogy jó, jónak kell lennie, biztos használt nekik!
:)
üdv

örge1 2009.09.22. 14:52:18

@kalman: szerencsére, mint azt itt a blogon is láthatjuk, azért akad bőven ellenpélda. Bizzunk benne, hogy lordmiko és hajni is egyszer talán magába száll és rájön, hogy órási butaság a hátralévő életét egy soha el nem érhető célnak, egy hatalmas átverésnek szentelni.

motyago 2009.09.22. 15:26:08

Reformer!

"a KÉT szcientológus kommentelő..."

Jó, hogy tudsz így, egyszerre mindkettejüknek válaszolni.

"Emlékeim szerint..." Úgy tűnik, ismered ezt a rendkívüli értelmi képességekkel bíró egyedet, a "dolgoztam FBO voltam"-embert. Az ikertestvére is "megvan"? Kíváncsi lennék, hogy a nemes és közös céljaik egyike (az elmebaj nélküli világért folytatott ádáz harc) volt-e az a kovász, amitől ilyen szép, sima, egyformán barázdaszegény zsemleagyúakká lett e két szektaáldozat, vagy esetleg a hubbardi paranoid skizofrénia "fertőzött" ez esetben is, és valójában egy a legény, csak ezt ő nem tudja magáról biztosan, vagy pedig olyan kényszere van, hogy ezt titkolja.

Reformer 2009.09.22. 16:22:58

@motyago: itt a fickó, ugyanaz a nickje a myspace-n is:

www.myspace.com/lordmiko

A másikról nem találtam többet a neten.

Reformer 2009.09.22. 16:24:40

ez azért üt a srác oldalán:

I dont have tv,not so big problem for me.Because i dont like the radiation and i dont like the negative news what is come from the tv.

motyago 2009.09.22. 19:11:15

"Nem figyelem a híreket, mert a füstjelek szennyezik a levegőt, a galambposta piszokkal jár, a lovasfutárok nagy port vernek, a palackposta megkarcolhatja a Hajót, és különben is csak elszomorítanának.
Ellenben örülök a jó híreknek, amiket az orgban mondanak. Például: ismét lehetőségünk nyílt a bolygó egyik földrengés sújtotta területén, hogy füzetek osztogatásával segítsünk a hálás túlélőknek. Vagy: a gerillatámadás során mindkét oldalon több százan hagyták el a testüket, így ők már nem lesznek a gyógyszergyárak áldozatai. Szóval ilyenek. Ráadásul aki mondja ezeket, nem sugároz. Nem sugárzik belőle semmi. Hogy ő honnan tud ezekről a szívderítő eseményekről? Gondolom jókor áll bele az éppen következő és az ezt megelőző élete metszéspontjába, és közben kijátssza a ránk leselkedő Xenu-bérencek éberségét."

Warlimont 2009.09.22. 20:00:40

"I dont have tv,not so big problem for me.Because i dont like the radiation and i dont like the negative news what is come from the tv."

Nem ez a fickó, de volt egy fiatal schizophren betegünk, aki szinte betű szerint ezt adta elő!! :) Nem néz TV-t, mert fél a sugárzástól, meg egyébként is... Azután kiderült, hogy a TV nemcsak sugároz, hanem tulajdonképpen szerinte figyelik is belőle, így kidobta a sokadik emeletről. Nem lett baleset belőle, így ezt a szülei még valahogy kimagyarázták a lakók előtt, de azt már ők sem nézték jó szemmel, amikor a gyerek egy nagyjából háromszög alakú anyajegyéből azt gondolta ki, hogy az egy egyiptomi piramis szimbólum, és őt a TV-n keresztül megjelölték. Egy komoly késsel elkezdte szétvagdosni a karján az anyajegyet, meg a karját is... Na, a szülei ekkor hívtak mentőt, és került be a sebészet érintésével hozzánk.

lordmiko 2009.09.22. 21:31:32

Sziasztok,előszőr is köszönöm a sok szép szót,tudom hogy szivetekbol jott és mindig örülök az őszinteségnek,köszönöm hogy elmondtátok,valószinuleg nektek is jol esett.Csak azert jottem hogy megmondjam,Hajni és én egy pár vagyunk,egy szamitogépről,tehat egy Ip cimrol,gratula a kis james bondoknak a nagy leleplezésért,ami egyebkent nem volt titok,csak semmi kozotok nem volt hozzá,igy nem is emlitettuk. Koszonom hogy ilyen fontos vagyok nektek és ennyire balvanyoztok,hogy egybol megkeresetetek a neten hogy ki is lehetek,remelem a myspace zenék es videok tetszettek,az elmult egy évben 2szer voltam fenn.Tudjatok egész életemben éreztem magamon hogy halhatatlan vagyok,minden olvasás,tévénézés és ilyesmi nélkül.Hajni példaul gyerekkoraban tobbszor is elhagyta a testet es egy dombra lefekudt,kiszallt a testebol es olyan dolgokat latott ami nem volt a jelen kornyezeteben,tudtommal erre a szintre,rengetegen aljutottak már,nem csak a szciben.Ő nem értette mi ez a dolog mi ez a képesség,egyaltalan azt se tudta hogy ez képesség,ő ezért kezdett el keresni dolgokat.Ő teljesen azt vallja hogy a kivancsisag a legjobb nezopont az ember életében. Én 12 évet sportoltam 7 év tenisz versenyszerűen és 5 év thai box és shaolin kung-fu.Korán már 6 éves koromban rajottem hogy én nem a testem vagyok és én iranyitom a gondolataimat és persze a testemet is,képes voltam ugy futni,ugy megutni egy labdat ahogy csak akartam és akár 38 fokos hőségben is 4 órán keresztul,persze ez nem nagy kunszt,sok sportolot ismerek,mind megcsinalja a sajat sportágában. Szoval a lényeg az hogy elkezdtem érdeklődni a lélek iránt és a képességek iránt,rengeteget beszelgettem,számomra okosnak tartott emberekkel,errol a témárol még gyerekkoromban és szinte egyre tavolabb kerultem ettol és egyre tobb mocsokkal is talalkoztam a pesti éjszakákban,drogok,alkohol,gengszterpalánták,újgazdagok...stb. Egyre jobban ugy lattam ahogy nőttem fel,hogy valami nem smakkol az emberekkel és egyszer a kocsmabol kirangatva egyik régi gyerekkori cimbim es szomszedom beszelgetesbe elegyett velem és elkezdett beszelni a szcirol. Én nagyon nyitott ember vagyok mindenre,képzeljétek még a jehova vallásra is és egyszer a másik szomszedommal aki már a nagymamám utcajaban lakott és jehova volt,leallitott az utcan es legalabb 3 orán keresztul a kapuban mondta az erveit a vallásával kapcsolatban és azt hogy minden tudomany,minden amit nem isten teremtett,az az ördög műve,nem hitte el hogy léteznek a dinoszaurusz csontok,amit a paleontologusok talaltak meg,olyan nincs számára hogy 100 millio éve itt élet volt,mert akkor meg isten nem teremtette meg a foldet...stb Mondtam neki,oké ha te ebben hiszel és ez igy jo neked,akkor tök jó,de ne vard tőlem hogy én ezt elfogadjam,hisz a tények nem ezt mutatják amit te mondasz.Na mind1 itt csak egy példaval vázoltam fel azt hogy az itteni beszélgetéseink egymassal,igazabol semmit nem értek,hisz teljesen más realitáson vagyunk,így nincs értelme és ugy sem hogy a blog etikai kódexét szinte itt mindneki megsérti,elsősorban a blog alkotoja,igy nem fer érvelni,beszelgetni,megbeszelni dolgokat.Igy nem is maradunk tovább,hisz teljesen felesleges,csak azért jöttem hogy ezt elmondjam,én nem haragszom rátok,nem is köpködök rátok,eléggé nem az óvodában érzem már magam,hogy olyan jatekot jatszam hogy " az én faterom pedig erősebb mint a tied"...stb:) Termeszetesen azt írtok és mondtok itt,amit csak akartok,magatokban vagytok,magatokkal.Én nem harcoskodni jöttem ide,hanem elmondani hogy sajnálom hogy ti így jartatok,soha nem lattam még hozzátok hasonlót életemben,akik ennyire utáltak valamit,erőteljesen,habzó szallyal,de szerintem itt nem csak a szciről van szó,hanem rólatok,a mindennapjaitokrol,életetekről,beszélgetéseitekről,tetteitekről a világban,amire igazán kíváncsi lennék meddíg terjed.És arra is mennyi kudarc ért már titeket életetekben,ami természetesen miattatok volt,Mert én sportolóként rájöttem,joval a szci előtt,hogy amit én becumisztam,vagy ahol én nem nyertem,vagy ahol engem átvertek ott csak is én hibáztam senki más,senki más az élet bármely területén.Soha nem hittem sem a sorsban,sem a véletlenben és a szerencsében sem,itt a szciben én megtaláltam azt a dolgot ami elő hozta belőlem azt amit rég kerestem,ezek a felsőbb szintek,nem azok a dolgok,amiket ti exek valaha is megérinthettetek. Mert ezt ki kellett érdemelni,le kellett tenni itt valamit az asztalra és a pénz legkevésbé sem érdekelt itt,hisz okos ember létemre azt bármikor meg tudtam szerezni életemben,az nem akadály számomra,de az hogy megtudjam mi a bűnözés a képességek elvesztése,mi a drogok imádata,mi az ellenségesség,mi a test és mi vagyok én,nos erre itt bukkantam rá,sehol máshol,pedig hidjétek el kerestem rengeteget,még a Krishnaban is,ami elég vicces volt,de békésnek tartom őket,csak nekem az nem tudta vissza adni nekem ezen képességeket,sem a Buddhizmus,sem a Biblia,amit már gyerekkoromban kiolvastam és szép mesekönyvnek tekintettem 10 évesen felismerve,hogy ez biztos nem az amire én vágyom.De szerencsére volt egy ember aki nem ment el innen hogy sorsara hagyja a szerencsétlen homo sapienst és igen is sokat dolgozva 40 millio szoban képes volt megértettni az értelmes emberrel,hogy van esélye a sárból ujra,felmenni olyan helyzetbe,ami egyébként alap srácok,sajnálom hogy ti nem akarjatok ezt megtapasztalni,mert a pénz áll az utatokba,hisz ez eskuszom nem fejezhető ki szavakban,sem pénzben,se semmilyen anyagi formában.És itt nem azt a kamu Xanus netes hulyeséget értem amit olvasgattok,mert ez nem a felsőbb szint,óóó gyerekek egyáltalán nem az.amikor oda mész ahova akarsz és ténylegesen azt gondolsz amit akarsz,nem pedig azt amit belédvéstek jó régen és amikor tényleg magad vagy,nem pedig egy ugymond tetsbe zárt rab,akkor megértenétek miről beszélek.De ti tudjátok ezt szerintem hisz mind képzettek lehettetek,de mégsem annyira hogy valaha is nyereségetek lehetett volna.Igen hallottam erről hogy van ember akinek sosem lesz nyeresége ebből a dologbol és talán ez az a kudarc,ami arra sarkalja hogy támadja ezt a dolgot. Számomra Isten fogalma egy olyan dolog ami leirhatatlan,én ezt nem tudnám egy könyvből elolvasni,mint azt szinte minden vallásban a hivők megtették,hisz azokat is emberek írták,nekem ez nem volt elég. De azért is tetszik a szci,mert itt Ron nem mondja el Istent,nem igér semmit,csak azt hogyha meg akarod ismerni magad és szeretnél egy "PICIT" képesebb lény lenni,akkor tegyél érte.Igen itt pénzbe kerül minden,mint mindenhol máshol a világon,kivéve a Krishnásoknál:) de azt hiszem ők is használják a pénzt:) Nos pénzbe kerül minden de ez engem nem erdekell,mert adot is fizetek,lakast is,autot is mindent fizetek,mindenhol,ez az élet.De itt én valami többet kaptam mint egy ház,egy autó,itt valami felbecsulhetetlen lett az enyén,amit ti biztos vagyok hogy meg sem erintettetek,akár hány évig is jatszottátok el azt hogy szcik vagytok. Amire ki akarok lyukadni az az,hogy ezt soha senki nem veheti el tőlem sehogysem,hisz ez nem anyagi dolog és Ronnak hála képes vagyok visszaemlékezni rá,mostantol fogva örökké.Lehet ez picit hihetetlen,de nem számit,az a lényeg hogy megvan és nem érzem magam buta embernek,elég jol mukodnek a dolgaim,eléggé azt teszem amit csak akarok az életben és ott ahol akarom. És ezzel ha agymosott vagyok,no tessék akkor büszkén vagyok az és nagyon sajnalhatjatok hogy ti nem lehettek azok,mert ettől lepetéznétek,ha a tietek lenne.De persze erről nem beszélhetek,ezek nem írások amiket el kéne olvasni,hanem képességek amik megvannak nektek is,na de mik ezek,azt hiszem ti erről már réges rég lemondtatok,nagy kár. Sok sikert nektek az életben,éljetek békében és boldogságban,találjatok valami olyat,amiben igazán lehet teremteni,kreálni,létrehozni,ami jo számotokra és mindenki számára.Minden jót nektek szevasztok.:)

lordmiko 2009.09.22. 21:53:37

es tevedtel baratom,hiaba elöre irod amit nem tudsz,mint itt is,no de mindenki magabol indul ki:)

lordmiko 2009.09.22. 21:54:39

ez pedig szemelyesen motyagonak ment

lordmiko 2009.09.22. 22:37:19

Reform megkérdezhetem hogy te ki vagy,ha te már ismersz engem ennyire? Melyik posztot töltötted be,hogy hívnak? Nekem semmi relytegetni valóm nincs a múltal,te hogy állsz ezzel?

Ammonia73 2009.09.22. 23:01:36

@lordmiko:
"soha nem lattam még hozzátok hasonlót életemben,akik ennyire utáltak valamit"
Kedves lordmiko!
Ha tényleg kíváncsi vagy, meddig "terjed" az életem, elmondom, hogy én is sok olyan dolgot tapasztaltam már életem során, ami magasabb szellemi szinteken szokott megjelenni. :)
Nem kell senkinek szcientológusnak lennie ahhoz, hogy szellemileg fejlődhessen, elérjen dolgokat, boldog legyen.
Én egészségesen táplálkozom, szaunázom, ha tehetem elkerülöm a gyógyszereket, ill. igyekszem természetes módszerekkel megoldani az esetleges kisebb zűröket, környezetbarát a háztartásom, nem használok vegyszereket (pl. mosódióval mosok már 2 éve), boldog párkapcsolatban élek, dolgozom (szerencsére van munkám), hegyekbe járok, olvasok, zenélek, alkotok, ÉLEK :) Ahhoz, hogy így gondolkodjam, nincs szükségem semmilyen vallásalapító tanácsaira...gondolkodom, mert van saját józan eszem.
...és nem tudom elképzelni, hogy valaki olyan ígérgessen nekem TELJES SZABADSÁGOT, aki rabot szeretne csinálni belőlem, aki némán elfogad, tűr és úgy csinál, mintha ez o.k. lenne...
...nem tudom továbbá azt sem elképzelni, hogy olyanok prédikáljanak nekem az emberiség megmentéséről, akik ha elveik úgy kívánják, elszakítanának a családomtól, akik elvárják, hogy fontosabb legyen nekem egy sci-fi író véleménye, gondolatai, hazug állításai, irányelvei mint a saját férjem, gyerekem, szüleim...és mindezt úgy tennék, hogy én végig azt higgyem, "ez az én személyes integritásom, eldönthetem, szóba állok-e azokkal, akik "el akarnak nyomni".
Hubbard elhiteti Veletek, hogy csakis a drogok, a hipnózis, a gyógyszerek vannak káros hatással az elmére,közben teljesen átalakultok gondolatilag, már nem ÉN, hanem "szcientológus vagyok" vagytok. Úgy éltek, gondolkodtok, ítéltek, döntötök, alkottok véleményt, ahogy azt Hubbard belétek táplálja, és amivel a tanfolyamokon átitatják az elméteket.
Hinni akartok a "jóban" és hisztek...na de honnan jön az a sok ex-szcientológus? Ők is hittek. Van, aki 30 (!) évig hitte a jót(...mi történt vele? Felébredt...:)
Mi van azokkal a szcientológus szülők gyerekeivel, akik az exscientologykids.com oldalon mesélik el a történetüket...sokat mondd az oldal mottója is: "megszülettem, felnőttem, megszöktem" Mi a fenéért menekül el valaki a jóból? Ez nem logikus.
Kicsit hosszú lettem, azt hiszem...bár, tudom, hogy ez úgysem hat, de azért...:)

Ammonia73 2009.09.22. 23:06:33

@lordmiko: azért magyar helyesírás is van a világon: "habzó szallyal" :)

zala 2009.09.22. 23:39:15

Azt hiszem kedves lordmiko, hogy a helyesírásod magáért beszél. Én ismerek olyan embert, akit nagyon intelligensnek tartok, annak ellenére, hogy borzasztó a helyesírása -no azért nem annyira, mint a tiéd - de ő ezt tudja magáról, és ezért ha publikál, postol, vagy csak magán levelet ír gyorsan leellenőrzi egy programmal, hogy mi után írja a nevét. Lehet, hogy te is intelligens ember vagy, de borzasztóan igénytelen vagy ebből a szempontból.

"hisz teljesen más realitáson vagyunk"
Ez az egyik kedvenc szci toposzom. Az én realitásom, a te realitásod, az ő realitása stb. A realitásoknak különböző szintjei már-már szférái lehetnek. Eddig még soha nem bírtam mosolygás nélkül végighallgatni a realitás szcientológus-féle relativizálását. Nem kellene szótisztázni valakiknek a realitás fogalmát?

Dr. Kix 2009.09.23. 00:35:54

Valahol nagyon el van varázsolva ez a lordmiko, ha azt gondolja, hogy Reformer a két szép szeméért majd felfedi a személyazonosságát. Vagy még tényleg nem hallott arról, hogy kezeli a szci "egyház" az ellenségeit.

exscn · http://exscn.net 2009.09.23. 02:07:13

@lordmiko: Mivel Sea Org tag voltál, és így nálam jóval mélyebben belelátsz a dolgokba, lenne hozzád egy kérdésem.

Még a 90-es évek elején kiderült, hogy a magyarul kiadott Önelemzés című könyvben van egy csomó fordítási és gépelési hiba. Annak idején, ezt az egyház úgy orvosolta, hogy készítettek egy betétlapot, ami a teljes hibajegyzéket tartalmazta és ebből nyomdában nyomattak egy csomó példányt. Aki bement az akkori missziók bármelyikébe és kért ilyen hibajegyzéket, az kapott ingyen, még a könyvet sem kellett megmutatnia. A raktáron lévő hibás könyvekbe is került ilyen hibajegyzék.

A mostani Alapok kampány arról szólt, hogy a könyveket a kéziratokkal öszehasonlítva az összes alapkönyvben találtak ilyen hibákat, ezért ezeket javítva újra kiadták.

Nekem elég sok ilyen régebbi könyvem van, ezért kértem, hogy adjanak hibajegyzéket. Jó lenne, mert így gyorsan megtalálhatnám, hogy esetleg miket olvastam rosszul és nem kéne megint egy halom pénzt kifizetnem a könyvekre, amiket egyszer már megvettem.

Nos erre a kérésemre mindenki, akit kérdeztem nemmel felelt. A régi könyveket zúzdába kell vinni, az újakat újból meg kell venni. Hibajegyzék nincs.

MIÉRT?

Én konkrétan jogtalannak érzem az egész eljárást. Eltitkolják előlem, hogy miket változtattak az anyagokon, ráadásul velem fizettetik ki az általuk elkövetett hibák költségeit is.

Én személy szerint két lehetséges választ tudok elképzelni:
1. El akarják fedni a szcientológusok elől, hogy átírják az anyagokat (KSW I megsértése).
2. Így akar a kiadó hirtelen extra bevételhez jutni.

Szerinted konkrétan mi áll a dolog hátterében?

sertésmájkrém 2009.09.23. 02:19:23

@kalman: Ahhoz intelligencia kell, hogy be tudd látni, ostoba voltál. Meg lehet figyelni, általánosságban kik maradnak hosszútávon ebben a szervezetben.
Annál brutálisabb lesz az ébredés, minél több időt és forrást áldoznak erre.

sertésmájkrém 2009.09.23. 02:21:11

@Reformer: Inkább azt lájkolja dont, ha megzavarja valami a hiedelmeiben. Ösztönösen is tesz ez ellen.

Valerijov 2009.09.23. 08:09:41

"Azt meg inkább ne feszegessük, hogy mire költötted az egyház pénzét." csak nem sikkasztott a kis hamis? (mondjuk elég sunyi pofija van)és ha igen, maradhatott a szervezetben?

Warlimont 2009.09.23. 08:48:08

Kixnek igaza lehet, és ez a lordmiko tényleg elég elvarázsolt figura, amikor ilyeneket ír:

"Tudjatok egész életemben éreztem magamon hogy halhatatlan vagyok,minden olvasás,tévénézés és ilyesmi nélkül."

"Hajni példaul gyerekkoraban tobbszor is elhagyta a testet es egy dombra lefekudt,kiszallt a testebol es olyan dolgokat latott ami nem volt a jelen kornyezeteben,tudtommal erre a szintre,rengetegen aljutottak már"

"Korán már 6 éves koromban rajottem hogy én nem a testem vagyok és én iranyitom a gondolataimat és persze a testemet is,képes voltam ugy futni,ugy megutni egy labdat ahogy csak akartam és akár 38 fokos hőségben is 4 órán keresztul"

6 évesen futott 4 órát 38 fokban???? Remélem, ez csak félreérthetően volt írva.

Viszont ezzel a szövegével egyetértek, csak éppen fordított előjellel:

"sajnálom hogy ti így jartatok,soha nem lattam még hozzátok hasonlót életemben,akik ennyire utáltak valamit,erőteljesen,habzó szallyal,de szerintem itt nem csak a szciről van szó,hanem rólatok,a mindennapjaitokrol,életetekről,beszélgetéseitekről,tetteitekről a világban,amire igazán kíváncsi lennék meddíg terjed."

Én sajnálom, hogy így jártatok, és még soha életemben nem láttam ilyen őrült gyűlöletet, ahogy a bolond szcientológusok viszonyulnak a pszichiáterekhez. Szóval minden szavad igaz, csak éppen nem veszed észre, hogy magatokról írtad. :)

Zero Hour 2009.09.23. 09:02:11

Grat Reformer!

Ne hagyd abba, tetszik ez a típusú bejegyzés (csinálhatnál hetente egy-egy ilyet :)

@exscn: Ha szarul megy a szekér, nem biztos, hogy beismered, de mindennel próbálkozol... ) Én azon sem csodálkoznék, ha a megszünés előtt, még gyorsan nevet is változtatna ez a cég.

Harold Angel 2009.09.23. 09:10:50

Kedves Lordmiko!

Van egy apróság, amiről nem szabad megfelejtkezned. Azok a személyek, akik ma szembe fordultak az egyházzal, vagy egyet nem értésüket fejezik, azok nem dilettánsok vagy tudatlanok. Könnyen lehet, hogy képzettebbek nálad, sőt magasabb szintre értek a Hídon, mint Te. Lásd a norvég OT VIII-as kétség kondíciója.

Engedd meg, hogy egy korábbi hozzászólással untassalak:

"A szcientológus jó ember, jót akar. Meg van győződve arról, hogy olyan eszköz van a kezében, ami megmentheti bárkinek az életét, a jövőjét.
Mivel ezek nagy horderejű gondolatok, így elsöpörni a fejében ostoba támadásokkal, vagy féltéssel nem lehet. Ráadásul ezt a gondolatát alátámasztják a tanfolyamok, amiket elvégzett. Mert a tanfolyamokon tanultak többsége TÉNYLEG JÓ és TÉNYLEG HASZNOS!
Olyan tudást ad a kezébe, amivel többé-kevésbbé valóban tud változtatni saját magán, ráadásul jelentősen megnöveli a saját cselekvőképességét.
Ráadásul a szcientológusok nem buták, hisz ha buta lenne, nem keresne megoldásokat, ha buta lenne, nem tudná használni a kapott adatokat.
Ez jelenti az erőt és az elszántságot.

Viszont valamit nem tud. (Azért nem tudja, mert a rendszer úgy van kitalálva, hogy ne tudhassa meg, és ha esetlegesen mégis eljut hozzá információ, akkor már előre meg van a demagóg, de hihetőnek tűnő válasz)

Szóval a szcientológus nem tudja, hogy

- szcientológia nem tudja adni azt, amit ígér, tehát a szabadsághoz vezető utat, illetve nem tudja megszüntetni a bűnözést és az őrületet a bolygón. Senki nem ment fel a HÍD-on, senki nem lett "mindenható" , még Hubbard is lefingva, begyógyszerezve, betegen halt meg. SENKI SEM LETT SZABAD A SZCIENTOLÓGIA RÉVÉN!!! Erről ők nem tudnak, nincs is hivatalos adat erről, és ezt a kérdését nincs is nagyon kinek feltenni.

- a szcientológusok nem tudják, (hisz nem szabad tudniuk) hogy az egyház szédületes sikerei és terjeszkedése szimpla hazugság.

- a szcientológusok azt hiszik, hogy Hubbard tanait tanulják változtatás nélkül, de mára az is kiderült, hogy a dolog régen nem standard, hanem új és újabb változtatások eredményei vagy eredménytelenségei.

- a szcientológusok nem tudhatják, hogy L. Ron "állva kell tapsolni neki" Hubbard valójában nem volt Buddha, vagy valami lángelme, hanem egy okosan és brilliánsan megfigyelő, ollózó, kitartó és makacs ember, aki bizony bort ivott és vizet prédikált. Három feleséggel, kitagadott és erőszakos halált halt gyerekekkel, a jog által üldözött múlttal, agresszívan eltaposott és megszégyenített emberekkel.

- a szcientológus fél megnézni azt a világos ellentmondást, hogy ha igaz lenne, amit az egyház terjeszt magáról, miszerint a világ legetikusabb csapata, a világ egyetlen működőképes technológiájával, akkor már rég a tömegek hurrázásával kísérve, úgy kellene terjeszkednie, mint a pestisnek. Ehelyett újabb és újabb csere nélküli adománygyűjtésekkel próbálják fenntartani a jelenlegi szintet, és sikerült a világ legelutasítottabb "vallássá" válnia!

Valami ilyesmi.

Reformer 2009.09.23. 10:31:41

@lordmiko: nem kellett James Bondnak lenni ahhoz, hogy megtaláljam a Myspace-oldalad. Beírtam a Google-ba, hogy "lordmiko" és az első találat az volt...

Kommentedből ítélve igen sikeres ember vagy, rendkívüli képességekkel, nagy élettapasztalattal rendelkezel. Mondanál pár konkrét eredményt, pld. hol tartasz a Hídon, megcsináltad-e az OT-szinteket, milyen kézzelfogható eredményeket értél el az életben?

sertésmájkrém 2009.09.23. 11:30:09

@Warlimont: Vajon miért nem kezdett a kivételes képességeivel semmit?

Ez a srác menthetetlen. A való életben esélye sincs megkapnia azt az elismerést amit a szcientológiától kap. És ezzel nem tud szembenézni. Ott megkapja hogy szuperember és a többi droid el is fogadja ezt.
Ezért fizet, ezért áldoz be másokat. Végül is kap valamit, amíg elvan az illúzióval, addig jó.

örge1 2009.09.23. 12:05:20

@sertésmájkrém: "Vajon miért nem kezdett a kivételes képességeivel semmit?"

Én is ezen gondolkodtam:)

Lordmiko: "...képes voltam ugy futni,ugy megutni egy labdat ahogy csak akartam és akár 38 fokos hőségben is 4 órán keresztul"

Ha 6 évesen képes volt erre, most miért nem?
Vagy csak titkolja? De annak nincs értelme, hiszen ha képes lenne ezekre, akkor lehetne belőle akár egy új Puskás is. Degeszre kereshetné magát, milliókat adományozhatna az egyházának, és így sokkal többel hozzá tudna járulni a világmegmentéshez. Nem értem:)

Lordmiko: "Tudjatok egész életemben éreztem magamon hogy halhatatlan vagyok,minden olvasás,tévénézés és ilyesmi nélkül."

Ez a másik érdekes dolog. Hogy érezheti valaki életében, hogy halhatatlan? És hogy jön ez az olvasáshoz meg tévénézéshez?

Warlimont 2009.09.23. 12:12:29

"...képes voltam ugy futni,ugy megutni egy labdat ahogy csak akartam és akár 38 fokos hőségben is 4 órán keresztul"

Erről az jut eszembe, hogy "FUSS FORREST, FUSS!" :)

Warlimont 2009.09.23. 12:17:37

"Ez a másik érdekes dolog. Hogy érezheti valaki életében, hogy halhatatlan? És hogy jön ez az olvasáshoz meg tévénézéshez?"

Nyilván attól érzi a halhatatlanságot, hogy még nem halt meg. Vagy túl sokat nézte a Hegylakó filmeket. :)
Ha már eltelt vagy 10-15 ezer nap az életedben, hogy nap mint nap nem halsz meg, akkor kellő fokú hülyeség esetén elhiheted, hogy ez már mindig így is marad. Rosszabb esetben elkezded Kiválasztottnak hinni magad, esetleg Jézusnak, Xenunak, vagy bárkinek, aki emberfeletti. Egyik sem egészséges hozzáállás.

Reformer 2009.09.23. 12:35:40

@Warlimont: a halhatatlanság a szcientológia egyik alaptanítása. Nem a testé, hanem a léleké. Hubbard szerint csillió évek óta létezik minden földi ember (mindenki egy szellemi lény), csak testeket váltott ez idő alatt (többmillió). Ezt jelenti a szcientológián belül a halhatatlanság fogalma. A mostani élete (=felvett teste) a sokadik, és Hubbard ígérete szerint, ha "felmegy a Hídon", kikerül ebből a rendszerből és létezhet test nélkül is, ha akar. Ezt jelenti a "teljes szellemi szabadság".

Harold Angel 2009.09.23. 12:52:19

Tekintettel arra, hogy lordmiko már elköszönt s nem jön vissza többet, így nem számíthattok válaszra!
Egyébként én is beütöttem a keresőbe s ki is dobta a myspace-t a második helyen ezt:
www.myspace.com/nadasmonika

Itt lordmiko egy lánnyal ismerkedik, s azt állítja magáról, hogy egy dán cégben dolgozik mint ezermester mindenes (8 másik magyarral együtt). Azaz valami karbantartó.

Hmmm... hát, ha lordmiko tényleg egy dán cégben mindenes ezermester, akkor ez nem a siker csúcsa. Szerintem.

De igazából szerintem az a helyzet, hogy lordmiko karbantartó a koppenhágai orgban, csak valamiért nem akarta elmondani a lánynak, hogy ez a "cég" a Szcientológiai Egyház koppenhágai szervezete.

Ez furcsa, hisz lordmikonak büszke szcientológusként nem kellene szégyenkeznie a vallása és a munkája miatt, akkor vajon miért hazudott a lánynak?

szmissz.dzson (törölt) 2009.09.23. 13:02:18

mármint lrh a halhatatlanság-témát.

örge1 2009.09.23. 13:13:13

@Reformer:
Mi van, ha átmentél a hídon és úgy döntesz, nem kell neked test. Akkor mi történik? És mi van azokkal, akik átmentek, de úgy döntenek, hogy egy új testben léteznek tovább? És honnan lehet megismerni az ilyet (esetleg valamiféle csodákra lesz képes az új testében)?

Warlimont 2009.09.23. 13:39:35

És mi van, ha kiderül, a Hídon túl nincs semmi? Vagy a pokolba visz az út? Vagy a híd végén Lord Xenu vár, megköszöni a sokmilliós befizetett hídpénzt, és azonnal halálra sugaraz?

Reformer 2009.09.23. 13:44:07

@örge1: a Hídon még senki sem ment végig. Ezt a képességet az OT XV szint adja, de csak OT VIII-ig van kiadva. A többi is létezik állítólag, de addig nem lehet kiadni, amíg minden org a földön el nem ér egy bizonyos méretet. Ez a hivatalos magyarázat.

Szerintem meg az OT VIII - OT XV szintek nem léteznek, és az ígért cél nem elérhető a szci módszereivel.

Én ismerek OT VIII-asokat, de semmi nyoma a szuperképességnek. Példák:

OT VIII #1: német, 40-es férfi, átlagos külsejű, ékszerész/gyémántkereskedő, a szci előtt már kőgazdag volt, de voltak rendőrségi ügyei is. Semmi szuperképesség, átlagos német üzletember benyomását kelti. Nem nagy élmény vele a beszélgetés, érzed, ahogy lesajnál.

OT VIII #2: svájci 40-es hölgy, anorexiás, láncdohányos, roppant egészségtelenül él (cigin, kávén, sütin és vitaminokon él), kevés alvás. Művész és női focista volt a szci előtt, apja milliárdos vállalkozó, az örökségből finanszírozza a szci kalandjait. Jó kommunikációs képességek, de azonkívül semmi extra.

OT VIII #3: holland férfi, MLM- és ügynöktréner. Félig alkoholista, hajtja a nőket is. Nagyon jó értékesítő, de kissé furcsa a stílusa, nagyon bunkó tud lenni, ha akar (és sokszor akar).

OT VIII #4: magyar színésznő. Gyakorlatilag ismeretlen a szakmában. Elsősorban auditorként dolgozik. Kedves lány, jól tud kommunikálni, de semmi extra.

OT VIII #5: magyar-német kettős állampolgár, mérnökként dolgozik a győri Audi gyárban. Jól keres, de semmi extra, pont, mind a többi mérnök. Erősen titkolja szcientológia kötődéseit.

OT VII #1: soproni fogorvos, 40-es. Jó szakember, az abból keresett pénzből ment föl a Hídon. Jó társasági ember.

OT VII #2: magyar vállalkozó, műszaki áruházlánc tulajdonosa. A szcientológiával való találkozása előtt már sikeres és gazdag volt. Rendkívül tehetséges és intelligens ember, ritka erős társadalmi felelősségtudattal. De a szcientológiával való találkozás előtt is ilyen volt.

Warlimont 2009.09.23. 13:45:07

Egyébként egy ötlet, el kéne adni jó pénzért a szciknek:

Fejlesszük ki az E-meter 2.0-t, ami állítólag már képes lenne apcsolatbakerülni Hubbard lelkével (rászerelve a cuccra egy TV szobaantenna), és a műszeren keresztül maga a Mester üzenhetne nekünk, pl. egy nagy piros lámpa villogna valami morze-üzeneteket. A dolog két előnnyel járna:

1. sokkal magasabb áron lehetne egy ilyen auditot szolgáltatni
2. a Mester új könyveket, CD-ket, útmutatásokat, stb. diktálhatna le, amit nagy pénzekért lehetne eladni a hülyéknek.

Nem értem, hogy miért nem találták még ki a spirituális kapcsolattartás lehetőségét LRH-val.

Harold Angel 2009.09.23. 15:13:03

@Warlimont:
Szia!
Poénnak jó, amit leírtál.
Azonban ne felejtsd el, hogy lordmiko barátunktól eltekintve a szcientológusok többsége nem hülye. Habár könnyű őket agymosott zombinak tekinteni, de ez egyáltalán nem igaz a többségükre.
Számtalan igen kellemes ember, sőt brilliáns elme is megtalálható a soraikban.
Olyan ez - mint tudod - mint minden más emberi csoportosulás. Tanár, rendőr, hitgyülis, keresztény, zsidó, focista, testépítő, politikus, etc.etc.
Szóval minden általánosítás sántít.
Mondjuk lordmiko alaposan lábon lőtte itt magát és a saját egyházát, hisz írástudatlanul, kamu sikertörténetével propagált, de nem ő a helyes mintavétel.

Plejádok 2009.09.23. 15:29:31

@örge1:
Tételezzük fel, hogy létezik ez a HÍD és átmész rajta, ugye ez azt jelentené, hogy megvilágosodott szabad szellem vagy. Ha úgy döntesz, hogy nem kell a tested, akkor meghalsz. Ebben az esetben nem kellene újabb inkarnációt felvállalni, mert már nincs mit fejlődnöd. Mégis le lehet születni, önként felvállalt feladattal. Ami természetesen nem lehet öncélú). Abban az esetben, ha ez így történne, és Te nem a felvállalt feladatodat végeznéd, hanem bele vesznél az anyagi világba (MEST) és csinálnál egy csomó hülyeséget, karmát hoznál létre. Nos, emiatt újra kell majd inkrnálódnod egészen addig, míg azt ki nem javítod, ill. helyre nem hozod.
Ez az örök körforgás.
Semmilyen fizikai ismertető jele nem lenne, hogy Te egy megvilágosodott szellemi lény vagy, új testben. Elképzelhető azonban az, hogy szellemileg magasabb szinten állnál a többi embertársad felett.

Valerijov 2009.09.23. 16:35:28

ez a dr. Urbano Alonso Galan írás micsoda egetverő baromság már. mintha a Coca-Cola kiadna egy nyilatkozatot, hogy sok bajuk van a Pepsivel, de tény, hogy finom üdítő.

Ammonia73 2009.09.23. 17:27:43

@Reformer: taláni magyar ex-szcientológus neveket is itt: wiki.whyweprotest.net/List_of_ex-Scientologists_who_have_spoken_out#B
pl. Bajnóczi Ildikó vajon Magyarországon él? Hányan lehetnek, akik visszajöttek, kiszálltak, de hallgatnak?

Ammonia73 2009.09.23. 18:20:58

már rájöttem, hogy olasz...

bumburnyak 2009.09.24. 19:25:16

off:

Lenkei Gábor a Duna Tv-n vitázott tegnap:

80.249.172.28/video/2009_39/10310021375869.wmv

hamarosan ismét vendég lesz!

bumburnyak 2009.09.24. 19:26:35

Jajj, kihagytam, hogy a H1N1 védőoltásról volt szó!

Valerijov 2009.09.25. 10:22:10

jut eszembe, most megy újra a viasat 3-on az a Kés alatt éved, amiben az egyik karakteren keresztül bemutatják a szci genyóságait és kizsákmányoló mivoltát

Ammonia73 2009.09.27. 18:11:13

@Valerijov: meg tudnád mondani,hogy pontosan melyik részben? mert nem venném fel az egész sorozatot...nézni meg nem tudom. Köszi :)

bumburnyak 2009.09.27. 19:11:18

A karakter folyamatosan jelen van, Kimber, aki korábban dr. Troy pornós szeretője volt, rabja lesz a szcientológiának. Matt-et, dr. Troy és dr. McNamara fiát is belerángatja, majd feleségül veteti magát vele, és gyermekük is születik.

Mercer395 · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/gazdasagi-informatikus.php 2009.09.29. 10:45:09

Mikor jut már el oda a magyar törvényhozás, hogy felismerik a szcientológia igazi arcát (egyáltalán nem titok) és betiltják végre ezt a családokat szétszakító, embereket megnyomorító valamit?

Még a Pokorni támadta őket régebben, az teljesen elhalt próbálkozás?

motyago 2009.09.29. 21:13:19

Hogy mikor? Amikor eljut végre oda az ország, hogy lesz magyar törvényhozás.

Pokorniék hét és fél éve lényegében eszköztelenek. A népszavazás hatékony tud ugyan lenni, de az meg nem használható mindenre, ami nem tetszik. Az emberek többségének (szerencsére) fogalma sincs erről a "megnyomorító valami"-ről, és nem is hiszem, hogy neki kéne állni plakátozni, kampányolni a szekta ellen, mert az lenne nekik a legnagyobb reklám.

Azt, hogy a sarlatánkodásukat korlátozzák, azt, hogy leállítsák a nyomulásukat az iskolákba, a börtönökbe, a drogmegelőzés területére, stb., azt még könnyebb lesz elérni, de amíg a ténykedésük vallásként elismert, addig nem betiltható ez a valami. Így messziről, kívülről nézve, az a benyomásom, hogy a mai, elfuserált, liberális (inkább szabados) rendszerekben jól eldagonyázgathatnak a hitre hivatkozó, azzal visszaélő csalók, az együgyűség gátlástalan vámszedői.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.09.30. 00:40:46

heló, Demecs új h1n1-oltás témájú rémhíréből lesz post?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.09.30. 00:41:26

látom már Lenkeivel tapogatózott valaki :)

Valerijov 2009.09.30. 21:45:43

@Ammónia73: hát, pont a szept 24-eiben volt vele jelenet. keddenként adják, a héten pont nem néztem, mert rájöttem, ismétlés. szóval nemtom, részekre lebontva mikor van. egy kiöregedő pornós csajt szippantak be.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.07. 16:06:25

Ezt is olvasgassátok, kifejezetten nem szci körzeti orvos véleményezi a h1n1-et:

giulio.freeblog.hu/

Ammonia73 2009.10.07. 17:31:05

Én sosem voltam szcientológus, mégis hasonlóan szemlélem a védőoltásos mizériákat. Sőt, a gyógyszeripart is...
Nem kell ahhoz szcientológusnak lenni, hogy józanul gondolkodjon az ember (mint ahogyan ők ezt beállítják)...
jomtom.hu/6_indok_az_influenzaoltas_elkerulesere.html

kalman 2009.10.07. 22:08:57

Téma: Hogyan tesszük épelméjűvé az oktatást Magyarországon???

Feladás dátuma: október 7., 11:08

Felhívjuk a figyelmed, hogy ez az üzenet feltehetően egy olyan körüzenet, mely hamis információkat tartalmaz az iWiW működéséről. Az iWiW sohasem küld körlevelet, a kommunikáció a címlapon a "Gépház üzen" ablakban és a hivatalos blog-on történik. Az iWiW nem olvassa a felhasználók üzeneteit, a gyanús körüzenetek szűrése automatikusan történik!

Üzenet szövege

„A tanulás lényege nem pusztán az, hogy adatokat halmozunk egymásra. A tanulás során új megértésre és a dolgok elvégzésének új módszereire teszünk szert.” (L. Ron Hubbard)

Kedves Szcientológus!

Gyere el jövő hétfőn, és hallgasd meg, hogyan fog megvalósulni egy épelméjű oktatás hazánkban!

Egy olyan oktatás, ahol az egyén teljes megértéssel és alkalmazási képességgel sajátít el tárgyakat,
ezáltal kibontakoztatva legjobb képességeit. Mert több magyar iskolákban is bebizonyítottuk, hogy
L. Ron Hubbard módszertanának eljuttatásával az Alkalmazott Oktatástan tud segíteni a tanulóknak
személyes akadályaik leküzdésében, és ezáltal abban, hogy írástudókká és magas szintű tudással
rendelkező emberekké váljanak.

Most elérkeztünk országtúránk utolsó állomására: BUDAPESTRE!

Időpont: 2009. október 12. (hétfő) 18.00
Helyszín: Budapest, Puskin u. 4. (Az ideális org épület 2. emeleti díszterme)
Program:
18.00-18.15-ig érkezés
18.15-19.45-ig Az Alkalmazott Oktatástan tájékoztató estje, melynek témája:
Az elmúlt tanévben végzett kísérleti projekt eredményei, további tervek, és a BRILIÁNS ötlet.
Előadók: Gaal Zsuzsanna és Gaján Éva, az Alkalmazott Oktatástan ügyvezetője és képzési vezetője,
valamint díszvendégek és további meghívott vendégek.

A BRILIÁNS ötletről és a díszvendégek személyéről 12-én a jelenlévők számára lehull a lepel!

Feltétlenül számítunk megjelenésedre! Ígérjük, nem fogod megbánni!

Kérünk, jelezd számunkra, hogy jössz, hogy tudjunk tervezni a létszámmal!

Baráti üdvözlettel:
Gaal Zsuzsanna, Gaján Éva, és Telekesi Judit
30/900-3488, 70/619-7982, 70/618-5213
alkalmazottoktatastan.hu

:)

motyago 2009.10.07. 23:27:26

"...több magyar iskolákban is bebizonyítottuk, hogy..."

Bebizonyították, olyan ökrök, hogy még egy ilyen, oktatásról szóló levelet sem képesek legalább az anyanyelvükön helyesen megírni. Hiteltelen, ócska, csaló banda. Van képük beleártani magukat ebbe a témába is, amikor láthatóan komoly kihívást jelent számukra már az írás is!

Érdekes, hogy meg tudnak vásárolni egy csomó puha gerincű ügyvédet, néhány bezsongott, pénzéhes orvost és pár mohó politikust, de egy szürke, könyvmoly korrektorra már sajnálják a becsapott áldozataiktól kizsarolt pénzüket.

Alapok. Tényleg ott kéne kezdeniök, az alapoknál, az általános iskolát kellene egyszer eredményesebben elvégezni.

Épelméjű oktatás! Nóóóóóóórmális? Már a szóhasználat arroganciájából is ordít az lrh-féle agresszív és ostoba paranoia.

Persze biztos én nem vagyok elég megértő. Lehet, hogy ez a levél pont azt hivatott bemutatni, hogy az írói/küldői a gonosz elnyomók miatt nem válhattak "írástudókká és magas szintű tudással
rendelkező emberekké"...

Előző ételemben hajszál voltam - a pszicholingvisztikai mű holnaptól a polcokon. Lúdbőrkötésben.

Satan Panonski 2009.10.08. 00:40:14

"Gyere el jövő hétfőn, és hallgasd meg, hogyan fog megvalósulni egy épelméjű oktatás hazánkban!"

Az anyátok p....t, írástudatlan, megváltó-komplexusos... áhh.
Mindig fölb..sz ez a hihetetlen arrogancia, ami az igazán középszerű és tehetségtelen emberek sajátja, akikből egy szekta "kioperálta" a saját jelentéktelenségükről való tudomást.
süti beállítások módosítása